Motocross of Nations 2023 - Η σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας

Ανδρέας Ανδρέου, Δημήτρης Μπάκας και Αθανάσιος Αυγέρης με αρχηγό αποστολής τον Παναγιώτη Κουζή
ΜΧΟΝ 2023
Από το

motomag

13/9/2023

H AMOTOE, ανακοίνωσε την σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας για τον αγώνα MX των Εθνών 2023 που θα διεξαχθεί στο Ernee της Γαλλίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου, με τους Ανδρέα Ανδρέου, Δημήτρη Μπάκα και Αθανάσιο Αυγέρη να καλούνται να αντιμετωπίσουν τους καλύτερους αναβάτες motocross του κόσμου. Αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας θα είναι ο Παναγιώτης Κουζής.

Οι αναβάτες της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας θα παλέψουν για το καλύτερο αποτέλεσμα στη φετινή διοργάνωση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα περισσότερες από 32 χώρες. Να θυμίσουμε πως το 2022 η Εθνική Ομάδα ΜΧ των Η.Π.Α. είχε κατακτήσει τη νίκη στην πίστα RedBud της Indiana με αναβάτες τους Eli Tomac, Justin Cooper και Chase Sexton, με τις Εθνικές Ομάδες της Γαλλίας και Αυστραλίας να συμπληρώνουν το βάθρο.

Φέτος στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο MXON θα δούμε ανάμεσα στους κορυφαίους αναβάτες MX του κόσμου τους Ανδρέα Ανδρέου, Δημήτρη Μπάκα και Αθανάσιο Αυγέρη οι οποίοι συνθέτουν την αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας. Ο Ανδρέας Ανδρέου με καταγωγή από την Χαλκίδα θα συμμετέχει στην κατηγορία MX1, με Yamaha YZ250 LC. Ο Ανδρέου έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX στις κατηγορίες MX85 (2016), MX2T (2017-2018), MX2 (2020) και ΜΧ300 (2022). Ο Δημήτρης Μπάκας με καταγωγή από την Λαμία θα συμμετέχει στην κατηγορία MX2, με Yamaha YZF 250. Ο Μπάκας έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro την κατηγορία ΕΝ -νέοι αναβάτες- (2017), την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ΜΧ2 (2021). Ο Αθανάσιος Αυγέρης με καταγωγή από την Ηλεία θα συμμετέχει στην κατηγορία Open, με Yamaha YZF 250. Ο Αυγέρης έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro στην κατηγορία 1. Αρχηγός της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής θα είναι ο πολυπρωταθλητής MX Παναγιώτης Κουζής.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα.

MXON 2023
Ανδρέας Ανδρέου
MXON 2023
Δημήτρης Μπάκας
MXON 2023
Θανάσης Αυγέρης

 

Ετικέτες

AMA Supercross: Αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας για τον Max Anstie μετά τον τελευταίο αγώνα - Από το βάθρο στο χειρουργείο

Επέμβαση ρουτίνας για τον Βρετανό - Σε αναμονή για την επιστροφή του
Anstie Appendix
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/2/2026

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα του πρωταθλήματος SMX, ο Max Anstie υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας, βάζοντας προσωρινά φρένο στην αγωνιστική του δραστηριότητα

Ο Max Anstie πέρασε την πόρτα του χειρουργείου αμέσως μετά τον τελευταίο 6ο γύρο του Monster Energy Supercross, καθώς διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα. Η κατάσταση απαιτούσε άμεση χειρουργική επέμβαση, η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς χωρίς επιπλοκές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιβάλλον του αναβάτη, ο Anstie αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα από την ώρα του αγώνα, με τα συμπτώματα να επιδεινώνονται γρήγορα. Οι ιατρικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν τη διάγνωση και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα στην αφαίρεση της σκωληκοειδούς απόφυσης.

Anstie Appendix

Η επέμβαση θεωρείται ρουτίνας, ωστόσο απαιτεί συγκεκριμένο χρόνο αποκατάστασης, γεγονός που σημαίνει ότι ο Βρετανός θα χρειαστεί να μείνει εκτός προπονήσεων για τις επόμενες εβδομάδες. Το ακριβές χρονοδιάγραμμα επιστροφής του στη μοτοσυκλέτα θα καθοριστεί από την πορεία της ανάρρωσής του, με τους γιατρούς να εμφανίζονται αισιόδοξοι.

Για έναν αθλητή σε καλή αγωνιστική φόρμα, κυνηγώντας το βάθρο η συγκυρία δεν είναι ιδανική, παρ’ όλα αυτά, η έγκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επιπλοκές, επιτρέποντάς του να επικεντρωθεί πλήρως στην επιστροφή του.

Anstie Appendix