FIM World Supercross 2023 - Aλλαγή ιδιοκτησίας της SX Global

Ακυρώνονται οι αγώνες σε Σιγκαπούρη, Γερμανία και Καναδά, κανονικά οι αγώνες σε Αμπού Ντάμπι και Αυστραλία
WSX
Από το

motomag

12/9/2023

Η SX Global η οποία είναι η διοργανώτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM (WSX), ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως περνά σε νέα επενδυτικά χέρια, με τους Kyril Louis-Dreyfus, Juan Sartori και Adam Bailey να βρίσκονται πλέον στο τιμόνι της εταιρείας. Η νέα αλλαγή ιδιοκτησίας είχε ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση του αγωνιστικού ημερολογίου με άμεση ισχύ με τους αγώνες σε Σιγκαπούρη, Γερμανία και Καναδά να ακυρώνονται, ενώ θα διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες σε Αμπού Ντάμπι και Αυστραλία.

Στα πλαίσια αναβάθμισης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM (WSX), η νέα διοίκηση της SX Global αποφάσισε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2023 με άμεση ισχύ. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα ηνία της διοργανώτριας εταιρείας του θεσμού είναι ο Γάλλος Kyril Louis-Dreyfus, ο Ουρουγουανός Juan Sartori καθώς και ο Αυστραλός Adam Bailey. Οι επιχειρηματίες Louis-Dreyfus και Juan Sartori οι οποίοι είναι κάτοχοι μετοχών στην βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier Leugue Sunderland θέλουν να κάνουν το WSX πιο εμπορικό και σε συνεργασία με τον CEO της SX Global Adam Bailey ο οποίος είναι ο τρίτος κρίκος της αλυσίδας του νέου επενδυτικού σχηματισμού ανακοίνωσαν μέσω της SX Global πως αυτές οι αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο έγιναν λόγω προβλημάτων που συνάντησαν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κοινώς στα logistics.

WSX

O Adam Beiley, CEO της SX Global δήλωσε: “Η Σιγκαπούρη, η Γερμανία και ο Καναδάς παραμένουν σημαντικές αγορές για το WSX και σκοπεύουμε να επιστρέψουμε σε κάθε μία από αυτές πολύ σύντομα. Το 2023 επρόκειτο να είναι το πρώτο άνοιγμα του WSX σε αυτές τις αγορές και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είμαστε απόλυτα δίκαιοι απέναντι τους. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως κάθε εμπειρία στο WSX θα είναι φανταστική. Μένοντας σε αυτό, η νέα ομάδα ιδιοκτησίας αποφάσισε ότι αυτές οι αναθεωρήσεις του ημερολογίου ήταν απαραίτητες αυτή τη στιγμή. Οι υλικοτεχνικές προκλήσεις που συναντήσαμε ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθούμε στο να διασφαλίσουμε ότι οι διοργανώσεις WSX του 2023 στο Άμπου Ντάμπι και στη Μελβούρνη θα εκτελεστούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να συνεχίσουμε τη σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση του πρωταθλήματος για το 2024 και μετέπειτα”.

O Adam Beily στη συνέχεια ανέφερε: “Τα εισιτήρια για τους αγώνες του WSX Abu Dhabi και Australian Grands Prix παραμένουν σε πώληση και η ζήτηση τους είναι μεγάλη. Όσον αφορά τους οπαδούς οι οποίοι αγόρασαν εισιτήριο για τις εκδηλώσεις οι οποίες ακυρώθηκαν φυσικά θα λάβουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας για την υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους σε αυτή τη μεταβατική περίοδο για το WSX.”

WSX

 

Ετικέτες

MXGP Τσεχίας: Με νίκη στην κορυφή του πρωταθλήματος ο Herlings - Βλέπει τίτλο ΜΧ2 ο Farres με Triumph

Τέταρτη σερί νίκη για Farres στην MX2
Czech MXGP
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/7/2026

Ο Ολλανδός πήρε το πρώτο του απόλυτο Σαββατοκύριακο για το 2026 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Farres αύξησε το προβάδισμά του στην MX2 μετά από ακόμη μία συνολική νίκη.

Η πίστα 1527 μέτρων Loket στην Τσεχία, φιλοξένησε τον 15ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, με τον Jeffrey Herlings να δείχνει ασταμάτητος πάνω στη Honda HRC Petronas. Ο Ολλανδός κέρδισε και τις δύο κούρσες της MXGP, φτάνοντας τις 119 συνολικές νίκες Grand Prix στην καριέρα του και ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Lucas Coenen, ο οποίος επέλεξε να μην αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Czech MXGP

Μέσα σε ζεστές συνθήκες (26°) και ηλιοφάνεια τερμάτισε στη δεύτερη θέση ο ομόσταυλός του, Tom Vialle, ο οποίος επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά το Trentino, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Romain Febvre με την Kawasaki, ύστερα από εντυπωσιακή αντεπίθεση στον δεύτερο αγώνα.

Czech MXGP

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Herlings προηγείται πλέον του πρωταθλήματος με 615 βαθμούς, έναντι 566 του Lucas Coenen, ενώ ο Febvre ακολουθεί με 541.

Czech MXGP

Στην MX2, ο Guillem Farres συνέχισε το νικηφόρο σερί του, κατακτώντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του. Ο αναβάτης της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας της Triumph κέρδισε τον πρώτο αγώνα και τερμάτισε δεύτερος στον δεύτερο πίσω από τον Liam Everts, αποτέλεσμα αρκετό για να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου το συνολικό αποτέλεσμα.

Czech MXGP

Δεύτερος ήταν ο Camden McLellan, χαρίζοντας το 1-2 στην Triumph, ενώ ο Karlis Reisulis ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο της κατηγορίας, τερματίζοντας τρίτος συνολικά με Yamaha.

Czech MXGP

Ο Farres αύξησε έτσι τη διαφορά του στη κορυφή της βαθμολογίας, της MX2, φτάνοντας τους 618 βαθμούς, με τον Sacha Coenen να ακολουθεί στους 585 και τον McLellan στους 548.

Czech MXGP

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2026 (μετά το GP Τσεχίας)

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

Jeffrey Herlings

Honda

615

2

Lucas Coenen

KTM

566

3

Romain Febvre

Kawasaki

541

4

Tim Gajser

Yamaha

489

5

Ruben Fernandez

Honda

414

6

Andrea Adamo

KTM

411

7

Maxime Renaux

Yamaha

408

8

Tom Vialle

Honda

367

9

Kay de Wolf

Husqvarna

292

10

Pauls Jonass

Kawasaki

273

Czech MXGP

Βαθμολογία Κατασκευαστών MXGP 2026

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Honda

703

2

KTM

660

3

Yamaha

573

4

Kawasaki

566

5

Husqvarna

325

6

Ducati

261

7

Fantic

260

8

Beta

133

9

Triumph

102

10

GASGAS

4

Czech MXGP

Βαθμολογία Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MX2 2026 (μετά το GP Τσεχίας)

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

Guillem Farres

Triumph

618

2

Sacha Coenen

KTM

585

3

Camden McLellan

Triumph

548

4

Simon Längenfelder

KTM

547

5

Liam Everts

Husqvarna

520

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

476

7

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

376

8

Mathis Valin

Kawasaki

352

9

Valerio Lata

Honda

332

10

Julius Mikula

KTM

283

Czech MXGP

Βαθμολογία Κατασκευαστών MX2 2026

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Triumph

699

2

KTM

687

3

Husqvarna

520

4

Yamaha

511

5

Kawasaki

451

6

Honda

386

7

Ducati

153

8

TM

87

9

GASGAS

65

10

Fantic

8

Czech MXGP