HUSQVARNA MOTUL MX TEAM

Η HUSQVARNA MOTUL στον 2ο αγώνα του Π.Π.ΜΧ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/3/2017

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ Η HUSQVARNA MOTUL MX TEAM ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (ΜΧ2) ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΤΣΑΡΝΑΣ (ΜΧ1) ΣΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ

Κλείνοντας ένα δύσκολο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Χαλκίδα με θετικό πρόσημο, οι Αλέξης Γεωργαντάς και Άρης Τσαρνάς έφεραν τη Husqvarna MOTUL MX Team εντός της πρώτης πεντάδας, στις δύο βασικές κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross. Πιέζοντας έως το τέλος και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 ο Αλέξης ήταν τέταρτος στην κατηγορία, με τον Άρη να ολοκληρώνει τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, πέμπτος στην ΜΧ1.

Με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να δημιουργούν λασπερές και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και οι δύο αναβάτες της ομάδας πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό. Με την φόρα του τερματισμού του στο βάθρο της ΜΧ2 στον προηγούμενο αγώνα των Γιαννιτσών, ο Γεωργαντάς έφτασε στη Χαλκίδα αποφασισμένος να παλέψει για την κορυφή.

Μετά από μια μέτρια εκκίνηση στο Α’ Σκέλος της κατηγορίας του ο Αλέξης συνέχισε να πιέζει την Husqvarna FC 250 κι έτσι βρέθηκε να περνά τη γραμμή του τερματισμού στην έβδομη θέση. Πετυχαίνοντας καλύτερη εκκίνηση στο Β’ Σκέλος, ο αναβάτης από την Κατερίνη έφτασε προσωρινά δεύτερος προτού ένα μικρό λάθος τον ρίξει τελικά στην τέταρτη θέση.

Αντιμετωπίζοντας με ωριμότητα τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα ο Άρης Τσαρνάς οδήγησε μετρημένα προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη. Μετά από μία μέτρια εκκίνηση στο Α’ Σκέλος έφερε την μεγάλη τετράχρονη Husqvarna FC 450 στην έβδομη θέση. Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο σκέλος ο αναβάτης από την Κω έκανε μερικές εντυπωσιακές προσπεράσεις που τον έφεραν να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Husqvarna MOTUL MX Team την 1η και 2η του Απρίλη, με τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2017 να λαμβάνει χώρα στο Άργος.

Αλέξης Γεωργαντάς: “Χαίρομαι γιατί δείξαμε πως έχουμε την ταχύτητα να παλέψουμε για την κορυφή. Παρά τις αντίξοες συνθήκες φτάσαμε κοντά στην πρώτη τριάδα της ΜΧ2. Στο πρώτο σκέλος έκανα ένα λάθος λίγες στροφές μετά την εκκίνηση. Συνέχισα όμως να πιέζω κι έτσι τερμάτισα στην έβδομη θέση. Τα πράγματα ήταν καλύτερα στο δεύτερο σκέλος, όπου βρέθηκα να παλεύω για τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς βγήκε η κούραση από την προσπάθεια να φτάσω έως εκεί και δεν απέφυγα το λάθος. Με πέρασαν μερικοί αναβάτες κι έτσι τερμάτισα τέταρτος. Το σφιχτό πρόγραμμα του πρωταθλήματος δεν αφήνει περιθώρια για ξεκούραση. Συνεχίζουμε τη δουλειά και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο Άργος.”

Άρης Τσαρνάς: “Ολοκληρώνουμε έναν δύσκολο αγώνα στην πέμπτη θέση και φεύγουμε από τη Χαλκίδα με 30 σημαντικούς βαθμούς. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης όπου πολλά μπορούσαν να συμβούν, οπότε μείναμε συγκεντρωμένοι στην αποφυγή λαθών. Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησα μέσα στην πρώτη οχτάδα αλλά γρήγορα βράχηκαν τα γάντια μου και αυτό έκανε αρκετά δυσκολότερα τα πράγματα. Μπήκα στο δεύτερο σκέλος προσπαθώντας να προστατεύσω γάντια και μάσκα. Ξεκινώντας από τις πιο πίσω θέσεις έκανα κάποιες προσπεράσεις και έφτασα μέχρι την πέμπτη θέση. Με το δεδομένο πως δεν έχω την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά σε συνθήκες ανάλογες, είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της Χαλκίδας και κοιτώ μπροστά στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος.”

Ιάσονας Μπιζιργιάννης – Team Manager – Husqvarna MOTUL MX Team: “Θέλω να συγχαρώ και τους δύο αναβάτες της ομάδας μας για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους. Ήρθαν αντιμέτωποι με σκληρές συνθήκες, αλλά κατάφεραν να φέρουν την ομάδα μας μέσα στην πεντάδα και στις δύο βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Συνεχίζοντας να μας εκπλήσσει με το μαχητικό του πνεύμα ο Αλέξης συνέχισε να παλεύει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και στα δύο σκέλη. Η τέταρτη θέση του σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία όπως η ΜΧ2 μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσο για τον Άρη, φάνηκε ώριμος και μετρημένος σε συνθήκες στις οποίες δεν έχει συνηθίσει να οδηγεί. Έκανε αγώνα τακτικής και κατάφερε να φύγει από τη Χαλκίδα με 30 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα της ΜΧ1.”

 

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 2ος Γύρος

ΜΧ2 – Τελικά
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 50 βαθμοί; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 44; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 40; 4. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 32

ΜΧ2 – 1ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 13 γύροι, 30:18.853; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 31:40.220; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 31:56.177… 7. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 12 γύροι, 31:37.496

ΜΧ2 – 2ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 13 γύροι, 31:28.077; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 34:00.930; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 12 γύροι, 31:33.655; 4. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 12 γύροι, 31:37.496

ΜΧ1 – Τελικά
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 47 βαθμοί; 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 43; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 42… 5. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 30

ΜΧ1 – 1ο Σκέλος
1. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 13 γύροι, 31:24.126; 2. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 31:38.087; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 31:53.314… 7. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 12 γύροι, 32:04.720

ΜΧ1 – 2ο Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 13 γύροι, 30:16.766; 2. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 31:49.133; 3. Κυριάκος Κόττης (Honda) 12 γύροι, 30:37.837… 5. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 31:12.597


 

AMA Supercross 2023, 1ος γύρος - Ο Eli Tomac παίρνει μια απίστευτη νίκη

Έπεσε ενώ ήταν πρώτος, τον πέρασαν οι προπορευόμενοι, καβάλησε και τους πέρασε ξανά
Eli Tomac
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2023

Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος AMA Supercross 2023, στον αγώνα Aneheim 1 στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρωταθλητής του 2022 στη μεγάλη κατηγορία Eli Tomac μπήκε με το δεξί στον δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου των 450, καθώς παρόλο που έπεσε, κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά και να πάρει τη νίκη!

Ο πρώτος γύρος του AMA SX 2023 ήταν και ο πρώτος για τον νέο θεσμό AMA SuperMotocross, που οι Αμερικανοί ονομάζουν “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, χωρίς να έχουν όμως τη σφραγίδα της FIM.

Στον αγώνα των 450SX, ο Colt Nichols της Honda έκανε την καλύτερη εκκίνηση, όμως αμέσως μετά πέρασε μπροστά ο Justin Barcia της GASGAS. Κοντά βρισκόταν τόσο ο Tomac της Yamaha, όσο και ο Ken Roczen της Suzuki.

O Tomac όμως ήταν σε μια κλάση μόνος του, καθώς σύντομα πέρασε με άνεση πρώτος, και έδειχνε έτοιμος να… αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω του τους πάντες.

Και ξαφνικά, σε ένα λάθος από αυτά που δεν συνηθίζει, ο Tomac έπεσε σε ένα scrub, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι 4 αναβάτες που ακολουθούσαν. Κανένα πρόβλημα. Ο Tomac καβλά ξανά, και τους περνά για μία ακόμη φορά, παίρνοντας μια θριαμβευτική νίκη, και δείχνοντας πως είναι ένα σκαλί πάνω από όλους όσον αφορά στην ταχύτητα.

Η τελική πρώτη δεκάδα στα 450SX είχε ως εξής:

1. Eli Tomac, Yamaha

2. Cooper Webb, KTM

3. Chase Sexton, Honda

4. Dylan Ferrandis, Yamaha

5. Ken Roczen, Suzuki

6. Colt Nichols, Honda

7. Jason Anderson, Kawasaki

8. Aaron Plessinger, KTM

9. Adam Cianciarulo, Kawasaki

10. Joey Savatgy, Kawasaki

Στα 250SX, είχαμε αγώνα που αφορούσε στην κατηγορία της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α., με νικητή τον Jett Lawrence της Honda, που τέθηκε επικεφαλής από την αρχή.

Η τελική δεκάδα της κατηγορίας Western Regional 250SX ήταν η εξής:

1. Jett Lawrence, Honda

2. RJ Hampshire, Husqvarna

3. Cameron McAdoo, Kawasaki

4. Mitchell Oldenburg, Honda

5. Max Vohland, KTM

6. Enzo Lopes, Yamaha

7. Levi Kitchen, Yamaha

8. Phillip Nicoletti, Yamaha

9. Stilez Robertson, Yamaha

10. Derek Kelley, KT

Επόμενος αγώνας στις 14 Ιανουαρίου, στο RingCentral Coliseum του Oakland στην Καλιφόρνια.