Husqvarna: Μετά το Dakar φεύγει και από MXGP, με το Pierer Group να ρίχνει όλο το βάρος στην KTM

Με την "πορτοκαλί" ομάδα το 2025 οι αδερφοί Coenen - Στην MXGP ο Lucas, στην ΜΧ2 o Sacha
Lucas και Sacha Coenen στην KTM Red Bull Racing παγκόσμιο MX
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

10/10/2024

Σε συμφωνία και για την επόμενη χρονιά με τους 17χρονους δίδυμους Lucas and Sacha Coenen έφτασε η KTM με τους Βέλγους να αγωνίζονται στην MXGP και ΜΧ2 αντίστοιχα.

Έπειτα και από τα πολύ καλά αποτελέσματα των Coenen τη φετινή χρονιά η Red Bull KTM Factory Racing ανανεώνει την πίστη στο ταλέντο του Lucas και του Sacha και τους κρατά στις τάξεις της και για την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση της KTM ο Lucas που πήρε τη δεύτερη θέση φέτος στην ΜΧ2 με την ομάδα της Nestaan Husqvarna Factory Racing, πίσω από τον πρωταθλητή και ομόσταυλό του Kay De Wolf, θα προβιβαστεί στην MXGP. 

Να σας θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η εργοστασιακή ομάδα της Husqvarna στο ΠΠ ΜΧ θα πάψει να υφίσταται από την επόμενη χρονιά, έπειτα και από την αγωνιστική αναδιάρθρωση των Αυστριακών, όπως άλλωστε και στο Dakar -διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εξαιρετική απόδοση του Lucas Coenen συνοδεύτηκε από 18 νίκες σε σκέλη, τις περισσότερες από κάθε άλλο αναβάτη, ενώ πήρε και εννέα νίκες γενικής και είχε και τους περισσότερους γύρους στους αγώνες στην πρώτη θέση.

Από την άλλη ο Sacha τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος στην τρίτη του χρονιά με την KTM έχοντας παράλληλα στρίψει πρώτος στην αρχή του αγώνα (holeshot) τις περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλο, ενώ σημείωσε και τις πρώτες νίκες του.

"...Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω τα ταλέντα του Lucas και του Sacha στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Πάντα θαύμαζα τη δυναμική τους από τότε που αγωνίζονταν στην EMX125 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ξεκάθαρα τα αποτελέσματα ξεκίνησαν να έρχονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω τη συνεργασία μαζί τους!... Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα στο δικό μας επίπεδο έχει δύο 17χρονους...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Davide De Carli, διευθυντής της Red Bull KTM Factory Racing.

ΑΜΑ Supercross 2026, 4oς Γύρος: Ο Webb κορυφαίος στο Χιούστον ακόμα και χωρίς νίκη [VIDEO]

Στοn πρώτο τριπλό αγώνα της χρονιάς - Τρεις διαφορετικοί νικητές στα 450 και ο Deegan κυρίαρχος στα 250
AMA SMX 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Στον πρώτο αγώνα Triple Crown της σεζόν 2026, το Χιούστον χάρισε έναν απρόβλεπτο και θεαματικό αγώνα Supercross, με τον υπερασπιστή του τίτλου Cooper Webb να επικρατεί χωρίς νίκη χάρη στη σταθερότητά του και τον Haiden Deegan να εξασφαλίζει και τα τρία σκέλη στα 250.

Ο 4ος γύρος του Monster Energy AMA Supercross 2026 και ταυτόχρονα ο πρώτος Triple Crown του πρωταθλήματος ( ένας εκ των τριών τριπλών αγώνων της σεζόν, μαζί με Indianapolis και Cleveland) πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο και κλειστό NRG Stadium του Χιούστον.

450SX - Η σταθερότητα ανταμοίβει

1ος Αγώνας

Ο Ken Roczen (Progressive Insurance Cycle Gear Suzuki) έκανε τέλεια εκκίνηση και εξαφανίστηκε μπροστά, φτάνοντας σε μια καθαρή και αδιαμφισβήτητη νίκη, 1.9s μπροστά από τον Chase Sexton (Monster Energy Kawasaki). Ο Eli Tomac ήταν τρίτος, ο Cooper Webb τέταρτος, ενώ ο Jorge Prado συμπλήρωσε την πεντάδα. Ο Hunter Lawrence έχασε ένα σίγουρο βάθρο με πτώση στα τελευταία λεπτά και τερμάτισε 7ος.

AMA SMX 2026 Rnd 4

2ος Αγώνας

Ο Prado πήρε το holeshot, με Lawrence και τον πρωταθλητή supercross της FIM SX1 Jason Anderson πίσω του. Ο Webb εκκίνησε 4ος, ο Roczen 8ος, ενώ Tomac και Sexton βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Ο Lawrence πέρασε τον Prado στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη, με τον Webb να ανεβαίνει δεύτερος και τον Prado τρίτο. Ο Tomac είχε πτώση ενώ ήταν 6ος και κατέληξε 13ος. Μετά από δύο αγώνες, Webb και Roczen ήταν ισόβαθμοι στην κορυφή.

AMA SMX 2026 Rnd 4

3ος Αγώνας

Ο Tomac έστριψε πρώτος, μπροστά από Anderson και Lawrence. Ο Webb βρέθηκε 7ος και μάλιστα έκανε λάθος που τον έριξε ακόμα πιο πίσω. Στην κορυφή ο Anderson πέρασε τον Tomac, αλλά ο αναβάτης της KTM αντεπιτέθηκε, ξαναπέρασε και πήρε τη νίκη. Πίσω τους λάθη του Roczen και του Sexton ανακάτεψαν την τράπουλα και ο Webb, με επιθετική αλλά καθαρή οδήγηση, πέρασε τρίτος, θέση που του χάρισε τη συνολική νίκη, παρότι δεν κέρδισε κανέναν από τους αγώνες του πρώτου Triple Crown

AMA SMX 2026 Rnd 4

Συνολικά

Με αποτελέσματα 4-2-3 και μόλις 9 βαθμούς, ο Cooper Webb πήρε την πρώτη του νίκη στη σεζόν και την 31η της καριέρας του, καθώς και την 6η σε Triple Crown.
Ο Hunter Lawrence ήταν δεύτερος με 7-1-2, μόλις έναν βαθμό πίσω, ενώ ο Roczen τρίτος μετά από ισοβαθμία (1-5-4). Ο Tomac, παρά τη νίκη στο Race 3, έμεινε εκτός βάθρου στην 4η θέση συνολικά.

Στη βαθμολογία, η διαφορά του Tomac μειώθηκε στους μόλις 4 βαθμούς από τον Lawrence, με τον Roczen στους -12 και τον Webb πλέον 5ο στο -17.

AMA SMX 2026 Rnd 4

250SMX West - Ο Deegan ασταμάτητος έκανε το τρία στα τρία

Στην κατηγορία των 250SX, ο Haiden Deegan (Monster Energy Yamaha Star Racing) δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

AMA SMX 2026 Rnd 4

Με 1-1-1 ο Deegan πήρε μια εμφατική νίκη, την τρίτη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, αυξάνοντας τη διαφορά του στους 19 βαθμούς από τον Anstie και στους 20 από τον ομόσταυλο του, Michael Mosiman. Ο Levi Kitchen πήρε το πρώτο του βάθρο για φέτος με 2-2-3, ενώ ο Cameron McAdoo ήταν τρίτος με 3-3-4.