Motocross Πτολεμαΐδα: Άσχημη πτώση και τραυματισμός αναβάτη – Ακυρώθηκαν οι αγώνες λόγω καιρού
Θα συνεχίσουν αύριο με την ελπίδα καλύτερου καιρού
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
27/5/2023
Η ελπίδα να μην χειροτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες έσβησε από νωρίς το μεσημέρι στην πίστα της Πτολεμαΐδας που ήδη η πρόσφυση ήταν ελάχιστη. Η αγωνιστική δράση σταμάτησε για σήμερα και θα συνεχίσει αύριο με στόχο να καταφέρουν οι αναβάτες να ολοκληρώσουν το δύσκολο πρόγραμμα, ενώ υπάρχει πάντα η πιθανότητα να είναι χειρότερα τα πράγματα από πλευράς καιρού.
Στο μεταξύ ο Λυρίου, ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας, σημείωσε πτώση με τραυματισμό και τις πρώτες πληροφορίες των διασωστών να μιλούν για κάταγμα κλείδας. Ο αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ελπίζουμε όλοι για την πιο ήπια διάγνωση και την ταχεία ανάρρωσή του.
Στο μεταξύ από αύριο νωρίς το μεσημέρι σχεδόν η μισή χώρα θα έχει βροχές, ελπίζουμε πάνω από την πίστα τα πράγματα να είναι καλύτερα.
Jorge Prado: Πολυετής ανανέωση με τη εργοστασιακή Red Bull KTM Factory Racing
Συνεχίζει στις ΗΠΑ με KTM και το 2027 - Με συμμετοχές σε Supercross, Pro Motocross και SMX
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
21/8/2026
Ο Jorge Prado ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Red Bull KTM Factory Racing και θα παραμείνει στην ομάδα για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να εξελιχθεί στο αμερικανικό πρωτάθλημα.
Ο Jorge Prado θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη Red Bull KTM Factory Racing στο SuperMotocross World Championship και το 2027, έχοντας υπογράψει πολυετή επέκταση συμβολαίου.
Ο 25χρονος Ισπανός επέστρεψε φέτος στην KTM και έχει πραγματοποιήσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική σεζόν στις ΗΠΑ. Στο AMA Supercross Championship έχει ήδη ανέβει δύο φορές στο βάθρο της κατηγορίας 450SX, ενώ στο AMA Pro Motocross Championship έχει κατακτήσει επίσης δύο βάθρα στους πρώτους οκτώ γύρους.
Παράλληλα, βρίσκεται στην τρίτη θέση της συνδυαστικής βαθμολογίας του 450SMX.
Η σχέση του Prado με την KTM ξεκίνησε πριν από περισσότερο από μία δεκαετία. Το 2017 έκανε το ντεμπούτο του ως εργοστασιακός αναβάτης της Red Bull KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και στη συνέχεια κατέκτησε δύο συνεχόμενους τίτλους MX2, το 2018 και το 2019.
Ακολούθησαν οι δύο τίτλοι MXGP το 2023 και το 2024, πριν από τη μετακίνησή του στις ΗΠΑ.
Το 2027 ο Prado θα συνεχίσει πάνω στην KTM 450 SX-F FACTORY EDITION, έχοντας ως βασικό στόχο να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία στο αμερικανικό Supercross και Motocross και να εξελιχθεί σε σταθερό διεκδικητή τίτλων στις κατηγορίες του SuperMotocross.
"Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα με τη Red Bull KTM Factory Racing. Έχουμε περάσει πολύ καλές σεζόν στο παρελθόν, κατακτώντας τίτλους στο MXGP, ενώ και η φετινή χρονιά στο Supercross ήταν πολύ καλή, με βάθρα και νίκες σε σκέλη. Τώρα είμαστε πολύ δυνατοί και στο Motocross. Είμαι χαρούμενος που θα συνεχίσω να δουλεύω με αυτή τη σπουδαία ομάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το μέλλον και για όσα μπορούμε να πετύχουμε", δήλωσε ο Prado.
Ο διευθυντής ομάδας της Red Bull KTM Factory Racing, Ian Harrison, στάθηκε ιδιαίτερα στην ταχύτητα με την οποία ο Ισπανός προσαρμόστηκε στο αμερικανικό Supercross.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Jorge θα συνεχίσει με την KTM. Όλη η ομάδα ανυπομονεί να τον δει να εξελίσσει ακόμη περισσότερο τις ικανότητές του στο Supercross και το Motocross στις ΗΠΑ. Μας εντυπωσίασε ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα στο Supercross το 2026. Η αυτοπεποίθηση και η ταχύτητά του, ιδιαίτερα στα whoops, ξεχώρισαν", ανέφερε.
Ο Harrison πρόσθεσε ότι ο Prado έχει δείξει μεγάλη διάθεση να μάθει και πως η KTM θεωρεί ότι τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του βρίσκονται ακόμη μπροστά του.