Νίκη και βάθρα για την Yamaha στην έναρξη του Π.Π. Motocross

Δυνατή εκκίνηση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/4/2022

Η αγωνιστική ομάδα της Yamaha έδωσε το παρόν στον πρώτο αγώνα του Παννεληνίου Πρωταθλήματος Motocross στις Κρηνίδες με τον Γιάννη Τουρατζίδη να παίρνει τη νίκη στην MX1 και το ίδιο να κάνει και ο Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ300. Περισσότερες λεπτομέρειες από την συνολική παρουσία της Yamaha σε όλες τις κατηγορίες του αγώνα θα βρείτε στο δελτίο τύπου της “μπλέ” ομάδας που ακολουθεί:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ MOTOCROSS 2022

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΕ !

1ος αγώνας 16-17 Απριλίου 2022, Κρηνίδες Καβάλας

#yamahakeepssafe   #yamahakeepsracing   #blucruofficial

 

Οι μηχανές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS «άναψαν» για πρώτη φορά για το 2022, το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Απριλίου στις Κρηνίδες της όμορφης Καβάλας.

Η πίστα ήταν προσεγμένη και πληρούσε όλους τους κανόνες ασφαλείας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δίνοντας το έναυσμα για έναν συναρπαστικό αγώνα. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός το Σάββατο και όλοι οι αναβάτες απόλαυσαν τις δοκιμές τους και οι μικρές κατηγορίες τα πρώτα τους σκέλη. Η αλλαγή όμως του σκηνικού την Κυριακή με έντονες βροχοπτώσεις ειδικά από το μεσημέρι και μετά, απαιτούσαν ιδιαίτερες οδηγικές ικανότητες και άριστη φυσική κατάσταση!

MX1: Ο Γιάννης Τουρατζίδης (100) επέστρεψε ανανεωμένος και σαν να μην πέρασε μια μέρα, ανέβηκε στο 1ο σκαλί του βάθρου με την ασυναγώνιστη YZ450F. Την 4η και 5η θέση κατέκτησε ο Ανδρέας Ανδρέου (101) και ο Δημήτρης Τουρατζίδης (200).

ΜΧ300: Πρωταγωνιστής της κατηγορίας για το 2022 φαίνεται να είναι ο Ανδρέας Ανδρέου (101), ο οποίος εύκολα κέρδισε την 1η θέση σκαρφαλώνοντας πολύ ψηλά στην κατάταξη και στην ΜΧ1 με την εκρηκτική YZ250.

ΜΧ2: Το ντεμπούτο του στην κατηγορία με YZ250F κάνει φέτος ο Καμαρινός Παυλόπουλος (84) τερματίζοντας τελικά 9ος στον αγώνα με μία 5η και μία 12η θέση στα σκέλη, ύστερα από ελαφριά πτώση.

Μαζί με την ΜΧ2, παραδοσιακά αγωνίζεται και η ΜΧ125: Ξεκάθαρα 1οςκαι με διαφορά ο Σωτήρης Φωτάκης (94), ο οποίος εκτός από την κατηγορία του, έφτασε και στην 5η θέση της ΜΧ2. Το μετάλλιο της 4ης θέσης παίρνει ο Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31), πρωτοεμφανιζόμενος στην κατηγορία με τη Yamaha ΥΖ125 του.

Στην κατηγορία MX Women, οικογενειακή υπόθεση η 1η και 2η θέση του αγώνα για τις αχώριστες Λάμπρου Ιωάννα (7) & Λάμπρου Αμαλία (17) με Yamaha YZ250F και ΥΖ125 αντίστοιχα.

ΜΧ85: Λευτέρης Παπαδάκης (177) στο 2ο σκαλί του βάθρου, με τον  Χρήστο Ταμβάκο (66) να ακολουθεί στην 4η θέση και οι δύο συμμετέχοντες στον Ευρωπαϊκό θεσμό του YZ bLU cRU.

ΜΧ65: Μια μπλε κατηγορία με 8 νεαρούς αναβάτες Yamaha ΥΖ65, οι οποίοι βρήκαν το «πάτημά» τους και κατάφεραν να τερματίσουν στο λασπωμένο τερέν διασκεδάζοντας και μένοντας συγκεντρωμένοι ως το τέλος διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο αλλά και τη συμμετοχή τους στο YZ bLU cRU : 1ος ο Γιώργος Τσαλίκης (25), 2ος ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125). Ακολούθησαν στην 5η θέση ο Θεόδωρος Στρούγκης (51), στην 7η ο Δημήτρης Φωτόπουλος (911), Γιάννης Κουκαλιώτης στην 11η θέση (125) και στην 13η ο Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (114).

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αθλητή της ΜΧ1, Μανώλη Κρητικό (161), αναμένοντας σύντομα την επιστροφή του!

 

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 7-8 Μαΐου στην πίστα της Σπερχειάδας!

Καλή Ανάσταση!

 


 

 

MXGP, Πορτογαλία: 2η σερί νίκη του Jeffrey Herlings – Παραμένει 1ος ο Lucas Coenen

Στην MX2 ο Guillem Farres κυριάρχησε και πλησίασε τον Sacha Coenen
HERLINGS
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/6/2026

Η σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross έχει φτάσει στη μέση και η Πορτογαλία φιλοξένησε τον δέκατο γύρο, με καλό καιρό και κατάμεστες κερκίδες.

MXGP

Στην μεγάλη κατηγορία ο Jeffrey Herlings της Honda HRC Petronas κατέκτησε την έκτη συνολική νίκη του στο GP της Águeda, ανατρέποντας την κατάσταση έναντι του νεαρού αντιπάλου του Lucas Coenen, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση για τη Red Bull KTM Factory Racing, μαζεύοντας όμως τους ίδιους βαθμούς στο πορτογαλικό GP, αφού πήραν από μία νίκη και μία δεύτερη θέση. Την τρίτη θέση κατέκτησε ο περσινός πρωταθλητής Romain Febvre της Kawasaki, καταφέρνοντας να ανέβει στο βάθρο και στους δύο αγώνες.

START

Στην βαθμολογία, ο Lucas Coenen διατήρησε το προβάδισμά από τον δεύτερο Jeffrey Herlings, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Lucas Coenen

KTM

506

2

Jeffrey Herlings

Honda

449

3

Romain Febvre

Kawasaki

394

4

Tim Gajser

Yamaha

371

5

Maxime Renaux

Yamaha

334

6

Andrea Adamo

KTM

313

7

Ruben Fernandez

Honda

304

8

Kay de Wolf

Husqvarna

273

9

Tom Vialle

Honda

265

10

Pauls Jonass

Kawasaki

234

 

MX2

Στην κατηγορία MX2, ο Guillem Farres ολοκλήρωσε ένα τέλειο Σαββατοκύριακο με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες, τόσο για τον ίδιο όσο και για την Triumph Racing Factory Team. Την δεύτερη θέση κατάφερε ο Janis Reisulis, της Yamaha, ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο. Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Sacha Coenen, ανέκαμψε από μια σοβαρή πτώση στον πρώτο αγώνα και κατέκτησε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη για τη Red Bull KTM Factory Racing, αν και το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα μειώθηκε σημαντικά μετά τις τρεις νίκες του Farres.

FARRES

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων στην ΜΧ2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Sacha Coenen

KTM

477

2

Guillem Farres

Triumph

450

3

Simon Längenfelder

KTM

415

4

Camden McLellan

Triumph

413

5

Liam Everts

Husqvarna

397

6

Janis Martins Reisulis

Yamaha

355

7

Mathis Valin

Kawasaki

352

8

Karlis Alberts Reisulis

Yamaha

273

9

Valerio Lata

Honda

256

10

Kay Karssemakers

Kawasaki

205