Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2023 Κρηνίδες, 1η ημέρα: Θέαμα χωρίς αποδέκτες

Με την απουσία του κόσμου να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή
MX Κρηνίδες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/9/2023

Οι διοργανωτές του έκτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023 στις Κρηνίδες Καβάλας έβαλαν τα δυνατά τους καθώς η πίστα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση ενώ είχαν φροντίσει επίσης να βελτιώσουν κάποια επιμέρους σημεία ώστε να αυξηθεί περαιτέρω η ασφάλεια όλων των αγωνιζόμενων. Τι και αν οι συμμετοχές έφτασαν τις 125 (!) κάτι που σήμαινε πως θα δούμε μάχες και θέαμα σε όλες τις κατηγορίες, ο κόσμος της περιοχής μάλλον κρατήθηκε για την δεύτερη ημέρα, καθώς το Σάββατο οι θεατές ήταν είδος υπό εξαφάνιση. Παρολαυτά οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών έκαναν το "καθήκον" τους προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

MX Κρηνίδες

MX1 + MX300 2T – Αγώνας Πρόκρισης – Ράδος και το λάθος των αναβατών στη ζώνη αναμονής

Στη μεγάλη κατηγορία MX1 είδαμε μόνο επτά αναβάτες να ξεκινούν στον αγώνα πρόκρισης καθώς οι υπόλοιποι αναβάτες δεν έφτασαν στην ώρα που ορίζει ο κανονισμός στη ζώνη αναμονής με αποτέλεσμα οι δέκα από τους δεκαεπτά να μείνουν εκτός της διαδικασίας. Νικητής ήταν ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), ο οποίος έκανε έναν αγώνα δίχως αντίπαλο καθώς ο Γιάννης Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450) ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη θέση αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στα pits, με τον ίδιο να βγαίνει εκ νέου στην πίστα και να τερματίζει στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση με διαφορά σχεδόν 1,5 λεπτό πίσω από τον Ράδο τερμάτισε ο Παύλος Σιδέρης #259 (Kawasaki KXF 450), με τον Νικόλαο Ζυγούρη #95 (KTM SXF 350), να κλείνει την τριάδα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε όπως σας είπαμε ο Τουρατζίδης, με τον Αλέξανδρο Μπαλόγλου #35 (KTM SX 250), να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX2+MX125 2T –  Αγώνας Πρόκρισης – Ο Ζούνης το προβάδισμα

MX Κρηνίδες

Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) πήρε το προβάδισμα οδηγώντας τον αγώνα. Στη δεύτερη θέση είχε βρεθεί ο Ανδρέας Καρασάββας #212 (Honda CR-F 250), με τον Δημήτρη Μπάκα #29 (Yamaha 250) να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Άπαντες περίμεναν μια μάχη για τη νίκη μεταξύ των τριών αυτών αναβατών αλλά αυτό δε συνέβη ποτέ. Ο Ζούνης κατέκτησε με άνεση τη νίκη με τους Καρασάββα και Μπάκα να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Σωτήρης Θεοδωρίδης #344 (GASGAS MC 125), με τον Δημήτρη Βαγγελάκο #211 (Fantic XXF 250) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ Open – Κυρίαρχος ο Πακαταρίδης

MX Κρηνίδες

Η μεγάλη είδηση που αφορούσε την κατηγορία Open ήταν το γεγονός πως ο Χρήστος Τομαράς #110 θα απουσίαζε λόγω τραυματισμού, οπότε αυτό το γεγονός ήθελαν να εκμεταλλευτούν οι υπόλοιποι αγωνιζόμενοι. Με το που έπεσαν οι μπάρες ο Θανάσης Αυγέρης #101 (Yamaha YZF 250) έστριψε πρώτος με τον Βασίλη Πακαταρίδη #72 (KTM SXF 450) να ακολουθεί, ενώ λίγο πιο πίσω καλό ξεκίνημα είχαν κάνει και οι Γιώργος Κυπραίος #59 (Yamaha YZF 450) και Χρήστος Κοτούλας #5 (Fantic XXF 450). Ο Αυγέρης προσπάθησε να κρατηθεί μπροστά από τον Πακαταρίδη αλλά όχι για πολύ. Ο Πακαταρίδης κατάφερε να βρεθεί μπροστά από τον Αυγέρη και από εκεί και έπειτα η πρώτη θέση ξεκαθάρισε. Ο Πακαταρίδης με ταχύτερους γύρους έχτισε μια διαφορά ασφαλείας και έτσι έφτασε με άνεση στην νίκη. Ο Αυγέρης με τη σειρά του ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου χωρίς να απειληθεί από κανέναν, ενώ μάχη για την τρίτη θέση είχαμε μεταξύ του Κοτούλα και του Κυπραίου με τελικό νικητή τον Κυπραίο. Ο Κοτούλας τερμάτισε τέταρτος με τον Σάββα Παραστατίδη #12 (KTM SXF 450) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

MX Senior – MX Women – Κάποιος να πιάσει τον Μάρκο Καρασακαλίδη και την Αμαλία Λάμπρου

MX Κρηνίδες

Στην κατηγορία ΜΧ Senior το φαβορί ήταν ένας και αυτός ήταν ο Μάρκος Καρασακαλίδης #177 (GASGAS 450). Με το που έπεσαν οι μπάρες κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία τερματίζοντας με χαρακτηριστική άνεση στην πρώτη θέση, αφήνοντας του υπόλοιπους συμμετέχοντες να παλέψουν για τις υπόλοιπες θέσεις της κατάταξης. Στη δεύτερη θέση σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον Καρασακαλίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Αδάμος Πράσσος #12 (Honda CRF 450), με τον Νίκο Δρόσο #170 (GASGAS 450) να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Νερατζόγλου #19 (Yamaha YZF 450), με τον Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450) να συμπληρώνει την πεντάδα.

MX Κρηνίδες

Στη κατηγορία MX Woman, η απόλυτη πρωταγωνίστρια ήταν η Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125). Οδήγησε την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη έχοντας διαφορά που ξεπερνούσε το ένα λεπτό! Πίσω της στη δεύτερη θέση βρέθηκε η αδερφή της Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250) η οποία αγωνίστηκε με κάταγμα στο καρπό με την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), να ολοκληρώνει το βάθρο της εν λόγω κατηγορίας.

ΜΧ ΚρηνίδεςΜΧ Κρηνίδες

MX85 – Άπιαστος ο Ταμβάκος

MX Κρηνίδες

Στο Ά σκέλος της κατηγορίας ΜΧ85, ο αγώνας είχε έναν πρωταγωνιστή και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Χρήστο Ταμβάκο #66 (Yamaha YZ 85). Ο Ταμβάκος με το που έπεσαν οι μπάρες έγινε καπνός δημιουργώντας διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως ενώ είχε μία πτώση κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα έχοντας διαφορά 12 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο! Στη δεύτερη θέση βρέθηκε όπως σας είπαμε ο Σόλωνας Τριανταφυλλόπουλος #241 (Yamaha YZ 85), ο οποίος είχε με τη σειρά του διαφορά 43 δευτερόλεπτα από τον τρίτο Γεώργιο Χατζάκη #21. Το πρώτο σκέλος της MX85 είχε και μία εγκατάλειψη καθώς ο Ερμής Χατζηβασιλείου #11 (KTM SX 85) μετά από πτώση δεν κατάφερε να συνεχίσει με τον νεαρό αναβάτη να μην έχει κάτι το σοβαρό.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ65 – Ο Τσιγκόλης νικητής μετά από μάχη με τον Τρακαδά

MX Κρηνίδες

Επόμενη κατηγορία που είδαμε ήταν αυτή της MX65, ο Κωνσταντίνος Τρακαδάς #23 (ΚΤΜ SX65) στα πρώτα στάδια του αγώνα είχε καταφέρει σταδιακά να χτίσει μία διαφορά ωστόσο αυτή όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετή για να του δώσει τη νίκη. Ο Αντώνης Τσιγκόλης #98 (GASGAS65), έχοντας περάσει πρώτα τους Γιώργο Τσαλίκη #1 (Yamaha YZ 65) και Δημήτρη Φωτόπουλο #911 (Yamaha YZ 65), βρέθηκε στους τελευταίους γύρους του αγώνα πίσω από τον Τρακαδά. Ο Τσιγκόλης ο οποίος ήταν ταχύτερος κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση πανηγυρίζοντας τη νίκη στο Α' σκέλος της ΜΧ65. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τρακαδάς, με τον Τσαλίκη να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Φωτόπουλος, με τον Eυθύμιο Ψαρογιάννη #228 (Husqvarna TC 65) να συμπληρώνει την πεντάδα.

ΜΧ Κρηνίδες

ΜΧ50 – Αγώνας επίδειξης

MX Κρηνίδες

Στην κατηγορία ΜΧ50 είχαμε γύρους επίδειξης και όχι αγώνα καθώς οι συμμετοχές ήταν μόλις τέσσερις.

Οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross έδωσαν εκ νέου το ραντεβού τους για αύριο με την ευχή όλων να δούμε και πάλι πλούσιο θέαμα χωρίς τραυματισμούς αλλά και να δούμε κόσμο στην πίστα motocross στις Κρηνίδες Καβάλας.

Ετικέτες

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Στο MXGP με την Red Bull GASGAS Factory Racing Team ΚΑΙ στο AMA Supercross με την Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team
motomag Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Δύο εβδομάδες προπόνησης στην πίστα RD Field στη Νότια Καλιφόρνια ήταν αρκετές για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή MXGP Jorge Prado ώστε να πάρει την απόφαση να λάβει μέρος στους τρεις πρώτους αγώνες του AMA Supercross 2024 με την ομάδα της Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team.

Ο Ισπανός αναβάτης της GASGAS κατά καιρούς είχε δηλώσει πως όνειρο του ήταν να αγωνιστεί στην Αμερική και αυτό θα πραγματοποιηθεί το 2024. Ο Prado θα κάνει το ντεμπούτο του στις Η.Π.Α. στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross -Anaheim 1, San Francisco και San Diego- στη μεγάλη κατηγορία 450SX με το GASGAS MC 450F. Όπως αποφασίστηκε ο Ισπανός στο AMA Supercross θα λάβει μέρος με την ομάδα Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team, ενώ θα συμμετέχει και στο MXGP (σε όλη τη σεζόν), με την ομάδα Red Bull GASGAS Factory Racing Team.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Μετά από την ανακοίνωση της συμμετοχής του ο Jorge Prado ανέφερε: "Από τότε που άρχισα να οδηγώ, το όνειρό μου ήταν πάντα να αγωνιστώ μια μέρα στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα να τρέξω στο Supercross. Το παρακολουθούσα όλη μου τη ζωή στην τηλεόραση και πάντα σκεφτόμουν ότι πρέπει να είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι κάτω από φώτα με τεράστιο κοινό και να υπάρχει φανταστική ατμόσφαιρα! Πρέπει να είναι υπέροχο να αγωνίζεσαι σε ένα εμβληματικό στάδιο όπως το Angel Stadium. Είχα την τύχη το 2015, ενώ προπονούμουν στις Η.Π.Α., να πάω στο Anaheim 1 και ήταν μια σπουδαία εμπειρία η οποία με έκανε να θέλω να το δοκιμάσω ακόμα περισσότερο. Έτσι, δεδομένου ότι κέρδισα τον τίτλο MXGP φέτος και είμαι απόλυτα υγιής και ψάχνω για μια νέα πρόκληση, σκέφτηκα ότι ήταν η τέλεια στιγμή στην καριέρα μου να έρθω να προπονηθώ στις Η.Π.Α. και να προετοιμαστώ για μερικούς αγώνες Supercross. Δεν θέλω να σπαταλήσω άλλον έναν ολόκληρο χρόνο αναρωτώμενος αν θα μπορούσα ή θα έπρεπε, οπότε είμαι εδώ και θα το δοκιμάσω. Ανυπομονώ πραγματικά γι' αυτό και είμαι αρκετά τυχερός που έχω την πλήρη υποστήριξη της Red Bull GASGAS Factory Racing Team καθώς και της Troy Lee Designs Red Bull GASGAS Factory Racing Team.”

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Ο Roger De Coster, Αγωνιστικός Διευθυντής Βόρειας Αμερικής KTM, Husqvarna, GASGAS δήλωσε: "Ο κύριος στόχος για τον Jorge το 2024 είναι να υπερασπιστεί τον Παγκόσμιο Τίτλο που κέρδισε την περασμένη σεζόν στο MXGP, αλλά φυσικά είμαστε ενθουσιασμένοι να δούμε τι μπορεί να κάνει στο Supercross. Όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ ταλαντούχος, δεδομένου ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross σε MX2 και MXGP. Ωστόσο, ξέρουμε ότι το Supercross στο υψηλότερο επίπεδο είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό και για να αγωνιστεί κανείς με τους κορυφαίους απαιτεί να είσαι καλά προετοιμασμένος εκτός από ταλαντούχος, οπότε αυτό θα είναι μια τεράστια πρόκληση για εκείνον. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και χαιρόμαστε που με την υποστήριξη της TLD GASGAS είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε την επιθυμία του να δοκιμάσει το Supercross!"

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024

Ο Davide De Carli, Team Manager της Red Bull GASGAS Factory Racing Team Manager ανέφερε με τη σειρά του: "Ο Jorge εκπλήρωσε το όνειρό του και έγινε φέτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτόν. Η επιθυμία του τώρα είναι να προπονηθεί στις Η.Π.Α. και να δοκιμάσει το Supercross, γιατί δεν είχε την ευκαιρία μέχρι τώρα και από την πλευρά μας το αξίζει απόλυτα. Εμείς, ως ομάδα, μαζί με τον Pit Beirer και τον Robert Jonas ήμασταν εδώ για να υποστηρίξουμε τον Prado και να του δώσουμε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Supercross! Ανυπομονούμε να τον δούμε να παρατάσσεται στην μεγάλη κατηγορία καθώς είναι σημαντικό για αυτόν να αγωνιστεί σε αυτούς τους τρεις πρώτους γύρους ώστε να ξεκαθαρίσει στο μυαλό του που είναι το αγωνιστικό του μέλλον, καθώς είναι ακόμα πολύ νέος και μπορεί να το δοκιμάσει. Είναι επίσης μια καλή χειμερινή προπόνηση γι' αυτόν πριν από την έναρξη της νέας σεζόν MXGP, όπου στόχος του είναι να υπερασπιστεί το νούμερο ένα. Καλή τύχη, Jorge!"

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής MXGP Jorge Prado θα αγωνιστεί στους τρεις πρώτους γύρους του AMA Supercross 2024
Ετικέτες