HUSQVARNA MOTUL MX TEAM

Η HUSQVARNA MOTUL στον 2ο αγώνα του Π.Π.ΜΧ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/3/2017

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΡΙΑΔΑ Η HUSQVARNA MOTUL MX TEAM ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

ΤΕΤΑΡΤΟΣ Ο ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ (ΜΧ2) ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΣ Ο ΤΣΑΡΝΑΣ (ΜΧ1) ΣΤΙΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ

Κλείνοντας ένα δύσκολο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Χαλκίδα με θετικό πρόσημο, οι Αλέξης Γεωργαντάς και Άρης Τσαρνάς έφεραν τη Husqvarna MOTUL MX Team εντός της πρώτης πεντάδας, στις δύο βασικές κατηγορίες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross. Πιέζοντας έως το τέλος και στα δύο σκέλη της ΜΧ2 ο Αλέξης ήταν τέταρτος στην κατηγορία, με τον Άρη να ολοκληρώνει τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλήματος, πέμπτος στην ΜΧ1.

Με τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να δημιουργούν λασπερές και ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και οι δύο αναβάτες της ομάδας πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό. Με την φόρα του τερματισμού του στο βάθρο της ΜΧ2 στον προηγούμενο αγώνα των Γιαννιτσών, ο Γεωργαντάς έφτασε στη Χαλκίδα αποφασισμένος να παλέψει για την κορυφή.

Μετά από μια μέτρια εκκίνηση στο Α’ Σκέλος της κατηγορίας του ο Αλέξης συνέχισε να πιέζει την Husqvarna FC 250 κι έτσι βρέθηκε να περνά τη γραμμή του τερματισμού στην έβδομη θέση. Πετυχαίνοντας καλύτερη εκκίνηση στο Β’ Σκέλος, ο αναβάτης από την Κατερίνη έφτασε προσωρινά δεύτερος προτού ένα μικρό λάθος τον ρίξει τελικά στην τέταρτη θέση.

Αντιμετωπίζοντας με ωριμότητα τις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα ο Άρης Τσαρνάς οδήγησε μετρημένα προσπαθώντας να αποφύγει τα λάθη. Μετά από μία μέτρια εκκίνηση στο Α’ Σκέλος έφερε την μεγάλη τετράχρονη Husqvarna FC 450 στην έβδομη θέση. Ανεβάζοντας ρυθμούς στο δεύτερο σκέλος ο αναβάτης από την Κω έκανε μερικές εντυπωσιακές προσπεράσεις που τον έφεραν να τερματίζει στην πέμπτη θέση.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Husqvarna MOTUL MX Team την 1η και 2η του Απρίλη, με τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2017 να λαμβάνει χώρα στο Άργος.

Αλέξης Γεωργαντάς: “Χαίρομαι γιατί δείξαμε πως έχουμε την ταχύτητα να παλέψουμε για την κορυφή. Παρά τις αντίξοες συνθήκες φτάσαμε κοντά στην πρώτη τριάδα της ΜΧ2. Στο πρώτο σκέλος έκανα ένα λάθος λίγες στροφές μετά την εκκίνηση. Συνέχισα όμως να πιέζω κι έτσι τερμάτισα στην έβδομη θέση. Τα πράγματα ήταν καλύτερα στο δεύτερο σκέλος, όπου βρέθηκα να παλεύω για τη δεύτερη θέση. Δυστυχώς βγήκε η κούραση από την προσπάθεια να φτάσω έως εκεί και δεν απέφυγα το λάθος. Με πέρασαν μερικοί αναβάτες κι έτσι τερμάτισα τέταρτος. Το σφιχτό πρόγραμμα του πρωταθλήματος δεν αφήνει περιθώρια για ξεκούραση. Συνεχίζουμε τη δουλειά και ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο Άργος.”

Άρης Τσαρνάς: “Ολοκληρώνουμε έναν δύσκολο αγώνα στην πέμπτη θέση και φεύγουμε από τη Χαλκίδα με 30 σημαντικούς βαθμούς. Ήταν ένας αγώνας επιβίωσης όπου πολλά μπορούσαν να συμβούν, οπότε μείναμε συγκεντρωμένοι στην αποφυγή λαθών. Στο πρώτο σκέλος ξεκίνησα μέσα στην πρώτη οχτάδα αλλά γρήγορα βράχηκαν τα γάντια μου και αυτό έκανε αρκετά δυσκολότερα τα πράγματα. Μπήκα στο δεύτερο σκέλος προσπαθώντας να προστατεύσω γάντια και μάσκα. Ξεκινώντας από τις πιο πίσω θέσεις έκανα κάποιες προσπεράσεις και έφτασα μέχρι την πέμπτη θέση. Με το δεδομένο πως δεν έχω την ευκαιρία να προπονούμαι συχνά σε συνθήκες ανάλογες, είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα της Χαλκίδας και κοιτώ μπροστά στους επόμενους αγώνες του πρωταθλήματος.”

Ιάσονας Μπιζιργιάννης – Team Manager – Husqvarna MOTUL MX Team: “Θέλω να συγχαρώ και τους δύο αναβάτες της ομάδας μας για την υπεράνθρωπη προσπάθειά τους. Ήρθαν αντιμέτωποι με σκληρές συνθήκες, αλλά κατάφεραν να φέρουν την ομάδα μας μέσα στην πεντάδα και στις δύο βασικές κατηγορίες του πρωταθλήματος. Συνεχίζοντας να μας εκπλήσσει με το μαχητικό του πνεύμα ο Αλέξης συνέχισε να παλεύει μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας και στα δύο σκέλη. Η τέταρτη θέση του σε μία πολύ ανταγωνιστική κατηγορία όπως η ΜΧ2 μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσο για τον Άρη, φάνηκε ώριμος και μετρημένος σε συνθήκες στις οποίες δεν έχει συνηθίσει να οδηγεί. Έκανε αγώνα τακτικής και κατάφερε να φύγει από τη Χαλκίδα με 30 πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα της ΜΧ1.”

 

Αποτελέσματα – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, 2ος Γύρος

ΜΧ2 – Τελικά
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 50 βαθμοί; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 44; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 40; 4. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 32

ΜΧ2 – 1ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 13 γύροι, 30:18.853; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 31:40.220; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 31:56.177… 7. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 12 γύροι, 31:37.496

ΜΧ2 – 2ο Σκέλος
1. Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) 13 γύροι, 31:28.077; 2. Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha) 34:00.930; 3. Βασίλης Χρυσοχόος (Yamaha) 12 γύροι, 31:33.655; 4. Αλέξης Γεωργαντάς (Husqvarna) 12 γύροι, 31:37.496

ΜΧ1 – Τελικά
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 47 βαθμοί; 2. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 43; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 42… 5. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 30

ΜΧ1 – 1ο Σκέλος
1. Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha) 13 γύροι, 31:24.126; 2. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 31:38.087; 3. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 31:53.314… 7. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 12 γύροι, 32:04.720

ΜΧ1 – 2ο Σκέλος
1. Παναγιώτης Κουζής (Honda) 13 γύροι, 30:16.766; 2. Γιώργος Ηλιόπουλος (ΚΤΜ) 31:49.133; 3. Κυριάκος Κόττης (Honda) 12 γύροι, 30:37.837… 5. Άρης Τσαρνάς (Husqvarna) 31:12.597


 

MXGP 2025, 19ος γύρος, Κίνα: Ένα βήμα από τον τίτλο Romain Febvre και Kawasaki

MX2: Κράτησε το προβάδισμά του ο Simon Längenfelder
MXGP
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/9/2025

Μετά από μια βροχή βιβλικών διαστάσεων το Σάββατο το βράδυ, το Oriental Beauty Valley MXGP της Κίνας είδε έναν λαμπερό ήλιο την Κυριακή. Αυτό έκανε τον συνδυασμό ζέστης και υγρασίας έναν σημαντικό παράγοντα που έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες στον 19ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2025, με τους πρωτοπόρους των δύο κατηγοριών να ενισχύουν το προβάδισμά τους.

MXGP

Στον πρώτο αγώνα νικητής ήταν ο Jeffrey Herlings (KTM) που συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις, με δεύτερο τον Tim Gajser (Honda) που βρίσκει τον εαυτό του μετά την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού και τρίτο τον Maxime Renaux (Yamaha). Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης  Romain Febvre (Kawasaki) ήρθε 4ος, ενώ ο διεκδικητής του τίτλου Lucas Coenen (KTM) τερμάτισε 9ος μετά από ένα κακό ξεκίνημα.

O Lucas Coenen (KTM) ήταν άτυχος και στον δεύτερο αγώνα έχασε το μπροστινό στην αρχή του αγώνα και δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι καλύτερο από την 14η θέση, μένοντας έτσι 47 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Romain Febvre που ήρθε 4ος. Την πρώτη θέση πήρε και πάλι ο Jeffrey Herlings, με δεύτερο τον Tim Gajser και τρίτο τον Ruben Fernandez (Honda).

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

929

2

Lucas Coenen

KTM

882

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

665

4

Ruben Fernandez

Honda

599

5

Jeffrey Herlings

KTM

582

6

Calvin Vlaanderen

Yamaha

560

7

Maxime Renaux

Yamaha

525

8

Andrea Bonacorsi

Fantic

508

9

Tim Gajser

Honda

464

10

Jeremy Seewer

Ducati

368

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, ο Sacha Coenen έσπασε το σερί νικών των διεκδικητών του τίτλου με τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν για τη Red Bull KTM Factory Racing, η οποία γιόρτασε την κατάκτηση όλων των θέσεων στο βάθρο με τον νικητή του δεύτερου αγώνα Andrea Adamo να τερματίζει δεύτερος μπροστά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Simon Längenfelder, ο οποίος αύξησε το προβάδισμά του σε 16 βαθμούς με έναν γύρο να απομένει!

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MX2:

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

884

2

Kay de Wolf

Husqvarna

868

3

Andrea Adamo

KTM

817

4

Sacha Coenen

KTM

756

5

Camden Mc Lellan

TRI

612

6

Liam Everts

Husqvarna

606

7

Thibault Benistant

Yamaha

603

8

Guillem Farres

TRI

461

9

Valerio Lata

Honda

447

10

Mathis Valin

Kawasaki

434