Motocross Σπερχειάδα: Επικράτηση των φαβορί σε αγώνα με θέαμα

Ο καιρός δεν δυσκόλεψε τελικά τους αναβάτες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2022

Ένας όμορφος αγώνας από πλευράς θεάματος ολοκληρώθηκε στην Σπερχειάδα, για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2022, ακριβώς όπως φάνηκε εχθές από τους αγώνες κατάταξης και τα πρώτα σκέλη.

Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος με μόνιμη απειλή βροχής η οποία ερχόταν περιοδικά και με επίσης κυμαινόμενη ένταση, χωρίς ποτέ όμως να αποτελέσει πρόβλημα για τους αγωνιζόμενους.

Στην MX1 η επιστροφή του Κουζή Παναγιώτη (#338 MC450F) ήταν καταλυτική καθώς επικράτησε του Τουρατζίδη Ιωάννη (#100 Yamaha) χωρίς όμως ο να μην υπάρχει μία μόνιμη απειλή από τον Τουρατζίδη συντελώντας σε έναν όμορφο αγώνα, και μάλιστα στο Β’ σκέλος ο Τουρατζίδης είχε και τον ταχύτερο γύρο για μερικά χιλιοστά διαφοράς. Στο τέλος του αγώνα αρκετοί αναβάτες έδωσαν τα χέρια σε μία κίνηση ευγενής άμιλλας που το Motocross έχει ανάγκη.

 

Τρίτος ο Παπίλας Παναγιώτης (#22 Honda) στο δεύτερο σκέλος και στην ημέρα έχοντας τον απίστευτο Ανδρέα Ανδρέου (#101 Yamaha) να μάχεται για την θέση της γενικής έχοντας εξασφαλίσει την πρώτη θέση της MX300 καθώς οι δύο κατηγορίες τρέχουν μαζί.

Ο Λυρίου Νικόλαος (#161 Yamaha) έκλεισε την πεντάδα γενικής με τον Τουρατζίδη Δημήτρη (#200 Yamaha) να ακολουθεί σε έναν αγώνα που είχε αρκετό θέαμα.

Στην MX2 ο Ράδος Ανέστης (#97 Husqvarna) πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη, με τον εξαιρετικό του ρυθμό και στιλ οδήγησης να μην αφήνει περιθώρια, ενώ όπως λέγαμε και εχθές είχε από κοντά τον Ζούνη Φραγκίσκο (#33 KTM) που η χθεσινή του ατυχία τελείωσε και πήρε εύκολα δύο δεύτερες θέσεις, όπως ήταν και η χθεσινή πρόβλεψη για τον ικανότατο αναβάτη. Την πεντάδα γενικής στην ΜΧ2 έκλεισαν οι Παυλόπουλος Καμαριν (#84 Yamaha), Μπάκας Δημήτριος (#29 Yamaha) και Θεοδωρίδης Σωτήριος (#344 GASGAS).

Στην ΜΧ125 που αγωνίζεται μαζί με την ΜΧ2, ο Θεοδωρίδης Σωτήρης (#344 GASGAS) αντάλλαξε θέσεις με τον Φωτάκη Σωτήρη (#94 Yamaha) στα σκέλη με τον Γκαλιπη Γεώργιο (#122 ΚΤΜ) σταθερά στο βάθρο στην τρίτη θέση. Μία κατηγορία που για εμάς στο ΜΟΤΟ ξεχωρίζει καθώς σε αυτή αγωνίζεται και ο γιος του δικού μας, Δημήτρη Κεραμιδά, ο νεαρός Παναγιώτης (#777 Fantic).

Καμία έκπληξη και για την πεντάδα της OPEN, πόσο μάλλον για την πρώτη τριάδα, με τον Τομαρα Χρήστο (#110 Honda) να παίρνει δύο νίκες και τον Δημολιάνη Σταμάτη (#5 GASGAS) δύο δεύτερες θέσεις. Ο Κοτουλας Χρήστος (#27 GASGAS) έκλεισε την τριάδα του βάθρου ακολουθούμενος από τους εντυπωσιακούς οδηγικά Αυγέρη Αθανάσιο (#101 Yamaha) και Κυπραίος Γεώργιος (#59 Yamaha).

Αντίστοιχα και την Senior όπου η πρώτη θέση έχει όνομα γραμμένο σε πέτρα, με τον Καρασακαλίδη Μάρκο (#177 GASGAS) να παίρνει την νίκη ακολουθούμενος όμως τώρα στην γενική από τον Ράπτη Βασίλειο (#103 Kawasaki) και την τριάδα να κλείνει ο Αλυφανταρος Ευάγγελος (#94 CRF450)

Στην MX85 κανείς δεν γίνεται να απειλήσει τον Μερκούρη Κωνσταντίνο (#111 KTM) που μάλιστα ήταν από τους πιο εντυπωσιακούς αναβάτες, όλης της ημέρας, όχι μόνο της κατηγορίας του, στο κατηφορικό κομμάτι πριν τον τερματισμό. Αντίστοιχα χωρίς απειλή και ο Παπαδάκης Ελευθέριος (#177 Yamaha) ενώ ο τρίτος, Μπάζιος Χρήστος (#28 Husqvarna) κυνηγήθηκε από τον Ταμβάκο Χρήστοπ-Παναγιώτη (#66 Yamaha) που είχε σημειώσει πτώση και τελικά δεν κατάφερε να πάρει την θέση.

Στην MX65 o Κουκαλιώτης Γεώργιος (#125 Yamaha) πήρε την νίκη συνολικά, όπως ακριβώς ακολούθησαν και οι υπόλοιποι σε αναμενόμενες θέσεις για αυτή την κατηγορία με συμμετοχές ρεκόρ που στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Μία άσχημη πτώση σημείωσε το #114 που μπορεί να μην χρειάστηκε διακομιδή αλλά τραυματίστηκε στον αγώνα, την στιγμή που επέστρεψε ο χθεσινός νεαρός αναβάτης που είχε χτυπήσει, με το #51.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ακολουθούν παρακάτω. Και φωτογρφικό αφιέρωμα από αύριο.

Μιλώντας με τους αγωνιζόμενους δεν είχαν να παραθέσουν κάποιο παράπονο από την διοργάνωση ή την πίστα, την οποία είχαν φροντίσει στην αρχή και σταδιακά άλλαζε κατά την διάρκεια των αγώνων και την πορεία του καιρού, σκληραίνοντας στις προσγειώσεις, όπως φυσικά είναι και το αναμενόμενο.

 

 

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Τρίκαλα MEGA GALLERY 2024!

Πάνω από 2.000 φωτογραφίες με όλη την δράση!
MEGA GALLERY MX TRIKALA 2024
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/4/2024

Ο φανταστικός αγώνας στα Τρίκαλα, ο δεύτερος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, είχε μπόλικο θέαμα με τον καιρό να δυσκολεύει τους αναβάτες ακόμη και κατά την προσέλευσή τους στην περιοχή, την προηγούμενη ημέρα.

Ωστόσο η προσαρμογή στις συνθήκες και η άμεση αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων, οδήγησαν σε ομαλή διεξαγωγή και σε ένα όμορφο κλίμα που με την σειρά του έφερε μπόλικο θέαμα. Αυτό που αποτυπώνεται με τον μοναδικό πλέον τρόπο του ΜΟΤΟ!

Το ρεπορτάζ του Σαββάτου είναι εδώ:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2ος αγώνας Τρίκαλα: Απίστευτα πολλές συμμετοχές σε δύσκολες συνθήκες

Το ρεπορτάζ της Κυριακής με όσα έγιναν στους αγώνες και τα αποτελέσματα είναι εδώ:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα 2ος αγώνας: Πλήθος αναβατών σε δυνατό αγώνα!

Δείτε τώρα την ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ από τα ΤΡΙΚΑΛΑ:

 

motomag Suzuki Racing For You – Εργοστασιακός αναβάτης για έναν αγώνα και όμως είναι αλήθεια