Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Ελληνικό MX 2021 Σπερχειάδα: Δυνατό θέαμα σε απαιτητικό αγώνα!

Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος

Χάρισαν θέαμα οι πολλοί αγωνιζόμενοι σήμερα, κατά τον δεύτερο αγώνα στην Σπερχειάδα σε ένα απαιτητικό τερέν που χρειαζόταν δυνάμεις για να ανταπεξέλθουν. Το θέαμα το προσέφεραν σε συνοδούς αλλά και σε παρευρισκόμενους που βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν στην πίστα. Οι διοργανωτές έκαναν το καθήκον τους, προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη σε συνοδούς χωρίς να αποφεύγονται πάντα οι εντάσεις αλλά όλα αυτά εκτός πίστας. Αγωνιστικά το κύριο θέμα των συμμετεχόντων ήταν τα αυλάκια που είχαν δημιουργηθεί εν μέρει από την χθεσινή βροχή, δυσκολεύοντάς τους αρκετά.

Ευτυχώς η MX1 πήρε τελευταία εκκίνηση, γιατί διαφορετικά θα είχαν δυσκολευτεί ακόμη περισσότερο οι μικρότερες κατηγορίες. Οι πτώσεις δεν έλειψαν ευτυχώς δίχως πολλούς τραυματισμούς με εξαίρεση μία άτυχη στιγμή στην MX2 όπου ο Φωτόπουλος που εκείνη την στιγμή οδηγούσε τον αγώνα με τον Σάγμαλη να καραδοκεί, κατέληξε τραυματισμένος στον ώμο και εγκατέλειψε.

Στην MX1 μεγάλη και άξια νίκη πήρε ο Παπίλας με Honda CRF450, ακολουθούμενος από Γεωργαντά με Husqvarna FC450 και Τουρατζίδη με YZF450. Στον πρώτο του αγώνα Motocross με την Enduro του μοτοσυκλέτα συμμετείχε στην κατηγορία και ο δημοσιογράφος του ΜΟΤΟ και πολυπρωταθλητής Enduro Κίμων Καράμπελας τερματίζοντας στην 9η θέση και περιγράφοντας ως ιδιαίτερα απαιτητική την συγκεκριμένη ημέρα.

Στην OPEN ο Τομαρας για άλλη μία φορά έκανε μία εντυπωσιακή παρουσία με διπλή νίκη και στα δύο σκέλη.

Ο Καρασακαλίδης κέρδισε στην SENIOR επίσης με νίκη και στα δύο σκέλη, όπως αντίστοιχα και οι αδερφές Λάμπρου, Ιωάννα και Αμαλία με YZF250 και YZ125.

Διπλή νίκη είχε και ο Φωτόπουλος στην ΜΧ50 με τον Χατζάκη να κερδίζει το πρώτο σκέλος στην ΜΧ65 και με δεύτερη θέση στο επόμενο σκέλος να κερδίζει τον δεύτερο αγώνα ενώ στην ΜΧ85 δύο νίκες είχε και ο Μερκούρης.

 

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα: