KTM GP ACADEMY - Ride to MXGP: Το πορτοκαλί φυτώριο των νέων ταλέντων του Motocross

Η ακαδημία θα λειτουργήσει στα Πρωταθλήματα EMX125, EMX250 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125
motomag KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η ακαδημία που θέλει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/11/2023

Η KTM θέλοντας να αναδείξει νέα ταλέντα στην παγκόσμια σκηνή του Motocross, δημιουργεί από το 2024 την ακαδημία KTM GP Academy - Ride to MXGP σε συνεργασία με τις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM.

Ακολουθώντας τα χνάρια των ακαδημιών Red Bull MotoGP Rookies Cup, FIM JuniorGP και KTM Junior Cup powered by ADAC, η KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP έχει σκοπό να εξελίξει αναβάτες οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια στο MXGP μέσω της καθοδήγησης και της υποστήριξης της αυστριακής εταιρείας. Φυσικά για να ευοδωθεί το συγκεκριμένο πλάνο θα χρειαστεί να συνδράμουν και αγωνιστικές ομάδες οι οποίες έχουν παρουσία τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Motocross.

KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP – Η νέα ακαδημία που στοχεύει να αναδείξει τα νέα ταλέντα του motocross

Για τον λόγο αυτό η KTM απευθύνθηκε στις αγωνιστικές ομάδες Racestore KTM Factory Rookies και Gabriel SS24 KTM, οι οποίες από το 2024 θα είναι υπεύθυνες για την εν λόγω ακαδημία. Τα πεδία δράσης της KTM GP ACADEMY – Ride to MXGP θα είναι τα Πρωταθλήματα EMX125 και EMX250 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Junior Motocross 125. Στην Racestore KTM Factory Rookies επικεφαλής θα είναι ο πρώην Ιταλός αναβάτης της KTM και νυν διευθυντής της ομάδας Motocross of Nations της Ιταλίας Thomas Traversini, ενώ οι πρώτοι αναβάτες της ακαδημίας στο πρωτάθλημα EMX125 θα είναι οι Gyan Doensen και Nicolo Alvisi. Όσον αφορά την Gabriel SS24 KTM επικεφαλής θα είναι ο πρώην Βρετανός αναβάτης Shaun Simpson, ο οποίος την επόμενη χρονιά θα καθοδηγήσει τον Cas Valk στο πρωτάθλημα EMX250.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες