AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2026: Ακυρώνεται ο πρώτος αγώνας της σεζόν

Επόμενο ραντεβού στα μέσα Απρίλη στα Τρίκαλα
CANCELLED
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/4/2026

Στην ακύρωση του πρώτου αγώνα Motocross της σεζόν 2026 προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ

Η Διοίκηση της ΑΜΟΤΟΕ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αναμορφώσει το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για το 2026.

Βασικός λόγος η αδυναμία τέλεσης του 1ου προγραμματισμένου αγώνα στην πίστα του Άργους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που όσο πάνε και χειροτερεύουν, και δεν προβλέπεται να βελτιωθούν στην περιοχή της πίστας τις ερχόμενες ημέρες, μετατρέποντας τον αγωνιστικό χώρο απροσπέλαστο.

Παράλληλα, οι συστάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της κακοκαιρίας, συνυγορρούν στην απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ με γνώμονα την ασφάλεια, την ισονομία (λόγω απουσιών – απαγορευτικού), και την ταλαιπωρία των αθλητών.

Ως εκ τούτου, το Πρωτάθλημα θα αρχίσει στα Τρίκαλα και σύντομα θα ανακοινωθεί νέο Πρόγραμμα.

Συγνώμη για την αναστάτωση.

Να υπενθυμίσουμε πως ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος στα Τρίκαλα, στις 18-19 Απριλίου.