FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024

Οι Ken Roczen και Max Anstie καλούνται να υπερασπιστούν τους τίτλους τους σε WSX και SX2 αντίστοιχα
motomag FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Η FIM και η SX Global, οι επίσημοι διοργανωτές του Supercross (WSX), αποκάλυψαν το πρόγραμμα του θεσμού για το 2024, με τον Καναδά, την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι οι χώρες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους αγώνες για τη φετινή χρονιά.

Το WSX διανύει την τρίτη του χρονιά και φέτος θα αποτελείται από τέσσερις αγώνες, με τον Καναδά να φιλοξενεί τον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 26 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ο θεσμός θα μεταφερθεί στην Αυστραλία όπου στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστοί αγώνες. Το φινάλε του πρωταθλήματος θα πέσει στις 4 Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου στην εντυπωσιακή Etihad Arena οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την τελευταία αγωνιστή τους παράσταση.

Ο Andy Edwards, CEO της SX Global, δήλωσε: "Όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM ξεκίνησε την πιλοτική του σεζόν το 2022, είχε ένα τολμηρό όραμα για το μέλλον. Ο στόχος ήταν να μεταφέρει το Supercross σε διεθνές επίπεδο, φέρνοντάς το κοντά στο κοινό, ενώ ακόμη ένας στόχος ήταν να μεταφερθεί σε νέες περιοχές και αγορές οι οποίες ήταν ανεκμετάλλευτες. Με αγώνες στο Βανκούβερ, το Περθ και το Άμπου Ντάμπι, κάνουμε πράξη τα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά”.

O Antonio Alía, διευθυντής της Επιτροπής Motocross της FIM ανέφερε: "Η νέα αγωνιστική χρονιά θα είναι πολλά υποσχόμενη. Η FIM στηρίζει και φέτος τον θεσμό και πιστεύει πως αυτός τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross 2024

Γύρος 1:  26 Οκτωβρίου - Grand Prix Καναδά-Βανκούβερ, Καναδάς

Γύρος 2: 23 Νοεμβρίου - Αυστραλιανό Grand Prix R1-Πέρθη, Αυστραλία

Γύρος 3: 24 Νοεμβρίου - Αυστραλιανό Grand Prix R2-Perth, Αυστραλία

Γύρος 4: 4 Δεκεμβρίου - Abu Dhabi Grand Prix -Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024

 

Ετικέτες

MXGP 2024, Τσεχία - Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 και πάλι νικητής ο Kay De Wolf με Husqvarna
motomag MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

O 13ος γύρος της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ο οποίος έλαβε χώρα στην Τσεχία, είχε και ελληνική παρουσία εκτός των άλλων, με τον Παναγιώτη Κουζή να αγωνίζεται με ΤΜ στην MXGP κατηγορία και να καταφέρνει να τερματίσει στην 32η θέση από 40 συμμετέχοντες.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MXGP, νικητής αναδείχθηκε με ευκολία ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Prado με GASGAS, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην τρίτη θέση τον Tim Gasjer (Honda). Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κουζή στον πρώτο αγώνα κατάφερε να δώσει αρκετές μάχες τερματίζοντας με την μοτοσυκλέτα της TM στην 30η θέση.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε αλλαγή του σκηνικού με τον Tim Gasjer (Honda), να περνά στην αντεπίθεση. Ο αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα τερματίζοντας, μετά από μεγάλη μάχη με τον Prado, στην πρώτη θέση. Αυτή του η επίδοση του έδωσε και τη συνολική νίκη στον αγώνα καθώς ο Jeffrey Herlings (KTM), ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα της ημέρας στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Prado με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha), να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Κουζής κατάφερε και στο δεύτερο αγώνα να τερματίσει με τον Έλληνα αναβάτη να αποσπά συνολικά την 32η θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά την βαθμολογία της MXGP ο Tim Gasjer (Honda), προηγείται με 618 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 583 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 565 βαθμούς βρίσκεται ο Jeffrey Herlings (KTM).

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 κατηγορία ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πήρε το Holeshot με τους δύο αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Adrea Adamo και Liam Everts να ακολουθούν. Η δράση στον αγώνα διακόπηκε γρήγορα καθώς ο αναβάτης της Kawasaki Jack Chambers είχε μία σφοδρή πτώση, με το ιατρικό επιτελείο της πίστας να του παρέχει τάχιστα τις πρώτες βοήθειες. Στην επανεκκίνηση, ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πετάχτηκε για άλλη μία φορά μπροστά με τον αδερφό του Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί από κοντά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Rick Elzinga (Yamaha), ο οποίος βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

Λίγο αργότερα θα είχαμε δράμα καθώς ο Sacha Coenen είχε μία πτώση με τους Lucas Coenen και Elzinga να κερδίζουν από μία θέση. Ο Lucas Coenen από εκεί και έπειτα έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα ενώ μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Simon Laengenfelder (KTM) από το μέσο του αγώνα και μετά είχε ανοδική πορεία με τον ίδιο να κατακτά τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kay de Wolf με Husqvarna.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα ο Kay de Wolf (Husqvarna) είχε αποφασίσει πως θα έκανε την αντεπίθεση του ώστε να καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Lucas Coenen (Husqvarna). Αυτό τελικά το είδαμε να συμβαίνει από τα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον αναβάτη της Husqvarna να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να μένει εκεί μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας και τη συνολική νίκη στον αγώνα της Τσεχίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Simon Laengefelder (GASGAS), με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να αρκείται στους βαθμούς της τρίτης θέσης.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στη βαθμολογία της MX2 ο Kay de Wolf προηγείται με 626 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να έχει 580 βαθμούς και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 560 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζει το ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο όπου στην πίστα του Lommel θα πραγματοποιηθεί ο 14ος γύρος της χρονιάς.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ