Πανελλήνιο ΜΧ: Αποχή αγωνιζομένων από τον τελευταίο αγώνα!

Σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/11/2021

Σήμερα ανακοινώθηκε πως η πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην κατηγορία OPEN, θα απέχει –μετά από απόφαση των ίδιων των αγωνιζομένων- από τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις Κρηνίδες, λίγο έξω από την Καβάλα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, οι δέκα αυτοί αναβάτες αναφέρουν πως σε ένδειξη πένθους και θέλοντας να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου συναθλητή τους, Αλέξη Γεωργαντά, αποφάσισαν από κοινού να μην τρέξουν στον τελευταίο αγώνα του Π.Π. Motocross στις 20-21 Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, τονίζουν μέσα στην ίδια την ανακοίνωση πως αυτή η κίνηση αποτελεί και έναν τρόπο διαμαρτυρίας προς την διοργανώτρια Ομοσπονδία, για την προχειρότητα του πρωταθλήματος, για τις πίστες που επιλέγει, για την μη τήρηση του ανακοινωμένου προγράμματος και για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Πρόκειται σίγουρα για μία κίνηση που σίγουρα προκαλεί αίσθηση και οι δέκα αναβάτες της OPEN που δεν θα συμμετέχουν στον αγώνα είναι οι εξής:

Χρήστος Τομαράς, Μανώλης Σκύβαλος, Σταμάτης Δημολιάνης, Γιώργος Κυπραίος, Θανάσης Αυγέρης, Κυριάκος Κιουτσοκώστας, Κωνσταντίνος Γκόσκινος, Νίκος Σωτηρόπουλος, Διονύσης Κονδυλόπουλος, Νίκος Μυλωνίδης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ήδη εδώ και αρκετές μέρες γίνεται μια -διαδικτυακή κυρίως- συζήτηση για το αν θα πρέπει να γίνει ή όχι ο αγώνας, μεταξύ αναβατών αλλά και ανθρώπων που ακολουθούν ή εμπλέκονται στο πρωτάθλημα, με αρκετούς να διατηρούν τις επιφυλάξεις και τις αντιρρήσεις τους, ειδικά μετά το τραγικό συμβάν στα Γιαννιτσά. Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι του ΑΜΟ Κρηνίδων έχουν καταβάλει μια σημαντική και ουσιαστική προσπάθεια για την διαμόρφωση της πίστας, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις και έχοντας καταφέρει να πάρουν την άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια για την τέλεση του αγώνα.

Επιπλέον, η ΑΜΟΤΟΕ είχε βγάλει ανακοίνωση ενόψει του 6ου και τελευταίου αγώνα της χρονιάς με στόχο προφανώς να αποτελέσει κίνητρο για την πραγματοποίηση του αγώνα, βάσει της οποίας "ο τίτλος του Πρωταθλητή στην κατηγορία ΜΧ1 απονέμεται στον εκλιπόντα Αλέξανδρο Γεωργαντά, ο οποίος προηγείτο στην βαθμολογία με διαφορά και δεσμεύει δια παντός το νούμερο 21, με το οποίο αγωνίστηκε ο Αλέξανδρος στην κατηγορία ΜΧ1. Συνεπώς, στον 6ο και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στις Κρηνίδες από το σωματείο ΑΜΟ Κρηνίδων στις 20-21 Νοεμβρίου 2021, η κατηγορία ΜΧ1 θα αγωνιστεί για τις επόμενες θέσεις.

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ο τελευταίος του Πρωταθλήματος 2021, το ΔΣ  της ΑΜΟΤΟΕ και το σωματείο ΑΜΟ Κρηνίδων, καλούν όλες και όλους στις απονομές του Πρωταθλήματος που θα γίνουν μετά το τέλος του αγώνα σε τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών".

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες