MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία, 1η ημέρα: Laengenfelder και Forato νικητές στους κατατακτήριους αγώνες

Με τους πρωτοπόρους στις κατηγορίες MXGP, Prado και MX2, Adamo να είναι ουσιαστικά οι κερδισμένοι
MXGP 2023, 18ος γύρος, Ιταλία, 1η ημέρα: Laengenfelder και Forato νικητές στους κατατακτήριους αγώνες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/9/2023

Η αγωνιστική δράση στον 18ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, o οποίος διεξάγεται στην Ιταλία ξεκίνησε σήμερα με τους συμμετέχοντες στις κατηγορίες MXGP και MX2 να χαρίζουν πλούσιο θέαμα στους δύο Ram Qualifying Race -κατατακτήριους αγώνες.

MXGP

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 18ου γύρου του MXGP στην πίστα της Maggiora ξεκίνησε με την ελεύθερη προπόνηση των αναβατών των δύο κατηγοριών. Πρώτη στην πίστα μπήκε η κατηγορία MX2, με τους αναβάτες να προσπαθούν να εγκλιματιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τόσο με τις συνθήκες της γεμάτης λάσπη πίστας όσο και με τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους. Λίγο αργότερο είδαμε να εισέρχονται στην πίστα οι αναβάτες της κατηγορίας MXGP, ώστε να κάνουν με την σειρά τους την δική τους ελεύθερη προπόνηση. Ωστόσο το μυαλό όλων ήταν στραμμένο στους δύο Ram Qualifying Race των δύο κατηγοριών που θα ξεκινούσαν λίγο αργότερα.

MX2

MX2 Ram Qualifying Race

Στην πίστα Maggiora πρώτη έκανε την εμφάνιση της η κατηγορία MX2, με τους 34 συμμετέχοντες να ετοιμάζονται για τον Ram Qualifying Race -κατατακτήριο αγώνα-, ο οποίος χαρίζει πολύτιμους πόντους στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η οποία επί της ουσίας έχει δύο μονομάχους, τον Andrea Adamo και τον Liam Evarts, οι οποίοι αμφότεροι αγωνίζονται για την Red Bull KTM Factory Racing.

Με το που έπεσαν οι μπάρες, ο αναβάτης της Red Bull KTM Factory Racing, Liam Everts #72 ξεκίνησε ταχύτερα όλων με τον ίδιο να βρίσκεται στην πρωτοπορία, ωστόσο φτάνοντας στην πρώτη στροφή ο Βέλγος έπεσε λόγω της λασπωμένης πίστας με τον αγώνα του να καταστρέφεται με το καλημέρα καθώς μέχρι να σηκώσει την μοτοσυκλέτα του και να συνεχίσει είχε ήδη πέσει στην τελευταία θέση της MX2. Από την άλλη αυτό το στραβοπάτημα του Everts εκμεταλλεύτηκε ο Camden Mc Lellan (JM Honda Racing) #122, με τον Νοτιοαφρικανό να κάνει την έκπληξη οδηγώντας την κούρσα. Πίσω από τον Mc Lellan στα πρώτα στάδια του αγώνα βρίσκονταν οι Simon Laengenfelder #516 (Red Bull GASGAS Factory Racing), Andrea Adamo #80 (Red Bull KTMFactory Racing), Jago Geerts #93 (Monster Energy Yamaha Factory MX2 Team) και Kevin Horgmo #24 (F&H Kawasaki Racing Team). Με τους γύρους να περνούν στην λασπωμένη πίστα της Maggiora, ο Mc Lellan όχι απλά ήταν ταχύτερος όλων αλλά άνοιγε συνεχώς τη διαφορά από τους διώκτες του, οι οποίοι δεν μπορούσαν με τη σειρά τους να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό.

Όσον αφορά τον Everts τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο με τον Βέλγο να μην μπορεί να περάσει ούτε τους αργότερους συνδυασμούς ώστε να καταφέρει να μπει στην βαθμολογούμενη δεκάδα. Από την άλλη ο Adamo έβλεπε τα πράγματα να κυλούν ομαλά για αυτόν καθώς ο αγώνας του μεγάλου του αντιπάλου στην κούρσα του πρωταθλήματος είχε καταστραφεί από τον πρώτο γύρο. Μπαίνοντας στα τελευταία στάδια του αγώνα όλοι πίστευαν πως ο Mc Lellan θα πανηγύριζε με εντυπωσιακό τρόπο την νίκη ωστόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ιδιαίτερα στο motocross ποτέ μην λες ποτέ! Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο και έχοντας διαφορά ασφαλείας ο Mc Lellan έκανε ένα οδηγικό λάθος το οποίο οδήγησε σε μια καταστροφική πτώση καθώς του στέρησε τη νίκη.

Το ανέλπιστο αυτό δώρο δεν αρνήθηκε ο Laengenfelder, ο οποίος πέρασε με την μοτοσυκλέτα της GASGAS πρώτος την γραμμή του τερματισμού με τον ίδιο να μην πιστεύει αυτό που είχε συμβεί. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Jago Geerts με τον ίδιο να ανεβάζει την Yamaha στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την τριάδα συμπλήρωσε ο εκπληκτικός Lucas Coenen #96 (Nestaan Husqvarna Factory Racing), με τον Βέλγο να κρατά πίσω του καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τους Adamo και Horgmo, οι οποίοι τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα. Μετά το τέλος του αγώνα ο Andrea Adamo ήταν ευχαριστημένος με το πως κύλησαν τα πράγματα καθώς είδε τον μεγάλο του αντίπαλο και teammate στην Red Bull KTM Factory Racing, Everts να μένει εκτός βαθμών και τον ίδιο να αυξάνει την πρωτοπορία του στην βαθμολογία του πρωταθλήματος στους 53 βαθμούς.

MXGP

MXGP Ram Qualifying Race

Μετά το τέλος του κατατακτηρίου αγώνα της κατηγορίας MX2 σειρά είχε η μεγάλη κατηγορία MXGP. Οι συνθήκες στην πίστα ήταν αρκετά δύσκολες με την λάσπη πλέον να βάζει δύσκολα στους αναβάτες ειδικότερα κατά τα πρώτα στάδια του αγώνα. Με γνώμονα όλα αυτά, θα περίμενε κανείς πως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jorge Prado #61 (Red Bull GASGAS Factory Racing) δεν θα ήταν είναι τόσο επιθετικός στο ξεκίνημα του αγώνα. Αντιθέτως όμως ο Ισπανός πετάχτηκε σαν βέλος αρπάζοντας την πρωτοπορία, δείχνοντας πως έχει ξεχάσει το κακό Σαββατοκύριακο που είχε στην Τουρκία.

Στον πρώτο γύρο πίσω από τον Prado είχαν βρεθεί οι Alberto Forato #303 (KTM SM Action Racing Team Yuasa Battery), Tim Gajser #243 (Team HRC) και Jeremy Seewer #91 (Monster Energy Yamaha Factory MXGP). Από την άλλη ο έτερος διεκδικητής του πρωταθλήματος Romain Febvre #3 (Kawasaki Racing Team MXGP) είχε βρεθεί στις πιο πίσω θέσεις με τον Γάλλο να προσπαθεί να ανακάμψει όσο το δυνατόν ταχύτερα, ώστε να μείνει κοντά στον Prado. Με τους πρώτους να έχουν παραπλήσιο ρυθμό η μάχη για την νίκη ήταν αμφίρροπη καθώς οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, ενώ σιγά σιγά ο Febvre πλησίαζε το γκρουπάκι των πρώτων. Εκτός διεκδίκησης της νίκης θα έβγαινε λίγο αργότερα ο Seewer της Υamaha, καθώς ο Ελβετός είχε ένα γλίστρημα το οποίο τον έριξε στην δέκατη θέση.

Με τον αναβάτη της Yamaha εκτός ο Febvre είχε καταφέρει να ανακτήσει ακόμη μία θέση χωρίς κόπο, ενώ με τη σειρά του ο Ιταλός Forato είχε καταφέρει να περάσει τον Prado οδηγώντας τον αγώνα. Ο νικητής της Τουρκίας Gajser ο οποίος βρίσκονταν στην τρίτη θέση προσπαθούσε με τη σειρά του να βρει ένα τρόπο να περάσει τον Prado αλλά ταυτόχρονα να μην χάσει και χρόνο από τον τέταρτο Febvre που ολοένα και πλησίαζε καθώς είχε “ανοικτό δρόμο” μπροστά του. Ο αναβάτης της Honda Gajser τελικά έκανε την επίθεση του ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση, με τον Prado να πέφτει στην τρίτη θέση.

Κερδισμένος από αυτές τις μονομαχίες ήταν η έκπληξη του αγώνα, ο Ιταλός Forato, ο οποίος έπρεπε να μείνει για λίγους γύρους συγκεντρωμένος ώστε να κατακτήσει την πρώτη νίκη του στο MXGP. Αυτό τελικά συνέβη καθώς ο Forato όχι μόνο δεν έκανε κάποιο λάθος αλλά κατάφερε να περάσει την γραμμή του τερματισμού, έχοντας διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων από τον Prado, ο οποίος στα τελευταία στάδια του αγώνα κατάφερε να βρεθεί εκ νέου στη δεύτερη θέση κερδίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμους βαθμούς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τρομερή μάχη είχαμε για την τρίτη θέση του βάθρου καθώς Febvre και Gajser πάλεψαν μέχρι το τέλος, με τον αναβάτη της Kawasaki Febvre να βγαίνει τελικά νικητής. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Tim Gajser, με τον Ruben Fernandez #70 (Team HRC) να συμπληρώνει την πεντάδα. Όσον αφορά την βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Prado αύξησε τη διαφορά του από τον Febvre στους 68 βαθμούς.

Το θέαμα στο MXGP της Ιταλίας θα συνεχιστεί αύριο Κυριακή, όπου θα δούμε να διεξάγονται οι δύο κυρίως αγώνες των κατηγοριών MXGP και ΜΧ2

MXGPMXGP

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Κρηνίδες, 2η ημέρα: Μάχες, θέαμα, ανταγωνισμός και νέα πρόσωπα

Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές σε κάποιες κατηγορίες έδωσαν νέα πνοή στο πρωτάθλημα
MX Κρηνίδες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/10/2023

Η οργανωτική επιτροπή του έκτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες Καβάλας είχε κάνει και σήμερα σπουδαία δουλειά με την πίστα να είναι σε ακόμη καλύτερη κατάσταση από χθες ενώ και ο κόσμος έκανε την εμφάνιση του δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θέλει να στηρίξει την προσπάθεια τόσο των αγωνιζόμενων όσο και των διοργανωτών.

MX Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Α' σκέλος – Καρασάββας νικητής στο photo finish

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα με τους Ανδρέα Καρασάββα #212 (Honda CR-F 250), και Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 450), να ακολουθούν κατά πόδας. Οι Ζούνης - Καρασάββας ξεχώρισαν με το καλημέρα από τους υπόλοιπους καθώς είχαν καταιγιστικό ρυθμό. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η διαφορά από τους υπόλοιπους στους πρώτους γύρους πλησίαζε τα είκοσι δευτερόλεπτα! Ο Καρασάββας είχε καταφέρει στο μέσο του αγώνα να περάσει μπροστά με τον Ζούνη να προσπαθεί να μείνει κοντά στον πρωτοπόρο.

Από την άλλη οι Βαγγελάκος και Θεοδωρίδης έδιναν τη δική τους μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου. Με τον Καρασάββα να προηγείται σταθερά όλοι περίμεναν να φτάσουμε χωρίς κάποια μεγάλη ανατροπή στον τερματισμό. Ωστόσο ο Ζούνης είχε άλλη άποψη, γράφοντας τον έναν ταχύτερο γύρο μετά τον άλλο μείωσε τη διαφορά από τον Καρασάββα ενώ στον τελευταίο γύρο ο Ζούνης ήταν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος με τον ίδιο να δίνει τον υπερ πάντων αγώνα για τη νίκη. Ωστόσο αυτή η αντεπίθεση του Ζούνη δεν τελεσφόρησε καθώς ο Καρασάββας πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού έχοντας διαφορά μόλις 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου (!), με απλά λόγια τίποτα δεν χώριζε τους δύο πρώτους στον τερματισμό. Ο Ζούνης μπορεί να μην κέρδισε ωστόσο με τη δεύτερη θέση που πέτυχε έδειξε πόσο ανταγωνιστικός είναι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από μάχη ανέβηκε τελικά ο Βαγγελάκος, με τον Θεοδωρίδη να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250).

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T  Α' σκέλος – Έντονες μονομαχίες και στο τέλος Ράδος

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), πάλεψε με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), για την πρώτη θέση με τον Ράδο να καταφέρνει να περάσει μπροστά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450), στο ξεκίνημα του αγώνα. Στη συνέχεια ο Ράδος έχτισε μία διαφορά από τους Κουζή και Τουρατζίδη ωστόσο αυτή χάθηκε καθώς μια μικροπτώση του στέρησε σε χρόνο. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Κουζής - Τουρατζίδης, με τους δύο αναβάτες να βρίσκονται στο κατόπι του Ράδου. Ο Τουρατζίδης σε εκείνο το σημείο είχε καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον Κουζή, με τη νίκη στον πρώτο αγώνα να είναι ακόμη ανοικτή. Ο Τουρατζίδης στη συνέχεια έδειξε να κουράζεται με αποτέλεσμα να χάσει εκ νέου τη θέση του από τον Κουζή. Ο "ψηλός" του Ελληνικού Motocross προσπάθησε να πάρει τη νίκη ωστόσο ο Ράδος ήταν αποφασισμένος για όλα. Οι δύο τους πάλεψαν κυριολεκτικά ρόδα με ρόδα για κάποιους γύρους αλλά στα τελευταία στάδια του αγώνα ο Ράδος ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα να δημιουργήσει διαφορά η οποία του χάρισε και τη νίκη. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος με τον Τουρατζίδη να ολοκληρώνει το βάθρο της MX1. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ Open Β' σκέλος – Θρίαμβος για τον Πακαταρίδη

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία της ΜΧ Open η απουσία του Τομαρά ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή, με τις μάχες να είναι ελάχιστες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στην εκκίνηση του αγώνα υπήρξε μια πτώση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο γκρουπ με μεγάλη χρονική διαφορά μεταξύ τους. Ο χθεσινός νικητής Βασίλης Πακαταρίδης #72 (KTM SXF 450), απέφυγε κάθε πρόβλημα κερδίζοντας με άνεση και το δεύτερο αγώνα της MX Open. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Χρήστος Κοτούλας #5 (Fantic XXF 450). Μάχη είχαμε όμως για το τρίτο σκαλί του βάθρου μεταξύ του Γιώργου Κυπραίου #59 (Yamaha YZF 450) και του Θανάση Αυγέρη #101 (Yamaha YZF 250), με τον τελευταίο να καταφέρνει να ανακάμψει από τις πιο πίσω θέσεις. Οι δύο αναβάτες πάλευαν για αρκετούς γύρους με τον Κυπραίο να κρατά ένα ελάχιστο προβάδισμα. Ωστόσο ένα λάθος του Αυγέρη στον όγδοο γύρο έδωσε τη δυνατότητα στον Κυπραίο να αυξήσει τη διαφορά του και να κερδίσει αυτός την πολυπόθητη τρίτη θέση. Ο Αυγέρης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Αντώνη Τζανέτη #29 (Kawasaki KXF 250) να συμπληρώνει την πεντάδα. Στον αγώνα της MX Open είχαμε και μια σοβαρή πτώση με τον Γιώργο Σαραφίδη #262 Honda CR 250) να προσγειώνεται με άσχημο τρόπο μετά από ένα άλμα, ο αναβάτης μετά από την επέμβαση του ιατρικού προσωπικού της πίστας κατάφερε να σηκωθεί με τον ίδιο να είναι καλά στην υγεία του.

ΜΧ Κρηνίδες

MX Senior – MX Women Β' σκέλος – Μια κίτρινη σημαία τα άλλαξε όλα στη Senior, με την Ιωάννα Λάμπρου να είναι ατρόμητη στην MXW

ΜΧ Κρηνίδες

Στη κατηγορία ΜΧ Senior αν δεν πήγαινε κάτι πολύ στραβά το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο καθώς ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 (GASGAS 450) δεν είχε κυριολεκτικά κανέναν αντίπαλο. Ωστόσο ποτέ μην λες ποτέ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς ο Καρασακαλίδης ο οποίος κέρδισε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά πήρε ποινή δέκα θέσεων καθώς αγνόησε την κινούμενη κίτρινη σημαία με αποτέλεσμα από πρώτος να βρεθεί ενδέκατος. Μετά την συγκεκριμένη ποινή είχαμε αλλαγή στη γενική κατάταξη, με τον Νίκο Δρόσο #170 (GASGAS 450) να κερδίζει τον αγώνα και τον Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450), να τερματίζει δεύτερος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Αδάμος Πράσσος #12 (Honda CRF 450), με τους Μανώλη Νερατζόγλου #19 (Yamaha YZF 450) και Σωτήρη Βαγενά #450 (Yamaha YZ 250), να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Νέα ενημέρωση: Ο Καρασακαλίδης τελικά κέρδισε τον αγώνα καθώς οι αγωνοδίκες πήραν πίσω την ποινή της κίτρινης σημαίας.

MX Κρηνίδες

Στη κατηγορία MX Woman, είχαμε ενδοοικογενειακή μάχη μεταξύ των αδερφών Λάμπρου. Η Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250), η οποία όπως σας είπαμε αγωνιζόταν με κάταγμα στο καρπό έσφιξε τα δόντια και πάλεψε μέχρι το τέλος για τη νίκη. Η Ιωάννα καθόλη τη διάρκεια του αγώνα κρατούσε πίσω της την αδερφή της Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125), η οποία ήθελε να κάνει το δύο στα δύο στις Κρηνίδες. Η Ιωάννα κατάφερε να αντέξει στην πίεση της Αμαλίας κερδίζοντας αυτή το δεύτερο αγώνα έχοντας διαφορά 1,5 δευτερολέπτου. Η Αμαλία Λάμπρου τερμάτισε στη δεύτερη θέση με την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), να ολοκληρώνει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ85 Β' σκέλος – Ταμβάκος και δύο στα δύο

ΜΧ Κρηνίδες

Όπως και χθες έτσι και σήμερα ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ο Χρήστος Ταμβάκος #66 (Yamaha YZ 85). Ο Ταμβάκος με το που έπεσαν οι μπάρες κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία και γύρο με το γύρο αύξανε συνεχώς τη διαφορά του από τον δεύτερο Γεώργιο Χατζάκη #21 (Yamaha 85), o οποίος δεν μπορούσε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 (Yamaha YZ 85), ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα. Με τους γύρους να περνούν ο Ταμβάκος έφτασε στη νίκη στις Κρηνίδες κερδίζοντας με άνεση την κατηγορία MX85. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Χατζάκης με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Γιώργος Κουκαλιώτης #125 (Yamaha 85), με τον Ανδρέα Τρακαδά #24 (KTM SX 85), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX65 Β' σκέλος – Νικητής μετά από μάχη ο Στρούγκης 

MX Κρηνίδες

Επόμενη κατηγορία που είδαμε ήταν αυτή της MX65, στα πρώτα στάδια του αγώνα είχαμε την ενδοοικογενειακή μάχη της Yamaha μεταξύ Γιώργου Τσαλίκη #1 (Yamaha YZ 65) και Θοδωρή Στρούγκη #51 (Yamaha YZ 65), στην οποία λίγο αργότερα προστέθηκε και ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GASGAS 65). Οι τρεις τους πάλεψαν για μερικούς γύρους ωστόσο στη συνέχεια η μάχη της νίκης ήταν μεταξύ Στρούγκη και Τσιγκόλη. Νικητής αναδείχθηκε ο νεαρός αναβάτης από τον Βόλο Στρούγκης ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας ξανασμίξει με την μοτοσυκλέτα την οποία κάποιοι ασυνείδητοι είχαν κλέψει πριν ελάχιστες μέρες κατά την περίοδο των έντονων βροχοπτώσεων στον Βόλο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Τσιγκόλης, με τον Τσαλίκη να συμπληρώνει το βάθρο. Ελάχιστα πιο πίσω βρέθηκαν οι Δημήτρης Φωτόπουλος #911 (Yamaha YZ 65) και Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 (ΚΤΜ SX65), με τους δύο τους να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX2 – MX125 2T Β' σκέλος – Ο Ζούνης σε καταπληκτική φόρμα

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κερδίσει το δεύτερο αγώνα της MX2. Πίσω από τον Ζούνη είχε βρεθεί ο Ανδρέας Καρασάββας #212 (Honda CR-F 250), ο οποίος δεν είχε την φρεσκάδα του πρώτου αγώνα. Λίγο πιο πίσω στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Αλέξανδρος Πρίμος #88 (GAGAS 250), με τους Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 250) και Δημήτρη Γανωτή #141 (Yamaha YZ 125), να ακολουθούν. Έχοντας διανύσει τέσσερις γύρους η διαφορά του Ζούνη από τον Καρασάββα είχε φτάσει τα επτά δευτερόλεπτα και όλα έδειχναν πως τίποτα δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της καρό σημαίας. Μάχη είχαμε όμως για την τρίτη θέση, με τους Πρίμο, Γανωτή και Βαγγελάκο να έχουν διαφορά μικρότερη του ενός δευτερολέπτου, ενώ από τις πίσω θέσεις ερχόταν με γρήγορο ρυθμό ο Δημήτρης Μπάκας #29 (Yamaha 250). Μπαίνοντας στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Ζούνης απλά οριοθετούσε τον ρυθμό του με τον ίδιο να φτάνει λίγο αργότερα στη νίκη, έχοντας διαφορά μεγαλύτερη των δέκα δευτερολέπτων από τον δεύτερο Καρασάββα. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Μπάκας ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει τους Σωτήρη Θεοδωρίδη #344 (GASGAS MC 125) και Βαγγελάκο με τους δύο αυτούς αναβάτες να ολοκληρώνουν τον δεύτερο αγώνα της MX2 - MX125 στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ1 – MX300 2T Β' σκέλος – Απόλυτος κυρίαρχος ο Ράδος στις Κρηνίδες

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), μονομάχησε και πάλι με τον Παναγιώτη Κουζή #338 (Fantic XXF 450), με τον Γιάννη Τουρατζίδη #100 (Yamaha YZF 450), να βρίσκεται σε απόσταση βολής. Οι Ράδος και Κουζής πάλεψαν για αρκετούς γύρους μεταξύ τους χαρίζοντας πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν παραμείνει στην πίστα. Ο Ράδος ο οποίος έδειχνε πως ήταν στην καλύτερη κατάσταση όσον αφορά τον ρυθμό κατάφερε να ανοίξει τη διαφορά στα τελευταία στάδια του αγώνα, τερματίζοντας και πάλι στην πρώτη θέση της MX1. O Koυζής δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Ράδου ωστόσο έφυγε από τις Κρηνίδες με δύο δεύτερες θέσεις. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε και τον δεύτερο αγώνα ο Τουρατζίδης, ο οποίος φάνηκε πως έμεινε από δυνάμεις. Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην MX300 τερμάτισε ο Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250), με τον Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 (Honda CRF 450), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

Επόμενη και τελευταία στάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για φέτος τα Τρίκαλα. Στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην πίστα Motocross Πρίνου Τρικάλων θα πέσει η αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς και το ΜΟΤΟ θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.MX Κρηνίδες εικόνα widget

Ετικέτες