Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Motocross Κρηνίδες: Δύσκολος πρώτος αγώνας πρωταθλήματος - Οι μεγάλοι νικητές σε κάθε κατηγορία

Τουρατζίδης – Ανδρέου - Ράδος – Φωτάκης - Καρασακαλίδης – Μερκούρης – Βασιλειάδης – Τσαλίκης – Λάμπρου Ι.

Η βροχή που από εχθές αναμενόταν να πέσει, δυσκόλεψε τον πρώτο αγώνα Motocross του ελληνικού πρωταθλήματος, μεγιστοποίησε το ρίσκο και σε ορισμένες περιπτώσεις έφερε και ανατροπές.

Πριν την έναρξη της αγωνιστικής δράσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη του Αλέξανδρου Γεωργαντά.

Η ημέρα ολόκληρη και όχι μόνο ο αγώνας της MX1, επισκιάστηκε από την άσχημη πτώση του Μανώλη Κρητικού ο οποίος ευτυχώς διατηρούσε τις αισθήσεις του αλλά διαγνώστηκε με πολλαπλά κατάγματα και νοσηλεύεται. Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Motocross Κρηνίδες: Πολυτραυματίας από άσχημη πτώση ο Μανώλης Κρητικός

Ο αγώνας της MX1 διακόπηκε με την κόκκινη σημαία της πτώσης του Κρητικού και η κατάταξη προέκυψε βάση σειράς του προηγούμενη γύρου. Μεγάλος νικητής της ημέρας μετά και από τα δύο σκέλη, είναι ο Τουρατζίδης Ιωάννης (Ν.100 Yamaha), επίσης πιο γρήγορος και στους αγώνες κατάταξης το Σάββατο. Είχε σε σημεία του αγώνα μάχη με τον πάντα γρήγορο και εντυπωσιακό Λυρίου Νικόλα (Ν.161 Yamaha) πράγμα που επικυρώνει αυτό που γράφαμε εχθές για σίγουρο βάθρο με μία καλή εκκίνηση του ροδίτη αναβάτη που εχθές είχε κάποιο πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια.

Εύκολα στο βάθρο και ο Παπίλας (Ν.22 Honda) με τον Ανδρέου (N.101 Yamaha) να είναι για άλλη μία φορά εξίσου γρήγορος με τους αναβάτες της MX1 και φυσικά πρώτος της MX300 με δεύτερο τον Καράκη (Ν.123 KTM). Την πεντάδα γενικής των δύο κατηγοριών που τρέχουν μαζί, έκλεισε ο Τουρατζίδης Δημήτρης (Ν.200 Yamaha) με τον Φυσέκη Στάθη (N.125 Kawasaki) να ακολουθεί κλείνοντας την πεντάδα της MX1.

Στην MX2 ο Ράδος Ανέστης (N.97 Husqvarna) επικράτησε κατά κράτος των υπολοίπων επιδεικνύοντας ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο σε έναν αγώνα όμως που κυριάρχησαν οι πτώσεις, ευτυχώς όλες ανώδυνες. Από αγωνιστικής πλευράς όμως κυρίαρχες ήταν οι πτώσεις. Δεύτερος ο Ζουνης Φραγκίσκος (Ν.37 KTM), με τρίτο τον Μπάκα (Ν.29 Yamaha) και Καρασάββα (Ν.212 Gas Gas) και Φωτάκης Σωτήριος (Ν.94 Yamaha) που ήταν πρώτος στην MX125 να κλείνουν την πεντάδα γενικής. Ο Χατζηράλλης Θεοχάρης (N.543 KTM) ήταν ο πέμπτος της ΜΧ2 με τον Θεοδωρίδη Σωτήριο (Ν.344 Gas Gas) να έρχεται δεύτερος στην ΜΧ125, σε αντιστοιχία με τους αγώνες κατάταξης του Σαββάτου.

Στην MXSenior τα πράγματα εξελίχθηκαν βάση προγράμματος που έχει γραφτεί σε πέτρα και δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξουν και οι αγωνιζόμενοι με τον Καρασακαλίδη Μάρκο (Ν177 Gas Gas) να επικρατεί εύκολα και να παίρνει την νίκη έναντι του Πράσσο Αδαμο (Ν.12 Honda) και Δρόσο Νικόλαο (Ν.170 KTM) που αποτελούν και το τυπικό βάθρο. Την πεντάδα έκλεισαν ο Μανώλογλου Νικόλας (Ν.555 ΒΕΤΑ) και ο Αλυφανταρος Ευαγγελος (Ν94 Honda).

Στην ΜΧ85 ξεχώρισε με τεράστια διαφορά ο Μερκούρης Κωνσταντίνος (Ν.111 KTM) όπου επίσης όμως διακρίθηκε για το στιλ και την εντυπωσιακή οδήγηση ο Παπαδάκης Ελευθέριος (Ν.177 Yamaha) με τον Todorov (N.71 Gas Gas) να είναι τρίτος και τους Ταμβάκο (Ν66 Yamaha) και Μπαζιο (N.28 Husqvarna) να κλείνουν την πεντάδα μετά από δύο αγώνες.

Στην ΜΧ OPEN είχαμε μία από τις ανατροπές καθώς ο Τομαρας Χρήστος (Ν.110 Honda) έκλεισε την αγωνιστική ημέρα δεύτερος με την νίκη να πηγαίνει στον Βασιλειάδη Δημήτρη (Ν.66 KTM). Το Τομαρας είχε μία πτώση από την οποία ανέκαμψε και η δεδομένων των συνθηκών η δεύτερη θέση είναι εξαιρετική επίδοση. Ο Δημολιάνης (Ν.5 Gas Gas) με Αυγέρη (Ν101 Yamaha) και Κιουτσουκωστα (Ν.51 Kawasaki) έκλεισαν την πεντάδα για τα αποτελέσματα των δύο σκελών.

Η ΜΧ65 είδε τον Τσαλίκη (Ν.25 Yamaha) να καταφέρνει να επικρατήσει έναντι του Κουκαλιώτης Γιώργος (Ν.125 Yamaha) με Τρακάδα (Ν.24 KTM), Δημοπουλο (Ν.28 KTM) και Στρουγκη (Ν.51 Yamaha) να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Στην κατηγορία γυναικών με τις συνθήκες της πίστας να έχουν δυσκολέψει αρκετά, οι πτώσεις ήταν πολλές και στην τελική επικράτηση οι αδελφές Λάμπρου κατάφεραν να επικρατήσουν, όχι όμως δίχως μάχη. Λάμπρου Ιωάννα (N.7 Yamaha) επικράτησε της ημέρας με συνολικά καλύτερη επίδοση, όταν η Μανδάνη Δέσποινα (Ν.22 Husqvarna) είχε μία δεύτερη θέση και μία τρίτη. Αντίστοιχα στον δεύτερο αγώνα επικράτησε η Λάμπρου Αμαλία (Ν.17 Yamaha) με τα συνδυαστικά αποτελέσματα να αναδεικνύουν την Ιωάννα.

Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες από τον σημερινό αγώνα.


 

 

 

 

 

 

 

 Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες και φωτογραφικό αφιέρωμα.