Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2026: Ακυρώνεται ο πρώτος αγώνας της σεζόν
Επόμενο ραντεβού στα μέσα Απρίλη στα Τρίκαλα
Από τον
Παύλο Καρατζά
2/4/2026
Στην ακύρωση του πρώτου αγώνα Motocross της σεζόν 2026 προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το προσεχές Σαββατοκύριακο.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ
Η Διοίκηση της ΑΜΟΤΟΕ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να αναμορφώσει το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross για το 2026.
Βασικός λόγος η αδυναμία τέλεσης του 1ου προγραμματισμένου αγώνα στην πίστα του Άργους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που όσο πάνε και χειροτερεύουν, και δεν προβλέπεται να βελτιωθούν στην περιοχή της πίστας τις ερχόμενες ημέρες, μετατρέποντας τον αγωνιστικό χώρο απροσπέλαστο.
Παράλληλα, οι συστάσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού για αναβολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω της κακοκαιρίας, συνυγορρούν στην απόφαση της ΑΜΟΤΟΕ με γνώμονα την ασφάλεια, την ισονομία (λόγω απουσιών – απαγορευτικού), και την ταλαιπωρία των αθλητών.
Ως εκ τούτου, το Πρωτάθλημα θα αρχίσει στα Τρίκαλα και σύντομα θα ανακοινωθεί νέο Πρόγραμμα.
Συγνώμη για την αναστάτωση.
Να υπενθυμίσουμε πως ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος στα Τρίκαλα, στις 18-19 Απριλίου.
ΑΜΑ SuperMotocross: Η Triumph δυναμώνει την αμερικανική της ομάδα με τον Aaron Plessinger
Συμβόλαιο με την 5.11 Triumph Factory Racing για το 2027 και 2028
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
1/10/2026
Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί με την TF 450-X στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross, ξεκινώντας από το Supercross του Παρισίου τον Νοέμβριο.
Η 5.11 Triumph Factory Racing ανακοίνωσε την απόκτηση του Aaron Plessinger με διετές συμβόλαιο για το πρόγραμμα του SuperMotocross World Championship - πρόκειται για το αμερικανικό πρωτάθλημα που μόνο στις ΗΠΑ βαφτίζεται ως "παγκόσμιο". Ο Αμερικανός θα αγωνιστεί με την TF 450-X στα πρωταθλήματα AMA Supercross και Pro Motocross.
Ο Plessinger είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παρουσίες του αμερικανικού motocross και φέρνει στην Triumph σημαντική εμπειρία από τις δύο κορυφαίες σειρές αγώνων των ΗΠΑ. Παράλληλα, η ομάδα υπολογίζει στη συμβολή του στην εξέλιξη τόσο της TF 450-X όσο και του αγωνιστικού της προγράμματος στην κατηγορία των 450.
Η πρώτη επίσημη εμφάνισή του με την Triumph θα γίνει στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αντιπροσώπων της εταιρείας στην Ταϊλάνδη, από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου, όπου θα παρουσιαστεί σε περίπου 1.200 αντιπροσώπους από όλο τον κόσμο.
Στη συνέχεια θα επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της ομάδας κοντά στην Atlanta, Georgia, για να ξεκινήσει τη προετοιμασία με την TF 450-X και να βρει το βασικό setup της μοτοσυκλέτας. Η πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση με την Triumph θα γίνει στο Supercross του Παρισίου τον Νοέμβριο (οπού θα κάνουν το ντεμπούτο τους και οι Lucas και Sacha Coenen με την Red Bull KTM Factory Racing αλλά και ο Jo Shimoda στην κατηγορία των 450), ενώ για τον Plessinger θα ακολουθήσει εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών ενόψει της σεζόν του 2027.
Ο Plessinger δήλωσε ενθουσιασμένος με τη νέα συνεργασία, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί την εξέλιξη της Triumph από την είσοδό της στο κορυφαίο επίπεδο του motocross.
"Πιστεύω πραγματικά στις δυνατότητες της ομάδας και της TF 450-X. Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να κερδίζουμε αγώνες και να διεκδικούμε πρωταθλήματα, και ανυπομονώ να αποτελέσω μέρος αυτής της προσπάθειας."
Ο Γενικός Διευθυντής του Αγωνιστικού τμήματος της Triumph στην Αμερική, Jeremy Coker, έχει συνεργαστεί ξανά με τον Plessinger και στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση τους.
"Έχοντας δουλέψει ξανά με τον Aaron, τρέφω τεράστιο σεβασμό τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον άνθρωπο. Ξέρω τι μπορεί να κάνει, αλλά και την αποφασιστικότητα που φέρνει σε μια ομάδα. Ο στόχος μας είναι απλός, να του δώσουμε όλα όσα χρειάζεται για να επιστρέψει στις νίκες και να διεκδικήσει αγώνες και πρωταθλήματα."
Ο Ian Kimber, Επικεφαλής του Παγκοσμίου Αγωνιστικού Τμήματος της Triumph, χαρακτήρισε την εμπειρία και τις γνώσεις του Plessinger σημαντική προσθήκη για την ομάδα.
"Η εμπειρία, το ταλέντο και ο ενθουσιασμός του θα προσθέσουν μια διαφορετική διάσταση στην ομάδα και μια νέα οπτική, ενώ για εκείνον η TF 450-X αποτελεί μια εντελώς νέα πρόκληση."
Έτσι, η Triumph μπαίνει στην προετοιμασία για το 2027 με έναν αναβάτη που γνωρίζει ήδη καλά το αμερικανικό Supercross και Pro Motocross, ενώ ο Plessinger θα έχει μπροστά του την πρώτη πλήρη σεζόν του με την TF 450-X.