Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Πανελλήνιο Motocrosss-1ος αγώνας: Με τους καλύτερους οιωνούς

Σύμμαχος ο καιρός

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/2), ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στις Σέρρες, που διοργάνωσαν η Λ.Α.Μ.Σ. και το Serres Off-Road Premio Club. Μετά από την ακύρωση του motocross track day λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η προσμονή ήταν ακόμη μεγαλύτερη και οι πάνω από 120 συμμετοχές επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Ο καιρός πάντως ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και για το άνοιγμα της αυλαίας του πρωταθλήματος, καθώς οι προβλέψεις ήταν εξαιρετικά δυσοίωνες για όλη την επικράτεια. Ευτυχώς όμως, το σαββατοκύριακο του αγώνα ο καιρός αποδείχθηκε μεγάλος σύμμαχος, συμβάλλοντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.


Στην ΜΧ1 το μεγάλο νέο ήταν η επιστροφή του Γιάννη Τουρατζίδη, μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του, ο οποίος αφού κέρδισε και τα δύο σκέλη ανακηρύχθηκε συνολικός νικητής στην κατηγορία. Όσοι περίμεναν την μεγάλη μάχη του με τον Παναγιώτη Κουζή δυστυχώς έμειναν με την προσμονή, καθώς ο Τουρατζίδης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ πίσω του οι Κουζής με τον Λυρίου (ο οποίος είχε κι αυτό έναν τραυματισμό) εναλλάχθηκαν στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου στα δύο σκέλη, με τον Κουζή να βγαίνει δεύτερος συνολικά και τον Λυρίου να μένει στην τρίτη θέση.


Στην ΜΧ2 ο Βούλγαρος Michael Ivanov δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την επικράτησή του, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη, ενώ στις άλλες δύο θέσεις είχαμε αντίστοιχο σκηνικό με την ΜΧ1. Οι Γεωργαντάς και Ζούνης πήραν από μία δεύτερη και από μία τρίτη θέση, δίνοντας υπέροχες μάχες μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαμε στην Open την εύκολη επικράτηση του περσινού πρωταθλητή, Βασίλη Πακαταρίδη με τους Λιάκο και Δημολιάνη να τερματίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ στις μικρότερες κατηγορίες ΜΧ85 και ΜΧ65 νικητές στην κατάταξη ήταν και πάλι δύο Βούλγαροι.

Πιο συγκεκριμένα, στην MX85 ο Victor Borislavov πήρε μια δεύτερη και μια πρώτη θέση στα δύο σκέλη, όντας ο συνολικός νικητής, ενώ πίσω του οι Έλληνες Παυλόπουλος (νικητής στο πρώτο σκέλος) και Κοσιάβελος έδωσαν εντυπωσιακές μάχες μεταξύ τους. Στην ΜΧ65 ήταν ο Toshev Venciskav που κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην κατηγορία με δύο νίκες, ενώ από ελληνικής πλευράς ο Σωτήρης Φωτάκης ήταν αυτός που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς, με τον Κωνσταντίνο Μερκούρη όμως να παρουσιάζει την μεγαλύτερη εξέλιξη σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μανωλίτσης - PinholeStudio, http://panosmanolitsis.gr[/embed] , instagram

Το άρθρο συνοδεύεται από πλούσιο photo gallery με φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

 

 

Αποτελέσματα: