MXGP 2024 - Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο, με επιστροφή του αγώνα της Κίνας

21 αγώνες σε όλη την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένου του MX των Εθνών το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Βρετανία
motomag MXGP – Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2024, με την Κίνα να επιστρέφει στην motocross σκηνή
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

10/1/2024

Η FIM και η Infront Moto Racing ανακοίνωσαν το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει 20 Grand Prix για τις κατηγορίες MXGP και MX2 και ένα Grand Prix το οποίο αφορά το MX των Εθνών, με την σημαντικότερη είδηση να είναι η επιστροφή του αγώνα της Κίνας μετά από απουσία πέντε ετών.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα ξεκινήσει το αγωνιστικό του ταξίδι στις 10 Μαρτίου του 2024 από την Παταγονία της Αργεντινής, με τον δεύτερο γύρο να διεξάγεται επί ευρωπαϊκού εδάφους σε τοποθεσία η οποία θα ανακοινωθεί. Συνεχίζουμε με τους αγώνες της Σαρδηνίας, του Trentino, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Λετονίας, με τον δέκατο γύρο του MXGP να διεξάγεται στις 16 Ιουνίου στην Maggiora της Ιταλίας.

Οι αγωνιζόμενοι του MXGP δεν θα κάνουν καλοκαιρινές διακοπές καθώς στο διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου θα διεξαχθούν δύο αγώνες στην Ινδονησία, με τoν θεσμό να επιστρέφει στις 21 Ιουλίου σε ευρωπαϊκό έδαφος με το GP της Τσεχίας. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross θα παραμείνει στην Ευρώπη για ένα μήνα για τη διεξαγωγή των GP του Βελγίου, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Η Τουρκία θα φιλοξενήσει και πάλι αγώνα τον Σεπτέμβριο, με την Κίνα να επιστρέφει ξανά στο MXGP μετά από πέντε χρόνια -από το 2019 έχει να γίνει αγώνας εκεί. Το GP της Κίνας θα διεξαχθεί στην Sanghai στις 15-16 Σεπτεμβρίου με τους διοργανωτές να θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά το Mid-Autumn Festival, γνωστό και ως Φεστιβάλ Σελήνης. Η Ιταλία θα αποτελέσει τον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στις 29 Σεπτεμβρίου, με την αυλαία στην motocross σκηνή να πέφτει στις 6 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Βρετανία με το MX των Εθνών.

MXGP – Ανακοινώθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2024, με την Κίνα να επιστρέφει στην motocross σκηνή

Ακολουθεί το αγωνιστικό ημερολόγιο του MXGP για το 2024

  • Παταγονία, Αργεντινή, Villa la Angostura – 10 Μαρτίου
  • Ευρώπη, TBA – 24 Μαρτίου
  • Σαρδηνία, Riola Sardo – 7 Απριλίου
  • Τρεντίνο, Pietramurata – 14 Απριλίου
  • Πορτογαλία, Agueda – 5 Μαΐου
  • Ισπανία, Intu Xanadú – Arroyomolinos – 12 Μαΐου
  • Γαλλία, Saint Jean d’ Angely – 19 Μαΐου
  • Γερμανία, Teutschenthal – 2 Ιουνίου
  • Λετονία, Kegums – 9 Ιουνίου
  • Ιταλία, Maggiora – 16 Ιουνίου
  • Ινδονησία, Sumbawa – 30 Ιουνίου
  • Ινδονησία, Lombok – 7 Ιουλίου
  • Τσεχία, Loket – 21 Ιουλίου
  • Βέλγιο, Lommel – 28 Ιουλίου
  • Σουηδία, Uddevalla – 11 Αυγούστου
  • Ολλανδία, Arnhem – 18 Αυγούστου
  • Ελβετία, Frauenfeld – 25 Αυγούστου
  • Τουρκία, Afyonkarahisar – 8 Σεπτεμβρίου
  • Κίνα, Sanghai – 15 Σεπτεμβρίου
  • Ιταλία, TBA – 29 Σεπτεμβρίου
  • Μεγάλη Βρετανία, Matterley Basin – 6 Οκτωβρίου
MXGP

 

Ετικέτες

AMA Pro Motocross, Southwick: Ο Sacha Coenen της ΜΧ2 επισκέφτηκε με wildcard και διέλυσε τον ανταγωνισμό! [Video]

Το οικογενειακό δράμα των αδελφών Jett και Hunter Lawrence συνεχίζεται με έναν βαθμό να τους χωρίζει στη μάχη των 450
ama pro mx southwick
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/7/2026

Ο έκτος γύρος του αμερικανικού πρωταθλήματος AMA Pro Motocross επισκέφτηκε την ιστορική πίστα The Wick 388 με το μεγάλο ενδιαφέρον να πέφτει στην κατηγορία των 450 κυβικών, όπου οι αδελφοί Jett και Hunter Lawrence, αμφότεροι με Honda, μάχονται για τον τίτλο πρακτικά μεταξύ τους.

ama pro mx southwick
#1 Jett Lawrence, #96 Hunter Lawrence, #38 Haiden Deegan

Στον αγώνα Southwick National ο Jett Lawrence έφυγε με μια νίκη και μια δεύτερη θέση, ενώ ο αδελφός του, Hunter, με μια νίκη και μια τέταρτη, κάτι που σημαίνει πως στον τελικό απολογισμό ο Jett είναι ο νικητής του αγώνα και αυτό τον επαναφέρει στην κορυφή της κατάταξης – εκεί που ο αδελφός του είχε προσπεράσει μόλις μια εβδομάδα πριν.

Βέβαια με 271 βαθμούς για τον Jett και 270 για τον Hunter, η μάχη του τίτλου κάθε άλλο παρά ξεκάθαρη δείχνει, με τους δύο Αυστραλούς να έχουν σκαρώσει ένα από τα πιο αμφίρροπα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, την ώρα που ο τρίτος, Haiden Deegan (Yamaha) απέχει αρκετά στους 218 βαθμούς και βέβαια δεν είναι άμεσα απειλητικός, με τον Jorge Prado (KTM) στην τέταρτη θέση και 202 βαθμούς.

Στο πρώτο σκέλος των 450 νικητής αναδείχθηκε ο Hunter Lawrence, δεύτερος ο Jett Lawrence και τρίτος ο Deegan, ενώ στον δεύτερο αγώνα η πρωτιά πήγε στον Jett, δεύτερος ήταν ο Deegan και τρίτος ο Jorge Prado (KTM).

ama pro mx southwick
#37 Cole Davies

Στη μάχη των 250 κυβικών εξελίσσεται ένα άλλο δράμα, με τους Cole Davies (Yamaha) και Levi Kitchen (Kawasaki) να μονομαχούν για τον τίτλο με μόλις δύο βαθμούς διαφορά, ωστόσο στο Southwick ήταν ένας άλλος αναβάτης που έκλεψε την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο.

Ο Βέλγος Sacha Coenen (KTM), πρωτοπόρος της ΜΧ2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM, έτρεξε εκτάκτως με wildcard στον αμερικανικό αγώνα και κυριολεκτικά διέλυσε τον ανταγωνισμό!

Στο πρώτο σκέλος ο Coenen έφυγε από την αρχή μπροστά και έφτασε στην καρό σημαία 33,4 ολόκληρα δευτερόλεπτα πριν τον δεύτερο! Στο δε δεύτερο σκέλος ο Βέλγος επανέλαβε τη σαρωτική του κυριαρχία και πήρε ξανά τη νίκη, παρότι τέσσερα λεπτά προ του τέλους είχε πτώση. Ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά του από όλους τους υπόλοιπους που ξανασηκώθηκε και πήρε τη νίκη εύκολα και απροβλημάτιστα με 3 δευτερόλεπτα από τον κοντινότερο αντίπαλο!

Όσον αφορά στη μάχη του τίτλου της κατηγορίας, ο Davies διατήρησε την πρωτιά στην κατάταξη, παρότι ο Kitchen ήταν ο καλύτερος μεταξύ τους βάσει βαθμολογικής συγκομιδής. Με τερματισμούς στις θέσεις 2 και 4 στα δύο σκέλη του αγώνα, ο Kitchen τερμάτισε στο σύνολο δεύτερος πίσω από τον Coenen, ενώ ο Davies πήρε την τρίτη θέση, αλλά είχε ένα κακό πρώτο σκέλος που τερμάτισε έβδομος και μάζεψε τους βαθμούς που χρειαζόταν με τον τελευταίο αγώνα στον οποίο ήταν δεύτερος.

Έτσι στην κατάταξη προηγείται ακόμη ο Davies με 227 βαθμούς και τον κυνηγά ο Kitchen με 225, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να καθησυχάζουν όταν πίσω τους βρίσκονται οι Jo Shimoda και Julien Beaumer ισόβαθμοι στους 194 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος του πρωταθλήματος AMA Pro Motocross, έβδομος σε σύνολο έντεκα, θα γίνει στις 18 Ιουλίου στο Spring Creek MX Park.

Ετικέτες