MOTOCROSS ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ: Αγώνες και κατάταξη για την λήξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MX

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση των πρωταθλητών
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/10/2022

Κατάταξη και πρώτους αγώνες είχαμε σήμερα στην πίστα Motocross της Σπερχειάδας για τον έκτο και τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS. Η αρκετά βρεγμένη πίστα δυσκόλεψε στην αρχή της ημέρας τους αναβάτες αλλά στην πορεία κύλισε ομαλά η διεξαγωγή. Εξαίρεση ήταν ο τραυματισμός του νεαρού αναβάτη με το Ν94 στην MX85 που χρειάστηκε να επέμβει ασθενοφόρο και να γίνουν πρόσθετες εξετάσεις, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρχει κάτι το σοβαρό, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες.

Στην ΜΧ1 ο Τουρατζίδης (#100 Yamaha) συνάντησε αυτή την φορά την αντίσταση του έμπειρου Κουζή (#338 MC450) ο οποίος πέρασε εμπρός αρκετά γρήγορα και κράτησε μία απόσταση ασφαλείας κάνοντας και τον ταχύτερο γύρο με διαφορά μάλιστα και ως ο μόνος αναβάτης στο 1:59! Θεαματικότερος όμως όλων ήταν ο Λυρίου (#161 GAS GAS) που πήρε την τρίτη θέση χαρίζοντας θέαμα στους λιγοστούς θεατές που παραβρέθηκαν στην πίστα.

Συναγωνισμός υπήρχε και στις πίσω θέσεις και γενικά η πρώτη ημέρα της ΜΧ1 έστρωσε το σκηνικό για έναν δυναμικό τελευταίο αγώνα αύριο, Κυριακή!

Στην ΜΧ2 ο Ράδος (#97 Husqvarna) πρωταθλητής ήδη στην κατηγορία, ουσιαστικά πριν τον αυριανό αγώνα, έκανε και πάλι σήμερα την διαφορά ως ταχύτερος όλων με επίσης σημαντική διαφορά από τον δεύτερο.

Αντίστοιχη περίπτωση και ο Τομαρας (#110 Honda) στην OPEN που και σήμερα επικράτησε με διαφορά.

Στην MX65 που έχει πολλές συμμετοχές με νεαρούς αναβάτες και αποτελεί την καλύτερη υπόσχεση για το μέλλον των αγώνων στην χώρα μας, είχαμε νικητή τον Κουκαλιώτη (#125 Yamaha) με τον φοβερό και τρομερό Τσαλίκη (#25 Yamaha) να εξασφαλίζει τον τίτλο.

Στην MX85 για άλλη μία φορά ο ανταγωνισμός ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό και υπήρχαν και τα περισσότερα συμβάντα. Ο Μερκούρης (#111 KTM) ταχύτερος με διαφορά όπως πάντα και κάτοχος του φετινού τίτλου πλέον, πήρε την εκκίνηση όμως στο πίσω κομμάτι της πίστας ήρθαν σε επαφή με τον Ταμβάκο (#66 Yamaha) και ο Παπαδάκης (#177 Yamaha) που στο μεταξύ είχε σημειώσει πτώση, τους προλαβαίνει και μπαίνει στο κυνήγι. Στο μεταξύ συνέβη και το ατύχημα του Γκαργκα (#94 Yamaha) όπου ο αναβάτης που ακολουθούσε προσπάθησε να τον αποφύγει όσο ήταν κάτω αλλά δυστυχώς χτύπησε το κράνος με το μαρσπιέ και μετά την μεταφορά του με ασθενοφόρο, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Στο τέλος του αγώνα η διεκδίκηση θέσης μεταξύ Παπαδάκη και Ταμβάκου έφερε υψηλό ανταγωνισμό με τον Ταμβάκο να σημειώνει πτώση και να τραυματίζει τον ώμο του.

Στις κατηγορία των γυναικών η Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) πήρε μία άνετη νίκη όπως ακριβώς ήταν βέβαιο πως θα καταφέρει να κάνει, και μαζί και τον τίτλο.

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες των σημερινών νικητών και αγώνων και αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 


 

ΑΜΟΤΟΕ - Ανακοινώθηκε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross 2024

Για τον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία.
MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία στις 14/7 στο Circuit Kamperweg Heerde Netherlands.

Η Εθνική Ομάδα μας έχει ως εξής:    

Junior 65
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
3 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΗΣ
4 ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΗΣ
5 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

-Κατηγορία 65cc: Ελάχιστη ηλικία: 10 έτη Μέγιστη ηλικία: 12 έτη Αναβάτες που γεννήθηκαν μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2012 και 12 Ιουλίου 2014

Junior 85
1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ
3 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ

-Κατηγορία 85cc: Ελάχιστη ηλικία: 12 έτη Μέγιστη ηλικία: 14 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2010 και 12 Ιουλίου 2012

Junior 125
1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

-Κατηγορία 125cc: Ελάχιστη ηλικία: 13 έτη Μέγιστη ηλικία: 17 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2007 και 12 Ιουλίου 2011

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα.