MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross

Στη μεγάλη κατηγορία με το ΜΧ 450 Fi 4Τ και αναβάτη τον... Max Nagl
motomag MXGP: H TM Racing επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/9/2023

Η ΤΜ Racing έκανε την τελευταία της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross το 2015 στη μεγάλη κατηγορία MXGP με αναβάτη τον Davide Guarneri, ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τη στήριξη ιδιωτών αναβατών κυρίως στην κατηγορία ΜΧ2 και EMX250. Τώρα, η ιταλική εταιρεία βλέποντας πως το MXGP αποκτά συνεχώς δημοσιότητα και κύρος, αποφάσισε να επιστρέψει στο παγκόσμιο χωμάτινο αγωνιστικό στερέωμα, αρχής γενομένης από το 2024.

Η ΤΜ Racing η οποία εδρεύει στο Pesaro της Ιταλίας, για την επιστροφή της στο MXGP το 2024 επιστρατεύει τον Max Nagl, με τον Γερμανό να επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross μετά την τελευταία του εμφάνιση στον αγώνα της Γερμανίας το 2019. Σημειώστε πως η TM Racing δεν θα κατασκευάσει κάποια νέα μοτοσυκλέτα για το 2024, καθώς στην επιστροφή του ο Nagl θα χρησιμοποιήσει το MX 450 Fi 4T το οποίο βγήκε στην παραγωγή το... 2015, ωστόσο αυτό θα έχει αλλαγές στον κινητήρα, στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις. Ο στόχος σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία είναι αρχικά ο Nagl να μπορέσει να είναι ανταγωνιστικός καθώς έχει μακρά αποχή από το MXGP, και στη συνέχεια η μοτοσυκλέτα της MX 450 Fi 4T να εξελιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τον Γερμανό.

Ο Marco Ricciardi Team Manager της TM Racing ανέφερε: "Η ένταξη του Max Nagl στην ομάδα μας είναι μεγάλη τιμή. Έχω την καλύτερη άποψη για τον Max, για τον επαγγελματισμό και την ειλικρίνεια που επιδεικνύει εδώ και τόσα χρόνια στα paddock. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος αναβάτης για την επιστροφή μας στην κορυφαία κατηγορία. Για να σας πω την αλήθεια, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του project. H TM Racing αποφάσισε να δουλέψει προς τα πάνω και να επιστρέψει στο MXGP! Τώρα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παρέχουμε στον Max την καλύτερη μοτοσυκλέτα που είχε ποτέ”.

MXGP
Ετικέτες

Triumph: Μπαίνει δυνατά στο ελληνικό motocross – Υπέγραψε τον Μάριο Κανάκη

Συμμετοχή στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1 – Με την Triumph TX 450-X
Triumph Kanakis
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/12/2025

Η βρετανική εταιρεία συνεχίζει με αμείωτη ισχύ την εμπλοκή της στον κόσμο του offroad, με την ελληνική αντιπροσωπεία να υποστηρίζει στη χώρα μας έναν από τους ταχύτερους αναβάτες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross.

Ακριβώς πριν δέκα χρόνια ένα δεκάχρονο παιδί μπήκε στην ομάδα MotoAction και την αγωνιστική δράση motocross πάνω σε ένα KTM SX65, το οποίο προετοίμασαν με μεγάλη χαρά, μιας και νεαρός τότε Μάριος Κανάκης έδειξε σημάδια εξαιρετικής οδηγικής ικανότητας, αντίληψης και προσαρμογής στις δύσκολες συνθήκες.

Triumph Kanakis

Τα χρόνια πέρασαν γρήγορα, κερδίζοντας πρωταθλήματα, δουλεύοντας σκληρά με ήθος και ευγένεια απέναντι σε συναθλητές, προπονητές και συνεργάτες.

Triumph Kanakis

Το 2025 τερμάτισε δεύτερος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην πρώτη του χρονιά συμμετοχής στην απόλυτη κατηγορία MX1 450 κυβικών εκατοστών.

Triumph Kanakis

Η ομάδα παρουσιάζει τη συνεργασία της, για την αγωνιστική σεζόν 2026 με τα χρώματα της Triumph Racing Greece.

Triumph Kanakis

Σήμερα παρέλαβε τις νέες του μοτοσυκλέτες TF 450-X ξεκινώντας ένα νέο "ταξίδι" στο Motocross, στο οποίο η ομάδα της MotoAction θα είναι δίπλα του.

Triumph Kanakis