MOTOCROSS Σπερχειάδα: Ο 6ος αγώνας ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα με θέαμα!

Οι Έλληνες πρωταθλητές χάρηκαν έναν όμορφο αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/10/2022

Για άλλη μία φορά η Σπερχειάδα έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα, τόσο λόγο διαμόρφωσης πίστας, όσο και άρτιας διοργάνωσης από την λέσχη ΛΕΜΑΝ, με εξαίρεση το παράπονο από την κατηγορία OPEN, όπως θα δούμε και παρακάτω. Συνολικά όμως ήταν ένας άρτιος αγώνας με πολύ καλές συνθήκες που ανέδειξε τους φετινούς πρωταθλητές.

Στην MX1 ο Κουζής (#338 MC450) ήδη έτοιμος από εχθές που ξεκάθαρα έδειξε την διάθεσή του στον Τουρατζίδη (#100 Yamaha) πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη χωρίς να χρειάζεται να δώσει καμία μάχη. Από την άλλη ο Τουρατσίδης είναι για άλλη μία φορά πρωταθλητής, έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο πριν την τελευταία καρό σημαία και φυσικά έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς πήρε άξια την νίκη με σημαντικό προβάδισμα όλη την χρονιά.

Αν υπήρχε πρωτάθλημα για το θέαμα όμως, τότε αυτό σίγουρα θα πήγαινε στον “whip-master” στον δάσκαλο του scrub, στον Λυρίου (#161 GASGAS) που ξεσήκωσε τους αρκετούς θεατές που σήμερα πήγαν να θαυμάσουν από κοντά τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS. Στην MX300 ο Ανδρέου (#101 Yamaha) δεν είναι μόνο ο φετινός πρωταθλητής για ακόμη μία φορά, αλλά και ο αδιαφιλονίκητα ταχύτερος. Μάλιστα για ακόμη μία φορά πάλευε με τους αναβάτες της MX1 για την γενική κατάταξη και κράτησε πίσω του τον Παπίλα (#22 Honda) τερματίζοντας τέταρτος γενικής και στα δύο σκέλη.

Στην MX2 ο Τζιώρας (#146 KTM) πήρε την εκκίνηση και τις δυο φορές χωρίς φυσικά να αγχωθεί ο Ράδος (#97 Husqvarna) που είναι για άλλη μία φορά πρωταθλητής Ελλάδας ενώ πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη με ευκολία. Δεύτερος επίσης και στα δύο σκέλη ο Μπάκας (#29 Yamaha) με τον Τζιώρα να κλείνει την τριάδα. Στην ΜΧ125 ο Φωτάκης (#94 Yamaha) κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά την νίκη στο δεύτερο πήρε ο Θεοδωρίδης (#344 GASGAS) και μαζί και την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μέσα στην MX2 φανερώνοντας το υψηλό επίπεδο. Ο Θεοδωρίδης είναι φυσικά και ο πρωταθλητής ΜΧ125!

Στην MX OPEN ο αγώνας ήταν δύσκολος και η απογείωση στα άλματα με αυξημένο κίνδυνο καθώς πήραν εκκίνηση μετά το διάλειμμα σε μία πολύ βρεγμένη πίστα που γλιστρούσε αρκετά και δυσαρέστησε τους αναβάτες, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρχει συνέχεια. Στο πρώτο σκέλος κέρδισε ο Τομαράς (#110 Honda) που μαζί πήρε και το πρωτάθλημα, όπως ήταν βέβαιο και εξασφαλισμένο άλλωστε. Στο δεύτερο σκέλος την νίκη πήρε ο Αυγέρης (#101 Yamaha) με αναπάντεχο δώρο και χωρίς να το περιμένει και ο ίδιος, όταν ο Τομαράς σημείωσε μία πτώση από δικό του λάθος που είχε να κάνει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και της προσπάθειας, περισσότερο από κάτι άλλο, ωστόσο βγήκε και πάλι δεύτερος.

Στην MX Senior ελπίζουμε πως δεν υπάρχει αναγνώστης που δεν φαντάστηκε πρωταθλητή τον Καρασακαλίδη (#177 GASGAS) που πήρε και τις δύο τελευταίες νίκες για την φετινή σεζόν, μαζί με έναν τίτλο που έγραφε το όνομά του από την αρχή του έτους!

Στην MX85 ο φοβερός και αλάνθαστος σήμερα Μερκούρης (#111 KTM) πήρε άλλη μία νική και φυσικά και το πρωτάθλημα που είχε εξασφαλισμένο. Σε περίπτωση που του χρόνου ανέβει κατηγορία θα φέρει αυξημένο ανταγωνισμό σε όλη την MX2 και όχι μόνο στην MX125, ενώ αν τον ακολουθήσει και κάποιος ακόμη, τότε νικητής θα είναι το θέαμα. Υποθετικά σενάρια αυτά βέβαια καθώς είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα κάνουν οι αναβάτες, μοιάζει όμως το επόμενο λογικό βήμα να είναι αυτό. Στον αγώνα ο Παπαδάκης (#177 Yamaha) πήρε άλλο ένα βάθρο οδηγώντας εξαιρετικά και μετά από μία ατυχία ο ήδη τραυματίας Ταμβάκος (#66 Yamaha) τερμάτησε με καλό χρόνο στην τρίτη θέση και του αξίζουν συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση σε αυτό τον ρυθμό.

Στην ΜΧ65 εκκίνηση πήραν 17 νέα παιδιά αποδεικνύοντας περίτρανα πως όλοι όσοι στηρίζουμε με κόπο το ελληνικό πρωτάθλημα το κάνουμε έχοντας να προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Μακάρι όλοι τους να συνεχίσουν και να απολαμβάνουν αγώνες αναδεικνύοντας το ΜΧ το καλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα από πλευράς συμμετοχών. Την νίκη εδώ πήρε ο φετινός πρωταθλητής, ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) με φοβερό ρυθμό οδήγησης. Αντίστοιχα και ο Κουκαλιώτης (#125 Yamaha) που μετρά ήδη μία νίκη ήταν εξαιρετικά γρήγορος και με μία δεύτερη θέση συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στον έκτο αγώνα, με το βάθρο να συμπληρώνει ο Τρακαδας Ανδρέας (#24 KTM).

Στην MX Women η Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) επικράτησε της αδερφής της και των υπολοίπων για ακόμη μία φορά ενώ είναι ήδη πρωταθλήτρια Ελλάδας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο ρυθμός των τεσσάρων γυναικών είναι εξαιρετικός και αποτελούν τις καλύτερες πρέσβειρες στο άθλημα του MOTOCROSS!

Κατά την απονομή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Γεωργαντά.

Υπόσχεση δόθηκε για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως και με ακόμη περισσότερους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση οι λέσχες τώρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουν παλέψει για να ανέβει το επίπεδο αλλά και η ασφάλεια των συμμετεχόντων αλλά και κάθε παρευρισκόμενου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και μαζί οι πρώτες φωτογραφίες των νικητών.

Όπως πάντα μία μεγάλη GALLERY φωτογραφιών θα ακολουθήσει άμεσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMA Supercross 2023, 1ος γύρος - Ο Eli Tomac παίρνει μια απίστευτη νίκη

Έπεσε ενώ ήταν πρώτος, τον πέρασαν οι προπορευόμενοι, καβάλησε και τους πέρασε ξανά
Eli Tomac
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/1/2023

Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος AMA Supercross 2023, στον αγώνα Aneheim 1 στις 7 Ιανουαρίου, ο Πρωταθλητής του 2022 στη μεγάλη κατηγορία Eli Tomac μπήκε με το δεξί στον δρόμο για την υπεράσπιση του τίτλου των 450, καθώς παρόλο που έπεσε, κατάφερε να περάσει ξανά μπροστά και να πάρει τη νίκη!

Ο πρώτος γύρος του AMA SX 2023 ήταν και ο πρώτος για τον νέο θεσμό AMA SuperMotocross, που οι Αμερικανοί ονομάζουν “Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, χωρίς να έχουν όμως τη σφραγίδα της FIM.

Στον αγώνα των 450SX, ο Colt Nichols της Honda έκανε την καλύτερη εκκίνηση, όμως αμέσως μετά πέρασε μπροστά ο Justin Barcia της GASGAS. Κοντά βρισκόταν τόσο ο Tomac της Yamaha, όσο και ο Ken Roczen της Suzuki.

O Tomac όμως ήταν σε μια κλάση μόνος του, καθώς σύντομα πέρασε με άνεση πρώτος, και έδειχνε έτοιμος να… αποχωρήσει, αφήνοντας πίσω του τους πάντες.

Και ξαφνικά, σε ένα λάθος από αυτά που δεν συνηθίζει, ο Tomac έπεσε σε ένα scrub, με αποτέλεσμα να τον περάσουν οι 4 αναβάτες που ακολουθούσαν. Κανένα πρόβλημα. Ο Tomac καβλά ξανά, και τους περνά για μία ακόμη φορά, παίρνοντας μια θριαμβευτική νίκη, και δείχνοντας πως είναι ένα σκαλί πάνω από όλους όσον αφορά στην ταχύτητα.

Η τελική πρώτη δεκάδα στα 450SX είχε ως εξής:

1. Eli Tomac, Yamaha

2. Cooper Webb, KTM

3. Chase Sexton, Honda

4. Dylan Ferrandis, Yamaha

5. Ken Roczen, Suzuki

6. Colt Nichols, Honda

7. Jason Anderson, Kawasaki

8. Aaron Plessinger, KTM

9. Adam Cianciarulo, Kawasaki

10. Joey Savatgy, Kawasaki

Στα 250SX, είχαμε αγώνα που αφορούσε στην κατηγορία της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α., με νικητή τον Jett Lawrence της Honda, που τέθηκε επικεφαλής από την αρχή.

Η τελική δεκάδα της κατηγορίας Western Regional 250SX ήταν η εξής:

1. Jett Lawrence, Honda

2. RJ Hampshire, Husqvarna

3. Cameron McAdoo, Kawasaki

4. Mitchell Oldenburg, Honda

5. Max Vohland, KTM

6. Enzo Lopes, Yamaha

7. Levi Kitchen, Yamaha

8. Phillip Nicoletti, Yamaha

9. Stilez Robertson, Yamaha

10. Derek Kelley, KT

Επόμενος αγώνας στις 14 Ιανουαρίου, στο RingCentral Coliseum του Oakland στην Καλιφόρνια.