Ανακοίνωση ΚΤΜ S.E.E: "Πραγματικός Πρωταθλητής ο Σάγμαλης"

Η ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΤΜ πήρε θέση για τις εξελίξεις στον 6ο αγώνα του Π.Π. ΜΧ
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

26/11/2021

Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ έπεσε τελικά πριν από λίγες μέρες στις Κρηνίδες, μετά από ένα "σίριαλ" για το αν θα πραγματοποιούνταν τελικά ο αγώνας ή όχι. Ο λόγος ήταν ότι πάνω από 50 αναβάτες είχαν δηλώσει πως θα απείχαν από τον αγώνα, ως ένδειξη πένθους για τον άδικο χαμό του Αλέξη Γεωργαντά, αλλά και ως διαμαρτυρία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με υπαιτιότητα –βάσει της ανακοίνωσης των αναβατών- της ΑΜΟΤΟΕ.

Ο αγώνας λοιπόν τελικά πραγματοποιήθηκε με δραματικά μειωμένες συμμετοχές, αλλά και με αλλαγές στην βαθμολογία ορισμένων κατηγοριών εξαιτίας ακριβώς της αποχής, όπως για παράδειγμα η κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία ΜΧ2 από τον Δημήτρη Μπάκα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Ανέστης Ράδος, ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία και οργάνωσε την συγκεκριμένη κίνηση των αναβατών, ο Μπάκας είχε δηλώσει στον ίδιο πως δεν θα συμμετείχε στον τελευταίο αγώνα, κάτι που τελικά δεν συνέβη αφού ο Μπάκας έτρεξε τελικά στον αγώνα της ΜΧ2 –η οποία είχε τρεις συμμετοχές- και με τους βαθμούς που συνέλλεξε αναδείχθηκε πρωταθλητής, ενώ μέχρι εκείνον τον αγώνα πρωτοπόρος στην βαθμολογία ήταν ο Αντώνης Σάγμαλης, αναβάτης της Yamaha.

Αυτό οδήγησε την ΚΤΜ SEE να αναρτήσει μια δήλωση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, η οποία αναφέρει: "Η KTM SEE Racing & Events Support Team Hellas θα ήθελε να συγχαρεί τον Αντώνη Σάγμαλη ως τον πραγματικό Πρωταθλητή Ελλάδος motocross στην κατηγορία MX2 για το 2021. Οι φετινές επιδόσεις του νεαρού αναβάτη και κυρίως το ήθος του αναγνωρίζεται από την πορτοκαλί αγωνιστική οικογένεια. Θερμά συγχαρητήρια Αντώνη!"

Προφανώς η όλη αυτή κατάσταση εγείρει ερωτήματα, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως ο Μπάκας αγωνίστηκε ως είχε το δικαίωμα και η οργάνωση του αγώνα από την τοπική λέσχη ήταν άρτια και υποδειγματική για το πώς θα πρέπει να είναι διαμορφωμένες οι πίστες σωστά και με γνώμονα την ασφάλεια όλων. Παρόλα αυτά, κατά την δική μας άποψη, τα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να προσμετρηθούν στην συνολική βαθμολογία, ακριβώς λόγω της μαζικής αποχής.

Από εκεί και πέρα υπάρχει και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης, εφόσον υπήρξε όντως συμφωνία μεταξύ των αναβατών για το συγκεκριμένο σκοπό, η οποία αθετήθηκε μονομερώς, βάσει πάντα των δηλώσεων των ίδιων των αναβατών. Αυτό όμως, όπως αναφέρουμε, αφορά το ηθικό κομμάτι της όλης υπόθεσης και πρωτίστως θα πρέπει να λυθεί το διοικητικό και οργανωτικό σκέλος, που αφορά αποκλειστικά την ευθύνη και το κατά πόσο οι ενέργειες της Ομοσπονδίας, κινήθηκαν βάσει των κανονισμών.

 

Ducati - Διευρύνει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2026

Την επίσημη ομάδα της Ducati στο MXGP θα “τρέξει” η ολλανδική ομάδα του Louis Vosters - Με τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX
Ducati MXGP Louis Vosters
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/11/2025

Η ιταλική εταιρεία ενώνει δυνάμεις με την αγωνιστική ομάδα του Louis Vosters, για τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο του MXGP, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Louis Vosters, αρχικά ως χορηγός και στη συνέχεια, από το 2015, ως μάνατζερ της δικής του ομάδας έχει καταξιωθεί για τον επαγγελματισμό του, διαχειριζόμενος μια ανταγωνιστική ομάδα που έχει σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με έδρα το Bergeijk της Ολλανδίας, κοντά στο Lommel του Βελγίου, την καρδιά του Παγκόσμιου Motocross οπου διεξάγεται το Grand Prix της Φλάνδρας, η ολλανδική ομάδα θα παρατάξει τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX για τη σεζόν 2026 του MXGP.

Ducati MXGP Louis Vosters
Jeremy Seewer

Οι τρεις αναβάτες θα είναι ο 31χρονος Ελβετός Jeremy Seewer (#91), που πέτυχε με τη Ducati δύο βάθρα το 2025 και οι νέοι εργοστασιακοί αναβάτες Andrea Bonacorsi και Calvin Vlaanderen.

Ducati MXGP Louis Vosters

Ο Bonacorsi, Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία EMX125 το 2020 και στην EMX250 το 2023, ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν στο MXGP στην όγδοη θέση, πετυχαίνοντας και το πρώτο του βάθρο στην κορυφαία κατηγορία με την ομάδα του Vosters. Θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους Ιταλούς αναβάτες και ανέβηκε στο βάθρο στο Motocross of Nations 2023, στην παρθενική του εμφάνιση με μοτοσυκλέτα των 450 cc.

Ducati MXGP Louis Vosters
Calvin Vlaanderen

Ο Vlaanderen, 29 ετών, γεννημένος στη Νότια Αφρική, με ολλανδική υπηκοότητα, έχει στο ενεργητικό του μία νίκη Grand Prix στην κατηγορία MX2 το 2018 και μία στο MXGP το 2022, καθώς και τον εθνικό τίτλο Ολλανδίας στα 500cc την ίδια χρονιά. Ήταν επίσης μέλος της νικήτριας ομάδας της Ολλανδίας στο Motocross of Nations 2019, αγωνιζόμενος με μοτοσυκλέτα των 250 cc.

Ο Paolo Ciabatti, Off-Road Manager της Ducati Corse, δήλωσε, "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με την ομάδα του Louis Vosters, μία από τις πιο επαγγελματικές στο paddock του MXGP. Μοιραζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και είμαστε σίγουροι ότι, χάρη στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, θα μπορέσουμε σύντομα να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Andrea και Calvin στη Ducati, μαζί με τον Jeremy, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανεβάσουν το όνομα της Ducati στην κορυφή του παγκόσμιου motocross."

Από την πλευρά του, ο Louis Vosters, CEO και ιδιοκτήτης της ομάδας, τόνισε, "Είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το να ξεκινώ αυτό το νέο κεφάλαιο με μια τόσο εμβληματική εταιρεία όπως η Ducati, έχοντας την διαχείριση της εργοστασιακής ομάδας της, στην κατηγορία MXGP. Το πάθος, η τεχνολογία και το αγωνιστικό DNA της Ducati ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα μου για το motocross στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν πρόκειται για ένα βραχυπρόθεσμο εγχείρημα, έχουμε εισέλθει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση για νίκη. Μοιραζόμαστε το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της Ducati και τους ανθρώπους μας στο paddock, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντική πρόοδο και να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP τα επόμενα χρόνια."