Fantic Motor: Εντυπωσιακό ξεκίνημα

Με φόρα από το ιταλικό πρωτάθλημα MX
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/1/2020

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αγωνιστική χρονιά για την ομάδα MX της Fantic στην Ιταλία, όπου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας, το οποίο εκτός των άλλων μας πληροφορεί και για την ημερομηνίας άφιξης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της fantic στη χώρα μας:

Μεγάλη αγωνιστική επιτυχία της Fantic στον πρώτο αγώνα  της χρονιάς που σηματοδοτεί την επιστροφή της ιστορικής μάρκας στις διεθνείς πίστες MX!

Ο πρώτος γύρος της σειράς Internazionalid'Italia MX EICMA 2020 είναι ήδη ιστορία! Κάτω από έναν καθαρό ουρανό και έναν ανοιξιάτικο ήλιο, οι περισσότεροι από τους 115 αναβάτες των τριών κατηγοριών 125, MX2 και MX1 αγωνίστηκαν στη δύσκολη και τεχνική άμμο της πίστας "LeDune" , μπροστά στο πολυπληθές κοινό που παρακολούθησε τον αγώνα ελκυόμενο από τη συμμετοχή απίστευτα μεγάλου αριθμού πρωταθλητών και κορυφαίων διεθνών αναβατών.

Ο Andrea Bonacorsi με το ολοκαίνουργο XX125 Fantic κατέκτησε τη 2η θέση του αγώνα στην κατηγορία του μετά από δύο καταπληκτικά σκέλη στη βαθιά άμμο της Σαρδηνίας. Στο 1ο σκέλος ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου ενώ  στο 2ο κατάστησε τη 3η θέση  μετά από ένα καταπληκτικό αγώνα σε συνέχεια πτώσης από σύγκρουση με αργό αναβάτη.

Μετά από ένα τέτοιο πρώτο γύρο ο Bonacorsi και η Fantic Racing είναι 2οι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και μπορούν να ελπίζουν σε μια καταπληκτική χρονιά. Τα αγωνιστικά μοντέλλα της Fantic θα είναι διαθέσιμα για πώληση τον Ιούνιο. Η συνέχεια στο Ottobiano σε μια εβδομάδα στις 2 Φεβρουαρίου!

Fantic Motor Hellas

www.fantic.gr,

Tel: +30 210 346 6780

Triumph: Άνοιγμα και στο Freestyle Motocross το 2026 με Guillem Navas και TF 450-X

Ο Ισπανός αναβάτης freestyle ενώνει δυνάμεις με την Triumph για μια σεζόν γεμάτη θέαμα και άλματα, στοχεύοντας σε μετάλλια
Triumph FMX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

20/3/2026

Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνει το δυναμικό άνοιγμά της στον off-road χώρο και αυτή τη φορά βάζει στο στόχαστρό της τις εντυπωσιακές διοργανώσεις Freestyle Motocross με συνεργάτη τον Ισπανό αναβάτη Guillem Navas.

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ισπανό freestyler για το 2026, σε μια κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα τις φιλοδοξίες της εταιρείας στον κόσμο του off-road και του FMX.

Ο Navas έχει ήδη κερδίσει τρία μετάλλια στα X Games και θα αγωνιστεί φέτος με την TF 450-X, επιδιώκοντας να προσθέσει ακόμη περισσότερα μετάλλια στη συλλογή του και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη στο freestyle.

Triumph FMX

Γνωστός για τα εντυπωσιακά του tricks, τη συμπάθειά του στα quarter pipes και το επιθετικό του στυλ στον αέρα, ο Navas έχει καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να καθιερωθεί ως ένα από τα ανερχόμενα ονόματα στο διεθνές στερέωμα του FMX.

Triumph FMX

Η φετινή του σεζόν ξεκινά δυνατά, με συμμετοχή στα X Games 2026 στo Sacramento των Ηνωμένων Πολιτείων, όπου θα αγωνιστεί στις κατηγορίες Best Whip και Quarter Pipe High Air, στοχεύοντας στο τέταρτο (και ίσως και πέμπτο) μετάλλιο της καριέρας του.

Triumph FMX

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα του περιλαμβάνει το Air Contest στη Γαλλία, το Supercross του Παρισίου και το King of the Whip στη Νότια Αφρική, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο γεμάτα προγράμματα της καριέρας του.

Triumph FMX

TF 450-X

Η επιλογή της TF 450-X δεν είναι τυχαία. Η νέα motocross μοτοσυκλέτα της Triumph έχει εξελιχθεί με τη συμβολή θρύλων όπως ο Ricky Carmichael, κατά πολλούς τον πλέον επιτυχημένο αναβάτη ΜΧ και SX, καθώς και ο πεντάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro, Ivan Cervantes.

Triumph FMX

Ο Paul Stroud εμπορικός διευθυντής της Triumph τόνισε: "Η δημιουργικότητα, η τεχνική ακρίβεια και η διάθεση του Guillem να ξεπερνά τα όρια αντικατοπτρίζουν απόλυτα όσα θέλουμε να πετύχουμε στο off-road πρόγραμμα της Triumph."

Triumph FMX

Από την πλευρά του, ο Guillem Navas δήλωσε: "Με την Triumph μπαίνω στο 2026 έτοιμος να πάω πιο ψηλά και πιο μακριά από ποτέ. Δεν έχω ξανανιώσει τόσο άνετα πάνω σε μοτοσυκλέτα, το πλαίσιο της TF 450-X μου δίνει την αυτοπεποίθηση να εξελίξω τα κόλπα μου ακόμη περισσότερο."

Triumph FMX

Πέρα από τις διοργανώσεις, ο Navas θα αξιοποιήσει την TF 450-X και σε δημιουργικά projects και άλματα αναδεικνύοντας την πολυχρηστικότητα της μοτοσυκλέτας και τη φαντασία του ίδιου.

 

Triumph FMX

Διαθέσιμη τώρα

Η TF 450-X είναι ήδη διαθέσιμη στο δίκτυο αντιπροσώπων motocross και enduro της Triumph, με τιμή που ξεκινά από 11.890 ευρώ στην ελληνική αγορά, φέρνοντας την αγωνιστική τεχνολογία πιο κοντά στο κοινό.

Triumph FMX

Με αυτή τη συνεργασία, η Triumph δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν αρκείται στο να συμμετέχει απλώς στις εξελίξεις στο off-road , αλλά θέλει να τις ορίζει. Και με έναν αναβάτη όπως ο Guillem Navas, το θέαμα είναι μάλλον εγγυημένο.