Η ιστορία ενός «μπλε αθλητή» από την Yamaha/ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Επίσημη παρουσίαση των υποστηριζόμενων Off-road αθλητών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/5/2022

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, η ελληνική αντιπροσωπεία της Yamaha συνεχίζει την υποστήριξή της στις προσπάθειες των αναβατών της, δημιουργώντας video που παρουσιάζουν πτυχές της ζωής ενός αθλητή που ζει στον κόσμο του μηχανοκίνητου πρωταθλητισμού. Περισσότερες λεπτομέρειες στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

 

 

 

 

Μαρούσι, 16.05.2022

 

Η ιστορία ενός «μπλε αθλητή»… - Επίσημη παρουσίαση των υποστηριζόμενων Off-road αθλητών.

Δείτε πως ένας νεαρός αναβάτης μεγαλώνει, εξελίσσεται, αναπτύσσεται και υποστηρίζεται ώστε να κατακτήσει την κορυφή!

Για ακόμη μια χρονιά η Yamaha, παρουσιάζει τους υποστηριζόμενους αθλητές της, μέσα από ένα «ονειρικό» video, που μοιράζεται με το κοινό τον τρόπο με τον οποίο ένας αθλητής «μεγαλώνει» και αναπτύσσεται και υποστηρίζεται εντός της Racing οικογένειάς της.

Το «όνειρο»…ξεκινάει με τον Αχιλλέα που εισέρχεται στον μαγικό κόσμο των 2 τροχών με ένα PW50 που του δώρισε ο πατέρας του, το οποίο είναι το έναυσμα ώστε να αρχίσει να ονειρεύεται την πορεία του στις χωμάτινες πίστες…στη συνέχεια παρουσιάζονται οι αθλητές όλων των κατηγοριών, φτάνοντας μέχρι τους πρωταθλητές των μεγάλων κατηγοριών που έχουν κατακτήσει την κορυφή του βάθρου με μοτοσυκλέτες όπως η YZ450F.

Στο τέλος ο μικρός Αχιλλέας ξυπνάει, συνειδητοποιεί ότι έβλεπε ένα «όνειρο», και εμπνευσμένος από αυτό λέει «Το όνειρο τώρα ξεκινάει!», βάζει μπροστά το PW50 και ξεκινάει ώστε να κάνει το όνειρο που μόλις είδε…πραγματικότητα.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο και γνωρίστε τους μοναδικούς μας αθλητές, τις διακρίσεις τους αλλά και τις κατηγορίες στις οποίες μας εκπροσωπούν σε Ελλάδα και εξωτερικό το 2022! 

Ευχόμαστε και στους αθλητές μας Καλή Επιτυχία και Πολλές Διακρίσεις…..πάντα με Πειθαρχία, Σεβασμό, Προσήλωση!

 

STAY CONNECTED!

Καραγιάννης Λευτέρης

Events & Digital Marketing Specialist - Yamaha

 


Facebook

Yamaha Motor Greece:
www.facebook.com/YamahaMotorGreece

Yamaha Marine Greece:
www.facebook.com/YamahaMarineGreece

Yamaha Racing Hellas:
www.facebook.com/YamahaRacingHellas

 

Instagram

Yamaha Motor Greece:
www.instagram.com/yamahamotorgreece

Yamaha Marine Greece:
www.instagram.com/yamahamarinegreece

Yamaha Racing Hellas:
www.instagram.com/yamaha_racing_hellas

 

MXGP: Έτσι κλείνει το κενό στο Honda HRC! Πήραν τον Jeffrey Herlings που είχε 16 χρόνια στην KTM!

Πήγε στην Ιαπωνική εταιρεία έπειτα από 16 χρόνια στην KTM
Herlings
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/1/2026

Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jeffrey Herlings, εντάσσεται στην Honda HRC με πολυετές συμβόλαιο. Σε μια τεράστια αλλαγή για τον Ολλανδό που θα αγωνιστεί με μια Honda CRF450R για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Herlings έχει κερδίσει πέντε παγκόσμιους τίτλους – τρεις στην MX2 (2012, 2013 και 2016) και δύο στην MXGP (2018 και 2021). Μάλιστα όλους αυτούς τους τίτλους τους πήρε πάνω στην σέλα μοτοσυκλετών KTM, αφού εντάχθηκε στην ομάδα Red Bull KTM Factory Racing στην ηλικία των 15 ετών το 2010!

Οπότε το κενό που άνοιξε στο HRC από την μεταγραφή του Tim Gajser στην Yamaha, μετακυλά στην KTM!

Honda HRC

Το 2026 θα έχει teammates στην Honda HRC τους Tom Vialle και Ruben Fernandez. Ας δούμε παρακάτω τα μεγαλύτερα επιτεύγματά του.

•    2025 – Αυξάνει το ρεκόρ νικών σε GP σε 112 νίκες

•    2023 – Ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε GP στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM (103)

•    2021 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MXGP Motocross

•    2021 – Νικητής Κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2019 – Πρωταθλητής FIM Motocross of Nations με την Ομάδα της Ολλανδίας

•    2018 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MXGP Motocross

•    2017 – Νικητής της κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2016 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2016 – Νικητής της κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2013 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2012 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM MX2 Motocross

•    2012 – Νικητής κατηγορίας FIM Motocross of Nations

•    2008 – Παγκόσμιος Πρωταθλητής 85cc FIM Junior Motocross World Champion

Honda HRC

Jeffrey Herlings: “Προφανώς αυτή είναι μια μεγάλη αλλαγή για μένα, αλλά ειλικρινά, είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα ενταχθώ στην Honda HRC και θα οδηγήσω μια CRF450R. Έχοντας περάσει πολύ καιρό στο paddock, έχεις την ευκαιρία να δεις πώς λειτουργούν οι διάφορες ομάδες και οι άνθρωποι, οπότε όταν έμαθα ότι ενδιαφέρονταν να με προσλάβουν, δεν ήταν δύσκολη απόφαση, γιατί ήξερα ότι θα εντασσόμουν σε μια εξαιρετικά επαγγελματική και οργανωμένη ομάδα, που κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει έναν αναβάτη να πετύχει. Από σήμερα, μέχρι το MXGP της Αργεντινής απομένουν λίγο περισσότερο από δύο μήνες, οπότε δεν έχω πολύ χρόνο να προσαρμοστώ σε αυτή την ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα, αλλά θα αρχίσουμε να οδηγούμε αμέσως και νιώθω σαν παιδί τα Χριστούγεννα, που περιμένει να ξετυλίξει ένα καινούργιο παιχνίδι. Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα βρεθώ ποτέ σε αυτή τη θέση, αλλά τώρα που είμαι, ανυπομονώ να ξεκινήσω ως εργοστασιακός αναβάτης της HRC”.

 

Marcus Pereira de Freitas, Γενικός Διευθυντής HRC – MXGP: “Η ευκαιρία να υπογράψουμε έναν πεντάκις παγκόσμιο πρωταθλητή και κορυφαίο νικητή GP δεν παρουσιάζεται συχνά, οπότε ξέραμε ότι όταν θα εμφανιζόταν η ευκαιρία, έπρεπε να την εκμεταλλευτούμε. Αμέσως καταλάβαμε ότι ο Τζέφρι ήταν ενθουσιασμένος για την πρόκληση και πολύ αποφασισμένος να προσθέσει ένα ακόμη τίτλο στη λίστα των διακρίσεών του, οπότε πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ συναρπαστική σεζόν για όλους στην ομάδα. Είναι ένα νέο περιβάλλον για τον Jeffrey και δεν θα έχει όσο χρόνο θα θέλαμε όλοι πριν από την έναρξη της σεζόν, αλλά ο #84 θα οδηγήσει αμέσως και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα πάει με μια Honda CRF450R”.