Πανελλήνιο Motocrosss-1ος αγώνας: Με τους καλύτερους οιωνούς

Σύμμαχος ο καιρός
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/2/2019

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/2), ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στις Σέρρες, που διοργάνωσαν η Λ.Α.Μ.Σ. και το Serres Off-Road Premio Club. Μετά από την ακύρωση του motocross track day λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η προσμονή ήταν ακόμη μεγαλύτερη και οι πάνω από 120 συμμετοχές επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Ο καιρός πάντως ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και για το άνοιγμα της αυλαίας του πρωταθλήματος, καθώς οι προβλέψεις ήταν εξαιρετικά δυσοίωνες για όλη την επικράτεια. Ευτυχώς όμως, το σαββατοκύριακο του αγώνα ο καιρός αποδείχθηκε μεγάλος σύμμαχος, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.


Στην ΜΧ1 το μεγάλο νέο ήταν η επιστροφή του Γιάννη Τουρατζίδη, μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του, ο οποίος αφού κέρδισε και τα δύο σκέλη ανακηρύχθηκε συνολικός νικητής στην κατηγορία. Όσοι περίμεναν την μεγάλη μάχη του με τον Παναγιώτη Κουζή δυστυχώς έμειναν με την προσμονή, καθώς ο Τουρατζίδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ πίσω του οι Κουζής με τον Λυρίου (ο οποίος είχε κι αυτό έναν τραυματισμό) εναλλάχθηκαν στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου στα δύο σκέλη, με τον Κουζή να βγαίνει δεύτερος συνολικά και τον Λυρίου να μένει στην τρίτη θέση.


Στην ΜΧ2 ο Βούλγαρος Michael Ivanov δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την επικράτησή του, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη, ενώ στις άλλες δύο θέσεις είχαμε αντίστοιχο σκηνικό με την ΜΧ1. Οι Γεωργαντάς και Ζούνης πήραν από μία δεύτερη και από μία τρίτη θέση, δίνοντας υπέροχες μάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαμε στην Open την εύκολη επικράτηση του περσινού πρωταθλητή, Βασίλη Πακαταρίδη με τους Λιάκο και Δημολιάνη να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες ΜΧ85 και ΜΧ65 νικητές στην κατάταξη ήταν και πάλι δύο Βούλγαροι.

Πιο συγκεκριμένα, στην MX85 ο Victor Borislavov πήρε μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη, όντας ο συνολικός νικητής, ενώ πίσω του οι Έλληνες Παυλόπουλος (νικητής στο πρώτο σκέλος) και Κοσιάβελος έδωσαν εντυπωσιακές μάχες μεταξύ τους. Στην ΜΧ65 ήταν ο Toshev Venciskav που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην κατηγορία με δύο νίκες, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Σωτήρης Φωτάκης ήταν αυτός που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς, με τον Κωνσταντίνο Μερκούρη όμως να παρουσιάζει την μεγαλύτερη εξέλιξη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μανωλίτσης - PinholeStudio, http://panosmanolitsis.gr, instagram

Το άρθρο συνοδεύεται από πλούσιο photo gallery με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

 

 

Αποτελέσματα:

MXGP 2025, 17ος γύρος, Ολλανδία: Διπλή εντός έδρας νίκη του Jeffrey Herlings με KTM

Δύο νίκες πέτυχε και ο Ολλανδός Kay de Wolf με Husqvarna στην MX2
HERLINGS
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2025

Στην Ολλανδία διεξήχθη ο 17ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross MXGP 2025. Ο καιρός ήταν υπέροχος και χιλιάδες οπαδοί του motocross βρέθηκαν στην πίστα για να απολαύσουν τους αγώνες.

MXGP

Στην κατηγορία MXGP, ο Jeffrey Herlings σημείωσε διπλή νίκη, την 16η νίκη του σε Grand Prix σε Ολλανδικό έδαφος, αλλά και ο συναθλητής του από την Red Bull KTM Factory Racing, Lucas Coenen, έκανε δύο καλούς αγώνες τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και τις δύο φορές.

Χαρά υπήρχε και για την Fantic Factory Racing MXGP, καθώς ο Glenn Coldenhoff απολάμβανε το πρώτο του βάθρο στην πατρίδα του μετά το 2016, με γρήγορη και σταθερή οδήγηση, ενισχύοντας τη θέση του στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος!

Coldenhoff

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Romain Febvre (Kawasaki) πήρε μία τρίτη και μία όγδοη θέση στους δύο αγώνες και το προβάδισμά του μειώθηκε σε 31 βαθμούς (από 41) από τον 2ο Coenen.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MXGP:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Romain Febvre

Kawasaki

835

2

Lucas Coenen

KTM

804

3

Glenn Coldenhoff

Fantic

617

4

Ruben Fernandez

Honda

523

5

Calvin Vlaanderen

Yamaha

497

6

Jeffrey Herlings

KTM

466

7

Andrea Bonacorsi

Fantic

461

8

Maxime Renaux

Yamaha

447

9

Tim Gajser

Honda

368

10

Jeremy Seewer

Ducati

346

 

MX2

Ο πρωταθληής του 2024 και δεύτερος στην φετινή γενική κατάταξη, Kay de Wolf (Husqvarna) πέτυχε δύο νίκες μπροστά στους συμπατριώτες του. Στην δεύτερη θέση του Σαββατοκύριακου βρέθηκε ο Andrea Adamo που πήρε δύο τρίτες θέσεις, μπροστά από τον Sacha Coenen (KTM).

Wolf

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Simon Längenfelder (KTM) δεν τα πήγε πολύ καλά και αρκέστηκε σε μία 8η και μία 5η θέση αντίστοιχα και είδε την διαφορά του να μειώνεται από 40 σε 15 βαθμούς.

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα αναβατών στη γενική βαθμολογία της MX2:

Θέση

Αναβάτης

Εταιρεία

Βαθμοί

1

Simon Längenfelder

KTM

783

2

Kay de Wolf

Husqvarna

768

3

Andrea Adamo

KTM

745

4

Sacha Coenen

KTM

648

5

Thibault Benistant

Yamaha

575

6

Camden Mc Lellan

TRI

548

7

Liam Everts

Husqvarna

538

8

Valerio Lata

Honda

386

9

Guillem Farres

TRI

384

10

Mathis Valin

Kawasaki

374