Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. - Πειθαρχική ποινή στον πατέρα του αγωνιζόμενου ΜΧ Ανδρέα Ανδρέου

Μετά από καταγγελία του Στυλιανού Βαγενά
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/8/2022
Μετά από την εξέταση της καταγγελίας του Στυλιανού Βαγενά, η πειθαρχική επιτροπή της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. επέβαλλε ποινή, τόσο χρηματική όσο και απαγόρευσης εισόδου σε αγωνιστικούς χώρους, στον Νικόλαο Ανδρέου, πατέρα του γνωστού αθλητή ΜΧ Ανδρέα Ανδρέου.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.:
 
"ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
 
ΑΠΟΦΑΣΗ 1/2022
 
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας,
αποτελούμενη από τους δικηγόρους Χριστίνα Απ. Ζέρβα, Πρόεδρο, Ζαχαρούλα
Τσιρτσίδου, Μέλος και Χρύσα Λουπασάκη, Μέλος, σε συνεδρίαση της 20ης Ιουνίου 2022,
λαμβανομένων υπ’ όψιν :
 
Α) Της από 17.03.2022 κλήσης της ΠΕ της ΑΜΟΤΟΕ μετά τη, από 20.01.2022
ηλεκτρονικής επιστολής της ΑΜΟΤΟΕ
 
Β) Των εγγράφων εξηγήσεων από τους : Ανδρέα Ανδρέου του Νικολάου, αθλητή,
1) το αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Α.Σ.Μ.ΜΥΚΟΝΟΥ»,
2) Ανδρέα Ανδρέου του Νικολάου,
 
σχετικά με την καταγγελία του Στυλιανού Βαγενά
 
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ
 
Κατόπιν των σχετικών εγγράφων εξηγήσεων, των διαλαμβανομένων κατά την
προφορική διαδικασία , ομόφωνα αποφάσισε για τους καταγγελόμενους :
 
Α) αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Α.Σ.Μ.ΜΥΚΟΝΟΥ», την απαλλαγή του, καθόσον
ο καταγγελόμενος αθλητής δεν αποτελεί μέλος του Σωματείου του,
Β) Ανδρέα Ανδρέου του Νικολάου, αθλητή, την απαλλαγή του διότι δεν αποδείχθηκε από
τη διαδικασία το καταλογισθέν παράπτωμα και
Γ) Ανδρέου Νικόλαο του Ανδρέα, πατέρα του αθλητή, την απαγόρευση εισόδου του σε
αγωνιστικούς χώρους του για έναν (1) χρόνο και την επιβολή χρηματικού προστίμου
πεντακοσίων (500,00) ευρώ (αρ. 41Ζ παρ. 3 περ. β ́ του ν. 2725/1999, όπως ισχύει μέχρι
σήμερα).
 
Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύθηκε σε έκτακτη διαδυκτιακή συνεδριαση στις
27.06.2022.
 
Γρεβενά, 27.06.2022
Για την Πειθαρχική Επιτροπή
 
Η Πρόεδρος
 
Χριστίνα Αποστ. Ζέρβα"

Andrea Barbieri: Απεβίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Motocross & Snowcross της FIM Europe

Έφυγε στα 66 του, λίγες μέρες αφότου έδωσε το παρών στο ΜΧ των Εθνών
Andrea Barbieri
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/10/2026

Ο Andrea Barbieri είχε συνδέσει τη ζωή του με το Motocross σε όλα τα επίπεδα, από το τοπικό ερασιτεχνικό και τη θέση του προέδρου του Verolanuova Sports Group στην περιοχή της κατοικίας του ως την προεδρία της Επιτροπής Motocross & Snowcross της FIM Europe.

Ο Ιταλός έγινε μέλος της Επιτροπής το 2014 και ανέλαβε την θέση του προέδρου της από το 2022, ενώ προηγουμένως κρατούσε το ανάλογο πόστο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Αγαπητός σε όλους και βαθύτατος γνώστης του αθλήματος, αλλά και των αναγκών όλων των εμπλεκομένων, ο Barbieri απολάμβανε ευρείας αποδοχής και ο ίδιος την τιμούσε με εργατικότητα και συνέπεια.

Andrea Barbieri

Πέραν των καθηκόντων του στην ευρωπαϊκή πτέρυγα της FIM, ο Barbieri είχε αναλάβει φέτος τον ρόλο του Motocross Team Manager της Team Europe στους FIM Intercontinental Games, καθοδηγώντας την ευρωπαϊκή ομάδα ΜΧ2 στην παρθενική διοργάνωσή τους.

Παρότι ο Barbieri ήταν σοβαρά άρρωστος εδώ και αρκετό καιρό, ποτέ δεν απουσίασε από τα καθήκοντά του και μάλιστα ήταν παρών στην Ernée της Γαλλίας για το ΜΧ των Εθνών πριν μερικές μέρες, φροντίζοντας για τα πάντα με τη συνήθη του ενέργεια.

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα δούλευε εντατικά για να επαναφέρει στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ΜΧ το 2027 το Motocross of European Nations, έναν θεσμό που ο ίδιος θεωρούσε ως μεγάλης σημασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και την ανάδειξη νέων ταλέντων που θα στελεχώσουν μετέπειτα τα παγκόσμια πρωταθλήματα.