Husqvarna: Κατέκτησε 100 Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Μια μικρή εταιρεία με τεράστια επιτεύγματα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

23/8/2019

Η νίκη του Mattia  Guadagnini έδωσε άλλο ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Husqvarna, συμπληρώνοντας τον μαγικό αριθμό 100 στα αρχεία της FIM. Πρόκειται για ένα πραγματικά εντυπωσιακό επίτευγμα, αν αναλογιστούμε το μέγεθος και τις ιδιοκτησιακές περιπέτειες που είχε η Husqvarna τα τελευταία 30 χρόνια. Από την οικογένεια Castiglioni βρέθηκε στα χέρια της BMW και από εκεί πήγε στην KTM όπου πλέον ανήκει. Κι όμως, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις διαρκείς μεταναστεύεις και διακοπές της παραγωγής, η Husqvarna έφτασε τα 100 παγκόσμια πρωταθλήματα FIM, με το πρώτο να είναι του σουηδού Bill Nilsson το 1960 στην κατηγορία Motocross 500. Λίγες ημέρες πριν, η KTM ανακοίνωσε την επιστροφή της Husqvarna στους ασφάλτινους αγώνες των GP το 2020. Με δεδομένο πως η KTM έχει κυρίαρχη παρουσία στη Moto3 και οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Husqvarna θα είναι ουσιαστικά ίδιες με της KTM, ο αριθμός 100 παγκοσμίων πρωταθλημάτων είναι βέβαιο πως θα αυξηθεί πολύ γρήγορα.   

MXGP: O Jeffrey Herlings χάνει το Φινλανδικό MXGP

Έσπασε τη δεξιά κλείδα σε προπόνηση ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing
MXGP Jeffrey Herlings misses Finland
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/7/2025

Ο Jeffrey Herlings της Red Bull KTM Factory Racing, νικητής των Grand Prix Γερμανίας και Λετονίας τη φετινή σεζόν με την εργοστασιακή KTM 450 SX-F, θα απουσιάσει από τον 13ο γύρο του πρωταθλήματος MXGP 2025, που θα διεξαχθεί στην πίστα KymiRing για το Φινλανδικό Grand Prix στις 12-13 Ιουλίου.

Ο 30χρονος Ολλανδός υπέστη κάταγμα στη δεξιά κλείδα κατά τη διάρκεια προπόνησης με την ομάδα του στην πίστα Arnhem – την αμμώδη διαδρομή που πρόκειται να φιλοξενήσει και το Ολλανδικό GP στις 24 Αυγούστου. Μετά από λεπτομερείς ιατρικές εξετάσεις στην Ολλανδία, του συστήθηκε αρχικά να ακολουθήσει συντηρητική αποκατάσταση (χωρίς χειρουργική επέμβαση), με την πορεία της επούλωσης να επανεκτιμηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν, ο Herlings έχει σημειώσει τρεις νίκες σε motos, δύο pole positions και δύο συνολικές νίκες σε Grand Prix. Αν και ξεκίνησε αργά τη σεζόν μετά από αποκατάσταση σοβαρού τραυματισμού στο δεξί γόνατο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έχει ήδη συγκεντρώσει αρκετούς βαθμούς ώστε να βρίσκεται στην 6η θέση της γενικής κατάταξης.

Η κατάσταση του σημαίνει ότι δεν θα ταξιδέψει στη Φινλανδία. Ο ίδιος και η ομάδα Red Bull KTM Factory Racing θα αξιολογούν καθημερινά την πρόοδό του, προκειμένου να αποφασίσουν την ημερομηνία επιστροφής του στην αγωνιστική δράση.

Ετικέτες