FIM World Supercross 2023 - Aλλαγή ιδιοκτησίας της SX Global

Ακυρώνονται οι αγώνες σε Σιγκαπούρη, Γερμανία και Καναδά, κανονικά οι αγώνες σε Αμπού Ντάμπι και Αυστραλία
WSX
Από το

motomag

12/9/2023

Η SX Global η οποία είναι η διοργανώτρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM (WSX), ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες πως περνά σε νέα επενδυτικά χέρια, με τους Kyril Louis-Dreyfus, Juan Sartori και Adam Bailey να βρίσκονται πλέον στο τιμόνι της εταιρείας. Η νέα αλλαγή ιδιοκτησίας είχε ως αποτέλεσμα την αναθεώρηση του αγωνιστικού ημερολογίου με άμεση ισχύ με τους αγώνες σε Σιγκαπούρη, Γερμανία και Καναδά να ακυρώνονται, ενώ θα διεξαχθούν κανονικά οι αγώνες σε Αμπού Ντάμπι και Αυστραλία.

Στα πλαίσια αναβάθμισης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Supercross της FIM (WSX), η νέα διοίκηση της SX Global αποφάσισε πως θα υπάρξουν αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2023 με άμεση ισχύ. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τα ηνία της διοργανώτριας εταιρείας του θεσμού είναι ο Γάλλος Kyril Louis-Dreyfus, ο Ουρουγουανός Juan Sartori καθώς και ο Αυστραλός Adam Bailey. Οι επιχειρηματίες Louis-Dreyfus και Juan Sartori οι οποίοι είναι κάτοχοι μετοχών στην βρετανική ποδοσφαιρική ομάδα της Premier Leugue Sunderland θέλουν να κάνουν το WSX πιο εμπορικό και σε συνεργασία με τον CEO της SX Global Adam Bailey ο οποίος είναι ο τρίτος κρίκος της αλυσίδας του νέου επενδυτικού σχηματισμού ανακοίνωσαν μέσω της SX Global πως αυτές οι αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο έγιναν λόγω προβλημάτων που συνάντησαν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κοινώς στα logistics.

WSX

O Adam Beiley, CEO της SX Global δήλωσε: “Η Σιγκαπούρη, η Γερμανία και ο Καναδάς παραμένουν σημαντικές αγορές για το WSX και σκοπεύουμε να επιστρέψουμε σε κάθε μία από αυτές πολύ σύντομα. Το 2023 επρόκειτο να είναι το πρώτο άνοιγμα του WSX σε αυτές τις αγορές και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι είμαστε απόλυτα δίκαιοι απέναντι τους. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως κάθε εμπειρία στο WSX θα είναι φανταστική. Μένοντας σε αυτό, η νέα ομάδα ιδιοκτησίας αποφάσισε ότι αυτές οι αναθεωρήσεις του ημερολογίου ήταν απαραίτητες αυτή τη στιγμή. Οι υλικοτεχνικές προκλήσεις που συναντήσαμε ήταν δύσκολο να ξεπεραστούν μέσα σε λίγες εβδομάδες. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθούμε στο να διασφαλίσουμε ότι οι διοργανώσεις WSX του 2023 στο Άμπου Ντάμπι και στη Μελβούρνη θα εκτελεστούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και να συνεχίσουμε τη σημαντική πρόοδο στην οικοδόμηση του πρωταθλήματος για το 2024 και μετέπειτα”.

O Adam Beily στη συνέχεια ανέφερε: “Τα εισιτήρια για τους αγώνες του WSX Abu Dhabi και Australian Grands Prix παραμένουν σε πώληση και η ζήτηση τους είναι μεγάλη. Όσον αφορά τους οπαδούς οι οποίοι αγόρασαν εισιτήριο για τις εκδηλώσεις οι οποίες ακυρώθηκαν φυσικά θα λάβουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας για την υπομονή και την αμέριστη υποστήριξή τους σε αυτή τη μεταβατική περίοδο για το WSX.”

WSX

 

Ετικέτες

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία - Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο

Στην MX2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατέκτησε με άνεση και τις δύο νίκες
MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/5/2024

Μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross είναι λες και οι καιρικές συνθήκες το έχουν βάλει σκοπό να ταλαιπωρήσουν ομάδες και αναβάτες. Και στη Γαλλία η βροχή που έπεσε στο St Jean d'Angely έκανε την πίστα λασποδρόμιο με τον αγώνα να μετατρέπεται επί της ουσίας σε μία μάχη επιβίωσης.

Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες οι Γάλλοι θεατές βρέθηκαν στα διάφορα σημεία της πίστας ώστε να απολαύσουν τις προσπάθειες όλων των αγωνιζομένων. Στην MXGP κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ο Romain Febvre (Kawasaki), ήταν αυτός που πήρε το Holeshot με τον Jorge Prado (GASGAS) να τον καταδιώκει. Λίγο πιο πίσω είχε βρεθεί ο Tim Gasjer (Honda), ο οποίος προσπαθούσε να βρεθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων.

Με τις συνθήκες να μεταβάλλονται συνεχώς, ταχύτερος στην πίστα ήταν ο Gasjer o οποίος είχε καταφέρει να βρεθεί πίσω από τους Febvre και Prado. O Σλοβένος αναβάτης της Honda λίγο αργότερα κατάφερε να περάσει και τους δύο καθώς αυτοί προσπαθούσαν να μείνουν μακριά από οδηγικά λάθη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρνουν.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με ελεύθερο δρόμο μπροστά ο Gajser άνοιξε αμέσως τη διαφορά φτάνοντας την στα 7 περίπου δευτερόλεπτα. Πιο πίσω ο Prado είχε περάσει τον Febvre, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να κυνηγά τον Gajser. Και ενώ όλοι πίστευαν πως ο αναβάτης της Honda θα κάνει περίπατο προς το τέλος του αγώνα είδαμε τη διαφορά να μειώνεται πολύ γρήγορα καθώς ο Gajser αντιμετώπιζε πρόβλημα arm pump. Ο Prado προσπάθησε με κάθε τρόπο να μειώσει και άλλο τη διαφορά ωστόσο ο Gajser κράτησε τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ημέρας. Παρά την επίθεση ο Prado τερμάτισε στη δεύτερη θέση με τον Febvre να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Jeremy Seewer (Kawasaki), με τον Pauls Jonass (Honda), να κατακτά την πέμπτη θέση.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας, ο Febvre ξεκίνησε και πάλι καλύτερα όλων παίρνοντας και πάλι το Holeshot. Πίσω από τον αναβάτη της Kawasaki βρέθηκαν αυτή τη φορά οι Seewer και Jonass, αλλά ο Jeffrey Herlings (KTM) λίγο αργότερα είχε περάσει και τους δύο και κυνηγούσε τον Febvre. Πίσω από αυτό το γκρουπ ακολουθούσε ο Gajser ενώ και ο Prado ακολουθούσε λίγο πιο πίσω έχοντας καλό ρυθμό.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Με τη βροχή να δυσχεραίνει την προσπάθεια των αναβατών, είδαμε να αλλάζει χέρια η πρώτη θέση. Ο Herlings είχε περάσει εμπρός από τον Febvre, ενώ μεγάλος άτυχος ήταν ο Gajser ο οποίος έπεσε ενώ βρισκόταν στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Με τον αγώνα να πλησιάζει στο τέλος, ο Febvre της Kawasaki έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να περάσει εμπρός από τον Herlings ωστόσο ο αναβάτης της ΚΤΜ ήταν αυτός που τελικά αναδείχθηκε νικητής στις λασπομαχίες της Γαλλίας. Πίσω από τον Ολλανδό τερμάτισε ο Febvre με τον Jonass της Honda να συμπληρώνει το βάθρο. Παρά την πτώση του ο Gajser τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Prado να συμπληρώνει την πεντάδα.

Μετά το τέλος του Γαλλικού Grand Prix, ο Tim Gajser (Honda), πέρασε μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 348 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS) να υποχωρεί στη δεύτερη θέση έχοντας 343 βαθμούς. Ο Romain Febvre (Kawasaki), βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 319 βαθμούς.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στην ΜΧ2 ο σοβαρός τραυματισμός του Thibault Benistant στις χρονομετρημένες δοκιμές επισκίασε τον αγώνα καθώς ο αναβάτης της Yamaha έχει ένα κάταγμα στον C5 σπόνδυλο του αυχένα. Με το που έπεσαν οι μπάρες το Holeshot πήρε ο Kay de Wolf (Husqvarna), ωστόσο η πρωτοπορία για τον ίδιο δεν κράτησε για πολύ καθώς οι δύο αναβάτες της ΚΤΜ Sacha Coenen και Liam Everts πέρασαν μπροστά. Λίγο αργότερα στη διεκδίκηση της νίκης είχε μπει και ο έτερος αναβάτης της Husqvarna Lucas Coenen ο οποίος προσπαθούσε να μείνει μακριά από λάθη.

Αυτή η τακτική απέδωσε καρπούς καθώς είδε τον Everts να πέφτει και τον De Wolf να χάνει πολύτιμο έδαφος στα μισά του αγώνα. Φτάνοντας στον έβδομο γύρο του αγώνα, ο Lucas Coenen είχε φτάσει στη ρόδα του αδερφού του Sacha, με τον αναβάτη της Husqvarna να κάνει την επίθεση και να περνά εμπρός. Μετά από αυτή την προσπέραση ο Lucas Coenen άνοιξε τη διαφορά, κατακτώντας τη νίκη στον πρώτο αγώνα της ΜΧ2. Η κατάταξη του αγώνα άλλαξε πίσω από τον πρωτοπόρο καθώς ο Sacha Coenen έπεσε, με αποτέλεσμα ο teammate του στην KTM Andrea Adamo να πάρει τη δεύτερη θέση και τον Kay De Wolf να τερματίζει τρίτος. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Simon Laengenfelder (GASGAS), με τον Mikkel Haarup να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2, ο Lucas Coenen πήρε το Holeshot, με τους Laengenfelder και Haarup να ακολουθούν κατά πόδας. Ο αναβάτης της Husqvarna είχε καταφέρει να δημιουργήσει σιγά-σιγά μία διαφορά ασφαλείας, ενώ με ταχύτατο ρυθμό ανέβαινε θέσεις και ο Kay De Wolf ο οποίος είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση του αγώνα. Από εκεί και έπειτα δεν είχαμε αλλαγές στις θέσεις της πεντάδας, με τον Lucas Coenen να κερδίζει με άνεση και τον δεύτερο αγώνα της ΜΧ2 και τον De Wolf να κάνει το 1-2 για την Husqvarna. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Laengenfelder. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Adamo, με τον Everts να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

Στη βαθμολογία της ΜΧ2, ο Kay De Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 342 βαθμούς, με τον Simon Laengenfelder (KTΜ) να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 290 βαθμούς και τον Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 283 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα κάνει μία μικρή διακοπή και θα επιστρέψει στις αγωνιστικές επάλξεις στις 2 Ιουνίου με το Grand Prix της Γερμανίας.

MXGP, 7ος γύρος, Γαλλία – Ο Gajser με Honda κερδίζει σε μία πίστα που θύμιζε βούρκο από λάσπη

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα

Ετικέτες