Νίκη και βάθρα για την Yamaha στην έναρξη του Π.Π. Motocross

Δυνατή εκκίνηση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/4/2022

Η αγωνιστική ομάδα της Yamaha έδωσε το παρόν στον πρώτο αγώνα του Παννεληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες με τον Γιάννη Τουρατζίδη να παίρνει τη νίκη στην MX1 και το ίδιο να κάνει και ο Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ300. Περισσότερες λεπτομέρειες από την συνολική παρουσία της Yamaha σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα θα βρείτε στο δελτίο τύπου της “μπλέ” ομάδας που ακολουθεί:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS 2022

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ !

1ος αγώνας 16-17 Απριλίου 2022, Κρηνίδες Καβάλας

#yamahakeepssafe   #yamahakeepsracing   #blucruofficial

 

Οι μηχανές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS «άναψαν» για πρώτη φορά για το 2022, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου στις Κρηνίδες της όμορφης Καβάλας.

Η πίστα ήταν προσεγμένη και πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνοντας το έναυσμα για έναν συναρπαστικό αγώνα. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός το Σάββατο και όλοι οι αναβάτες απόλαυσαν τις δοκιμές τους και οι μικρές κατηγορίες τα πρώτα τους σκέλη. Η αλλαγή όμως του σκηνικού την Κυριακή με έντονες βροχοπτώσεις ειδικά από το μεσημέρι και μετά, απαιτούσαν ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες και άριστη φυσική κατάσταση!

MX1: Ο Γιάννης Τουρατζίδης (100) επέστρεψε ανανεωμένος και σαν να μην πέρασε μια μέρα, ανέβηκε στο 1ο σκαλί του βάθρου με την ασυναγώνιστη YZ450F. Την 4η και 5η θέση κατέκτησε ο Ανδρέας Ανδρέου (101) και ο Δημήτρης Τουρατζίδης (200).

ΜΧ300: Πρωταγωνιστής της κατηγορίας για το 2022 φαίνεται να είναι ο Ανδρέας Ανδρέου (101), ο οποίος εύκολα κέρδισε την 1η θέση σκαρφαλώνοντας πολύ ψηλά στην κατάταξη και στην ΜΧ1 με την εκρηκτική YZ250.

ΜΧ2: Το ντεμπούτο του στην κατηγορία με YZ250F κάνει φέτος ο Καμαρινός Παυλόπουλος (84) τερματίζοντας τελικά 9ος στον αγώνα με μία 5η και μία 12η θέση στα σκέλη, ύστερα από ελαφριά πτώση.

Μαζί με την ΜΧ2, παραδοσιακά αγωνίζεται και η ΜΧ125: Ξεκάθαρα 1οςκαι με διαφορά ο Σωτήρης Φωτάκης (94), ο οποίος εκτός από την κατηγορία του, έφτασε και στην 5η θέση της ΜΧ2. Το μετάλλιο της 4ης θέσης παίρνει ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31), πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία με τη Yamaha ΥΖ125 του.

Στην κατηγορία MX Women, οικογενειακή υπόθεση η 1η και 2η θέση του αγώνα για τις αχώριστες Λάμπρου Ιωάννα (7) & Λάμπρου Αμαλία (17) με Yamaha YZ250F και ΥΖ125 αντίστοιχα.

ΜΧ85: Λευτέρης Παπαδάκης (177) στο 2ο σκαλί του βάθρου, με τον  Χρήστο Ταμβάκο (66) να ακολουθεί στην 4η θέση και οι δύο συμμετέχοντες στον Ευρωπαϊκό θεσμό του YZ bLU cRU.

ΜΧ65: Μια μπλε κατηγορία με 8 νεαρούς αναβάτες Yamaha ΥΖ65, οι οποίοι βρήκαν το «πάτημά» τους και κατάφεραν να τερματίσουν στο λασπωμένο τερέν διασκεδάζοντας και μένοντας συγκεντρωμένοι ως το τέλος διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο αλλά και τη συμμετοχή τους στο YZ bLU cRU : 1ος ο Γιώργος Τσαλίκης (25), 2ος ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125). Ακολούθησαν στην 5η θέση ο Θεόδωρος Στρούγκης (51), στην 7η ο Δημήτρης Φωτόπουλος (911), Γιάννης Κουκαλιώτης στην 11η θέση (125) και στην 13η ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (114).

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αθλητή της ΜΧ1, Μανώλη Κρητικό (161), αναμένοντας σύντομα την επιστροφή του!

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 7-8 Μαΐου στην πίστα της Σπερχειάδας!

Καλή Ανάσταση!

 


 

 

MXGP 2026, 4ος γύρος, Ιταλία: Πρωταγωνίστησαν Lucas Coenen και KTM

Στην MX2 Längenfelder και Sacha Coenen μάζεψαν από 47 βαθμούς
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/4/2026

Ο τέταρτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2026 πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Σαρδηνία, εκεί που πρωταγωνίστησε ο Lucas Coenen με KTM στην MXGP, ενώ την κορυφή μοιράστηκαν Längenfelder και Sacha Coenen στην MX2 και εκείνοι με KTM!

MXGP

Στην αρχή του πρώτου αγώνα οι Tom Vialle, Jeffrey Herlings, Oriol Oliver, Lucas Coenen, Ruben Fernandez και Kay de Wolf έφυγαν μπροστά. Ο Tim Gajser έμεινε λίγο πιο πίσω, ενώ ο teammate του Maxime Renaux αγωνίστηκε με ίωση και είχε πτώση στον πρώτο γύρο. Ο Coenen ανέβασε σύντομα ρυθμό και ξεπέρασε τον Oliver, ενώ έφτασε και τον Vialle. Οι Febvre και De Wolf πέρασαν επίσης τον Oliver, την ίδια ώρα που ο Coenen περνούσε τον πρωτοπόρο μέχρι εκείνη την ώρα Herlings.

Στο τέλος, ο Coenen πήρε μία άνετη νίκη με 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Jeffrey Herlings, με τον Febvre να παίρνει την τρίτη θέση.

Lucas Coenen
Lucas Coenen

Στον δεύτερο αγώνα οι Vialle, Febvre, Coenen και Oliver ξεχώρισαν στην αρχή. Ο Herlings ήταν πέμπτος και πλησίαζε το γκρουπ αυτό. Μερικούς γύρους αργότερα, για την πρωτοπορία πάλευαν οι Coenen και Herlings, με τον Vialle να πέφτει και τον Febvre να περνά τρίτος, όμως στην συνέχεια ο De Wolf τον προσπέρασε για την τρίτη θέση.

Τον αγώνα κέρδισε ξανά ο Lucas Coenen, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Herlings και στην τρίτη ο rookie Kay de Wolf, κατακτώντας έτσι το πρώτο του βάθρο στην κατηγορία MXGP.

Jeffrey Herlings
Jeffrey Herlings

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους δέκα πρώτους της γενικής κατάταξης.

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

192

2

Jeffrey Herlings

Honda

178

3

Tom Vialle

Honda

162

4

Romain Febvre

Kawasaki

160

5

Tim Gajser

Yamaha

149

6

Maxime Renaux

Yamaha

143

7

Ruben Fernandez

Honda

115

8

Andrea Adamo

KTM

107

9

Kay de Wolf

Husqvarna

105

10

Calvin Vlaanderen

Ducati

90

 

MX2

Η Red Bull KTM Factory Racing κατέκτησε τη νίκη και στην κατηγορία MX2, με τον Simon Längenfelder να ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο στη Σαρδηνία, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μετά από αποτελέσματα 2-1. Ο Sacha Coenen έκανε αντίστροφα το 1-2 στους δύο αγώνες, συγκέντρωσε 47 βαθμούς, όπως και ο Längenfelder, που κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στη γενική κατάταξη.

Längenfelder
Simon Längenfelder

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους δέκα πρώτους της γενικής κατάταξης.

Θέση

Αναβάτης

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

205

2

Sacha Coenen

KTM

181

3

Liam Everts

Husqvarna

166

4

Camden McLellan

TRI

162

5

Guillem Farres

TRI

153

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

143

7

Mathis Valin

Kawasaki

118

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

114

9

Valerio Lata

Honda

105

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

87