MXGP 2023, 17ος γύρος, Τουρκία - Η αφρόκρεμα του Παγκόσμιου ΜΧ στην τελετή εκκίνησης

103 συμμετέχοντες από 26 χώρες θέλουν να φύγουν από την Τουρκία θριαμβευτές -και πιθανώς Πρωταθλητές
Turkey MXGP 2023
Από το

motomag

1/9/2023

Η τελετή εκκίνησης του MXGP της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ώρες στον περιβάλλοντα χώρο της πίστας Afyonkarahisar Motor Sports Center, με τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών που θα λάβουν μέρος (MXGP, MX2, WMX, EMX250) να ανεβαίνουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή και να καλωσορίζουν τους θεατές που βρίσκονται στην πόλη του Αφιόν Καραχισάρ.

Το MOTO μετά από πρόσκληση του Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στην Τουρκία βρίσκεται στο Αφιόν Καραχισάρ και θα σας μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στον 17ο αγώνα της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross (MXGP). Μπορεί τα φώτα όλων να είναι στραμμένα στο αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο σήμερα Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα η τελετή εκκίνησης του αγώνα. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να διαμορφώσουν εντός του περιβάλλοντα χώρου της πίστας μια ειδικά διαμορφωμένη σκηνή ώστε να "χωρέσει" όλους τους αγωνιζόμενους όλων των κατηγοριών. Ως εκ τούτου είδαμε στη σκηνή να ανεβαίνουν οι 103 αναβάτες και αναβάτριες των κατηγοριών MXGP, MX2, WMX και EMX250. Όλοι τους αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους προσπάθησαν να βγάλουν μια μαζική φωτογραφία η οποία μπορούμε να πούμε πως... κατά κάποιον τρόπο κατάφερε να γίνει πράξη.

Turkey MXGP 2023

Στη συνέχεια εντός της σκηνής ανέβηκαν οι Daniele Rizzi - Διευθύνων Σύμβουλος της Infront Moto Racing-, Antonio Alia Portela,- Διευθυντής της FIM/CMS, ο Mahmut Nedim Akülke -Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας-, ο Mehmet Zeybek -δήμαρχος Αφιόν Καραχισάρ-, ο Veysel Eroğlu -Υπουργός περιβάλλοντος-, Hasan Arslan -βουλευτής Αφιόν Καραχισάρ-, İbrahim Yurdunuseven -βουλευτής Αφιόν Καραχισάρ- και η Kübra Güran Yiğitbaşı -κυβερνήτης του Αφιόν Καραχισάρ-. Όλοι τους απεύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό και στη συνέχεια έβγαλαν την καθιερωμένη φωτογραφία με τους συμμετέχοντες του αγώνα.

Turkey MXGP 2023

Μετά το τέλος της τελετής εκκίνησης στον περιβάλλοντα χώρο συνεχίστηκαν διάφορες εκδηλώσεις -επιδείξεις από stunt riders, μουσικές συναυλίες, ακόμη και γήπεδα μπάσκετ, βόλλευ αλλά και ping pong είχαν στηθεί για τους θεατές- οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες στα πλαίσια του MXGP της Τουρκίας. Αύριο Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, ξεκινά το κυρίως μενού του αγώνα με το MOTO να είναι εκεί και για να σας μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν.

Turkey MXGP 2023Turkey MXGP 2023Turkey MXGP 2023

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες