Motocross 2022: 1ος αγώνας Κρηνίδες – Εκκίνηση Παν. Πρωταθλήματος – Κατάταξη

Πολλές συμμετοχές για τον πρώτο αγώνα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2022

Με μπόλικες συμμετοχές ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2022 όπου το MOTO δίνει το παρόν για την κάλυψη του πρωταθλήματος. Στους αγώνες κατάταξης ο καιρός βοήθησε χωρίς να δημιουργεί προβλήματα τα οποία αναμένονται αύριο, δυσκολεύοντας τους αναβάτες. Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ, όσοι αγωνιζόμενοι ρωτήθηκαν δήλωσαν ικανοποιημένοι από την πίστα και το γενικό κλίμα. Γεγονός είναι πως για μία ακόμη φορά η προετοιμασία που έχει γίνει στην συγκεκριμένη πίστα ξεπερνά τον γενικό κανόνα και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Υπήρχαν στον χώρο δύο ασθενοφόρα και πάρα πολλοί διασώστες, μία πολύ θετική εικόνα, όπως και αρκετοί κριτές. Οι πιο έμπειροι από τους κριτές είχαν αναλάβει τις μπλε σημαίες που είναι καίριο στοιχείο για ομαλή διεξαγωγή και ήταν επιφορτισμένοι μόνο με αυτό, βελτιώνοντας την ροή του αγώνα σε μεγάλο βαθμό. Στην ζώνη μηχανικών αναμένουμε την αυριανή αγωνιστική ημέρα για να δούμε να τηρείται ο κανονισμός στο έπακρο με είσοδο μόνο σε όσους επιτρέπει ο κανονισμός του πρωταθλήματος.

Οι αγώνες κατάταξης διεξάχθηκαν χωρίς προβλήματα ή σημαντικές πτώσεις, με την πτώση στην κατηγορία OPEN του Ατλιδαμη να είναι η πιο τρομακτική της ημέρας, ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό του αναβάτη, όπως θα δούμε παρακάτω.

Στην MX1 ξεχώρισε ο Τουρατζίδης Ιωάννης (N.100 Yamaha) με διαφορά από τον Φυσέκη Στάθη (N.125 Kawasaki) ο οποίος να σημειωθεί πως ήταν πολύ εντυπωσιακός και έκανε έντονο αγώνα τόσο με τον ταλαντούχο και πολύ γρήγορο Ανδρέα Ανδρέου (Ν.101 Yamaha) ο οποίος βέβαια αγωνιζόταν στην MX300 όσο και με τον επίσης πολύ γρήγορο Παπιλα (Ν.22 Honda).

Ο Παπίλας είχε μία δυνατή πτώση μετά την Κ2 κατά την μάχη με τον Φυσεκη αλλά χωρίς τραυματισμό και κρατώντας την 5η θέση συμπληρώνοντας την πεντάδα γενικής με τον Τουρατζίδη Δημήτρη (Ν.200 Yamaha) να έχει την 4η θέση. Εγκατέλειψε την προσπάθεια δυστυχώς ο Λυρίου Νικόλαος (N.161 Yamaha) και είναι κρίμα γιατί με δυνατή εκκίνηση μπορεί να διεκδικήσει υψηλή θέση.


Στην MX2-MX125 ο Ράδος Ανέστης (N.97 Husqvarna) επικράτησε πάρα πολύ εύκολα με Ζουνη Φραγκίσκο (Ν.37 KTM), Παυλόπουλο (Ν.84 Yamaha), Μπάκα (Ν.29 Yamaha) και Καρασάββα (Ν.212 Gas Gas) να κλείνουν την πεντάδα σε άλλη μία γεμάτη κατηγορία. Στην MX125 ο Φωτάκης Σωτήριος (Ν.94 Yamaha) ξεχώρισε έναντι του συνονόματου Θεοδωρίδη Σωτήριου (Ν.344 Gas Gas).

Στην ΜΧ OPEN πολύ εύκολα ο Τομαρας Χρήστος (Ν.110 Honda) έκανε την διαφορά σε κατηγορία με πάρα πολλές συμμετοχές. Εδώ συνέβη το ατύχημα για το Ν.98 με την μοτοσυκλέτα να προσγειώνεται ανάποδα και τον αναβάτη να μένει μέσα στην πίστα για μία στιγμή. Έσπευσαν στο σημείο γιατροί και νοσηλευτές και βγήκε η κίτρινη σημαία την οποία όμως δεν είδε ο Τσομπάνογλου (Ν.41 KTM) και κράτησε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα να αποκλειστεί για παραβίαση της κίτρινης σημαίας.

Στην ΜΧ85 ξεχώρισε από την εκκίνηση ακόμη ο Μερκούρης (Ν.111 KTM) όπου έστριψαν μαζί με Τριανταφυλλόπουλο (Ν.241 Yamaha) και Παπαδάκη (Ν.177 Yamaha) αλλά από και πέρα ο Μερκούρης ξεχώρισε πολύ εύκολα αμέσως και κάνοντας σημαντική διαφορά.

Η ΜΧ65 είχε επίσης μπόλικες συμμετοχές με τον Τσαλίκη (Ν25 Yamaha) να κάνει μία πολύ καλή εκκίνηση μαζί με Φωτόπουλο (Ν.911 Yamaha) όμως αμέσως μετά Κουκαλιώτης Γιώργος (Ν.125 Yamaha) έκανε την μεγάλη διαφορά και δεν ηγήθηκε απλά.

Στην κατηγορία γυναικών η Λάμπρου Ιωάννηα (N.7 Yamaha) ήταν, όπως πάντα, μπροστά με διαφορά ενώ η Μανδάνη Δέσποινα είχε μία ωραία μάχη με την Λάμπρου Αμαλία (Ν.17 Yamaha).

Στην ΜΧ50 που αποτελεί αγώνα επίδειξης με μειωμένο χρόνο, υπήρξαν και εδώ κάποιες πτώσεις, όλες ανώδυνες για τους μικρούς αγωνιζόμενους με τον Γιαγκούδη Ιωάννη Ν.23 να ξεχωρίζει και φυσικά να παίρνουν όλοι μετάλλιο σε μία απονομή που ήταν όλοι παρόντες.

Στην ΜΧsenior ο ισόβια πρώτος Καρασακαλίδης (Ν177 Gas Gas) οδηγούσε λες και ήταν από άλλη κατηγορία με χρόνους που επίσης ανήκουν σε άλλη κατηγορία. Γενικά όμως η πρώτη τριάδα με Πράσσο Αδαμο (Ν.12 Honda) και Δρόσο Νικόλαο (Ν.170 KTM) είχαν μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους και έτσι οι μόνες κοντινές μάχες ήταν στις πίσω θέσεις, όπου φυσικά οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τον αγώνα, ακριβώς για αυτό τον λόγο.

Αύριο αναμένεται βροχή που θα προσθέσει βαθμό δυσκολίας στην διοργάνωση και στους αγωνιζομένους και ευχόμαστε να μην γίνει αιτία πτώσεων.

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες από την σημερινή ημέρα και τα σημερινά αποτελέσματα, που ανοίγουν σε ξεχωριστό παράθυρο σε μεγαλύτερη ανάλυση:
 

 

 

 

Δείτε τους κατατακτήριους αγώνες σε φωρογραφίες:

Motocross Πτολεμαΐδα: Άσχημη πτώση και τραυματισμός αναβάτη – Ακυρώθηκαν οι αγώνες λόγω καιρού

Θα συνεχίσουν αύριο με την ελπίδα καλύτερου καιρού
Motocross Πτολεμαΐδα: Άσχημη πτώση και τραυματισμός αναβάτη – Ακυρώθηκαν οι αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/5/2023

Η ελπίδα να μην χειροτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες έσβησε από νωρίς το μεσημέρι στην πίστα της Πτολεμαΐδας που ήδη η πρόσφυση ήταν ελάχιστη. Η αγωνιστική δράση σταμάτησε για σήμερα και θα συνεχίσει αύριο με στόχο να καταφέρουν οι αναβάτες να ολοκληρώσουν το δύσκολο πρόγραμμα, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι χειρότερα τα πράγματα από πλευράς καιρού.

Στο μεταξύ ο Λυρίου, ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας, σημείωσε πτώση με τραυματισμό και τις πρώτες πληροφορίες των διασωστών να μιλούν για κάταγμα κλείδας. Ο αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ελπίζουμε όλοι για την πιο ήπια διάγνωση και την ταχεία ανάρρωσή του.

Στο μεταξύ από αύριο νωρίς το μεσημέρι σχεδόν η μισή χώρα θα έχει βροχές, ελπίζουμε πάνω από την πίστα τα πράγματα να είναι καλύτερα.