Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2ος αγώνας Τρίκαλα: Απίστευτα πολλές συμμετοχές σε δύσκολες συνθήκες

Η περιοχή στο κόκκινο πριν τον αγώνα
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2ος αγώνας Τρίκαλα: Απίστευτα πολλές συμμετοχές σε δύσκολες συνθήκες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/4/2024

Δύσκολες οι συνθήκες για τους πάρα πολλούς αγωνιζόμενους που ταξίδεψαν στα Τρίκαλα, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν το ταξίδι τους, μέχρι και την ώρα των δοκιμών. Ευτυχώς με την βροχή να έχει σταματήσει κατά την διάρκεια των πρώτων αγώνων και των δοκιμών αλλά με την λάσπη να είναι δεδομένη. Από πλευράς διοργάνωσης δεν ακούσαμε κανένα παράπονο με τους ανθρώπους να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για ομαλή διεξαγωγή, ακόμη και όταν δύο συνεχή ατυχήματα απαίτησαν μεταφορά των αναβατών στο νοσοκομείο με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους. Το πρόγραμμα είχε την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση ακόμη και τότε, ενώ έτσι και αλλιώς είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για να δώσει την ευκαιρία ακόμη και της παραμικρής βελτίωσης.

Ευχή όλων για μία αυριανή ημέρα, πιο εύκολη από την σημερινή. Στο μεταξύ θα είναι και η ημέρα που ο Δημήτρης Κεραμιδάς, χρόνια συντάκτης Motocross στο MOTO, θα συμπληρώσει ένα απίστευτο νούμερο: Θα είναι η χιλιοστή εκκίνησή του σε αντίστοιχα σκέλη! Τετραψήφιος αριθμός σκελών για τον Δημήτρης Κεραμιδά που έχει αγωνιστεί σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη και είναι κοντά στο να διεκδικήσει τον αριθμό ρεκόρ για αγώνες Motocross σε διαφορετικές χώρες! Η αυριανή εκκίνησή του, θα είναι λοιπόν σημαδιακή για όλους στο ελληνικό Motocross μιας και υπάρχουν νέοι και ταυτόχρονα ιδιαίτερα έμπειροι αναβάτες που όλοι μαζί υποστηρίζουν το άθλημα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2ος αγώνας Τρίκαλα: Απίστευτα πολλές συμμετοχές σε δύσκολες συνθήκες

Παρά τις δύσκολες συνθήκες σήμερα οι πρώτοι αγώνες για τις MX65 και MX85 κατάφεραν να γίνουν με τον Χατζάκη (Yamaha #21) να παίρνει την νίκη ακολουθούμενος από τον Τσαλίκη  (Yamaha #114) και τον Κουκαλιώτη  (Yamaha #125) σε ένα ολοκληρωτικά μπλε βάθρο!

Οι επιτυχία της Yamaha συνεχίστηκε και για την MX65 καθώς ο Φωτόπουλος  (Yamaha #911) πήρε την νίκη με τον Στρούγκη  (Yamaha #4) να ακολουθεί και τον Αρώνη (GASGAS #55) να ολοκληρώνει το βάθρο.

Στην ΜΧ1 ο Κουζής (Honda #388) ήταν ταχύτερος -καμία έκπληξη για την κατάταξη- με την τριάδα να ολοκληρώνουν οι Ράδος (GASGAS #97) και Κρητικός (ΚΤΜ #160)

Στην MX2 οι τρεις ταχύτεροι στο πρώτο γκρουπ ήταν ο Ζούνης (Yamaha #37), ο Λυρίου (Fantic #161) και ο Θεοδωρίδης (GASGAS #344) με αντίστοιχα στο γκρουπ 2 να είναι ο Κανάκης (KTM #49) ο Κοσμάς (KTM #322) και ο Μερκούρης (KTM #111) ο οποίος είναι βέβαια στην ΜΧ125 αλλά οι χρόνοι του είναι συνεχώς μέσα στην ΜΧ2. Οι πολλές συμμετοχές οδήγησαν στην ανάγκη διαφορετικών γκρουπ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2ος αγώνας Τρίκαλα: Απίστευτα πολλές συμμετοχές σε δύσκολες συνθήκες

Στην MXOPEN ο Βαγγελάκος (Fantic #112) ήταν ταχύτερος με Αυγέρη (Yamaha #1) και Μπούρκα (Honda #299) να ακολουθούν.

Στην Senior ο Καρασακαλίδης (GASGAS #177) είχε την γνωστή του θέση σταθερά Ν1 με τον Δημήτρη Κεραμιδά (Suzuki #777) και τον Τσιμπρή (ΚΤΜ #33) να συμπληρώνουν.

Παρακάτω οι βαθμολογίες του πρώτου σκέλους MX65-MX85, η κατάταξη καθώς και οι πρώτες φωτογραφίες από το MOTO που καλύπτει τον αγώνα τόσο εντός πίστας, όσο και από τα paddock!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Σπερχειάδα: MEGA GALLERY 3ου αγώνα!

Όλη η δράση αποτυπώνεται στην οθόνη σας από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024, Σπερχειάδα 3ος
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2024

Ο 3ος αγώνας στην Σπερχειάδα είχε έντονη δράση συμπυκνωμένη σε μία ημέρα εξαιτίας της ακύρωσης της αγωνιστικής δραστηριότητας την πρώτη ημέρα, αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούσαν σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα, εκείνες τις ημέρες.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους αναβάτες να προπονηθούν σε παρακείμενη έκταση χαρίζοντας εικόνες απευθείας βγαλμένες από το Enduro, σε σημείο που η εικόνα μπέρδευε τον κόσμο στα κοινωνικά δίκτυα, βλέποντας τίτλο MOTOCROSS αλλά σε ένα διαφορετικό όμως video που δεν θύμιζε κάτι τέτοιο. Οι εικόνες αυτές έχουν αποτυπωθεί στην συλλογή της πρώτης ημέρας μαζί με τις απονομές!

Για το ρεπορτάζ του αγώνα και τα αναλυτικά αποτελέσματα διαβάζετε εδώ:

 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS 3ος Σπερχειάδα: Φανταστικό θέαμα με μπόλικο συναγωνισμό – Πρώτες φωτογραφίες!

AM Supercross 2024, Salt Lake City – O rookie Jett Lawrence με Honda κατακτά το πρωτάθλημα στα 450SX [VIDEO]

Παρακολουθείτε τις συλλογές φωτογραφιών ανά κατηγορία εδώ: