Ανακοίνωση ΚΤΜ Group για το Π.Π. Motocross

Παρόν στους αγώνες αλλά…
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/6/2020

Με επίσημη ανακοίνωσή της το KTM Group (ΚΤΜ & Husqvarna) επιβεβαιώνει τη συμμετοχή των ομάδων και όλων των αθλητών της στους δύο αγώνες του Π.Π. Motocross στη Δράμα, που επανεκτιμούν το πρωτάθλημα μετά το lockdown. Ταυτόχρονα όμως εκφράζει τις αντιρρήσεις για όσα έχουν γίνει έως τώρα και καταθέτει τις θέσεις και την κριτική της. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:  

 

 

KTM GROUP

Οι αγωνιστικές ομάδες motocross ΚΤΜ ΜΟTOREX MICΗELIN και HUSQVARNA MOTUL MICHELIN, λαμβάνοντας υπόψιν τις πρωτοφανείς έκτακτες συνθήκες που επικράτησαν και συνεχίζουν να επικρατούν στη χώρα μας αποφάσισαν την συμμετοχή στην συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Θέλοντας να τιμήσουμε τις συνεργασίες μας τόσο με τους επίσημους αναβάτες και την ομάδα υποστήριξης αυτών, όσο και με τους συνεργαζόμενους χορηγούς, το σύνολο των ομάδων μας θα παρευρεθούν στην Δράμα για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος. Η διαφωνία μας για την καθυστερημένη και δίχως προηγουμένη ενημέρωση τέλεση αγώνων εντός του Ιουλίου είναι δεδομένη. Παρόλα αυτά αναγνωρίζουμε τις ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες πάρθηκε αυτή η απόφαση και ενημερώνουμε πως θα σεβαστούμε τις επιλογές της Ομοσπονδίας. Η εταιρία μας πολλές φορές στο παρελθόν έχει πρωτοστατήσει με γνώμονα την βελτίωση των αγώνων μοτοσυκλέτας. Θα ήταν ευχής έργον να υπήρχε ένας ενεργός και εκλεγμένος σύνδεσμος των αθλητών motocross ο οποίος πλειοψηφικά θα μπορούσε να παίρνει τις όποιες αποφάσεις χρειάζονται εκ μέρους των αθλητών σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Πεποίθηση μας είναι ότι η συμμετοχή και όχι η αποχή συνεισφέρουν στο καλό του αθλήματος. Όλοι οι ιδιώτες συμμετέχοντες οι οποίοι αποτελούν την ψυχή του αθλήματος καλούνται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά περίοδο εντός δεκαπέντε ημερών να λάβουν μέρος σε δυο αγώνες του Π.Π.Motocross. Θεωρούμε ότι ένας αγώνας επανεκκίνησης θα ήταν αρκετός ή τουλάχιστον ο δεύτερος θα έπρεπε αντισταθμιστικά να οργανωθεί στις Νότια Ελλάδα. Κάτι τέτοιο ίσως θα βοηθούσε στο να ελαχιστοποιηθούν οι απρεπείς και απαράδεκτες κορώνες περί “Βορείων” και “Νοτίων”. Ο αγώνας θα κριθεί οργανωτικά κατά την διεξαγωγή του. Είναι επείγον να αποσαφηνιστούν άμεσα αρκετά σημεία του υγειονομικού πρωτοκόλλου της ΑΜΟΤΟΕ σε σχέση με τον αγώνα, καθώς και πως και από ποιόν αυτά θα ελεγχθούν.

 

Για την KTM SEE.

Στάθης Κοσμίδης

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.