MXGP Team HRC - Στο MXGP τώρα και στην MX2 [VIDEO]

Σημαντικό το νέο προτζεκτ της Honda στη μικρή κατηγορία
Honda CRF 250 R
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/2/2024

Η ομάδα της Honda παρουσίασε τη σύνθεση της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024 με τους Tim Gajser και Ruben Fernandez να αγωνίζονται στην MXGP κατηγορία με CRF 450R και τον Ferruccio Zanchi να αγωνίζεται στην MX2 με CRF 250R.

Όσον αφορά τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας -MXGP- για την ομάδα Team HRC δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Gajser μπορεί το 2023 να μην ήταν στο επίπεδο που θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τους δύο από τους τρεις τελευταίους γύρους της περσινής χρονιάς.

Ο Ruben Fernandez ο οποίος πέρυσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στην MXGP κατηγορία, θέλει τη φετινή χρονιά να είναι πιο ανταγωνιστικός βοηθώντας ταυτόχρονα την ομάδα του όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Αμφότεροι θα οδηγούν το νέο Honda CRF 450R.

MXGP Team HRC – Επιστρέφει με εργοστασιακή παρουσία εκτός από την MXGP και στην MX2 [VIDEO]

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται όμως η επιστροφή της Honda το 2024 ως εργοστασιακή συμμετοχή στην κατηγορία MX2. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν ιδιωτικές ομάδες οι οποίες αγωνιζόταν με το CRF 250R ωστόσο φέτος η ιαπωνική εταιρεία επανέρχεται στο προσκήνιο στην μικρή κατηγορία. Ο αναβάτης ο οποίος θα κάνει το επόμενο βήμα για την Team HRC στην MX2 κατηγορία θα είναι ο Ferruccio Zanchi.

Zanchi

Ο Ιταλός πέρυσι αγωνίστηκε στο EMX250 ενώ κατά καιρούς έχει κάνει wildcard συμμετοχές στην MX2 κατηγορία. Ο Zanchi θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Gasjer καθώς ο Σλοβένος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην MX2 το 2015 με την Honda.

MXGP Team HRC – Επιστρέφει με εργοστασιακή παρουσία εκτός από την MXGP και στην MX2 [VIDEO]

O Tim Gajser δήλωσε: ”Η προετοιμασία έχει πάει αρκετά καλά ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα δουλεύει σκληρά για φτάσουν όλα εκεί που πρέπει να είναι, ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.”

Ο Ruben Fernandez με τη σειρά του ανέφερε: “Ελπίζω να ξεκινήσω  τη χρονιά όπως και πέρυσι με νίκη. Έχουμε δουλέψει αρκετά όλο αυτό το διάστημα και είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.”

Ο Ferruccio Zanchi δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντική χρονιά για εμένα. Είμαι χαρούμενος που θα ηγηθώ του νέου προτζεκτ στην MX2 κατηγορία, ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί.”

Team HRC

 

Ετικέτες

MXGP - KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Εποχές 2010 θέλουν να ζήσουν ξανά οι Αυστριακοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross
motomag MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/7/2024

Από το 2025 η Red Bull KTM Factory Racing θα συνεργαστεί με την De Carli Racing στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2, στοχεύοντας να ζήσει και πάλι τις ένδοξες ημέρες του 2010, χρονιά που ξεκίνησε η κυριαρχία της πορτοκαλί αρμάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Η De Carli Racing με έδρα τη Ρώμη αποτέλεσε έναν κορυφαίο συνεργάτη της ΚΤΜ όταν αυτή κέρδιζε τον έναν Παγκόσμιο Τίτλο μετά τον άλλο στο MXGP. Τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι τους χώρισαν ωστόσο όπως λέει και το λαϊκό άσμα δεν υπάρχουν αντίο στο δρόμο μας μόνο κάποιες στιγμές χωρισμού.

MXGP – KTM και De Carli Racing ξανά μαζί

Και το λέμε αυτό γιατί από το 2025 η De Carli Racing θα είναι μαζί με την Red Bull KTM Factory Racing στις κατηγορίες MXGP και MX2. Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των αναβατών που θα απαρτίζουν την ομάδα, ωστόσο ανακοινώθηκε πως οι βάσεις της ομάδας θα είναι στην Αυστρία και στην Ιταλία ενώ οι διευθυντές θα είναι δύο στην μία περίπτωση ο Harry Norton, Team Manager της KTM και ο Davide de Carli, το αφεντικό της ιταλικής ομάδας.

Να θυμίσουμε πως η De Carli Racing ήταν πίσω από την GASGAS με την οποία ο Jorge Prado πέρυσι κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧGP κατηγορία.

Ο Pit Beirer, Motorsport Director ανέφερε: “Είναι φοβερό για εμάς να φέρουμε τον Davide και όλο το προσωπικό τους πίσω στην πορτοκαλί ομάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον τρόπο που εργάζονται και το πάθος που έχουν για το άθλημα. Η επιστροφή της De Carli Racing στα χρώματα της Red Bull KTM σημαίνει ότι θα είμαστε σε ακόμα πιο ισχυρή θέση για την επόμενη χρονιά στο MXGP”.

Ο Davide De Carli, Motorsport Director δήλωσε: “Είναι καλό το ότι επιστρέφουμε στην KTM. Είμαστε ενθουσιασμένοι και έχουμε ισχυρό κίνητρο για να βρεθούμε στην κορυφή. Θέλουμε να φέρουμε τίτλους για την ΚΤΜ”.

Ετικέτες