MXGP Team HRC - Στο MXGP τώρα και στην MX2 [VIDEO]

Σημαντικό το νέο προτζεκτ της Honda στη μικρή κατηγορία
Honda CRF 250 R
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/2/2024

Η ομάδα της Honda παρουσίασε τη σύνθεση της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross του 2024 με τους Tim Gajser και Ruben Fernandez να αγωνίζονται στην MXGP κατηγορία με CRF 450R και τον Ferruccio Zanchi να αγωνίζεται στην MX2 με CRF 250R.

Όσον αφορά τους αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας -MXGP- για την ομάδα Team HRC δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο πέντε φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Gajser μπορεί το 2023 να μην ήταν στο επίπεδο που θα ήθελε λόγω του τραυματισμού του ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τους δύο από τους τρεις τελευταίους γύρους της περσινής χρονιάς.

Ο Ruben Fernandez ο οποίος πέρυσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στην MXGP κατηγορία, θέλει τη φετινή χρονιά να είναι πιο ανταγωνιστικός βοηθώντας ταυτόχρονα την ομάδα του όσον αφορά τη συγκομιδή βαθμών. Αμφότεροι θα οδηγούν το νέο Honda CRF 450R.

MXGP Team HRC – Επιστρέφει με εργοστασιακή παρουσία εκτός από την MXGP και στην MX2 [VIDEO]

Εξαιρετικά σημαντική κρίνεται όμως η επιστροφή της Honda το 2024 ως εργοστασιακή συμμετοχή στην κατηγορία MX2. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν ιδιωτικές ομάδες οι οποίες αγωνιζόταν με το CRF 250R ωστόσο φέτος η ιαπωνική εταιρεία επανέρχεται στο προσκήνιο στην μικρή κατηγορία. Ο αναβάτης ο οποίος θα κάνει το επόμενο βήμα για την Team HRC στην MX2 κατηγορία θα είναι ο Ferruccio Zanchi.

Zanchi

Ο Ιταλός πέρυσι αγωνίστηκε στο EMX250 ενώ κατά καιρούς έχει κάνει wildcard συμμετοχές στην MX2 κατηγορία. Ο Zanchi θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Gasjer καθώς ο Σλοβένος είχε κατακτήσει τον τίτλο στην MX2 το 2015 με την Honda.

MXGP Team HRC – Επιστρέφει με εργοστασιακή παρουσία εκτός από την MXGP και στην MX2 [VIDEO]

O Tim Gajser δήλωσε: ”Η προετοιμασία έχει πάει αρκετά καλά ενόψει της νέας σεζόν. Η ομάδα δουλεύει σκληρά για φτάσουν όλα εκεί που πρέπει να είναι, ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.”

Ο Ruben Fernandez με τη σειρά του ανέφερε: “Ελπίζω να ξεκινήσω  τη χρονιά όπως και πέρυσι με νίκη. Έχουμε δουλέψει αρκετά όλο αυτό το διάστημα και είμαι χαρούμενος με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας.”

Ο Ferruccio Zanchi δήλωσε: “Είναι πολύ σημαντική χρονιά για εμένα. Είμαι χαρούμενος που θα ηγηθώ του νέου προτζεκτ στην MX2 κατηγορία, ελπίζω να είμαστε ανταγωνιστικοί.”

Team HRC

 

Ετικέτες

Junior e-Motocross Series – Για 4η χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Οι εγγραφές ξεκίνησαν με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του MXGP
motomag Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

Ο υποστηρικτικός θεσμός Junior e-Motocross Series που έχει δημιουργήσει η Infront Moto Racing και τo PIERER Mobility Group επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τους νεαρούς συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS.

Το 2023 ο συγκεκριμένος θεσμός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 40 συμμετέχοντες ενώ τα δύο τελευταία χρόνια πρωταθλητής έχει αναδειχθεί ο Timoteï Cez με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της GASGAS MC-E 5.

Για τη φετινή χρονιά το Junior e-Motocross Series αναμένεται να προσελκύσει και πάλι συμμετέχοντες από πολλά μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο, ενώ οι πέντε γύροι του θεσμού θα διεξαχθούν αποκλειστικά στην Γηραιά Ήπειρο κατά τη διάρκεια του MXGP.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ηλικίας 6-8 ετών (η ηλικία μετράει από την 1η Ιανουαρίου 2024) και να οδηγούν μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα εκ των τριών εταιρειών: KTM SX-E 5, GASGAS MC-E 5 ή Husqvarna EE 5. Επιπρόσθετα θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν σε τουλάχιστον τρεις γύρους, με τους μικρούς αγωνιζόμενους να λαμβάνουν υποστήριξη από τις εκάστοτε ομάδες με τις οποίες θα λάβουν μέρος.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Το Junior e-Motocross Series θα εκκινήσει από την Γαλλία και το MXGP of France στις 19 Μαΐου και στη συνέχεια ο θεσμός θα βρεθεί στη Γερμανία για τo MXGP of Germany στις 2 Ιουλίου. Τον ίδιο μήνα οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διπλό αγώνα στην Τσεχία στο MXGP of Czech Republic στις 20 και 21 Ιουλίου, με την αυλαία να πέφτει στις 25 Αυγούστου στην Ελβετία και το MXGP of Switzerland.

Ο David Luongo, CEO της Infront Moto Racing δήλωσε: "Μπαίνουμε τώρα στο τέταρτο έτος αυτής της σειράς και η σκληρή δουλειά αξίζει τον κόπο. Για τους νεαρούς αναβάτες είναι πολύ σημαντικό όπως και για τις ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS οι οποίες μέσα από τον θεσμό εξελίσσουν τις μοτοσυκλέτες τους.”

Ο Federico Valentini, Vice President Global Motorcycle Marketing, KTM AG ανέφερε: "Έχει γίνει πραγματικά δημοφιλής ο συγκεκριμένος θεσμός. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός καθώς οι νέοι αναβάτες που μπαίνουν στον χώρο συνεχώς εξελίσσονται αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις μοτοσυκλέτες μας οπότε έχουμε διπλό κέρδος.”

Αν κάποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό Junior e-Motocross Series, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.junioremotocross.com.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Πρόγραμμα Junior e-Motocross Series

  • Γύρος 1: 19 Μαΐου – MXGP of France – St. Jean d-Angely
  • Γύρος 2: 2 Ιουνίου – MXGP of Germany – Teutschenthal
  • Γύρος 3: 20 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket 
  • Γύρος 4: 21 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket
  • Γύρος 5: 25 Αυγούστου – MXGP of Switzerland – Frauenfeld
Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

 

Ετικέτες