Fantic Factory Racing - Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στις κατηγορίες MXGP, MX2, EMX250 και ΕΜΧ125
motomag Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/2/2024

Η Fantic Factory Racing έκανε γνωστή τη σύνθεση της για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα motocross, με την “αγωνιστική δύναμη πυρός” της ομάδας να αποτελείται από 8 αναβάτες.

Στη μεγάλη κατηγορία MXGP η Fantic Factory Racing Team MXGP θα παραταχθεί με τον αρκετά έμπειρο Glenn Coldenhoff και με τον rookie Roan Van de Moosdjik, αμφότεροι θα οδηγούν τη Fantic XXF 450. Team Manager της ομάδας θα είναι ο Vitaliy Tonkov.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στην κατηγορία MX2, η Fantic Factory Racing Team MX2, θα έχει ως αναβάτες τον Ισπανό David Braceras και τον Ολλανδό Kay Karssemakers, ο οποίος παίρνει “προαγωγή” από το Ευρωπαϊκό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. O Emanuele Giovannelli θα είναι ο Team Manager της Fantic Factory Racing Team MX2.

Η Fantic θα έχει παρουσία το 2024 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross. Η Fantic Factory Racing Team EMX250 θα έχει ως αναβάτη τον Γάλλο Alexis Fueri, με τον Emanuele Giovannelli να εκτελεί και σε αυτήν την ομάδα χρέη Team Manager.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross

Στη Fantic Factory Racing Team EMX125, θα παραταχθούν στις ευρωπαϊκές πίστες τρεις αναβάτες. Ο Ιταλός Simone Mancini, ο Ούγγρος Noel Zanocz και ο Βέλγος Douwe Van Mechgelen. Team Manager της ομάδας θα είναι ο Daniele Marchesi.

Fantic Factory Racing – Παρουσία στο Παγκόσμιο αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα MotocrossFantic

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ

Συμβόλαιο με τον καιρό είχε η πίστα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2026

Την πρώτη του νίκη είδε ο Ανδρέας Ανδρέου (#101 Triumph) αλλά γλυκόπικρη ήταν η ημέρα για την οικογένεια της Triumph καθώς ο Μάριος Κανάκης (#49 Triumph), ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος ενώ έχει μπροστά του και τον βραχνά της αποκατάστασης. Είχε με διαφορά τον ταχύτερο ρυθμό διατηρώντας και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο πρώτο σκέλος τον ταχύτερο γύρο της MX1 σημείωσε ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (#338 TM), ένα σκέλος σε τελείως διαφορετικό ρυθμό για όλους με άλλες επίσης συνθήκες.

Νικητής και στα δύο σκέλη της MX1 με διαφορά, ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου που δείχνει πως έχει αρχίσει να συνηθίζει την μοτοσυκλέτα της Triumph και εκτός από τους χρόνους, είχε και εντυπωσιακά περάσματα από την φακό της φωτογραφικής μηχανής. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής και εναλλαγή είχαμε για τον Φραγκίσκο Ζούνη (#37 Yamaha) που πήρε συνολικά την τρίτη θέση της ημέρας.

Για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μπακας δεν κέρδισε απλά την MX300 αλλά σκαρφάλωσε ψηλά στην γενική κατάταξη, όπως αντίστοιχα ανταγωνιστικός ήταν και ο Κυρικάκος Μπόγρης (#151 TM), με τον Ηλία Καραγιάννη (#174 Fantic) να κλείνει το βάθρο στης MX300.

Και στα δύο σκέλη της MX2 είχαμε μία τριάδα αναβατών στις ίδιες θέσεις, πρώτος ο Δημήτρης Γανωτής (#141 Yamaha), δεύτερος ο Νίκος Λυρίου (#161 Fantic) και τρίτος ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (#344 GASGAS). Απίστευτος ο Ταμβάκος Χρήστος (#66 Yamaha) γιατί ανέβηκε στην πεντάδα της γενικής κατάταξης του αγώνα των κοινών κατηγοριών MX2-MX125, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή προσπάθεια. Το βάθρο της MX125 έκλεισαν ο Κωνσταντίνος Ποϊραζής (#123 KTM) και ο Γιώργος Χατζάκης (#21 Yamaha)

Στην MXOPEN είχαμε επίσης μία τριάδα που κέρδισε τα δύο σκέλη αλλά με εναλλαγή για την δεύτερη και τρίτη θέση. Την νίκη πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (#46 KTM), ακολουθούμενος από τον Μπουρίκα Ευάγγελο (#299 Honda) και Σκύβαλο Εμμανουήλ (#120 Yamaha).

Στην MXSenior επίσης μία σταθερή τριάδα όμως αυτή τη  φορά ξεχώρισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης (#68 KTM) με δύο νίκες ακολουθούμενος από την Δημολιάνη Σταμάτη (#5 KTM) στην δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες με τον συντάκτη του MOTO, Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) να ολοκληρώνει το βάθρο κάνοντας υπερ-προσπάθεια έπειτα από ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης. Ένα ατύχημα που πήγε πολύ πίσω τον πολυπρωταθλητή που είχε κάνει σχέδια για αγώνες εξωτερικού.

Στην φιλόδοξη MX85 την νίκη πήρε ο Στρούγκης Θεόδωρος (#3 Yamaha) με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση καθώς στην δεύτερη θέση με μία τρίτη και μία πρώτη, ανέβηκε ο Ευθύμιος Ψαρογιάννης (#228 KTM), ακολουθούμενος από τον Αντώνη Τσιγκολη (#98 KTM) με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση.

Στην MX65 ο Δημήτρης Φωτόπουλος (#1 Yamaha) κατάφερε την διπλή νίκη και έτσι την πρώτη θέση της γενικής, πίσω του πιο σταθερός με δύο τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (#114 Yamaha), έναντι του Αχιλλέα Γεροκώστα (#222 Yamaha) που πήρε την τρίτη θέση.

Στην MXWOMEN οι αδερφές Λάμπρου για ακόμη μία φορά στις δύο πρώτες θέσεις. Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) με δύο νίκες και Λάμπρου Αμαλία (#17 Yamaha) με δύο δεύτερες θέσης. Επίσης σταθερά στην κατάταξη και η Άννα Αραμπατζη (#960 Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις.

Ακολουθούν πρώτες φωτογραφίες και αποτελέσματα: