Πανελλήνιο ΜΧ - Αρχαία Ολυμπία

Κυριαρχία ΚΤΜ
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

22/6/2018

Συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία τους, οι Νίκος Λυρίου & Μάριος Κανάκης ολοκλήρωσαν τη χρονιά με δυο ακόμη νίκες σε MX2 & MX85 αντίστοιχα, διατηρώντας το αήττητο σερί τους στην Αρχαία Ολυμπία, ενισχύοντας την εικόνα της ΚΤΜ στο φετινό πρωτάθλημα.

#161 Νίκος Λυρίου – ΚΤΜ 250 / SX-F ΜΧ2
Παραμένοντας πρώτος και στα δύο σκέλη του αγώνα, κατάφερε να κυριάρχησει κλείνοντας έτσι τη σεζόν με 14 νίκες χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ξεκίνησε πολύ καλά από τα δοκιμαστικά και παρά τη πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν πτοήθηκε το ηθικό του ανακάμπτοντάς ξανά στις πρώτη θέση.

#49 Μάριος Κανάκης – ΚΤΜ 85 SX / ΜΧ85
Ο Μάριος όντας ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα έθεσε ως στόχο στην Αρχαία Ολυμπία τη διατήρηση του αήττητου σερί του, πράγμα που κατάφερε παρά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση του το Σάββατο. Τη Κυριακή διατήρησε το ρυθμό του ανεπηρέαστος από τη βροχή και τη πτώση που είχε στο τρίτο γύρο, τερματίζοντας ξανά πρώτος.

#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – ΚΤΜ 450 SF-F / MX1
Αν και δεν κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ο Γιώργος Ηλιόπουλος γεύτηκε για πρώτη φορά τη δόξα του βάθρου στην κατηγορία τερματίζοντας τρίτος. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα το Σάββατο, ένα πρώιμο λάθος του Γιώργου ήταν η ευκαιρία που άδραξε ο Κουζής για να το προσπεράσει. Στη συνέχεια, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η κούραση τον νίκησε και δεν κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό του, τερματίζοντας τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος μια πτώση κατά τη προσπάθεια του να περάσει στη πρώτη θέση του κόστισε τερματίζοντας τρίτος.

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες