Πανελλήνιο MX 2021 Ολυμπία: Κατάταξη με πολλές συμμετοχές!

Εξαιρετική αγωνιστική ημέρα στον Πλάτανο Αρχ. Ολυμπίας!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2021

Με πολλές συμμετοχές που ξεπέρασαν τις 100, έγινε η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Motocross μετά το διάλειμμα του καλοκαιριού σε μία πίστα με πολύ καλή κατάσταση και με την διοργάνωση να την καταβρέχει αρκετά περιορίζοντας την σκόνη αλλά αποφεύγοντας να δημιουργήσει λάσπη και να χαλάσει η επιφάνεια δυσκολεύοντας τους αναβάτες.

Με τόσες συμμετοχές υπήρχε και κόσμος στις κερκίδες, από τους συνοδούς των αγωνιζομένων σε κάθε αγώνα, δίνοντας μία όμορφη εικόνα κι ακολουθώντας τα μέτρα.

Στην ΜΧ1 ο Γεωργαντάς (#21 Husqvarna) πήρε την εκκίνηση και στην συνέχεια πάλεψε με τον Παπίλα (#22 Honda) ο οποίος επικράτησε αλλά μας έδωσαν μία όμορφη μάχη με αρκετό θέαμα. Μεγάλος απών ο Τουρατζίδης (#200 Yamaha) που στα χρονομετρημένα αντιμετώπισε πρόβλημα, πιθανότατα με τον ώμο του που τον έχει ταλαιπωρήσει και βγήκε κατευθείαν έξω, χωρίς να συνεχίσει. Ελπίζουμε να είναι απλά τα πράγματα. Από τον αγώνα της MX1 ο Γεωργαντάς ξεχώρισε για το θέαμα που έδινε και την ένταση στην οδήγηση με τον Παπίλα να κάνει τον ταχύτερο χρόνο όμως και να έχει την πρώτη θέση.

Με ρυθμό οδηγούσε ο Παναγιωτόπουλος Μιχάλης (#61 TM) για την MX300 τερματίζοντας πίσω από τον Γεωργαντά στην MX1, δείχνοντας πως κάνει κάτι εύκολο!

Ο Ράδος (#97 Husqvarna) ήταν από την αρχή μπροστά και επικράτησε του Σάγμαλη (#919 Yamaha) που όπως πάντα δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος και μας κάνει να ανυπομονούμε για τον αγώνα. Τρίτος ο Μπάκας (#29 Yamaha) και αξίζει ιδιαίτερης μνείας ο Γανωτής (#141 Yamaha) διότι οδηγούσε με φοβερό ρυθμό χαρίζοντας θέαμα και φτάνοντας 7ος γενικής και πρώτος στην ΜΧ125 μπροστά από τον Παυλόπουλο (#84 KTM) και τον Θεοδωρίδη (#344 ΚΤΜ).

Στην OPEN o Τομαράς (#110 Honda) δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκείνος με τον καλύτερο ρυθμό παρόλο που ο Σωτηρόπουλος (#8 Yamaha) είχε τον πιο γρήγορο χρόνο. Τραυματισμό είχε σε αυτή την κατηγορία ο Κ.Σ. που χρειάστηκε να φύγει εκτός πίστας με τις ευχές όλων για ταχεία ανάρρωση.

Στην Senior o περσινός πρωταθλητής Kαρασακαλίδης (#177 KTM) ήταν συνέχεια μπροστά και με μεγάλη άνεση επικράτησε με τον Χαραλαμπόπουλο να έχει μία άτυχη στιγμή από την οποία το σημαντικό είναι πως έφυγε οδηγώντας. Καρανάσης (#271 Honda) και Κριμπούνης (#121 ΚΤΜ) πήραν εδώ τις επόμενες θέσεις.

Πολύ καλό θέαμα είχαμε στην MX85 με τους πολλά υποσχόμενους Μερκούρη (#111 ΚΤΜ) και Φωτάκη (#94 ΤΜ). Ο Φωτάκης είχε το αρχικό προβάδισμα που γρήγορα καθάρισε ο Μερκούρης και έμεινε μπροστά, με τον Φωτάκη όμως να κράτα τον ταχύτερο γύρο. Τρίτος εδώ ο Παπαδάκης (#177 ΚΤΜ).

Στην ΜΧ65 ο Τσαλίκης (#25 Yamaha) επικράτησε εύκολα με Χατζάκη (#21 YZ65) και Τριανταφυλλόπουλο (#241 ΚΤΜ) να ακολουθούν.

Επίσης Φωτόπουλος με Χαραλαμπόπουλο έδωσαν πολύ θέαμα στην ΜΧ50 με την μικρότερη διαδρομή και σε αγώνα επίδειξης που μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον του αθλήματος!

Ευχή όλων να βοηθήσει ο αυριανός καιρός και να μην βρέξει νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το σκηνικό που έχει στηθεί στην Αρχαία Ολυμπία είναι έτοιμο να μας δώσει έναν πολύ όμορφο αγώνα!

Αναλυτικά ο πίνακας της κατάταξης – Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες της σημερινής ημέρας:

Ελληνικό MX: Κέρκυρα MEGA GALLERY – Όλη η Motocross δράση σε ένα σημείο!

1ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος MOTOCROSS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
MX Κέρκυρα MEGA GALLERY
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2023

Η αγωνιστική δράση της μοτοσυκλέτας στην χώρα μας ξεκίνησε από το Motocross, το πρωτάθλημα που συγκεντρώνει τις περισσότερες συμμετοχές. Ο πρώτος αγώνας στην Κέρκυρα συνάντησε αρκετές δυσκολίες, αλλά ολοκληρώθηκε τελικά φέρνοντας και την επικράτηση του Παναγιώτη Κουζή με Fantic σε μία εντυπωσιακή νίκη με ανανεωμένο ανταγωνισμό για την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος.

Υπάρχει εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα από το MOTO που ήταν στην πίστα παρακολουθώντας και φωτογραφίζοντας.

Επιστρέφουμε λοιπόν στον χώρο του Motocross με την παραδοσιακή πλέον, υπερ-πλούσια Gallery που περιλαμβάνει πάνω από 1.600(!) φωτογραφίες που αποτυπώνουν όλη την δράση του αγώνα, χωρισμένη ανά κατηγορίες.

Απολαύστε το φωτογραφικό αφιέρωμα του MOTO: