Το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την ποινή που επέβαλλε η ΑΜΟΤΟΕ στον Κ. Μερκούρη

Είχε αποκλειστεί για ένα χρόνο από τους αγώνες
Το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την ποινή που επέβαλλε η ΑΜΟΤΟΕ στον Κ. Μερκούρη
Από το

motomag

15/4/2024

Δεν είχαμε αναρτήσει την ποινή που είχε επιβάλλει η ΑΜΟΤΟΕ στον Κ. Μερκούρη αναμένοντας να δούμε αν τελικά θα αγωνιστεί και πράγματι συμμετείχε στον αγώνα, όπως φαίνεται στο ρεπορτάζ μας από εκείνη την ημέρα, ενώ έρχεται και η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών ως επισφράγιση.

Αλιεύσαμε από τα κοινωνικά δίκτυα του ΣΑΜΑΕ και της προέδρου του το ιστορικό καθώς δεν έχουμε βρει σχετική ανάρτηση από την ΑΜΟΤΟΕ, ωστόσο είναι γεγονός τόσο η συμμετοχή του νεαρού αθλητή στον πρώτο αγώνα της φετινής αγωνιστικής σεζόν, όσο και η αναδρομική έκπτωση του Δ.Σ. της ΑΜΟΤΟΕ με ενέργειες του ΣΑΜΑΕ, οπότε κάθε ποινή που είχε επιβληθεί παύει να ισχύει.

Παρακάτω αντίγραφο της απόφασης του ΑΣΕΑΔ:

Το ΑΣΕΑΔ ακυρώνει την ποινή που επέβαλλε η ΑΜΟΤΟΕ στον Κ. Μερκούρη

Δημήτρης Φωτόπουλος: Για πρώτη φορά Έλληνας παίρνει νίκη σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MX!

Ο 12χρονος αναβάτης νίκησε στον τρίτο αγώνα του Ευρωπαϊκού ΕΜΧ65 στο Ρουμανία
Dimitris Fotopoulos
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Το σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου διεξήχθη στην πίστα Ciolpani της Ρουμανίας ο τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ΕΜΧ65 για τη Ζώνη Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Φωτόπουλου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με μοτοσυκλέτα Yamaha YZ65 τερμάτισε δεύτερος στο πρώτο σκέλος του αγώνα και νίκησε στο δεύτερο, ισοβαθμώντας με τον Σέρβο Viktor Kolnookov (KTM) και αναδείχθηκε νικητής στο συνολικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Με το αποτέλεσμα αυτό και μετά από τρεις γύρους στο πρωτάθλημα ΕΜΧ65 SE Zone, πρώτος στην κατάταξη είναι ο Βούλγαρος Radostin Prisadov (Yamaha) με 114 βαθμούς, ενώ ο Φωτόπουλος είναι τέταρτος με 87 βαθμούς, έχοντας ωστόσο τρέξει μόνο στους δύο από τους τρεις γύρους του πρωταθλήματος. Στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Afyonkarahisar στην Τουρκία ο νεαρός Έλληνας είχε τερματίσει τρίτος και στα δύο σκέλη.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία και δη σε ένα άθλημα που δεν μας έχει συνηθίσει σε διεθνείς διακρίσεις για τους Έλληνες αναβάτες, δείγμα πως το ταλέντο υπάρχει.

Ο Δημήτρης Φωτόπουλος προέρχεται από μια οικογένεια συνυφασμένη με το Ελληνικό ΜΧ, καθώς στο άθλημα αυτό έχουν διακριθεί τόσο ο πατέρας του Χρήστος, όσο και συνονόματος παππούς του. Μάλιστα μας έχουν χαρίσει το μοναδικό προνόμιο να αγωνίζονται και οι τρεις γενιές σε αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος, με τον παππού στη Senior, τον μπαμπά στην ΜΧ2 και τον Δημήτρη στις μικρές κατηγορίες.