Η ΟΜΑΔΑ MX ΤΗΣ KTM SEE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/11/2016

Στην Πτολεμαϊδα έγινε η πρώτη συνάντηση της Motocross της KTM South East Europe, με στόχο την προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2017.

Στην φιλόξενη πίστα MX της Πτολεμαΐδας, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, βρέθηκαν οι αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2017. Στόχος ήταν να ξεκινήσει η οργανωμένη προετοιμασία των αναβατών ώστε τη νέα χρονιά να είναι έτοιμοι να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τον συντονισμό της ομάδας όσον αφορά τα τεχνικά θέματα έχουν αναλάβει ο Χαράλαμπος Πλακετάς και ο Παντελής Καρίμαλης. Ο πρώτος ασχολείται με την υποστήριξη των αναβατών ώστε να στήσουν τις μοτοσυκλέτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ο δεύτερος έχει αναλάβει εκτός των τεχνικών θεμάτων, να συντονίσει τους αναβάτες πάνω σε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προετοιμασίας, έχοντας στην "πλάτη του" πολλά χρόνια εμπλοκής με το χώρο του Motocross.

Στην MX1 αγωνίζονται οι Γιώργος Ηλιόπουλος με KTM 450 SX-F MY17 και  Άρης Τσαρνάς  με Husqvarna FC 450 MY17, στην MX2 αγωνίζονται οι Άγγελος Βογιατζής με KTM 250 SX-F και Αλέξανδρος Γεωργαντάς με Husqvarna FC 250 MY17, ενώ στην MX85 αγωνίζεται ο Αντώνης Σάγμαλης  με KTM 85 SX MY17.

Η KTM South East Europe Α.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη φιλοξενία την ΑΜΟΕ (Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας), το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ και το Υλικοτεχνικό και Έμψυχο δυναμικό της.

AMA Supercross: Αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας για τον Max Anstie μετά τον τελευταίο αγώνα - Από το βάθρο στο χειρουργείο

Επέμβαση ρουτίνας για τον Βρετανό - Σε αναμονή για την επιστροφή του
Anstie Appendix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/2/2026

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος SMX, ο Max Anstie υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας, βάζοντας προσωρινά φρένο στην αγωνιστική του δραστηριότητα

Ο Max Anstie πέρασε την πόρτα του χειρουργείου αμέσως μετά τον τελευταίο 6ο γύρο του Monster Energy Supercross, καθώς διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα. Η κατάσταση απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χωρίς επιπλοκές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιβάλλον του αναβάτη, ο Anstie αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα από την ώρα του αγώνα, με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται γρήγορα. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη διάγνωση και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στην αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης.

Anstie Appendix

Η επέμβαση θεωρείται ρουτίνας, ωστόσο απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο αποκατάστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βρετανός θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες εβδομάδες. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στη μοτοσυκλέτα θα καθοριστεί από την πορεία της ανάρρωσής του, με τους γιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Για έναν αθλητή σε καλή αγωνιστική φόρμα, κυνηγώντας το βάθρο η συγκυρία δεν είναι ιδανική, παρ’ όλα αυτά, η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή του.

Anstie Appendix