HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM: Δεύτερη θέση σε ένα δύσκολο Πρωτάθλημα

Νίκη στον τελευταίο αγώνα για τον Αλέξανδρο Γεωργαντά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/10/2020

Η Husqvarna MOTUK Michelin MX Team με αναβάτη τον περσινό πρωταθλητή Αλέξανδρο Γεωργαντά, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο φετινό δύσκολο συγκυριακά πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτα Husqvarna FC250.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ομάδας με δηλώσεις του αναβάτη:

 

ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΒΑΤΗ ΤΗΣ HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM

 

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΤΕΤΑΓΗ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

 

Ο αναβάτης της HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM, μετά τον περσινό τίτλο στην ΜΧ2, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία, χάρη και στην κορυφαία HUSQVARNA FC250.

Παρά τις ατυχίες και την απρόσμενη εξέλιξη του Πρωταθλήματος εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο Αλέξανδρος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους συναθλητές του. Το ήθος του εντός και εκτός πίστας και η αγωνιστικότητά του ελπίζουμε να βρουν μιμητές.

 

#21 Αλέξανδρος Γεωργαντάς – HUSQVARNA FC250

O Γεωργαντάς πήγε την καρό σημαία στην τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος. Αν και είχε λιγοστές ελπίδες για την κατάκτησή του, δεν το έβαλε κάτω και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό μέσα στην πίστα παίρνοντας τη νίκη στην κατηγορία με μια δεύτερη θέση στο Α΄ σκέλος και μια πρώτη στο Β΄ σκέλος. Ήταν το ιδανικό φινάλε για την ίδιο και την ομάδα της HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM.

 

1ος ΜΧ2 (2ος Α΄ Σκέλος / 1ος Β΄ Σκέλος)

“Στον τελευταίο αγώνα όλα βγήκαν τέλεια. Χωρίς λάθη και καθόλου άγχος και παρότι μετά από πτώση στα προκριματικά μοτοσυκλέτα συναθλητή μου πάτησε το πόδι μου με αποτέλεσμα να πονάω. Στο πρώτο σκέλος έσφιξα τα δόντια και παρά τη μέτρια εκκίνηση έφθασα μέχρι τη δεύτερη θέση κάνοντας πολλές προσπεράσεις, δείχνοντας πως τόσο εγώ όσο και η μοτοσυκλέτα μου ήμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και άριστα προετοιμασμένοι. Στο δεύτερο σκέλος ξέφυγα από την αρχή και δεν απειλήθηκα από τους αντιπάλους μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου για την υποστήριξη όλη τη χρονιά, τους χορηγούς μου καθώς και όσους βρίσκονται στο πλευρό μου τις δύσκολες και τις καλές στιγμές”.

 

Η ομάδα της HUSQVARNA MOTUL MICHELIN MX TEAM

ευχαριστεί όλους εκείνους που συνέβαλαν στη διεξαγωγή ενός

δύσκολου Πρωταθλήματος από κάθε άποψη. Ευελπιστεί ο θεσμός του 2021 να διεξαχθεί υπό καλύτερες συνθήκες και με λιγότερα

δυσάρεστα απρόοπτα τα οποία δεν αναδεικνύουν την πραγματική

φύση του αθλήματος του MX.

Ducati - Διευρύνει την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2026

Την επίσημη ομάδα της Ducati στο MXGP θα “τρέξει” η ολλανδική ομάδα του Louis Vosters - Με τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX
Ducati MXGP Louis Vosters
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

6/11/2025

Η ιταλική εταιρεία ενώνει δυνάμεις με την αγωνιστική ομάδα του Louis Vosters, για τη δεύτερη χρονιά συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Μετά από δεκαετίες εμπειρίας στον χώρο του MXGP, ο επιτυχημένος επιχειρηματίας Louis Vosters, αρχικά ως χορηγός και στη συνέχεια, από το 2015, ως μάνατζερ της δικής του ομάδας έχει καταξιωθεί για τον επαγγελματισμό του, διαχειριζόμενος μια ανταγωνιστική ομάδα που έχει σημειώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Με έδρα το Bergeijk της Ολλανδίας, κοντά στο Lommel του Βελγίου, την καρδιά του Παγκόσμιου Motocross οπου διεξάγεται το Grand Prix της Φλάνδρας, η ολλανδική ομάδα θα παρατάξει τρεις εργοστασιακές Desmo450 MX για τη σεζόν 2026 του MXGP.

Ducati MXGP Louis Vosters
Jeremy Seewer

Οι τρεις αναβάτες θα είναι ο 31χρονος Ελβετός Jeremy Seewer (#91), που πέτυχε με τη Ducati δύο βάθρα το 2025 και οι νέοι εργοστασιακοί αναβάτες Andrea Bonacorsi και Calvin Vlaanderen.

Ducati MXGP Louis Vosters

Ο Bonacorsi, Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία EMX125 το 2020 και στην EMX250 το 2023, ολοκλήρωσε την πρώτη του πλήρη σεζόν στο MXGP στην όγδοη θέση, πετυχαίνοντας και το πρώτο του βάθρο στην κορυφαία κατηγορία με την ομάδα του Vosters. Θεωρείται ένας από τους πιο υποσχόμενους Ιταλούς αναβάτες και ανέβηκε στο βάθρο στο Motocross of Nations 2023, στην παρθενική του εμφάνιση με μοτοσυκλέτα των 450 cc.

Ducati MXGP Louis Vosters
Calvin Vlaanderen

Ο Vlaanderen, 29 ετών, γεννημένος στη Νότια Αφρική, με ολλανδική υπηκοότητα, έχει στο ενεργητικό του μία νίκη Grand Prix στην κατηγορία MX2 το 2018 και μία στο MXGP το 2022, καθώς και τον εθνικό τίτλο Ολλανδίας στα 500cc την ίδια χρονιά. Ήταν επίσης μέλος της νικήτριας ομάδας της Ολλανδίας στο Motocross of Nations 2019, αγωνιζόμενος με μοτοσυκλέτα των 250 cc.

Ο Paolo Ciabatti, Off-Road Manager της Ducati Corse, δήλωσε, "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με την ομάδα του Louis Vosters, μία από τις πιο επαγγελματικές στο paddock του MXGP. Μοιραζόμαστε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και είμαστε σίγουροι ότι, χάρη στη στενή συνεργασία των δύο πλευρών, θα μπορέσουμε σύντομα να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους Andrea και Calvin στη Ducati, μαζί με τον Jeremy, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανεβάσουν το όνομα της Ducati στην κορυφή του παγκόσμιου motocross."

Από την πλευρά του, ο Louis Vosters, CEO και ιδιοκτήτης της ομάδας, τόνισε, "Είναι πραγματικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα το να ξεκινώ αυτό το νέο κεφάλαιο με μια τόσο εμβληματική εταιρεία όπως η Ducati, έχοντας την διαχείριση της εργοστασιακής ομάδας της, στην κατηγορία MXGP. Το πάθος, η τεχνολογία και το αγωνιστικό DNA της Ducati ευθυγραμμίζονται απόλυτα με το όραμα μου για το motocross στο υψηλότερο επίπεδο. Δεν πρόκειται για ένα βραχυπρόθεσμο εγχείρημα, έχουμε εισέλθει σε μια μακροπρόθεσμη συνεργασία βασισμένη στην εμπιστοσύνη, την αποφασιστικότητα και τη θέληση για νίκη. Μοιραζόμαστε το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και, σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της Ducati και τους ανθρώπους μας στο paddock, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πετύχουμε σημαντική πρόοδο και να παλέψουμε για τις πρώτες θέσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP τα επόμενα χρόνια."