MXGP 2023, 17ος γύρος, Τουρκία - Αναδείχθηκε η Πρωταθλήτρια WMX και ο Πρωταθλητής ΕΜΧ250, πήραν φωτιά οι MX2 και MXGP

Κερδισμένοι οι Everts και Febvre, χαμένοι οι Adamo και Prado που είδαν την διαφορά τους στο πρωτάθλημα να μειώνεται
MXGP
Από το

motomag

3/9/2023

Ο αγώνας της Τουρκίας έβγαλε Πρωταθλήτρια και Πρωταθλητή στις κατηγορίες WMX και EMX250, με την Courtney Dunkan και τον Andrea Bonacorsi να κερδίζουν τους τίτλους των κατηγοριών τους, ενώ ταυτόχρονα έβαλε φωτιά στη μάχη του τίτλου στις MX2 και MXGP.

Oι καιρικές συνθήκες στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ την Κυριακή βελτιώθηκαν άρδην σε σχέση με αυτά που συναντήσαμε χθες. Η βροχή, ο δυνατός αέρας και οι αστραπές έδωσαν την θέση τους στην λιακάδα ενώ η θερμοκρασία ανέβηκε με τα κοντομάνικα t-shirt να κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους. Παρολαυτά η πιθανότητα να έρθει πάλι μια καταιγίδα κατά τις απογευματινές ώρες στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center δεν μπορούσε να αποκλειστεί και για αυτό υπήρχε αυξημένη κινητικότητα στα paddock όλων των ομάδων. Οι θεατές όπως και χθες βρέθηκαν από νωρίς στην πίστα, με τους περισσότερους από αυτούς να “ξοδεύουν” αρκετό χρόνο βγάζοντας φωτογραφίες αλλά και κάνοντας αγορές στα επίσημα merchandise shop των ομάδων του MXGP. Με τον χρόνο να κυλά ευχάριστα για όλους είχε φτάσει η ώρα για την πρώτη μάχη της ημέρας και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας WMX.

MXGP

WMX Αγώνας 2ος

Η χθεσινή βροχή είχε κάνει το τερέν της πίστας λασπωμένο ωστόσο αυτό δεν αποτελούσε ιδιαίτερο πρόβλημα για τις αγωνιζόμενες στην κατηγορία της WMX. Σε λίγα λεπτά θα βλέπαμε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την εν λόγω κατηγορία ενώ επίσης θα γνωρίζαμε λίαν συντόμως αν η τρεις φορές Πρωταθλήτρια της WMX Courtney Dunkan της ομάδας Big Van Wolrd MTX Kawasaki θα κατακτούσε τον τέταρτο της Παγκόσμιο Τίτλο. Η αθλήτρια από την Νέα Ζηλανδία ήθελε μόλις 4 βαθμούς για να σηκώσει το τρόπαιο και με δηλώσεις της χθες έκανε σαφές πως σήμερα στόχος της ήταν ο τερματισμός και πως δεν θα έπαιρνε κανένα περιττό ρίσκο. Από την άλλη η μοναδική αντίπαλος της στην κούρσα του πρωταθλήματος Daniela Guillen (RMFE WMX TEAM GASGAS), ήλπιζε σε ένα θαύμα ώστε να αναδειχθεί αυτή Πρωταθλήτρια.

Με το που έπεσαν οι μπάρες στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center, η Lynn Valk #172 (Fantic Racing) έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτη με την Sara Andersen #325 (KTM) να την ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Η Duncan από την άλλη κατάφερε να αποφύγει κάθε επαφή η οποία θα της στερούσε τον τίτλο και πλασαρίστηκε με εξαιρετικό τρόπο στην τρίτη θέση, με την Guillen να βρίσκεται μόλις στην ενδέκατη.

Η πρωτοπόρος του αγώνα Valk κυριολεκτικά εξαφανίστηκε καθώς ήδη από τον πρώτο γύρο είχε δημιουργήσει μια διαφορά 13 δευτερολέπτων από την Andersen. Χαρακτηριστικό του πόσο πολύ ήθελε την νίκη η αναβάτρια της Fantic Racing ήταν το γεγονός πως έχοντας ολοκληρώσει τον δεύτερο γύρο η διαφορά από την δεύτερη Andersen ήταν στα 21 δευτερόλεπτα! Στην τρίτη θέση η Duncan απλά μετρούσε αντίστροφα ώστε να φτάσει στον τερματισμό καθώς ούτε απειλούσε αλλά ούτε απειλούνταν από κάποια άλλη αθλήτρια. Με τους γύρους να περνούν, η Valk όχι μόνο δεν έκοβε τον ρυθμό της αλλά συνεχώς αύξανε τη διαφορά της από τις υπόλοιπές. Κοιτώντας τον πίνακα με τους χρόνους είδαμε ξαφνικά τη δεύτερη Andersen να είναι πίσω 45 δευτερόλεπτα, ενώ η Duncan που απλά έκανε μια αγωνιστική βόλτα στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center, ήταν στην τρίτη θέση με διαφορά άνω του ενός λεπτού. Φτάνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα ήταν ξεκάθαρο πως για να χάσει η Valk τη νίκη έπρεπε να συμβούν σημεία και τέρατα ενώ για να χάσει επίσης το Πρωτάθλημα η Duncan έπρεπε να έρθουν τα πάνω κάτω.

Τα παραπάνω σενάρια εν τέλει δεν συνέβησαν ποτέ καθώς η Lynn Valk πήρε με εμφατικό τρόπο την νίκη στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία της WMX, ενώ το σημαντικότερο γεγονός ήταν η κατάκτηση του τέταρτου Παγκόσμιου Τίτλου της Courtney Dunkan με την αθλήτρια της Kawasaki να περνά στο τέλος και την Sara Andersen ανεβαίνοντας αυτή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η 27χρονη ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά, πετυχαίνοντας τον στόχο που είχε θέσει την φετινή χρονιά με την ομάδα της Kawasaki. Την τριάδα συμπλήρωσε η Sara Andersen η οποία δεν κατάφερε στα τελευταία στάδια του αγώνα να κρατηθεί μπροστά από την Πρωταθλήτρια, παρολαυτά έκανε έναν σπουδαίο αγώνα. Εκ διαμέτρου αντίθετος ήταν ο αγώνας της Daniela Guillen με την Ισπανίδα να τερματζει στην όγδοη θέση και να ολοκληρώνει το Πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την Πρωταθλήτρια Courtney Dunkan. Όσον αφορά τους κατασκευαστές η ομάδα της Kawasaki αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

MXGP

EMX250 Αγώνας 2ος

Μετά την WMX, σειρά είχε ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας EMX250 με τον Andrea Bonacorsi #32 (Hutten Metaal Yamaha Racing), να έχει πιθανότητα να στεφθεί πρωταθλητής εφόσον κέρδιζε 4 βαθμούς στον αγώνα. Με γνώμονα όλα αυτά ξεκίνησε ο αγώνας, και με το που έπεσαν οι μπάρες ο Cas Valk #172 (Fantic Racing), μαζί τους Kay Karssemakers #33 (Husqvarna BT Racing Team), Quentin Marc Prugnieres (Bud-Racing Kawasaki), Cas Valk #172 (Fantic Racing), Valerio Lata #53 (KTM Beddini Racing Team) και Bonacorsi ξεκίνησαν καλύτερα από τους υπόλοιπους. Στους πρώτους γύρους όλοι τους ήταν μαζί. Ο Ιταλός αναβάτης της Yamaha προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επιτεθεί ώστε να ανέβει στην πρώτη θέση ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να μην κάνει κάποιο λάθος που θα αποβεί μοιραίο για το Πρωτάθλημα. Αυτό φυσικά το γνώριζαν οι αντίπαλοι και για αυτό πολλές φορές προσπαθούσαν να πάρουν αμυντικές γραμμές ώστε να τον ωθήσουν σε κάποιο λάθος. Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον η αγωνία μεγάλωνε όσον αφορά τον τελικό νικητή της κατηγορίας EMX250 ενώ ο Bonacorsi βρισκόμενος μέσα στην πρώτη τριάδα θα πανηγύριζε στο τέλος του αγώνα την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία EMX250.

Παρολαυτά ο Ιταλός θέλησε να δώσει μια εξαιρετική αγωνιστική παράσταση σε όσους βρέθηκαν στον 17ο γύρο της χρονιάς. Λίγους γύρους πριν το τέλος κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και να κρατηθεί εκεί μέχρι το τέλος πανηγυρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Ο αντίπαλος του καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς Kay Karssemakers #33 (Husqvarna BT Racing Team), δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση, το τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Quentin Marc Prugnieres (Bud-Racing Kawasaki), με τους Valerio Lata #53 (KTM Beddini Racing Team) και Cas Valk #172 (Fantic Racing), να ολοκληρώνουν τον αγώνα στην τέταρτη και πέμπτη θέση.

MXGP

MX2 Αγώνας 1ος

Με τον ήλιο να στεγνώνει σιγά σιγά την πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center οι “μονομάχοι” της κατηγορίας MX2 βγήκαν για να δώσουν την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές μάχες της σημερινής ημέρας. Με το που έπεσαν οι μπάρες αυτός που πετάχτηκε μπροστά και κατάφερε να πλασαριστεί πρώτος στην πρώτη στροφή ήταν ο αναβάτης της Red Bull GASGAS Factory Racing, Simon Laengenfelder #516 ωστόσο η πρωτοπορία του Γερμανού κράτησε για πολύ λίγο καθώς ο Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team) έκανε την αντεπίθεση του και πέρασε με τη σειρά του στην πρώτη θέση. Η χαρά του Βέλγου κράτησε ομοίως ελάχιστα καθώς στις επόμενες στροφές ο Isak Gifting #517 (GASGAS VHR Racing Team), βρέθηκε στην πρώτη θέση περνώντας την γραμμή του τερματισμού μετά το τέλος του πρώτου γύρου. Οι τρεις πρώτοι είχαν μεταξύ τους μικρή διαφορά ενώ στη διεκδίκηση της νίκης είχαν μπει για τα καλά οι Roan Van De Moosdijk (Nestaan Husqvarna Factory Racing) #39,) και Liam Everts #72 (Red Bull Factory Racing).

Έχοντας φτάσει στον πέμπτο γύρο η μόνη διαφορά στην κατάταξη ήταν η μία κερδισμένη θέση του Everts με τον Βέλγο να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση. Και εκεί που νομίζαμε πως ο αγώνας θα πήγαινε κάπως έτσι μέχρι το τέλος ήρθε η αντεπίθεση του Laengenfelder για να τα αλλάξει όλα. Στον όγδοο γύρο ο Γερμανός αποφάσισε να κάνει την κίνηση του αρπάζοντας την πρωτοπορία, ωστόσο ο μέχρι εκείνη την στιγμή πρωτοπόρος Gifting δεν θα έπεφτε αμαχητί. Ο Σουηδός αναβάτης της GASGAS πάλευε κυριολεκτικά ρόδα ρόδα με τον Laengenfelder, ενώ οι δύο τους πολλές φορές επέλεγαν διαφορετικές αγωνιστικές γραμμές δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα για την νίκη.

Ο Laengenfelder μπαίνοντας στον ένατο γύρο κόλλησε σε ένα λούκι με αποτέλεσμα ο Gifting να πάρει μια ανάσα. Ωστόσο ο Γερμανός αναβάτης της GASGAS δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, με ταχύτατο γυρολόγιο κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον Gifting κάτω από το δευτερόλεπτο πλησιάζοντας τον πολύ γρήγορα. Με τη μάχη να μαίνεται το πλήθος είχε ενθουσιαστεί καθώς οι δύο αναβάτες πρόσφεραν μοναδικό θέαμα στην πίστα του Αφίον Καραχισάρ. Άπαντες ήθελαν να συνεχιστεί η συγκεκριμένη μάχη μέχρι το τέλος ωστόσο ο Gifting είχε μία άτυχη στιγμή, χάνοντας αρκετό χρόνο μετά από ένα οδηγικό λάθος του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Σουηδός να πέσει αρκετά πίσω από τον πρώτο πλέον Laengenfelder ενώ σαν να μην έφτανε αυτό έχασε θέσεις και από τους Geerts, Everts και Van De Moosdijk πέφτοντας πλέον στην πέμπτη θέση.

Ο Laengenfelder εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Gifting και έφτασε με άνεση στην νίκη της MX2. Για τις δύο εναπομείναντες θέσεις του βάθρου είχαμε μάχη μέχρι το τέλος καθώς ο Geerts άντεξε στην επίθεση του Everts. Ο αναβάτης της Yamaha Geerts κατάφερε να πανηγυρίσει τη δεύτερη θέση ενώ ο αναβάτης της KTM Everts ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου μετά από αυτή του την επιτυχία καθώς ο μεγάλος του αντίπαλος Andrea Adamo #80 (Red Bull KTM Factory Racing), κατάφερε να τερματίσει μόλις στην δέκατη θέση.

MXGP

MXGP Αγώνας 1ος

Μετά την κατηγορία της ΜΧ2 σειρά είχε ο πρώτος αγώνας της κατηγορίας MXGP. Όπως διαβάσετε χθες στο MOTO λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη Αφιόν Καραχισάρ ο κατατακτήριος αγώνας της MXGP που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί χθες ακυρώθηκε. Ως εκ τούτου θα βλέπαμε στην ουσία για πρώτη φορά τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας να παλεύουν μεταξύ τους. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Valentin Guillod #92 (Honda TEAM SHIP TO CYCLE HONDA SR MOTOBLOUZ) ξεκίνησε καλύτερα όλων με τον Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing) να φτάνει δίπλα του στην πρώτη στροφή. Ο Ισπανός στην προσπάθεια του να πάρει την εξωτερική για να βρεθεί μπροστά από τον Guillod έκανε λάθος και έπεσε με αποτέλεσμα ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος να βρεθεί στην τελευταία θέση!

Το λάθος του Prado εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Tim Gajser #243 (Team HRC), με τον Σλοβένο να έχει πίσω του τον Guillod και τον Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP) να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Από την άλλη ο Prado προσπαθούσε να ανακάμψει ώστε να μειώσει τις βαθμολογικές του απώλειες μετά το οδηγικό λάθος της πρώτης στροφής. Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Gajser συνέχιζε να αυξάνει τη διαφορά του, ενώ πίσω του πλέον είχε βρεθεί ο Febvre ο οποίος είχε περάσει τον Guillod. Ο αναβάτης της Honda Gajser προσπαθούσε σε κάθε γύρο να αυξήσει τη διαφορά του από τον αναβάτη της Kawasaki Febvre ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατό. Ο Γάλλος φαινόταν πως κρατούσε τις δυνάμεις του για το δεύτερο μισό του αγώνα έχοντας ως στόχο να πάρει τη νίκη και να κόψει πολύτιμους βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο Prado.

Όσον αφορά τον Ισπανό, ο αναβάτης της GASGAS έδινε τα πάντα ώστε να κερδίσει όσες περισσότερες θέσεις μπορούσε, ωστόσο τα πράγματα δεν κυλούσαν ομαλά για τον ίδιο καθώς άλλο το να φτάσεις κάποιον και άλλο να τον προσπεράσεις. Μπαίνοντας στον έκτο γύρο, ο Febvre είχε βρεθεί ακριβώς πίσω από τον Gajser και ήταν έτοιμος να κάνει την επίθεση του. Ο αναβάτης της Kawasaki με μια καθαρή κίνηση πέρασε στην πρώτη θέση με τον αναβάτη της Honda να προσπαθεί να μείνει κοντά του. Αυτό εν τέλει στάθηκε αδύνατο καθώς ο Febvre ανέβασε τον ρυθμό του δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας. Ο Γάλλος στους τελευταίους γύρους έκανε αυτό που έπρεπε και πανηγύρισε την σπουδαία αυτή νίκη καθώς μετά την ατυχία του Prado μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας MXGP, o Tim Gajser της Honda, με τον Σλοβένο να δείχνει πως στην τουρκική πίστα είναι πολύ δυνατός. Μάχη είχαμε για την τελευταία θέση του βάθρου μεταξύ των Maxime Renaux #959 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP) και Calvin Vlaanderen #10 (Gebben Van Venrooy Yamaha Racing). Τελικός νικητής σε αυτή τη μάχη αναδείχθηκε ο Renaux με τον Γάλλο αναβάτη να πανηγυρίζει την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

MXGP

MX2 Αγώνας 2ος

Μετά το απαραίτητο διάλλειμα η δράση επέστρεψε στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center. Συγκεκριμένα είχε φτάσει η στιγμή που θα βλέπαμε τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MX2 και η ερώτηση όλων ήταν μπορούσε ο Everts να μειώσει και άλλο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Adamo; Σε αυτό το ερώτημα θα παίρναμε σύντομα την απάντηση μας καθώς όλα ήταν έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη μάχη. Με το που έπεσαν οι μπάρες αυτός που πετάχτηκε μπροστά και κατάφερε να πλασαριστεί πρώτος στην πρώτη στροφή ήταν ο Roan Van De Moosdijk #39 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), με τον Liam Everts #72 (Red Bull Factory Racing) και τον Kevin Horgmo #24 (F&H Kawasaki Racing Team) να ακολουθούν.

Ο νικητής του πρώτου αγώνα Simon Laengenfelder #516 (Red Bull GASGAS Factory Racing) βρισκόταν στην έκτη θέση ενώ ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν στην όγδοη θέση. Η πρώτη τριάδα μέχρι και τον τρίτο γύρο παρέμενε η ίδια ενώ για τις πιο πίσω θέσεις ο Isak Gifting #517 (GASGAS VHR Racing Team), ένας εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου αγώνα εγκατέλειπε λόγω μηχανικής βλάβης. Μπαίνοντας στον τέταρτο γύρο ο Everts κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή με τον Horgmo να κερδίζει και αυτός μια θέση και να ανεβαίνει στη δεύτερη. Ο πρωτοπόρος μέχρι εκείνη τη στιγμή Van De Moosdijk μέσα σε έναν γύρο είχε χάσει δύο θέσεις πέφτοντας στην τρίτη. Από την άλλη το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο είχε θυμηθεί ο Adamo με τον Ιταλό να ανεβαίνει στην πέμπτη θέση.

Έχοντας φτάσει στον 13ο γύρο όλα κυλούσαν υπέρ του Everts, ωστόσο ένα λάθος του στο τέταρτο και τελευταίο κομμάτι της πίστας έδωσε τη δυνατότητα στον Horgmo να βρεθεί αυτός στην πρωτοπορία. Ο Νορβηγός άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με το καλημέρα έκανε διαφορά ασφαλείας από τον Everts. Το συγκεκριμένο λάθος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί και ο Van De Moosdijk με τον Ολλανδό να μην καταφέρνει όμως να περάσει τον αναβάτη της KTM. Στους τελευταίους γύρους του αγώνα δεν είχαμε καμία αλλαγή με τον Horgmo να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη και τον Everts να έχει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς η δεύτερη θέση θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρώτη, παρολαυτά το μεγάλο κέρδος για αυτόν ήταν το ότι μείωσε και άλλο τη διαφορά από τον μεγάλο του αντίπαλο Adamo. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Van De Moosdijk, με τον Ολλανδό να πραγματοποιεί έναν σπουδαίο αγώνα. Καλύτερα ήταν τα πράγματα στον δεύτερο αγώνα και για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Adamo. Ο Ιταλός ήταν εμφανώς πιο ανταγωνιστικός ενώ με την πέμπτη θέση που πέτυχε δεν έχασε πολλούς βαθμούς όσον αφορά το πρωτάθλημα με τον ίδιο να έχει ένα προβάδισμα 54 βαθμών (716 βαθμοί) σε σχέση με τον Everts (662 βαθμοί).

MXGP

MXGP Αγώνας 2ος

Η μεγάλη στιγμή της ημέρας είχε φτάσει καθώς ο δεύτερος αγώνας της κατηγορίας MXGP θα ξεκινούσε εντός ολίγων λεπτών. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Tim Gajser #243 (Team HRC) πετάχτηκε μπροστά σαν πύραυλος παίρνοντας τα ηνία του αγώνα. Πίσω του είχε βρεθεί ο Maxime Renaux #959 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP), με τον νικητή του πρώτου αγώνα Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP) να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing), από την άλλη είδε για δεύτερη φορά να καταστρέφεται ο αγώνας του, καθώς στην προσπάθεια του να αποφύγει τον πεσμένο Julian Georgiev #761 (JK Racing Yamaha) έχασε πολύτιμο χρόνο πέφτοντας στην δέκατη πέμπτη θέση.

Αυτό ωστόσο δεν απασχολούσε τον Gasjer ο οποίος με καταιγιστικό ρυθμό άνοιγε τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ο Σλοβένος έμοιαζε σαν να μην πιέζει καθόλου. Με τους γύρους να περνούν οι διαφορές είχαν παγιωθεί με τον Gajser να οδηγεί την κούρσα και τους Renaux και Febvre να ακολουθούν. Για τις πιο πίσω θέσεις ο Prado πάλευε με νύχια και με δόντια να ανέβει δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα κάποιες θέσεις ώστε να ελαχιστοποιήσει τις βαθμολογικές απώλειες του από τον συγκεκριμένο αγώνα.

Με τον Gasjer να προηγείται σταθερά το πιο ενδιαφέρον γεγονός στην πίστα ήταν οι καιρικές συνθήκες που άλλαζαν για ακόμη μία φορά με ένα τεράστιο μαύρο σύννεφο να πλησιάζει απειλητικά την πόλη του Αφιόν Καραχισάρ. Ωστόσο ο αναβάτης της Honda είπε να δώσει σασπένς στον αγώνα στον δωδέκατο γύρο. Ο Gajser λίγο πριν τον τερματισμό έκανε ένα οδηγικό λάθος με αποτέλεσμα ο Renaux να φτάσει στην ρόδα του. Παρολαυτά ο Σλοβένος ήταν αποφασισμένος να μην χάσει μια νίκη που δικαιωματικά του άξιζε λόγω απόδοσης. Μετά από το λάθος του, έβαλε το κεφάλι κάτω και ξέφυγε από τον μεγάλο του αντίπαλο Reanux. O Γάλλος δεν μπόρεσε να απαντήσει στον ρυθμό του Gasjer ωστόσο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Febvre ο οποίος στα τελευταία στάδια του αγώνα έκανε μια τελευταία αντεπίθεση για να κερδίσει μία θέση.

Ο αναβάτης της Honda έχοντας μια διαφορά ασφαλείας κατάφερε να πανηγυρίσει την νίκη στον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MXGP, κερδίζοντας και την βροχή η οποία θα ξεκινούσε λίγο αργότερα. Ο Renaux κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στη δεύτερη θέση με τον Febvre να είναι ο κερδισμένος επί της ουσίας στην τρίτη θέση. Ο Γάλλος μπορεί να μην κέρδισε και τον δεύτερο αγώνα αλλά κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Prado. Από την άλλη ο Ισπανός αναβάτης της GASGAS θα θέλει να ξεχάσει τον αγώνα της Τουρκίας καθώς είδε το πλεονέκτημα του να μειώνεται στους 67 βαθμούς (841 βαθμοί) σε σχέση με τον Febvre (774 βαθμοί).

Το MXGP της Τουρκίας περνά στην ιστορία με τον θεσμό να συνεχίζει το ταξίδι του στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Maggiora για τον 18ο αγώνα της χρονιάς ο οποίος θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες