Fantic Factory Racing - Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στις κατηγορίες MXGP, MX2, EMX250 και ΕΜΧ125
motomag Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/2/2024

Η Fantic Factory Racing έκανε γνωστή τη σύνθεση της για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα motocross, με την “αγωνιστική δύναμη πυρός” της ομάδας να αποτελείται από 8 αναβάτες.

Στη μεγάλη κατηγορία MXGP η Fantic Factory Racing Team MXGP θα παραταχθεί με τον αρκετά έμπειρο Glenn Coldenhoff και με τον rookie Roan Van de Moosdjik, αμφότεροι θα οδηγούν τη Fantic XXF 450. Team Manager της ομάδας θα είναι ο Vitaliy Tonkov.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στην κατηγορία MX2, η Fantic Factory Racing Team MX2, θα έχει ως αναβάτες τον Ισπανό David Braceras και τον Ολλανδό Kay Karssemakers, ο οποίος παίρνει “προαγωγή” από το Ευρωπαϊκό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. O Emanuele Giovannelli θα είναι ο Team Manager της Fantic Factory Racing Team MX2.

Η Fantic θα έχει παρουσία το 2024 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross. Η Fantic Factory Racing Team EMX250 θα έχει ως αναβάτη τον Γάλλο Alexis Fueri, με τον Emanuele Giovannelli να εκτελεί και σε αυτήν την ομάδα χρέη Team Manager.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στη Fantic Factory Racing Team EMX125, θα παραταχθούν στις ευρωπαϊκές πίστες τρεις αναβάτες. Ο Ιταλός Simone Mancini, ο Ούγγρος Noel Zanocz και ο Βέλγος Douwe Van Mechgelen. Team Manager της ομάδας θα είναι ο Daniele Marchesi.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MotocrossFantic

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες