Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Η Fantic κατέκτησε το Ιταλικό πρωτάθλημα ΜΧ στα 125cc με τον Nicholas Lapucci

Ο καρπός μιας επιτυχημένης χρονιάς

Η Fantic είχε μέχρι τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ιταλικό πρωτάθλημα MX, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό MXGP-EMX και ο πρώτος καρπός αυτής της προσπάθειας ήρθε με κατάκτηση του Ιταλικού τίτλου από τον Nicholas Lapucci. Ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Fantic με όσα έγιναν στον τελευταίο αγώνα και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών:   

 

Ο  Nicholas Lapucci και η Fantic είναι πρωταθλητές Ιταλίας παρά τον τραυματισμό του Nicholas στον αστράγαλο.

 

Ο τελευταίος γύρος της αγωνιστικής περιόδου δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Fantic Factory Team Maddii. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των 125 Hakon Osterhagen τραυματίστηκε και αυτό θα τον κρατήσει μακριά από την αγωνιστική σκηνή για λίγο και ενώ προηγείτο και στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα MXGP-EMX125. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της προπόνησης για τον αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος στο Fermo, ο Lapucci είχε άσχημο κάταγμα στον αστράγαλο. Η συμμετοχή του Lapucci στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος δεν επιβεβαιώθηκε παρά μία ημέρα πριν τον αγώνα, αλλά τελικά έγινε δυνατή χάρη σε μια ενδελεχή δουλειά τόσο του προπονητή φυσικής κατάστασης όσο και της ομάδας. Ο Νικόλας έσφιξε τα δόντια και μπήκε στον αγώνα.

Παρά τον πόνο, ο Νικόλας ένιωσε άνετα στο hard pack του Fermo και κατέκτησε την pole position στα προκριματικά. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Federico Tuani, του οποίου ο ρυθμός ήταν αρκετά σταθερός ώστε να του εξασφαλίσει τον έβδομο γρηγορότερο χρόνο.

Στην αρχή του αγώνα ο Lapucci δεν εκμεταλλεύτηκε πλήρως την pole position, και πέρασε δεύτερος την 1η στροφή, αλλά μετά από δύο χρήσιμους γύρους προκειμένου να καταλάβει τη στρατηγική του αντιπάλου του πήρε το προβάδισμα. Ο Νικόλας τελικά κέρδισε το 1ο σκέλος του αγώνα με καλή διαφορά έναντι του βασικού του αντιπάλου. Η εκκίνηση του Federico ήταν επίσης πολύ καλή και μετά από έναν καλό αγώνα κατατάχθηκε στην έβδομη θέση.

Ο Lapucci ήταν αλάνθαστος στο 2ο σκέλος. Πήρε το προβάδισμα αμέσως μετά την εκκίνηση και το κράτησε για όλους τους 17 γύρους χωρίς ποτέ να απειληθεί από τους αντιπάλους του. Ο Tuani είχε και πάλι σταθερή απόδοση και κατατάχθηκε για ακόμη μια φορά στην έβδομη θέση.

Χάρη και στις δύο νίκες, ο Lapucci ήταν ο νικητής του αγώνα και έτσι επέστρεψε στο σπίτι με τον Ιταλικό τίτλο.

Το Σαββατοκύριακο σηματοδότησε επίσης το ντεμπούτο του Νικόλα Σαλβίνι στο Πρωτάθλημα Εφήβων Ιταλίας, όπου χάρη σε δύο σταθερά σκέλη που τον κατέταξαν 2ο με το Fantic XX 125.

Ο Marco Maddii δήλωσε: «ήταν μια εξαιρετική μέρα, αλλά ήταν δύσκολη γιατί μετά τον τραυματισμό του Lapucci δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε τον αγώνα. Ο Mario Resti, ο προπονητής μας φυσικής κατάστασης, έκανε εξαιρετική δουλειά. Κάναμε εξαιρετική δουλειά και ως ομάδα και ο Νικόλας ανταποκρίθηκε με δύο νίκες που μας επέτρεψαν να πάρουμε τον τίτλο. Ήταν μια δύσκολη νίκη λόγω των μικρών προβλημάτων που είχαμε, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε και αυτό μας επέτρεψε να πετύχουμε. Η απόδοση του Σαλβίνι ήταν εξαιρετική λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος του αγώνας με το Fantic. Ο Νικόλα θα τελειώσει τη σεζόν μαζί μας στην κορυφή και στο Ιταλικό όπως και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για αυτόν τον εκπληκτικό θρίαμβο».