Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Για έναν ακόμη αγώνα οι αναβάτες της Samp Racing Team σημείωσαν βάθρα και έδειξαν ανταγωνιστικοί
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Πιστή στο ραντεβού της με το ελληνικό motocross ήταν η Samp Racing Team, συμμετέχοντας στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πανέμορφη πίστα της Σπερχειάδας. Για άλλη μια φορά σε φετινό αγώνα του θεσμού, οι καιρικές συνθήκες παραλίγο να πρωταγωνιστήσουν, όμως τελικά οι επιδόσεις των αθλητών και η αποφασιστικότητα των ομάδων τους, έκλεψαν την παράσταση.

Η ποτιστική βροχή που έπεφτε κατά την εβδομάδα του αγώνα στην πίστα της Σπερχειάδας, βοήθησε τους διοργανωτές να προετοιμάσουν σωστά τον αγωνιστικό χώρο όμως δύο ώρες καταρρακτώδους βροχής το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν αρκετές για να μετατρέψουν την πίστα και τα paddock σε ένα χαλί βαθιάς λάσπης. Η Samp Racing Team ήταν προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και όλα τα στελέχη της κινητοποιήθηκαν άμεσα για να διασφαλίσουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία της ομάδας και των αθλητών της, μέσα και έξω από την πίστα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Λόγω της απροσπέλαστης κατάστασης της πίστας οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν τους αγώνες του Σαββάτου και να τους μεταθέσουν στο πρόγραμμα της Κυριακής, δίνοντας μια μέρα "ρεπό" στις ομάδες και τους αθλητές, χρόνο τον οποίο η Samp Racing Team εκμεταλλεύτηκε για την καλύτερη προετοιμασία στις νέες συνθήκες του αγώνα.

Την Κυριακή οι συνθήκες ήταν μεν βελτιωμένες αλλά παρέμεναν δύσκολες ειδικά στα πρώτα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά του προγράμματος, με τη βαριά λάσπη να προσπαθεί να νικήσει τις προσπάθειες των αθλητών. Με τον ανοιξιάτικο ήλιο να σηκώνεται όλο και πιο ψηλά μέσα στην μέρα, οι συνθήκες της πίστας βελτιώθηκαν ως προς την λάσπη, δίνοντας τη σκυτάλη στα βαθιά λούκια τα οποία ήταν έτοιμα να ταλαιπωρήσουν τους αναβάτες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Πρώτοι στη μάχη ρίχτηκαν οι αναβάτες της ΜΧ2 με τον Σωτήρη Φωτάκη #307 να θέλει να επαναλάβει το βάθρο του προηγούμενου αγώνα. Για αυτή την επιτυχία, το κλειδί ήταν η καλή εκκίνηση, την οποία δεν είχε στο πρώτο σκέλος που έφερε προβλήματα, με λάθη και πτώσεις που τον απομάκρυναν από ένα καλό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο σκέλος ο Σωτήρης κατάφερε να φύγει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα, δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να κινηθεί ακόμα και σε δύσκολο τερέν στις πρώτες θέσεις. Ο ίδιος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του δεύτερου σκέλους καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στο σύνολο. Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προσπάθησε να κάνει ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης στην ΜΧ2 μετά τον τραυματισμό του. Δοκίμασε τις δυνάμεις του στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά όμως η κατάσταση της πίστας δεν βοήθησε την ομαλή επιστροφή του και επέλεξε να μην συμμετάσχει στα σκέλη της κατηγορίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Στα ίδια σκέλη συμμετείχε και ο Λευτέρης Παπαδάκης #177 στην κατηγορία ΜΧ125 καταφέρνοντας να έχει μέτριες εκκινήσεις με το δίχρονο 125 του, και να χρειαστεί να δώσει πολλές και σκληρές μάχες για μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας. Με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από ισοβαθμία καθώς έχασε το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος. Παράλληλα κατετάγη ενδέκατος στην κατηγορία ΜΧ2 μιας και οι δύο κατηγορίες αγωνίζονται σε μικτά σκέλη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Μετά την ΜΧ2 ήταν η σειρά της ΜΧ1 και του Μανώλη Κρητικού #160 να δώσει τη δική του μάχη στην κορυφαία κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος η σταθερότητα που τον διακρίνει και οι σωστές επιλογές τον έφεραν στην δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος λάθος συναθλητή του, ενώ στο δεύτερο έμεινε μακριά από νωρίς στη μάχη της πρώτης θέσης, τερματίζοντας με άνεση τρίτος. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Χρήστος Κατσαμάκης #888, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σκέλος αντιμετωπίζοντας πτώσεις ενώ τα πήγε λίγο καλύτερα στο δεύτερο σκέλος για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην εικοστή θέση της ημέρας.

Στην πολυάριθμη κατηγορία της ΟΡΕΝ ο Χρήστος Κοτούλας #2 είχε καλές εκκινήσεις όμως στο πρώτο σκέλος μια πτώση στον πρώτο γύρο τον έβαλε σε περιπέτειες για να τερματίσει τελικά στη δωδέκατη θέση. Επανήλθε δυνατά στο δεύτερο για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, αποτέλεσμα που τον έφερε έκτο στη συγκεντρωτική κατάταξη του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Το πιο δύσκολο έργο στην γεμάτη βαθιά λούκια πίστα, είχαν οι αναβάτες των μικρών κατηγοριών με τους μικρότερους τροχούς να προσθέτουν ακόμα έναν βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια τους. Οι Ερμής Χατζηβασιλείου #111 και Μιχάλης Πιστικός #281 κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και στις δύο εκκινήσεις του αγώνα, ξεκινώντας ιδανικά τα σκέλη. Το δύσκολο τερέν και ο σκληρός ανταγωνισμός της κατηγορίας ήταν ένας συνδυασμός που τους άγχωσε διαταράσσοντας την αυτοσυγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη. Ο Ερμής παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου με μια τρίτη και μια πέμπτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη ενώ ο Μιχάλης με δύο όγδοες θέσεις τερμάτισε ένατος.

H Samp Racing Team θα ήθελε κλείνοντας να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειες τους στον δύσκολο αγώνα της Σπερχειάδας και κυρίως τη διοργανώτρια ΛΕ.Μ.Σ... πάμε για τον επόμενο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας
Ετικέτες

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Ο 94 φορές νικητής motocross Cairoli ετοιμάζεται για το αγωνιστικό ντεμπούτο του με το Desmo450 MX
motomag Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Motocross, Antonio Cairoli επιστρέφει στην αγωνιστική σκηνή καθώς θα συμμετέχει με το νέο Ducati Desmo450 MX στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross και συγκεκριμένα στον αγώνα Ponte a Egola.

Η Ducati είχε ανακοινώσει εδώ και πολύ καιρό πως ο θρύλος του motocross Cairoli δεν θα έμενε μόνο στα καθήκοντα του δοκιμαστή και πως κάποια στιγμή θα στηνόταν ξανά στην ράμπα της εκκίνησης με το νέο μοντέλο motocross Desmo450 MX. Τελικά αυτό θα συμβεί στις 22 και 23 Ιουνίου καθώς ο Cairoli θα επιστρέψει στους αγώνες motocross έστω και για λίγο, για να λάβει μέρος στον αγώνα Ponte a Egola ο οποίος προσμετρά στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Αναμφίβολα η επιστροφή του Cairoli στην ενεργό δράση είναι σημαντική είδηση καθώς τελευταία φορά που είδαμε τον Ιταλό αναβάτη να αγωνίζεται ήταν το 2022 στο MXΟΝ -MX των Εθνών- που έλαβε χώρα στην Αμερική. Από την άλλη η Ducati με την κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να δει σε τι στάδιο βρίσκεται η εξέλιξη του νέου της μοντέλου καθώς την επόμενη χρονιά το Desmo450 MX θα ριχτεί στη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross στη μεγάλη κατηγορία.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

Λίγες ημέρες έμειναν για να δούμε αν ο Cairoli μπορεί να βρεθεί ξανά να αγωνίζεται για μια θέση στο βάθρο ακολουθώντας τα χνάρια του Alessandro Lupino -έτερος δοκιμαστής και αγωνιζόμενος της Ducati- ο οποίος με το Desmo450 MX έχει καταφέρει να σημειώσει νίκες και βάθρα στο ιταλικό πρωτάθλημα motocross.

Επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Cairoli με το Ducati Desmo450 MX

 

Ετικέτες