MXGP 2023, 17ος γύρος, Τουρκία - Όλα ανοιχτά - VIDEO

Στο Αφιόν Καραχισάρ μπορεί να κριθεί ο τίτλος σε όλες τις κατηγορίες
MXGP
Από το

motomag

30/8/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross πηγαίνει στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο Αφιόν Καραχισάρ όπου θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου ο 17ος γύρος της χρονιάς, με το ΜΟΤΟ να βρίσκεται εκεί με φυσική παρουσία, για να σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Για την Τουρκία το MXGP (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross), αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας. Αθλητές από όλο τον κόσμο στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα βρεθούν για ακόμη μια χρονιά στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center ώστε να διεκδικήσουν το πρώτο σκαλί του βάθρου και τις δάφνες της δόξας, ενώ το πλούσιο θέαμα θα δουν χιλιάδες θεατές τόσο δια ζώσης όσο και μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Η 17η στροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross μπορεί να είναι και η πιο καθοριστική για φέτος καθώς σε όλες τις κατηγορίες -MXGP, MX2, MXWomen, EMX250- μπορεί να έχουμε Πρωταθλητή στην Τουρκία. Στη σημαντικότερη κατηγορία, αυτή της MXGP, ο φετινός τίτλος έχει δύο μονομάχους. Ο αναβάτης της GASGAS Jorge Prado φτάνει στην Τουρκία ως πρώτος στη βαθμολογία έχοντας 821 βαθμούς, με τον μεγάλο του αντίπαλο Romain Febvre, αναβάτη της Kawasaki, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση έχοντας 729 βαθμούς. Ο Ισπανός Prado μπορεί στην Τουρκία να σφραγίσει τον τίτλο για φέτος και να πάει στους δύο τελευταίους αγώνες του θεσμού ως Πρωταθλητής, ενώ από την άλλη ο Γάλλος Febvre αναμένεται να εξαντλήσει κάθε διαδικασία ώστε να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά που τον χωρίζει, θέλοντας να κάνει ένα απίθανο comeback στον δρόμο προς τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι πως και οι δύο θα τα δώσουν όλα ενώ και οι υπόλοιποι αναβάτες -21 στο σύνολο, στον αγώνα- μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο καθώς μπορεί να “ρυθμίσουν” τη βαθμολογική διαφορά είτε υπέρ του ενός είτε κατά του άλλου.

MXGP

Και στην MX2 στην Τουρκία μπορεί να έχουμε Πρωταθλητή, ωστόσο εδώ η μάχη του τίτλου αφορά τρεις αναβάτες. Ο Andrea Adamo της KTΜ ηγείται του πρωταθλήματος έχοντας 705 βαθμούς, με τους Liam Evarts (ΚΤΜ) και Jago Geerts (Yamaha) να ακολουθούν έχοντας 633 και 603 βαθμούς αντίστοιχα. Ο Ιταλός Adamo θα θέλει να φύγει από την Τουρκία ως θριαμβευτής, παρ' όλα αυτά οι δύο Βέλγοι αντίπαλοι του στη μάχη του πρωταθλήματος αναμένεται να του βάλουν δύσκολα, καθώς βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι του τίτλου. Ωστόσο το έργο και των τριών δεν θα είναι εύκολο καθώς θα έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη 18 αναβάτες στον δρόμο προς το βάθρο.

Στην MXWomen τα πράγματα όσον αφορά την βαθμολογία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Η Courtney Duncan (Kawasaki) φτάνει στην Τουρκία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας 223 βαθμούς, με τις Daniela Guillen (GASGAS) και Lotte Van Drunen (Kawasaki) να ακολουθούν με 207 και 200 βαθμούς αντίστοιχα. Ο ανταγωνισμός στην Τουρκία θα είναι αυξημένος καθώς συνολικά στην κατηγορία της MXWomen θα δώσουν το παρών 28 αναβάτριες.

MXGP

Στο ίδιο έργο θεατές θα γίνουμε και στην κατηγορία EMX250 στην Τουρκία όπως όλα δείχνουν. Ο Ιταλός αναβάτης Yamaha Andrea Bonacorsi βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας 350 βαθμούς, ενώ στο “κατόπι” του συναντάμε τους Kay Karssemakers (Husqvarna) και Cas Valk (Fantic), οι οποίοι έχουν 296 και 264 βαθμούς αντίστοιχα. Οι τρεις τους κατά τη φετινή διάρκεια έχουν βρεθεί πολλές φορές στο βάθρο ωστόσο με τις θέσεις να αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα. Στην Τουρκία ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος καθώς στην σχάρα της εκκίνησης θα δούμε 31 αναβάτες.

Ότι και να συμβεί κατά τη διάρκεια των αγώνων στο MXGP της Τουρκίας στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου εσείς θα έχετε την ευκαιρία να το μάθετε καθώς όπως σας είπαμε στην αρχή του άρθρου το MOTO θα είναι στην πίστα Afyonkarahisar Motor Sports Center μεταφέροντας στους αναγνώστες του, όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Ετικέτες

ΑΜΟΤΟΕ - Ανακοινώθηκε η Εθνική Ομάδα Junior Motocross 2024

Για τον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία.
MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε τα μέλη της Εθνικής Ομάδας που θα μας εκπροσωπήσουν στον αγώνα FIM JUNIOR MOTOCROSS 2024 που διεξάγεται φέτος στην Ολλανδία στις 14/7 στο Circuit Kamperweg Heerde Netherlands.

Η Εθνική Ομάδα μας έχει ως εξής:    

Junior 65
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
3 ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΡΟΥΓΚΗΣ
4 ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΓΚΟΛΗΣ
5 ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

-Κατηγορία 65cc: Ελάχιστη ηλικία: 10 έτη Μέγιστη ηλικία: 12 έτη Αναβάτες που γεννήθηκαν μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2012 και 12 Ιουλίου 2014

Junior 85
1 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΡΑΚΑΔΑΣ
2 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΑΛΙΩΤΗΣ
3 ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΣΤΙΚΟΣ

-Κατηγορία 85cc: Ελάχιστη ηλικία: 12 έτη Μέγιστη ηλικία: 14 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2010 και 12 Ιουλίου 2012

Junior 125
1 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

-Κατηγορία 125cc: Ελάχιστη ηλικία: 13 έτη Μέγιστη ηλικία: 17 έτη Αναβάτες γεννημένοι μεταξύ: 1 Ιανουαρίου 2007 και 12 Ιουλίου 2011

Καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα.