FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024

Οι Ken Roczen και Max Anstie καλούνται να υπερασπιστούν τους τίτλους τους σε WSX και SX2 αντίστοιχα
motomag FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Η FIM και η SX Global, οι επίσημοι διοργανωτές του Supercross (WSX), αποκάλυψαν το πρόγραμμα του θεσμού για το 2024, με τον Καναδά, την Αυστραλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να είναι οι χώρες οι οποίες θα φιλοξενήσουν τους αγώνες για τη φετινή χρονιά.

Το WSX διανύει την τρίτη του χρονιά και φέτος θα αποτελείται από τέσσερις αγώνες, με τον Καναδά να φιλοξενεί τον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 26 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια ο θεσμός θα μεταφερθεί στην Αυστραλία όπου στις 23 και 24 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν δύο ξεχωριστοί αγώνες. Το φινάλε του πρωταθλήματος θα πέσει στις 4 Δεκεμβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου στην εντυπωσιακή Etihad Arena οι αγωνιζόμενοι θα δώσουν την τελευταία αγωνιστή τους παράσταση.

Ο Andy Edwards, CEO της SX Global, δήλωσε: "Όταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supercross της FIM ξεκίνησε την πιλοτική του σεζόν το 2022, είχε ένα τολμηρό όραμα για το μέλλον. Ο στόχος ήταν να μεταφέρει το Supercross σε διεθνές επίπεδο, φέρνοντάς το κοντά στο κοινό, ενώ ακόμη ένας στόχος ήταν να μεταφερθεί σε νέες περιοχές και αγορές οι οποίες ήταν ανεκμετάλλευτες. Με αγώνες στο Βανκούβερ, το Περθ και το Άμπου Ντάμπι, κάνουμε πράξη τα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά”.

O Antonio Alía, διευθυντής της Επιτροπής Motocross της FIM ανέφερε: "Η νέα αγωνιστική χρονιά θα είναι πολλά υποσχόμενη. Η FIM στηρίζει και φέτος τον θεσμό και πιστεύει πως αυτός τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί ακόμη περισσότερο”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross 2024

Γύρος 1:  26 Οκτωβρίου - Grand Prix Καναδά-Βανκούβερ, Καναδάς

Γύρος 2: 23 Νοεμβρίου - Αυστραλιανό Grand Prix R1-Πέρθη, Αυστραλία

Γύρος 3: 24 Νοεμβρίου - Αυστραλιανό Grand Prix R2-Perth, Αυστραλία

Γύρος 4: 4 Δεκεμβρίου - Abu Dhabi Grand Prix -Abu Dhabi, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

FIM Supercoss – Αποκαλύφθηκε το καλεντάρι του 2024

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025: Ακυρώθηκε ο αγώνας της Κέρκυρας

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στη Σκύδρα, αρχές Νοεμβρίου
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - Ακύρωση αγώνα 2025
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/9/2025

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. ανακοίνωσε την ακύρωση του αγώνα Motocross που θα διεξαγόταν στην Κέρκυρα στα μέσα Νοεμβρίου. Έτσι, το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στην Σκύδρα στις αρχές του ίδιου μήνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΧ 2025

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο προγραμματισμένος αγώνας Motocross που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Κέρκυρα στις 15-16 Νοεμβρίου 2025, ακυρώνεται, λόγω υπαναχώρησης του Σωματείου ΑΛΜΚΕ, το οποίο δήλωσε αδυναμία να αναλάβει τη διοργάνωση.

Ως εκ τούτου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 θα ολοκληρωθεί με 7 αγώνες, με τον τελευταίο αγώνα να πραγματοποιείται στη Σκύδρα, το διήμερο 1-2 Νοεμβρίου 2025.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.