Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Πανελλήνιο ΜΧ - Αρχαία Ολυμπία

Κυριαρχία ΚΤΜ

Συνεχίζοντας την εκπληκτική πορεία τους, οι Νίκος Λυρίου & Μάριος Κανάκης ολοκλήρωσαν τη χρονιά με δυο ακόμη νίκες σε MX2 & MX85 αντίστοιχα, διατηρώντας το αήττητο σερί τους στην Αρχαία Ολυμπία, ενισχύοντας την εικόνα της ΚΤΜ στο φετινό πρωτάθλημα.

#161 Νίκος Λυρίου – ΚΤΜ 250 / SX-F ΜΧ2
Παραμένοντας πρώτος και στα δύο σκέλη του αγώνα, κατάφερε να κυριάρχησει κλείνοντας έτσι τη σεζόν με 14 νίκες χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ξεκίνησε πολύ καλά από τα δοκιμαστικά και παρά τη πτώση που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν πτοήθηκε το ηθικό του ανακάμπτοντάς ξανά στις πρώτη θέση.

#49 Μάριος Κανάκης – ΚΤΜ 85 SX / ΜΧ85
Ο Μάριος όντας ήδη πρωταθλητής από τον προηγούμενο αγώνα έθεσε ως στόχο στην Αρχαία Ολυμπία τη διατήρηση του αήττητου σερί του, πράγμα που κατάφερε παρά την όχι και τόσο καλή εκκίνηση του το Σάββατο. Τη Κυριακή διατήρησε το ρυθμό του ανεπηρέαστος από τη βροχή και τη πτώση που είχε στο τρίτο γύρο, τερματίζοντας ξανά πρώτος.

#2 Γιώργος Ηλιόπουλος – ΚΤΜ 450 SF-F / MX1
Αν και δεν κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ο Γιώργος Ηλιόπουλος γεύτηκε για πρώτη φορά τη δόξα του βάθρου στην κατηγορία τερματίζοντας τρίτος. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα το Σάββατο, ένα πρώιμο λάθος του Γιώργου ήταν η ευκαιρία που άδραξε ο Κουζής για να το προσπεράσει. Στη συνέχεια, όπως δήλωσε και ο ίδιος, η κούραση τον νίκησε και δεν κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό του, τερματίζοντας τέταρτος. Στο δεύτερο σκέλος μια πτώση κατά τη προσπάθεια του να περάσει στη πρώτη θέση του κόστισε τερματίζοντας τρίτος.