Kawasaki Racing Team 2024 - Με Romain Febvre και Jeremy Seewer στην MXGP κατηγορία

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας και πρωταθλητής της F1 Kimi Raikonen θέλει νίκες
motomag Kawasaki Racing Team – Με τους Romain Febvre και Jeremy Seewer στην MXGP κατηγορία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η σειρά της Kawasaki Racing Team για να παρουσιάσει τα χρώματα των μοτοσυκλετών καθώς και το δίδυμο των οδηγών της για τη φετινή χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross έφτασε, με τους Romain Febvre και Jeremy Seewer να αποκαλύπτουν τις KX450 SR τους.

Για να είμαστε ειλικρινείς τα χρώματα των δύο Kawasaki KX450 SR που αποκάλυψαν οι αναβάτες της KRT είναι σχεδόν ίδια με τα περσινά. Το πράσινο κυριαρχεί, ενώ σε κάποια σημεία της μοτοσυκλέτας υπάρχει λευκό και μαύρο χρώμα.

Τώρα όσον αφορά το δίδυμο των αναβατών και αυτό είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό καθώς σας είχαμε αποκαλύψει πως ο Jeremy Seewer -που τερμάτισε το 2023 στην 3η θέση της γενικής- θα άφηνε μετά από πέντε χρόνια τη Yamaha για να μετακομίσει στην ομάδα της Kawasaki Racing Team δίπλα στον Γάλλο Romain Febvre -που κατετάγη 2ος το 2023- στην MXGP κατηγορία, με τον Antti Pyrhönen να εκτελεί χρέη Team Manager.

Kawasaki Racing Team – Με τους Romain Febvre και Jeremy Seewer στην MXGP κατηγορία

O Kimi Raikonen ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της ομάδας και υπεύθυνος για το project της Kawasaki στο MXGP ανέφερε: "Θα αφήσουμε τα αποτελέσματα να μιλήσουν. Ο ανταγωνισμός φαίνεται να γίνεται όλο και πιο δυνατός κάθε χρόνο, γεγονός που καθιστά το MXGP συναρπαστικό.”

O Antti Pyrhönen, Team Manager της KRT δήλωσε: "Ο Romain κατανοεί καλύτερα την μοτοσυκλέτα. Δοκίμασε αρκετά πράγματα και δούλεψε με τους μηχανικούς ώστε να φτάσουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά.”

O Shigemi Tanaka, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Kawasaki Motors, Ltd. με τη σειρά του ανέφερε: "Το Motocross, όπως και τα μοντέλα μας KX, βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη. Μπαίνουμε στο 2024 με μια ανανεωμένη ομάδα, με τους Romain Febvre και Jeremy Seewer ως αναβάτες. Είμαστε πεπεισμένοι πως η KRT θα είναι ανταγωνιστική σε κάθε αγώνα.”

Kawasaki

 

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες