MXGP 2024, Ινδονησία - o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP [VIDEO]

O Lucas Coenen κερδίζει στην MX2
motomag MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

8/7/2024

Ο δωδέκατος γύρος της χρονιάς ο οποίος έλαβε χώρα στην Ινδονησία, είχε ως πρωταγωνιστές τους Jeffrey Herlings (MXGP) και Lucas Coenen (Husqvarna MX2). Αμφότεροι κέρδισαν με εμφατικό τρόπο και τους δύο αγώνες που διεξήχθησαν στην απαιτητική πίστα του Lombok.

Στην κατηγορία MXGP o Herlings της ΚΤΜ ήταν ταχύτερος σε όλες τις διαδικασίες ωστόσο στην εκκίνηση του πρώτου αγώνα ο Tim Gajser (Honda) πήρε το Holeshot, με τον αναβάτη της ΚΤΜ να τον ακολουθεί κατά πόδας. Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Jeremy Seewer (Kawasaki) και Mattia Guadagnini (Husqvarna) οι οποίοι βρέθηκαν εμπρός από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Prado (GASGAS).

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

O Prado ωστόσο λίγο αργότερα θα περνούσε μπροστά από τους Seewer και Guadagnini και θα βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής από τον Herlings με τον ίδιο να θέλει να βρεθεί κοντά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Gajser. Αυτό εν τέλει δεν κατέστη δυνατό καθώς οι Gasjer και Herlings κατάφεραν με ταχύτερους γύρους να απομακρυνθούν από τον αναβάτη της GASGAS.

Ο Herlings στον 13ο γύρο του αγώνα ξεκίνησε την επίθεση του, με τον αναβάτη της KTΜ να έχει ταχύτερο ρυθμό από αυτόν της Honda. O Herlings κατάφερε να βρεθεί με άνεση στην πρώτη θέση με τον ίδιο να ανοίγει συνεχώς τη διαφορά του από τους υπόλοιπους. Βλέποντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για να απειλήσει τον Herlings ο Gasjer προτίμησε να τερματίσει στη δεύτερη θέση και να καρπωθεί τους πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι μπορεί να αποδειχθούν χρυσάφι στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στη τρίτη θέση τερμάτισε στον πρώτο αγώνα ο Calvin Vlaanderen (Yamaha), ο οποίος κατάφερε στα τελευταία στάδια του αγώνα να στερήσει το βάθρο από τον Jorge Prado ο οποίος έχασε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε μία επανάληψη. Ο Gasjer πήρε το Holeshot, με τον Herlings να ακολουθεί. Guadagnini, Vlaanderen και Seewer είχαν κάνει με τη σειρά τους πολύ καλή εκκίνηση ενώ ο Jorge Prado είχε βρεθεί στην ένατη θέση. Την έκπληξη είχε κάνει στο δεύτερο αγώνα στην Ινδονησία ο αναβάτης της Honda, Valentin Guillod ο οποίος είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση πίσω από τους Herlings, Gasjer και Vlaanderen.

O Herlings είχε καταφέρει γρήγορα να βρεθεί στην πρωτοπορία με τον Gasjer να έχει μόνο ένα στόχο να πάρει τους βαθμούς για το πρωτάθλημα και να κρατήσει πίσω τον Prado. Ο Herlings λίγο αργότερα θα έπαιρνε με άνεση τη νίκη και στο δεύτερο αγώνα της ημέρας φεύγοντας από την Ινδονησία με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Πίσω από τον Herlings βρέθηκε και πάλι ο Gasjer ο οποίος πήρε τους πολύτιμους βαθμούς της δεύτερης θέσης.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου τερμάτισε ο Calvin Vlaanderen ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αγώνα στην Ινδονησία, με τον Valentin Guillod να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Ο Prado κατάφερε να ανακτήσει κάποιες θέσεις για να τερματίσει τελικά στην πέμπτη θέση.

Όσον αφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος του MXGP, o Tim Gasjer (Honda) προηγείται έχοντας 608 βαθμούς, με τους Jorge Prado (GASGAS) και Jeffrey Herlings (KTM0, να ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με 574 και 557 βαθμούς αντίστοιχα.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στην ΜΧ2 κατηγορία o Lucas Coenen ήταν σε εντυπωσιακή φόρμα όλο το Σαββατοκύριακο. Όπως είδαμε να συμβαίνει και στη μεγάλη κατηγορία MXGP, το Holeshot πήρε αυτός που ξεκινούσε στη δεύτερη θέση με τον Simon Laengenfelder (GASGAS), να οδηγεί την κούρσα. Καλή εκκίνηση είχαν κάνει και οι Kay de Wolf (Husqvarna), Mikkel Haarup (Triumph) και Sacha Coenen (KTM), οι οποίοι ήταν κοντά στους πρωτοπόρους.

Με τους γύρους να κυλούν, ο Lucas Coenen κρατούσε την πρωτοπορία, ωστόσο ο Kay de Wolf ο οποίος είχε περάσει στη δεύτερη θέση μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Λίγο αργότερα ωστόσο ένα λάθος του θα του στερούσε τη δυνατότητα να παλέψει για τη νίκη, ενώ την ατυχία αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Laengenfelder ο οποίος ανέβηκε και πάλι στη δεύτερη θέση.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στη συνέχεια δεν είχαμε καμία αλλαγή στην κατάταξη, με τον Lucas Coenen να κερδίζει τον πρώτο αγώνα και τους Simon Laengenfelder και Kay de Wolf να συμπληρώνουν τις δύο θέσεις του βάθρου. Ακόμη έναν καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Haarup με την Triumph, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και με τον Liam Everts της KTM να συμπληρώνει την πεντάδα.

Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας ο Laengenfelder πήρε εκ νέου το Holeshot με τον Lucas Coenen να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο Coenen ήταν αποφασισμένος να κερδίσει και τον δεύτερο αγώνα της κατηγορίας MX2 και αυτό φάνηκε από το πόσο πίεζε. Ο αναβάτης της Husqvarna λίγο έλειψε να συγκρουστεί με αυτόν της GASGAS, με τον Laengenfelder να καταφέρνει να μείνει στην πρώτη θέση.

Η πρωτοπορία του Laengenfelder δεν κράτησε για πολύ καθώς ένα λάθος επέτρεψε στον Lucas Coenen να περάσει μπροστά. Μετά από αυτό το συμβάν ο αναβάτης της Husqvarna πέρασε τη γραμμή του τερματισμού με άνεση κάνοντας το δύο στα δύο στην Ινδονησία. Τρομερό αγώνα έκανε ο Andrea Adamo (KTM), ο οποίος κατάφερε να περάσει τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον και να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Mikkel Haarup της Triumph.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP

Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Liam Everts (KTM), με τους Simon Laengenfelder (GASGAS) και Kay de Wolf (Husqvarna) να τερματίζουν στην πέμπτη και έκτη θέση.

Όσον αφορά την βαθμολογία της ΜΧ2, ο Kay de Wolf (Husqvarna) προηγείται έχοντας 576 βαθμούς με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 527 βαθμούς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Simon Laengenfelder (GASGAS) με 509 βαθμούς.

Επόμενος σταθμός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross, ο αγώνας της Τσεχίας στις 21 Ιουλίου.

MXGP Ινδονησία – o Herlings με KTM κερδίζει στην MXGP [VIDEO]

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ

Συμβόλαιο με τον καιρό είχε η πίστα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Τρίκαλα: Εντατικός ο ρυθμός του 2ου αγώνα – Νίκες για ΑΝΔΡΕΟΥ – ΜΠΑΚΑ – ΓΑΝΩΤΗ – ΤΑΜΒΑΚΟ – ΤΖΙΩΡΑ – ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ – ΣΤΡΟΥΓΚΗ – ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ – ΛΑΜΠΡΟΥ
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

25/5/2026

Την πρώτη του νίκη είδε ο Ανδρέας Ανδρέου (#101 Triumph) αλλά γλυκόπικρη ήταν η ημέρα για την οικογένεια της Triumph καθώς ο Μάριος Κανάκης (#49 Triumph), ένας από τους καλύτερους αναβάτες της χώρας τα τελευταία χρόνια, τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο σκέλος ενώ έχει μπροστά του και τον βραχνά της αποκατάστασης. Είχε με διαφορά τον ταχύτερο ρυθμό διατηρώντας και τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Στο πρώτο σκέλος τον ταχύτερο γύρο της MX1 σημείωσε ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής (#338 TM), ένα σκέλος σε τελείως διαφορετικό ρυθμό για όλους με άλλες επίσης συνθήκες.

Νικητής και στα δύο σκέλη της MX1 με διαφορά, ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου που δείχνει πως έχει αρχίσει να συνηθίζει την μοτοσυκλέτα της Triumph και εκτός από τους χρόνους, είχε και εντυπωσιακά περάσματα από την φακό της φωτογραφικής μηχανής. Δεύτερος και στα δύο σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής και εναλλαγή είχαμε για τον Φραγκίσκο Ζούνη (#37 Yamaha) που πήρε συνολικά την τρίτη θέση της ημέρας.

Για ακόμη μία φορά ο Δημήτρης Μπακας δεν κέρδισε απλά την MX300 αλλά σκαρφάλωσε ψηλά στην γενική κατάταξη, όπως αντίστοιχα ανταγωνιστικός ήταν και ο Κυρικάκος Μπόγρης (#151 TM), με τον Ηλία Καραγιάννη (#174 Fantic) να κλείνει το βάθρο στης MX300.

Και στα δύο σκέλη της MX2 είχαμε μία τριάδα αναβατών στις ίδιες θέσεις, πρώτος ο Δημήτρης Γανωτής (#141 Yamaha), δεύτερος ο Νίκος Λυρίου (#161 Fantic) και τρίτος ο Σωτήρης Θεοδωρίδης (#344 GASGAS). Απίστευτος ο Ταμβάκος Χρήστος (#66 Yamaha) γιατί ανέβηκε στην πεντάδα της γενικής κατάταξης του αγώνα των κοινών κατηγοριών MX2-MX125, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή προσπάθεια. Το βάθρο της MX125 έκλεισαν ο Κωνσταντίνος Ποϊραζής (#123 KTM) και ο Γιώργος Χατζάκης (#21 Yamaha)

Στην MXOPEN είχαμε επίσης μία τριάδα που κέρδισε τα δύο σκέλη αλλά με εναλλαγή για την δεύτερη και τρίτη θέση. Την νίκη πήρε ο Κωνσταντίνος Τζιώρας (#46 KTM), ακολουθούμενος από τον Μπουρίκα Ευάγγελο (#299 Honda) και Σκύβαλο Εμμανουήλ (#120 Yamaha).

Στην MXSenior επίσης μία σταθερή τριάδα όμως αυτή τη  φορά ξεχώρισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης (#68 KTM) με δύο νίκες ακολουθούμενος από την Δημολιάνη Σταμάτη (#5 KTM) στην δεύτερη θέση και στους δύο αγώνες με τον συντάκτη του MOTO, Δημήτρη Κεραμιδά (#777 Suzuki) να ολοκληρώνει το βάθρο κάνοντας υπερ-προσπάθεια έπειτα από ατύχημα που είχε κατά την διάρκεια προπόνησης. Ένα ατύχημα που πήγε πολύ πίσω τον πολυπρωταθλητή που είχε κάνει σχέδια για αγώνες εξωτερικού.

Στην φιλόδοξη MX85 την νίκη πήρε ο Στρούγκης Θεόδωρος (#3 Yamaha) με μία πρώτη και μία δεύτερη θέση καθώς στην δεύτερη θέση με μία τρίτη και μία πρώτη, ανέβηκε ο Ευθύμιος Ψαρογιάννης (#228 KTM), ακολουθούμενος από τον Αντώνη Τσιγκολη (#98 KTM) με μία δεύτερη και μία τρίτη θέση.

Στην MX65 ο Δημήτρης Φωτόπουλος (#1 Yamaha) κατάφερε την διπλή νίκη και έτσι την πρώτη θέση της γενικής, πίσω του πιο σταθερός με δύο τρίτες θέσεις ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (#114 Yamaha), έναντι του Αχιλλέα Γεροκώστα (#222 Yamaha) που πήρε την τρίτη θέση.

Στην MXWOMEN οι αδερφές Λάμπρου για ακόμη μία φορά στις δύο πρώτες θέσεις. Λάμπρου Ιωάννα (#7 Yamaha) με δύο νίκες και Λάμπρου Αμαλία (#17 Yamaha) με δύο δεύτερες θέσης. Επίσης σταθερά στην κατάταξη και η Άννα Αραμπατζη (#960 Husqvarna) με δύο τρίτες θέσεις.

Ακολουθούν πρώτες φωτογραφίες και αποτελέσματα: