Πανελλήνιο MX 2021 Ολυμπία: Κατάταξη με πολλές συμμετοχές!

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2021

Με πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 100, έγινε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Motocross μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού σε μία πίστα με πολύ καλή κατάσταση και με την διοργάνωση να την καταβρέχει αρκετά περιορίζοντας την σκόνη αλλά αποφεύγοντας να δημιουργήσει λάσπη και να χαλάσει η επιφάνεια δυσκολεύοντας τους αναβάτες.

Με τόσες συμμετοχές υπήρχε και κόσμος στις κερκίδες, από τους συνοδούς των αγωνιζομένων σε κάθε αγώνα, δίνοντας μία όμορφη εικόνα κι ακολουθώντας τα μέτρα.

Στην ΜΧ1 ο Γεωργαντάς (#21 Husqvarna) πήρε την εκκίνηση και στην συνέχεια πάλεψε με τον Παπίλα (#22 Honda) ο οποίος επικράτησε αλλά μας έδωσαν μία όμορφη μάχη με αρκετό θέαμα. Μεγάλος απών ο Τουρατζίδης (#200 Yamaha) που στα χρονομετρημένα αντιμετώπισε πρόβλημα, πιθανότατα με τον ώμο του που τον έχει ταλαιπωρήσει και βγήκε κατευθείαν έξω, χωρίς να συνεχίσει. Ελπίζουμε να είναι απλά τα πράγματα. Από τον αγώνα της MX1 ο Γεωργαντάς ξεχώρισε για το θέαμα που έδινε και την ένταση στην οδήγηση με τον Παπίλα να κάνει τον ταχύτερο χρόνο όμως και να έχει την πρώτη θέση.

Με ρυθμό οδηγούσε ο Παναγιωτόπουλος Μιχάλης (#61 TM) για την MX300 τερματίζοντας πίσω από τον Γεωργαντά στην MX1, δείχνοντας πως κάνει κάτι εύκολο!

Ο Ράδος (#97 Husqvarna) ήταν από την αρχή μπροστά και επικράτησε του Σάγμαλη (#919 Yamaha) που όπως πάντα δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος και μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αγώνα. Τρίτος ο Μπάκας (#29 Yamaha) και αξίζει ιδιαίτερης μνείας ο Γανωτής (#141 Yamaha) διότι οδηγούσε με φοβερό ρυθμό χαρίζοντας θέαμα και φτάνοντας 7ος γενικής και πρώτος στην ΜΧ125 μπροστά από τον Παυλόπουλο (#84 KTM) και τον Θεοδωρίδη (#344 ΚΤΜ).

Στην OPEN o Τομαράς (#110 Honda) δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκείνος με τον καλύτερο ρυθμό παρόλο που ο Σωτηρόπουλος (#8 Yamaha) είχε τον πιο γρήγορο χρόνο. Τραυματισμό είχε σε αυτή την κατηγορία ο Κ.Σ. που χρειάστηκε να φύγει εκτός πίστας με τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση.

Στην Senior o περσινός πρωταθλητής Kαρασακαλίδης (#177 KTM) ήταν συνέχεια μπροστά και με μεγάλη άνεση επικράτησε με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει μία άτυχη στιγμή από την οποία το σημαντικό είναι πως έφυγε οδηγώντας. Καρανάσης (#271 Honda) και Κριμπούνης (#121 ΚΤΜ) πήραν εδώ τις επόμενες θέσεις.

Πολύ καλό θέαμα είχαμε στην MX85 με τους πολλά υποσχόμενους Μερκούρη (#111 ΚΤΜ) και Φωτάκη (#94 ΤΜ). Ο Φωτάκης είχε το αρχικό προβάδισμα που γρήγορα καθάρισε ο Μερκούρης και έμεινε μπροστά, με τον Φωτάκη όμως να κράτα τον ταχύτερο γύρο. Τρίτος εδώ ο Παπαδάκης (#177 ΚΤΜ).

Στην ΜΧ65 ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) επικράτησε εύκολα με Χατζάκη (#21 YZ65) και Τριανταφυλλόπουλο (#241 ΚΤΜ) να ακολουθούν.

Επίσης Φωτόπουλος με Χαραλαμπόπουλο έδωσαν πολύ θέαμα στην ΜΧ50 με την μικρότερη διαδρομή και σε αγώνα επίδειξης που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος!

Ευχή όλων να βοηθήσει ο αυριανός καιρός και να μην βρέξει νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το σκηνικό που έχει στηθεί στην Αρχαία Ολυμπία είναι έτοιμο να μας δώσει έναν πολύ όμορφο αγώνα!

Αναλυτικά ο πίνακας της κατάταξης – Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες της σημερινής ημέρας:

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά είδαμε τους αναβάτες της Ανατολικής και Δυτικής Ακτής να μάχονται στην ίδια πίστα
motomag Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Ο 14ος γύρος της χρονιάς πραγματοποιήθηκε στο Nashville του Tennessee με τους Jett Lawrence (Honda), και RJ Hampshire (Husqvarna) να κερδίζουν στην κατηγορία 450SX και τον 250SX WEST/EAST αντίστοιχα.

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Eli Tomac της Yamaha πήρε το Holeshot του Main Event στα 450SX και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι τα μισά του αγώνα. Κάπου εκεί είχαμε το τρομακτικό ατύχημα του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεύτερου Ken Roczen. Ο αναβάτης της Suzuki ενώ έμπαινε στο σημείο της πίστας με τα συνεχόμενα σαμάρια είδε το αμορτισέρ της μοτοσυκλέτας του να ανατινάζεται και αυτός να πετάγεται σαν να είναι ελατήριο. Τυχερός στην ατυχία του ο Roczen καθώς γλύτωσε από αυτό το ατύχημα με μόνο ένα διάστρεμμα στο πόδι του.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στη συνέχεια του αγώνα ο Jett Lawrence (Honda), ξεκίνησε να αποκτά ρυθμό και να φτάνει ταχύτατα πίσω από τον Tomac. Λίγο αργότερα ο αναβάτης της Honda θα εκμεταλλευόταν το λάθος του Tomac όταν ο τελευταίος στην προσπάθεια του να αποφύγει δύο πεσμένους αναβάτες άνοιξε την τροχιά του.

Από και έπειτα ο αγώνας ήταν εύκολος για τον Lawrence, με τον ίδιο να κατακτά την έκτη νίκη του στην φετινή χρονιά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Tomac με τον Cooper Webb της Yamaha να κλείνει την τριάδα.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στην βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Jett Lawrence βρίσκεται στην πρώτη θέση με 286 βαθμούς, με τον Cooper Webb να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 281 βαθμούς και τον Eli Tomac να έχει 253 βαθμούς στην τρίτη θέση.

O Jett Lawrence ανέφερε μετά τη νίκη του: “Δεν είδα το ατύχημα του Roczen αλλά από τους καπνούς που υπήρχαν φαινόταν τρομακτικό, ελπίζω να γυρίσει γρήγορα στην δράση. Εγώ με τη σειρά μου πήρα τη νίκη και είμαι χαρούμενος καθώς πλέον είμαι και πρώτος στη βαθμολογία”.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Στο Nashville πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας 250SX της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής. Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ήταν ο αναβάτης της Husqvarna RJ Hampshire ο οποίος πήρε μία εύκολη όπως φάνηκε νίκη. Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον Levi Kitchen. Ο αναβάτης της Kawasaki μετά από πτώση βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις του αγώνα ενώ μετά το τέλος του αγώνα έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις καθώς υπήρχε η πιθανότητα να έχει σπάσει κάποια πλευρά.

Πίσω από τον νικητή RJ Hampshire βρέθηκε ο Jo Shimoda της Honda με τον Tom Vialle της KTM ο οποίος προέρχεται από την Ανατολική Ακτή να συμπληρώνει το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Όσον αφορά την βαθμολογία της Δυτικής και Ανατολικής Ακτής, ο RJ Hampshire (Husqvarna), προηγείται στην Δυτική Ακτή με 166 βαθμούς με τον Levi Kitchen (Kawasaki), να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 164 βαθμούς και τον Jordon Smith (Yamaha), να βρίσκεται στην τρίτη θέση έχοντας 148 βαθμούς.

Ο Tom Vialle (ΚΤΜ) είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 136 βαθμούς στην Δυτική Ακτή, με τον Haiden Deegan (Yamaha), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 123 βαθμούς και τον Cameron Mcaddo (Kawasaki), να έχει 120 βαθμούς και να φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Ο RJ Hampshire μετά τη νίκη του ανέφερε: "Είμαι χαρούμενος για την οδήγηση μου. Κατάφερα να οδηγήσω τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος ενώ με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ανέβηκα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας”.

O επόμενος αγώνας του AMA Supercross θα διεξαχθεί στην Philadelphia στις 27 Απριλίου.

Supercross 2024, Nashville – O Lawrence κερδίζει στα 450SX και επανακτά την κορυφή του πρωταθλήματος [VIDEO]

Ετικέτες