Παν. Motocross : Αποπομπή Νίκου Λυρίου από KTM! Χρονικό–Ανακοινώσεις

Ανάρμοστη κι επικίνδυνη η συμπεριφορά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

31/3/2019

Μόλις πριν από λίγα λεπτά, η KTM S.E.E ανακοίνωσε την διακοπή του συμβολαίου με τον Νίκο Λυρίου μετά από το τραγικό χθεσινό γεγονός που έλαβε χώρα στον 3ο αγώνα της Χαλκίδας. Είχε ακολουθήσει χθεσινοβραδυνή ανοικτή επιστολή του αθλητή που ζητούσε συγνώμη από όλους.

Αυτό που δεν έχει γίνει ξεκάθαρο, είναι το ίδιο το γεγονός και καθώς είμασταν παρόντες και είδαμε όλα όσα διαδραματίστηκαν, η απόφαση αυτή της KTM ήταν η αναμενόμενη. Εν συντομία αυτό που έγινε ήταν πράγματι μία μαύρη στιγμή του αθλήματος και μία εικόνα που δεν θα ήθελε κανείς να ξανά δει να συμβαίνει. Μετά το πέρας του κατακτήριου αγώνα, κι ενώ ο Τουρατζίδης ήταν με την ομάδα του πανηγυρίζοντας, ένας μαινόμενος Λυρίου πλαγιολίσθησε την μοτοσυκλέτα του και την έριξε επάνω τους με κίνδυνο να τραυματίσει κάποιον. Αυτό από μόνο του δεν ήταν ικανό να κατευνάσει τον θυμό, και προχώρησε σε χειροδικία ακολουθούμενη από εξύβριση. Η στάση του Τουρατζίδη εκείνη την στιγμή ήταν αμυντική προσπαθώντας να δώσει τέλος και με φανερή την αμηχανία του μπροστά σε μία τέτοια συμπεριφορά.

Ο περσινός Πρωταθλητής Νίκος Λυρίου ένα νέο παιδί με πάθος για το motocross που έχει στηρίξει την ζωή του γύρω από μία καριέρα στην δύσκολη πραγματικότητα της Ελλάδας, άφησε το νεαρό της ηλικίας και το πάθος αυτό να τον παρασύρουν. Αν και δεν υπάρχει δικαιολογία, για αυτό και σωστά στην επιστολή που ο ίδιος έστειλε δεν έκανε λόγο για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτή την αντίδραση, αλλά μόνο πως λυπάται πραγματικά. Αυτό δείχνει μεταμέλεια, αν και σε περίπτωση που κάποιος είχε τραυματιστεί από το περιστατικό αυτό, μία απλή μεταμέλεια δεν θα ήταν αρκετή…

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός που τον ώθησε σε αυτό το περιστατικό πρέπει να θεωρηθεί ένα αθλητικό συμβάν μέσα στον αγώνα. Τουρατζίδης και Λυρίου ήρθαν σε επαφή μέσα στον αγώνα που οδήγησε σε πτώση του δεύτερου. Μία πτώση πολύ σημαντική βέβαια καθώς υπήρχε πίεση προς τον Λυρίου για καλύτερο αποτέλεσμα και επανάληψη του περσινού αποτελέσματος κι έτσι οδηγήθηκε σε έκρηξη…

Δεν υπάρχει δικαιολογία όμως για τέτοια συμπεριφορά και είναι ευτύχημα που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου της KTM και η επιστολή του Νίκου Λυρίου

Δελτίο Τύπου ΚΤΜ ΜΧ Racing Team

Με το πέρας του κατατακτήριου αγώνα της MX1 στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Χαλκίδα θέλουμε ως εταιρία και ως ομάδα να ζητήσουμε συγνώμη για την αντιαθλητική, ανάρμοστη και απαράδεκτη συμπεριφορά του αθλητή μας Λυρίου Νικολάου.

Η ΚΤΜ πέραν της προσπάθειας για νίκη σε κάθε αγώνα και θέλει και προάγει το ευ αγωνίζεσθαι. Με δεδομένο ότι, ανάλογες συμπεριφορές όπως η χτεσινή δεν συνάδουν με το ήθος και το κύρος της εταιρίας μας, ανακοινώνουμε την διακοπή του συμβολαίου του ανωτέρω αναβάτη με την KTM.

Είμαστε πεποισμένοι πως η απόφαση μας αυτή είναι προς όφελος των αγώνων μοτοσυκλέτας στη χώρα μας. Ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αγωνιστικό περιβάλλον και έχοντας πάντα σαν στόχο την διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του σεβασμού προς όλες τις ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross η απόφαση αυτή είναι μονόδρομος.

Ανοικτή επιστολή Νίκου Λυρίου:

Προς όλους τους φίλους και αθλητές του motocross.

Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη για την συμπεριφορά μου, τόσο στον συναθλητή μου για την ανάρμοστη απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη ενέργεια μου όσο και από την εταιρία που τον υποστηρίζει. Καθώς και από την εταιρία μου KTM θα ήθελα να ζητήσω επίσης συγνώμη γιατί η συμπεριφορά αυτή δεν συνάδει με το ήθος και το ευ αγωνίζεσθε που προωθεί. Λυπάμαι πολύ γι αυτό το συμβάν και για την εικόνα που βγήκε προς τα έξω για το πρόσωπο μου, αφού όσοι με γνωρίζουν καλά , ξέρουν πως δεν είμαι τέτοιος χαρακτήρας. Ήταν ένα άσχημο συμβάν στη λάθος χρονική στιγμή. Με καθαρό μυαλό και αφού έχω ηρεμήσει , συνειδητοποιώ πως έκανα μια άσεμνη πράξη για την οποία έχω μετανιώσει και δεν θα ήθελα να κριθεί το υπόλοιπο της καριέρας μου από ένα μεμονωμένο γεγονός.

Με εκτίμηση,

Νίκος Λυρίου

Yamaha Racing - Αποτελέσματα Ομάδας στον αγώνα ΜΧ της Κέρκυρας

Η εκκίνηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross 2023 είχε χρώμα Μπλε!
Yamaha Racing Κέρκυρα MX
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/3/2023

Η Yamaha Racing συμμετείχε στον 1ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS για το 2023 που έγινε στην Κέρκυρα, με πολλές νίκες και αντίστοιχα πολλά βάθρα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Yamaha Racing:

"Το πανέμορφο νησί της Κέρκυρας σήμανε την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος MOTOCROSS για το 2023, με τον 1ο αγώνα να πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Μαρτίου. Ο ανοιξιάτικος καιρός βοήθησε ώστε όλοι οι αναβάτες να απολαύσουν δοκιμές και αγώνα και να αναδείξουν την άρτια προετοιμασία αλλά και το ταλέντο τους. Το τελικό αποτέλεσμα μας χαροποίησε όλους! Τέσσερις από τις έξι κατηγορίες είχαν ένα μοντέλο Yamaha YZ στην πρώτη θέση!

MX1:

Τουρατζίδης

Γιάννης Τουρατζίδης (100) 2η θέση με την YZ450F
Ανδρέας Ανδρέου (101) 4η θέση στην κατηγορία και την 1η στη «δική» του ΜΧ300

ΜΧ2:

Ζούνης

Φραγκίσκος Ζούνης (37) 1η θέση στην πρώτη του ΜΠΛΕ εμφάνιση στην Κέρκυρα
Καμαρινός Παυλόπουλος (84) 7η θέση μετά από ένα χρόνο αποχής

ΜΧ125:

Φωτάκης - Καμαρινός

Σωτήρης Φωτάκης (307) 2η θέση
Δημήτρης Γανωτής (141) 4η θέση
Ιάκωβος Παπαδόπουλος (31) 6η θέση

ΜΧ85: ΜΠΛΕ η 1η τριάδα του βάθρου!

Τριανταφυλλόπουλος

Χρήστος Ταμβάκος (66) 1η θέση
Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος (241) 2η θέση
Γιώργος Χατζάκης (21) 3η θέση
Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Κουκαλιώτης (125) στην 1η του εμφάνιση στα 85cc αφού δεν κατάφερε να τερματίσει στο 2ο σκέλος, συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς στον αγώνα.

ΜΧ65: Στην ΜΠΛΕ κατηγορία όπου τα Yamaha YZ65 πρωταγωνιστούν, τα συναισθήματα ήταν έντονα βλέποντας τους νεαρούς αθλητές να αγωνίζονται με σθένος ενήλικα.

Χαραλαμπόπουλος

Δημήτρης Φωτόπουλος (911) 1η θέση
Γιώργος Τσαλίκης (100) 2η θέση
Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (114) 5η θέση

Οι Στρούγκης Θεόδωρος (51) και Ιωάννης Κουκαλιώτης (124), οι οποίοι παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισαν, απέδειξαν ακόμα μια φορά ότι το μέλλον είναι εδώ!
Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και έδειξαν την ψυχή και την αγάπη τους για το άθλημα, αλλά και στους γονείς που είναι πάντα δίπλα τους! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 8 & 9 Απριλίου στις Κρηνίδες Καβάλας! Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές Καλή Επιτυχία και Πολλές Διακρίσεις!
Γνωρίστε το ΜΠΛΕ πλήρωμα ΕΔΩ."

Ετικέτες