Η ΟΜΑΔΑ MX ΤΗΣ KTM SEE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/11/2016

Στην Πτολεμαϊδα έγινε η πρώτη συνάντηση της Motocross της KTM South East Europe, με στόχο την προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2017.

Στην φιλόξενη πίστα MX της Πτολεμαΐδας, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, βρέθηκαν οι αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2017. Στόχος ήταν να ξεκινήσει η οργανωμένη προετοιμασία των αναβατών ώστε τη νέα χρονιά να είναι έτοιμοι να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τον συντονισμό της ομάδας όσον αφορά τα τεχνικά θέματα έχουν αναλάβει ο Χαράλαμπος Πλακετάς και ο Παντελής Καρίμαλης. Ο πρώτος ασχολείται με την υποστήριξη των αναβατών ώστε να στήσουν τις μοτοσυκλέτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ο δεύτερος έχει αναλάβει εκτός των τεχνικών θεμάτων, να συντονίσει τους αναβάτες πάνω σε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προετοιμασίας, έχοντας στην "πλάτη του" πολλά χρόνια εμπλοκής με το χώρο του Motocross.

Στην MX1 αγωνίζονται οι Γιώργος Ηλιόπουλος με KTM 450 SX-F MY17 και  Άρης Τσαρνάς  με Husqvarna FC 450 MY17, στην MX2 αγωνίζονται οι Άγγελος Βογιατζής με KTM 250 SX-F και Αλέξανδρος Γεωργαντάς με Husqvarna FC 250 MY17, ενώ στην MX85 αγωνίζεται ο Αντώνης Σάγμαλης  με KTM 85 SX MY17.

Η KTM South East Europe Α.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη φιλοξενία την ΑΜΟΕ (Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας), το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ και το Υλικοτεχνικό και Έμψυχο δυναμικό της.

MXGP, Πορτογαλία: 2η σερί νίκη του Jeffrey Herlings – Παραμένει 1ος ο Lucas Coenen

Στην MX2 ο Guillem Farres κυριάρχησε και πλησίασε τον Sacha Coenen
HERLINGS
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/6/2026

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross έχει φτάσει στη μέση και η Πορτογαλία φιλοξένησε τον δέκατο γύρο, με καλό καιρό και κατάμεστες κερκίδες.

MXGP

Στην μεγάλη κατηγορία ο Jeffrey Herlings της Honda HRC Petronas κατέκτησε την έκτη συνολική νίκη του στο GP της Águeda, ανατρέποντας την κατάσταση έναντι του νεαρού αντιπάλου του Lucas Coenen, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τη Red Bull KTM Factory Racing, μαζεύοντας όμως τους ίδιους βαθμούς στο πορτογαλικό GP, αφού πήραν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Romain Febvre της Kawasaki, καταφέρνοντας να ανέβει στο βάθρο και στους δύο αγώνες.

START

Στην βαθμολογία, ο Lucas Coenen διατήρησε το προβάδισμά από τον δεύτερο Jeffrey Herlings, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

506

2

Jeffrey Herlings

Honda

449

3

Romain Febvre

Kawasaki

394

4

Tim Gajser

Yamaha

371

5

Maxime Renaux

Yamaha

334

6

Andrea Adamo

KTM

313

7

Ruben Fernandez

Honda

304

8

Kay de Wolf

Husqvarna

273

9

Tom Vialle

Honda

265

10

Pauls Jonass

Kawasaki

234

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, ο Guillem Farres ολοκλήρωσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Triumph Racing Factory Team. Την δεύτερη θέση κατάφερε ο Janis Reisulis, της Yamaha, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Sacha Coenen, ανέκαμψε από μια σοβαρή πτώση στον πρώτο αγώνα και κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για τη Red Bull KTM Factory Racing, αν και το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα μειώθηκε σημαντικά μετά τις τρεις νίκες του Farres.

FARRES

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

477

2

Guillem Farres

Triumph

450

3

Simon Längenfelder

KTM

415

4

Camden McLellan

Triumph

413

5

Liam Everts

Husqvarna

397

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

355

7

Mathis Valin

Kawasaki

352

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

273

9

Valerio Lata

Honda

256

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

205