Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Κρηνίδες, 1η ημέρα: Θέαμα χωρίς αποδέκτες

Με την απουσία του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή
MX Κρηνίδες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/9/2023

Οι διοργανωτές του έκτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στις Κρηνίδες Καβάλας έβαλαν τα δυνατά τους καθώς η πίστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση ενώ είχαν φροντίσει επίσης να βελτιώσουν κάποια επιμέρους σημεία ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η ασφάλεια όλων των αγωνιζόμενων. Τι και αν οι συμμετοχές έφτασαν τις 125 (!) κάτι που σήμαινε πως θα δούμε μάχες και θέαμα σε όλες τις κατηγορίες, ο κόσμος της περιοχής μάλλον κρατήθηκε για την δεύτερη ημέρα, καθώς το Σάββατο οι θεατές ήταν είδος υπό εξαφάνιση. Παρολαυτά οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών έκαναν το "καθήκον" τους προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

MX Κρηνίδες

MX1 + MX300 2T – Αγώνας Πρόκρισης – Ράδος και το λάθος των αναβατών στη ζώνη αναμονής

Στη μεγάλη κατηγορία MX1 είδαμε μόνο επτά αναβάτες να ξεκινούν στον αγώνα πρόκρισης καθώς οι υπόλοιποι αναβάτες δεν έφτασαν στην ώρα που ορίζει ο κανονισμός στη ζώνη αναμονής με αποτέλεσμα οι δέκα από τους δεκαεπτά να μείνουν εκτός της διαδικασίας. Νικητής ήταν ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), ο οποίος έκανε έναν αγώνα δίχως αντίπαλο καθώς ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450) ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στα pits, με τον ίδιο να βγαίνει εκ νέου στην πίστα και να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση με διαφορά σχεδόν 1,5 λεπτό πίσω από τον Ράδο τερμάτισε ο Παύλος Σιδέρης #259 (Kawasaki KXF 450), με τον Νικόλαο Ζυγούρη #95 (KTM SXF 350), να κλείνει την τριάδα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε όπως σας είπαμε ο Τουρατζίδης, με τον Αλέξανδρο Μπαλόγλου #35 (KTM SX 250), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX2+MX125 2T –  Αγώνας Πρόκρισης – Ο Ζούνης το προβάδισμα

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί ο Ανδρέας Καρασάββας #212 (Honda CR-F 250), με τον Δημήτρη Μπάκα #29 (Yamaha 250) να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Άπαντες περίμεναν μια μάχη για τη νίκη μεταξύ των τριών αυτών αναβατών αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Ο Ζούνης κατέκτησε με άνεση τη νίκη με τους Καρασάββα και Μπάκα να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Σωτήρης Θεοδωρίδης #344 (GASGAS MC 125), με τον Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 250) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ Open – Κυρίαρχος ο Πακαταρίδης

MX Κρηνίδες

Η μεγάλη είδηση που αφορούσε την κατηγορία Open ήταν το γεγονός πως ο Χρήστος Τομαράς #110 θα απουσίαζε λόγω τραυματισμού, οπότε αυτό το γεγονός ήθελαν να εκμεταλλευτούν οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Θανάσης Αυγέρης #101 (Yamaha YZF 250) έστριψε πρώτος με τον Βασίλη Πακαταρίδη #72 (KTM SXF 450) να ακολουθεί, ενώ λίγο πιο πίσω καλό ξεκίνημα είχαν κάνει και οι Γιώργος Κυπραίος #59 (Yamaha YZF 450) και Χρήστος Κοτούλας #5 (Fantic XXF 450). Ο Αυγέρης προσπάθησε να κρατηθεί μπροστά από τον Πακαταρίδη αλλά όχι για πολύ. Ο Πακαταρίδης κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Αυγέρη και από εκεί και έπειτα η πρώτη θέση ξεκαθάρισε. Ο Πακαταρίδης με ταχύτερους γύρους έχτισε μια διαφορά ασφαλείας και έτσι έφτασε με άνεση στην νίκη. Ο Αυγέρης με τη σειρά του ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου χωρίς να απειληθεί από κανέναν, ενώ μάχη για την τρίτη θέση είχαμε μεταξύ του Κοτούλα και του Κυπραίου με τελικό νικητή τον Κυπραίο. Ο Κοτούλας τερμάτισε τέταρτος με τον Σάββα Παραστατίδη #12 (KTM SXF 450) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX Senior – MX Women – Κάποιος να πιάσει τον Μάρκο Καρασακαλίδη και την Αμαλία Λάμπρου

MX Κρηνίδες

Στην κατηγορία ΜΧ Senior το φαβορί ήταν ένας και αυτός ήταν ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 (GASGAS 450). Με το που έπεσαν οι μπάρες κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία τερματίζοντας με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση, αφήνοντας του υπόλοιπους συμμετέχοντες να παλέψουν για τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης. Στη δεύτερη θέση σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον Καρασακαλίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Αδάμος Πράσσος #12 (Honda CRF 450), με τον Νίκο Δρόσο #170 (GASGAS 450) να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Νερατζόγλου #19 (Yamaha YZF 450), με τον Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450) να συμπληρώνει την πεντάδα.

MX Κρηνίδες

Στη κατηγορία MX Woman, η απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125). Οδήγησε την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη έχοντας διαφορά που ξεπερνούσε το ένα λεπτό! Πίσω της στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αδερφή της Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250) η οποία αγωνίστηκε με κάταγμα στο καρπό με την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), να ολοκληρώνει το βάθρο της εν λόγω κατηγορίας.

ΜΧ ΚρηνίδεςΜΧ Κρηνίδες

MX85 – Άπιαστος ο Ταμβάκος

MX Κρηνίδες

Στο Ά σκέλος της κατηγορίας ΜΧ85, ο αγώνας είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Ταμβάκο #66 (Yamaha YZ 85). Ο Ταμβάκος με το που έπεσαν οι μπάρες έγινε καπνός δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ενώ είχε μία πτώση κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε όπως σας είπαμε ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 (Yamaha YZ 85), ο οποίος είχε με τη σειρά του διαφορά 43 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Γεώργιο Χατζάκη #21. Το πρώτο σκέλος της MX85 είχε και μία εγκατάλειψη καθώς ο Ερμής Χατζηβασιλείου #11 (KTM SX 85) μετά από πτώση δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον νεαρό αναβάτη να μην έχει κάτι το σοβαρό.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ65 – Ο Τσιγκόλης νικητής μετά από μάχη με τον Τρακαδά

MX Κρηνίδες

Επόμενη κατηγορία που είδαμε ήταν αυτή της MX65, ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 (ΚΤΜ SX65) στα πρώτα στάδια του αγώνα είχε καταφέρει σταδιακά να χτίσει μία διαφορά ωστόσο αυτή όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη. Ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GASGAS65), έχοντας περάσει πρώτα τους Γιώργο Τσαλίκη #1 (Yamaha YZ 65) και Δημήτρη Φωτόπουλο #911 (Yamaha YZ 65), βρέθηκε στους τελευταίους γύρους του αγώνα πίσω από τον Τρακαδά. Ο Τσιγκόλης ο οποίος ήταν ταχύτερος κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Α' σκέλος της ΜΧ65. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τρακαδάς, με τον Τσαλίκη να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Φωτόπουλος, με τον Eυθύμιο Ψαρογιάννη #228 (Husqvarna TC 65) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ50 – Αγώνας επίδειξης

MX Κρηνίδες

Στην κατηγορία ΜΧ50 είχαμε γύρους επίδειξης και όχι αγώνα καθώς οι συμμετοχές ήταν μόλις τέσσερις.

Οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross έδωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για αύριο με την ευχή όλων να δούμε και πάλι πλούσιο θέαμα χωρίς τραυματισμούς αλλά και να δούμε κόσμο στην πίστα motocross στις Κρηνίδες Καβάλας.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες