MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Στη μεγάλη κατηγορία με το ΜΧ 450 Fi 4Τ και αναβάτη τον... Max Nagl
motomag MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/9/2023

Η ΤΜ Racing έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2015 στη μεγάλη κατηγορία MXGP με αναβάτη τον Davide Guarneri, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη στήριξη ιδιωτών αναβατών κυρίως στην κατηγορία ΜΧ2 και EMX250. Τώρα, η ιταλική εταιρεία βλέποντας πως το MXGP αποκτά συνεχώς δημοσιότητα και κύρος, αποφάσισε να επιστρέψει στο παγκόσμιο χωμάτινο αγωνιστικό στερέωμα, αρχής γενομένης από το 2024.

Η ΤΜ Racing η οποία εδρεύει στο Pesaro της Ιταλίας, για την επιστροφή της στο MXGP το 2024 επιστρατεύει τον Max Nagl, με τον Γερμανό να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα της Γερμανίας το 2019. Σημειώστε πως η TM Racing δεν θα κατασκευάσει κάποια νέα μοτοσυκλέτα για το 2024, καθώς στην επιστροφή του ο Nagl θα χρησιμοποιήσει το MX 450 Fi 4T το οποίο βγήκε στην παραγωγή το... 2015, ωστόσο αυτό θα έχει αλλαγές στον κινητήρα, στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις. Ο στόχος σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία είναι αρχικά ο Nagl να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός καθώς έχει μακρά αποχή από το MXGP, και στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα της MX 450 Fi 4T να εξελιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον Γερμανό.

Ο Marco Ricciardi Team Manager της TM Racing ανέφερε: "Η ένταξη του Max Nagl στην ομάδα μας είναι μεγάλη τιμή. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Max, για τον επαγγελματισμό και την ειλικρίνεια που επιδεικνύει εδώ και τόσα χρόνια στα paddock. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος αναβάτης για την επιστροφή μας στην κορυφαία κατηγορία. Για να σας πω την αλήθεια, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του project. H TM Racing αποφάσισε να δουλέψει προς τα πάνω και να επιστρέψει στο MXGP! Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρέχουμε στον Max την καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχε ποτέ”.

MXGP
Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 2025 – 6ος αγώνας Τρίκαλα: MEGA GALLERY

Όλη η δράση του 6ου και τελευταίου αγώνα σε ένα σημείο!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2025 - 6ος αγώνας Τρίκαλα: MEGA GALLERY
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/10/2025

Σε μία από τις καλύτερες πίστες των Βαλκανίων όπου ο καιρός προσπάθησε να δυσκολέψει τους αναβάτες και το Σάββατο το κατάφερε σε ένα βαθμό, η νέα φορά και η δουλειά που έχει γίνει από τους διοργανωτές, υπερίσχυσαν θριαμβευτικά και στο τέλος επικράτησε το δυνατό θέαμα.

Αυτό ακριβώς αποτυπώνεται στην μεγάλη συλλογή φωτογραφιών που ακολουθεί. Πιστό στο ραντεβού μας, το MOTO, το Ν1 περιοδικό μοτοσυκλέτας βάση πωλήσεων και το μόνο μέσο που επενδύει στους αγώνες μοτοσυκλέτας, αποθανατίζει την προσπάθεια των Ελλήνων αναβατών.

Ρεπορτάζ και αποτελέσματα αγώνα εδώ.

Ακολουθούν οι Συλλογές Φωτογραφιών χωρισμένες ανά κατηγορία: