MXGP 2024 - Αλλαγή τοποθεσίας για τους δύο αγώνες της Ινδονησίας

Ο διπλός αγώνας στο Lombok θα γίνει στην πίστα West Nusa Tenggara
motomag MXGP - Αλλαγή τοποθεσίας για τους δύο αγώνες της Ινδονησίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross ανακοίνωσαν πως οι δύο back to back αγώνες της Ινδονησίας θα γίνουν στην ίδια τοποθεσία, με την πίστα West Nusa Tenggara να είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τον 11ο και 12ο γύρο του πρωταθλήματος.

Αρχικά ο 11ος γύρος του θεσμού ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουνίου στην πίστα της Sumbawa αλλά τελικά θα πραγματοποιηθεί στην πίστα West Nusa Tenggara εκεί που μία εβδομάδα αργότερα θα διεξαχθεί και ο 12ος γύρος του ΜΧGP.

Το νέο πρόγραμμα του MXGP μετά τις αλλαγές

MXGPMXGP
Ετικέτες

MXGP, Ολλανδία: Κανείς δεν μπορεί να νικήσει τον Jeffrey Herlings – Καλπασμός Triumph στην ΜΧ2 [Video]

Ο Ολλανδός κυριάρχησε απόλυτα για τέταρτο συνεχόμενο Grand Prix μπροστά στους συμπατριώτες του
jeffrey herlings
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

24/8/2026

Τελευταία φορά που κάποιος κατάφερε να κόψει μερικούς βαθμούς από τον επελαύνοντα Jeffrey Herlings (Honda) ήταν πριν περίπου έναν μήνα στο Αγγλικό GP, ενώ η προηγούμενη φορά που ο Ολλανδός δεν πήρε τη νίκη και στα δύο σκέλη του αγώνα μας πάει ακόμη πιο πίσω, στις αρχές Ιουλίου και τη Νότια Αφρική.

Έκτοτε ο Herlings δείχνει πλήρως αναζωογονημένος πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και στα τελευταία τέσσερα Grand Prix έχει πάρει το απόλυτο των βαθμών: 60 στο σύνολο, 10 από την προκριματική φάση και από ένα 25άρι σε κάθε σκέλος.

mxgp arnhem

Φτάνοντας στον 16ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, ο Herlings είχε μια σπουδαία διοργάνωση μπροστά του, καθώς η δράση μας έφερε στην αμμώδη πίστα Motorsportpark Gelderland Midden κοντά στην πόλη Arnhem της Ολλανδίας, με ένα θερμότατο κοινό συμπατριωτών του να τον στηρίζει καθώς πλησιάζει ολοταχώς προς το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP – και να ισοφαρίσει τα τρία ΜΧ2 που επίσης κατέχει.

Ο Lucas Coenen (KTM) επέστρεψε από απουσία λόγω τραυματισμού για να δοκιμάσει να τρέξει, ωστόσο μετά από μια πτώση στα χρονομετρημένα του Σαββάτου (22/8) ο Βέλγος δεν έδωσε εν τέλει το παρών στον αγώνα της Ολλανδίας.

Στο μεταξύ οι θεατές είχαν πολλά να υποστηρίξουν και να πανηγυρίσουν και, εκτός του Herlings, ένας άλλος συμπατριώτης τους φρόντισε να τους δώσει λόγους να πανηγυρίζουν. Ο λόγος για τον Kay de Wolf (Husqvarna), o οποίος τερμάτισε δύο φορές δεύτερος πίσω από τον Herlings, σκαρώνοντας ένα ονειρεμένο 1-2 ως δωράκι για τους Ολλανδούς φιλάθλους.

kay de wolf
Kay de Wolf (Husqvarna, MXGP)

Στον πρώτο αγώνα της MXGP ο Herlings τα βρήκε σκούρα, έχοντας ξεκινήσει με ένα λάθος που παραλίγο να οδηγήσει σε πτώση και εξαιτίας του οποίου έμεινε τρίτος στον πρώτο γύρο. Χρειάστηκε να δώσει μια δυνατή μάχη με τον de Wolf, που οδηγούσε ως τότε τον αγώνα, μέχρι τον 12ο γύρο όταν πέρασε μπροστά και δεν ξανασχολήθηκε με τα τεκταινόμενα πίσω του.

Δεύτερος τερμάτισε ο de Wolf και τρίτος ο Tim Gajser (Yamaha), που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την τριάδα του βάθρου.

Στο δεύτερο σκέλος της MXGP o Herlings έκανε ιδανική εκκίνηση, πήρε τη Holeshot και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος του. Ο μόνος που προσπάθησε να τον απειλήσει ήταν ο de Wolf, ο οποίος χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να ξεμπερδέψει από το πλήθος ως δεύτερος του αγώνα και στο τέλος έδειχνε πως θα μας χάριζε μια μονομαχία για τη νίκη, πλησιάζοντας τον Herlings στο 1,5 δευτερόλεπτο με τρεις ακόμη γύρους να απομένουν.

tom vialle
Tom Vialle (Honda, MXGP)

Κάπου εκεί ήρθε το λάθος για τον de Wolf, το οποίο δεν του κόστισε μεν τη δεύτερη θέση καθώς είχε χαώδη διαφορά από τον τρίτο, αλλά ουσιαστικά τέλειωσε κάθε ελπίδα να ζορίσει τον πρωτοπόρο στο τέλος του αγώνα.

Έτσι πίσω από το σταθερό δίδυμο Herlings-De Wolf στις δύο πρώτες θέσεις, το βάθρο του σκέλους συμπληρώθηκε από τον ομόσταυλο του Herlings, Tom Vialle (Honda).

Στο συνολικό αποτέλεσμα του Ολλανδικού MXGP, ο Herlings ήταν πρώτος με το απόλυτο των βαθμών (60), ο de Wolf δεύτερος και ο Vialle τρίτος.

Στην κατάταξη ο Herlings έφτασε στους 795 βαθμούς, με τον πρωταθλητή Romain Febvre (Kawasaki) δεύτερο στους 652 και τον Gajser τρίτο στους 611. Με την άνεση των 143 βαθμών που απολαμβάνει ο Herlings, στον επόμενο αγώνα στην Τουρκία θα έχει την πρώτη του ευκαιρία να εξασφαλίσει τον τίτλο πέραν κάθε αριθμητικής αμφιβολίας.

ΜΧ2

camden mc lellan
Camden Mc Lellan (Triumph, MX2)

Στην κατηγορία των 250 κυβικών η Triumph συνεχίζει την επέλασή της, έχοντας και τους δύο αναβάτες της σε μεγάλη φόρμα και μέσα στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, γεγονός που την χρίζει ως φαβορί και στην κατάταξη των Κατασκευαστών.

Στην Ολλανδία οι Guillem Farres και Camden Mc Lellan ανέβασαν ξανά και τις δύο TF 250-X τους στο βάθρο, με τον Mc Lellan να αναδεικνύεται νικητής του αγώνα, τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος στα δύο σκέλη του αγώνα.

liam everts
Liam Everts (Husqvarna, MX2)

Ομοίως ο Farres πήρε την τρίτη θέση στο σύνολο του Ολλανδικού Grand Prix με δύο τρίτες θέσεις στα σκέλη του, ενώ μεταξύ τους τερμάτισε ο Liam Everts (Husqvarna) με μια νίκη (2ο σκέλος) και μια τέταρτη θέση (1ο σκέλος).

guillem farres
Guillem Farres (Triumph, MX2)

Έτσι στην βαθμολογία της ΜΧ2 ο Farres διατηρεί την πρωτιά του με 749 βαθμούς, δεύτερος ακολουθεί ο Sacha Coenen (KTM) με 724 και τρίτος καταδιώκει ο Mc Lellan με 712.

Απομένουν τρεις αγώνες ως το τέλος της σεζόν, με τον επόμενο στις 6 Σεπτεμβρίου στην Afyonkarahisar της Τουρκίας.