MOTOCROSS Σπερχειάδα: Ο 6ος αγώνας ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα με θέαμα!

Οι Έλληνες πρωταθλητές χάρηκαν έναν όμορφο αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/10/2022

Για άλλη μία φορά η Σπερχειάδα έδωσε έναν εκπληκτικό αγώνα, τόσο λόγο διαμόρφωσης πίστας, όσο και άρτιας διοργάνωσης από την λέσχη ΛΕΜΑΝ, με εξαίρεση το παράπονο από την κατηγορία OPEN, όπως θα δούμε και παρακάτω. Συνολικά όμως ήταν ένας άρτιος αγώνας με πολύ καλές συνθήκες που ανέδειξε τους φετινούς πρωταθλητές.

Στην MX1 ο Κουζής (#338 MC450) ήδη έτοιμος από εχθές που ξεκάθαρα έδειξε την διάθεσή του στον Τουρατζίδη (#100 Yamaha) πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη χωρίς να χρειάζεται να δώσει καμία μάχη. Από την άλλη ο Τουρατσίδης είναι για άλλη μία φορά πρωταθλητής, έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο πριν την τελευταία καρό σημαία και φυσικά έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς πήρε άξια την νίκη με σημαντικό προβάδισμα όλη την χρονιά.

Αν υπήρχε πρωτάθλημα για το θέαμα όμως, τότε αυτό σίγουρα θα πήγαινε στον “whip-master” στον δάσκαλο του scrub, στον Λυρίου (#161 GASGAS) που ξεσήκωσε τους αρκετούς θεατές που σήμερα πήγαν να θαυμάσουν από κοντά τον τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS. Στην MX300 ο Ανδρέου (#101 Yamaha) δεν είναι μόνο ο φετινός πρωταθλητής για ακόμη μία φορά, αλλά και ο αδιαφιλονίκητα ταχύτερος. Μάλιστα για ακόμη μία φορά πάλευε με τους αναβάτες της MX1 για την γενική κατάταξη και κράτησε πίσω του τον Παπίλα (#22 Honda) τερματίζοντας τέταρτος γενικής και στα δύο σκέλη.

Στην MX2 ο Τζιώρας (#146 KTM) πήρε την εκκίνηση και τις δυο φορές χωρίς φυσικά να αγχωθεί ο Ράδος (#97 Husqvarna) που είναι για άλλη μία φορά πρωταθλητής Ελλάδας ενώ πήρε την νίκη και στα δύο σκέλη με ευκολία. Δεύτερος επίσης και στα δύο σκέλη ο Μπάκας (#29 Yamaha) με τον Τζιώρα να κλείνει την τριάδα. Στην ΜΧ125 ο Φωτάκης (#94 Yamaha) κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά την νίκη στο δεύτερο πήρε ο Θεοδωρίδης (#344 GASGAS) και μαζί και την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μέσα στην MX2 φανερώνοντας το υψηλό επίπεδο. Ο Θεοδωρίδης είναι φυσικά και ο πρωταθλητής ΜΧ125!

Στην MX OPEN ο αγώνας ήταν δύσκολος και η απογείωση στα άλματα με αυξημένο κίνδυνο καθώς πήραν εκκίνηση μετά το διάλειμμα σε μία πολύ βρεγμένη πίστα που γλιστρούσε αρκετά και δυσαρέστησε τους αναβάτες, ευτυχώς όμως χωρίς να υπάρχει συνέχεια. Στο πρώτο σκέλος κέρδισε ο Τομαράς (#110 Honda) που μαζί πήρε και το πρωτάθλημα, όπως ήταν βέβαιο και εξασφαλισμένο άλλωστε. Στο δεύτερο σκέλος την νίκη πήρε ο Αυγέρης (#101 Yamaha) με αναπάντεχο δώρο και χωρίς να το περιμένει και ο ίδιος, όταν ο Τομαράς σημείωσε μία πτώση από δικό του λάθος που είχε να κάνει με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και της προσπάθειας, περισσότερο από κάτι άλλο, ωστόσο βγήκε και πάλι δεύτερος.

Στην MX Senior ελπίζουμε πως δεν υπάρχει αναγνώστης που δεν φαντάστηκε πρωταθλητή τον Καρασακαλίδη (#177 GASGAS) που πήρε και τις δύο τελευταίες νίκες για την φετινή σεζόν, μαζί με έναν τίτλο που έγραφε το όνομά του από την αρχή του έτους!

Στην MX85 ο φοβερός και αλάνθαστος σήμερα Μερκούρης (#111 KTM) πήρε άλλη μία νική και φυσικά και το πρωτάθλημα που είχε εξασφαλισμένο. Σε περίπτωση που του χρόνου ανέβει κατηγορία θα φέρει αυξημένο ανταγωνισμό σε όλη την MX2 και όχι μόνο στην MX125, ενώ αν τον ακολουθήσει και κάποιος ακόμη, τότε νικητής θα είναι το θέαμα. Υποθετικά σενάρια αυτά βέβαια καθώς είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε τι θα κάνουν οι αναβάτες, μοιάζει όμως το επόμενο λογικό βήμα να είναι αυτό. Στον αγώνα ο Παπαδάκης (#177 Yamaha) πήρε άλλο ένα βάθρο οδηγώντας εξαιρετικά και μετά από μία ατυχία ο ήδη τραυματίας Ταμβάκος (#66 Yamaha) τερμάτησε με καλό χρόνο στην τρίτη θέση και του αξίζουν συγχαρητήρια για την ολοκλήρωση σε αυτό τον ρυθμό.

Στην ΜΧ65 εκκίνηση πήραν 17 νέα παιδιά αποδεικνύοντας περίτρανα πως όλοι όσοι στηρίζουμε με κόπο το ελληνικό πρωτάθλημα το κάνουμε έχοντας να προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον! Μακάρι όλοι τους να συνεχίσουν και να απολαμβάνουν αγώνες αναδεικνύοντας το ΜΧ το καλύτερο ελληνικό πρωτάθλημα από πλευράς συμμετοχών. Την νίκη εδώ πήρε ο φετινός πρωταθλητής, ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) με φοβερό ρυθμό οδήγησης. Αντίστοιχα και ο Κουκαλιώτης (#125 Yamaha) που μετρά ήδη μία νίκη ήταν εξαιρετικά γρήγορος και με μία δεύτερη θέση συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς στον έκτο αγώνα, με το βάθρο να συμπληρώνει ο Τρακαδας Ανδρέας (#24 KTM).

Στην MX Women η Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) επικράτησε της αδερφής της και των υπολοίπων για ακόμη μία φορά ενώ είναι ήδη πρωταθλήτρια Ελλάδας. Αξίζει να αναφερθεί πως ο ρυθμός των τεσσάρων γυναικών είναι εξαιρετικός και αποτελούν τις καλύτερες πρέσβειρες στο άθλημα του MOTOCROSS!

Κατά την απονομή κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Γεωργαντά.

Υπόσχεση δόθηκε για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον στο πρωτάθλημα, ενδεχομένως και με ακόμη περισσότερους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση οι λέσχες τώρα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και έχουν παλέψει για να ανέβει το επίπεδο αλλά και η ασφάλεια των συμμετεχόντων αλλά και κάθε παρευρισκόμενου.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα αναλυτικά και μαζί οι πρώτες φωτογραφίες των νικητών.

Όπως πάντα μία μεγάλη GALLERY φωτογραφιών θα ακολουθήσει άμεσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team - Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Οι Stewart και Craig με Husqvarna FC 450 και οι Hampshire, Farres και Cochran με Husqvarna FC 250
motomag Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

7/12/2023

Η Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team παρουσίασε την ομάδα της για το SuperMotocross 2024, με τον Nathan Ramsey να εκτελεί χρέη Team Manager και τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran να απαρτίζουν το line-up των αναβατών στις κατηγορίες 450SX και 250SX.

Στα πλαίσια της παρουσίασης της ομάδας ανακοινώθηκε πως η εταιρεία ενεργειακών ποτών Rockstar Energy Drink ανανέωσε την χορηγία της με την Husqvarna για τα επόμενα έτη και ως εκ τούτου η ομάδα θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ονομασία Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team. Επιπρόσθετα οι προσπάθειες των Stewart, Craig, Hampshire, Farres και Cochran καθόλη την αγωνιστική χρονιά θα κινηματογραφούνται στα πλαίσια του ντοκιμαντέρ Grit and Grind 3 το οποίο θα προβληθεί στο κανάλι YouTube της Husqvarna.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Όσον αφορά τη σύνθεση της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team, ο Malcolm Stewart ο οποίος θα αγωνίζεται στην κατηγορία 450SX επιστρέφει μετά τον περσινό τραυματισμό του εστιάζοντας σε ένα νέο ξεκίνημα με τον ίδιο να αναφέρει: “Στόχος μου για το 2024 είναι να επιστρέψω ξανά στις πίστες. Το 2023 ήταν μια αρκετά δύσκολη χρονιά για μένα. Στην αρχή ήμουν σε καλό επίπεδο αλλά στη συνέχεια είχα τον τραυματισμό μου. Αυτό είναι μέρος των αγώνων και αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, είχα μια πολύ καλή αποκατάσταση μέχρι στιγμής και η προπόνηση πηγαίνει καλά. Όλοι ήταν θετικοί καθ' όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης και χαίρομαι που υπέγραψα με την ομάδα για άλλα δύο χρόνια! Θέλω πραγματικά να κερδίσω του χρόνου και ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν".

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

O Christian Craig ο οποίος για δεύτερη χρονιά θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing στην κατηγορία 450SX θέλει να επιστρέψει και αυτός στις νίκες καθώς το 2023 είχε όπως και ο teammate του έναν τραυματισμό που τον άφησε αρκετό διάστημα εκτός δράσης με τον Αμερικανό να κάνει αγώνα δρόμου για να λάβει μέρος στο MXON. O Craig δήλωσε: "Αισθάνομαι αρκετά καλά καθώς είμαι για ακόμη μια χρονιά με την ίδια ομάδα, οπότε είμαι πιο άνετος, μαθαίνω όλους γύρω μου και προφανώς μαθαίνω τη μοτοσυκλέτα περισσότερο. Επιστρέφω μετά από έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό, οπότε προσπαθώ να επανέλθω από αυτόν και είμαστε κάπως στη μέση της προετοιμασίας αυτή τη στιγμή. Είμαι ενθουσιασμένος για τη νέα χρονιά, πρέπει να πετύχω κάποια καλά αποτελέσματα, οπότε είμαι πολύ συγκεντρωμένος και με στόχο αυτό. Η προηγούμενη σεζόν ήταν μια χρονιά μάθησης για μένα, οπότε αυτή τη φορά ξέρω τι να περιμένω όσον αφορά την προπόνηση και την οδήγηση μου καθώς και τι προσφέρει η ομάδα μου, πρέπει να μπω στο κλίμα ταχύτερα και να προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο μπροστά."

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Ο RJ Hampshire ο οποίος αγωνίζεται στην κατηγορία 250SX έχει ως κίνητρο να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του με την Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing με τον ίδιο να δηλώνει: "Ο στόχος μου είναι να προσπαθήσω σίγουρα να πάρω ένα πρωτάθλημα. Ήμασταν κοντά σε αυτό τα τελευταία δύο συνεχόμενα χρόνια, θα ξεκινήσω την σεζόν, αγώνα με τον αγώνα, όπως έκανα και πέρυσι. Η ομάδα έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να κάνει τη μοτοσυκλέτα όσο το δυνατόν καλύτερη, και υπάρχουν ήδη πολλές βελτιώσεις. Ήμασταν σε καλό σημείο πέρυσι, οπότε αν μπορέσουμε να είμαστε λίγο καλύτεροι φέτος, σίγουρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Το Supercross ήταν τεράστιο άλμα για μένα γιατί είχα επτά βάθρα σε επτά χρόνια και πέρυσι είχα οκτώ συνολικά, οπότε αυτό ήταν ένα πραγματικά μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Το επόμενο βήμα είναι να πάρω το κόκκινο numberplate -το κουβαλά ο Πρωταθλητής-, οπότε αυτός είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν. Η ομάδα ήταν φοβερή, δεν υπάρχει πουθενά αλλού που θα προτιμούσα να βρίσκομαι και μόλις ανανέωσα τη συμφωνία μου για άλλα δύο χρόνια, αυτό δείχνει πόσο πιστεύω σε αυτή την ομάδα και πόσο πιστεύω στον εαυτό μου, γιατί έχουμε μεγαλώσει πολύ μαζί. Πιστεύουν πολύ σε μένα για να βγω εκεί έξω και να αποδώσω, και σίγουρα πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι άλλο ένα μεγάλο βήμα στη σχέση μας."

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Ο Guillem Farres θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση στην κατηγορία 250SX με την ομάδα της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team: "Η μετάβαση στην Husqvarna FC 250 και στην ομάδα Rockstar Energy Husqvarna ήταν πολύ καλή. Είναι η πρώτη φορά που προπονούμαι εδώ στο Clermont της Φλόριντα και η πρώτη μου φορά γενικά στην Καλιφόρνια. Μέχρι στιγμής, όλα είναι καλά. Όλοι είναι πολύ φιλόξενοι στην ομάδα, περνάω καλά και είμαι ενθουσιασμένος για τη σεζόν 2024. Θα είναι η πρώτη μου σεζόν στο Supercross, οπότε θα επικεντρωθώ στο να παραμείνω υγιής, να βελτιώνομαι κάθε μέρα και σε κάθε αγώνα. Δεν έχω αγωνιστεί ποτέ ξανά σε στάδιο, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα είναι κάτι καινούργιο και θα είμαι λίγο νευρικός, αλλά ελπίζω ότι θα βελτιωθεί μετά τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος."

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Ο 17χρονος Casey Cochran θα βρεθεί το 2024 στην ομάδα της Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team στην κατηγορία 250SX, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά ως επαγγελματίας αναβάτης. "Είναι η πρώτη μου επίσημη επαγγελματική σεζόν, οπότε ανυπομονώ να βγω εκεί έξω με τους μεγάλους και να αναμετρηθώ και να πάρω καλά αποτελέσματα. Δεν θέλω να κάνω κάτι υπερβολικό, στόχος μου είναι να συνηθίσω το πρόγραμμα των αγώνων. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, γιατί δουλέψαμε όλη μας τη ζωή για αυτή τη συμφωνία ώστε να είμαστε σε μια εργοστασιακή ομάδα, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και έχω μια σπουδαία ομάδα γύρω μου και είμαι έτοιμος να πιάσω δουλειά. Προσωπικά πάντα μου άρεσε το Supercross περισσότερο από τους αγώνες οι οποίο διεξάγονται στο εξωτερικό, οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε στάδια. Πέρυσι έτρεξα στο Futures και ήταν μια καλή εμπειρία, οπότε όσο περισσότερο σε στάδια, τόσο το καλύτερο!"

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing Team – Με τους Malcolm Stewart, Christian Craig, RJ Hampshire, Guillem Farres και Casey Cochran στο SuperMotocross 2024

Δηλώσεις σχετικά με τη νέα σεζόν έκανε και ο Team Manager, Nathan Ramsey: "Το 2024 φαίνεται καλό για εμάς, τα παιδιά έχουν μια πολύ καλή off-season και δουλεύουμε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι για τη νέα σεζόν. Νομίζω ότι τελικά, θα ξεκινήσουμε δυναμικά και θα αποφύγουμε τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα. Θα οδηγήσουμε όσο πιο σταθερά γίνεται θέλοντας όλοι οι αναβάτες της ομάδας να είναι στις πρώτες θέσεις. Εξετάσαμε πολλά πράγματα που μας κόστισαν ή ενδεχομένως μας έβγαλαν από τις ελπίδες για το πρωτάθλημα τα προηγούμενα έτη, και νομίζω ότι βρήκαμε που υστερούμε. Η ομάδα, οι μηχανικοί, οι αναβάτες, δεσμευόμαστε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη και ελπίζω ότι αυτό θα λειτουργήσει και θα αποδώσει, γιατί αν διορθωθούν, νομίζω ότι θα είμαστε μέσα στο κυνήγι του τίτλου."