Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – 3ος γύρος Σπερχειάδα – Μάχες και θέαμα με τον καιρό να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής

Οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν και τα παιχνίδια του καιρού
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – 3ος γύρος Σπερχειάδα
Από το

motomag

6/5/2023

Στη πίστα Motocross στην Σπερχειάδα, οι 130 συμμετέχοντες του τρίτου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross, πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στην πρώτη ημέρα του αγωνιστικού διημέρου, αν και τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στα παιχνίδια που έπαιζε ο καιρός στην Δυτική Φθιώτιδα.

 

Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2023, συνεχίστηκε στην Σπερχειάδα το Σάββατο 6 Μαΐου, με τους 130 συμμετέχοντες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών.

Η τοπική λέσχη της ΛΕ.Μ.Σ. η οποία ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση του αγώνα προσπάθησε να προσφέρει το καλύτερο για τους συμμετέχοντες παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και αυτό φάνηκε από το ευχάριστο κλίμα που επικρατούσε σε κάθε σημείο της πίστας.

Στο καθαρό αγωνιστικό κομμάτι, η ημέρα ξεκίνησε με τις ελεύθερες δοκιμές όλων των κατηγοριών (ΜΧ 65, ΜΧ 85, ΜΧ 125, ΜΧ Woman, MX1, MX2, MX300, Open, Senior), με τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να κατανοήσουν σε τι κατάσταση βρίσκεται η πίστα. Ο συννεφιασμένος καιρός, ο οποίος απειλούσε με βροχή την πίστα της Σπερχειάδας έκανε τα πράγματα πιο περίπλοκα όσον αφορά την βελτίωση των χρόνων αλλά και την εύρεση ρυθμού από τους αγωνιζόμενους. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να μην διεξαχθούν κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας οι χρονομετρημένες δοκιμές των κατηγοριών MX 65, ΜΧ 85 καθώς και το Α’ σκέλος αγώνα της ΜΧ 65.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – 3ος γύρος Σπερχειάδα

Με τις καιρικές συνθήκες να βελτιώνονται είδαμε ταυτόχρονα και την πρώτη βελτίωση στις επιδόσεις των αγωνιζομένων. Οι χρονομετρημένες δοκιμές των κατηγοριών (ΜΧ125, ΜΧWoman, MX1, MX2, MX300, Open, Senior), πρόσφεραν και τα πρώτα δείγματα αγωνιστικής γραφής για τα όσα θα βλέπαμε στους αγώνες πρόκρισης (Qualification Race) καθώς η πίστα σιγά σιγά στέγνωνε και οι αγωνιστικές γραμμές ήταν πιο ξεκάθαρες για όλους.

 

Οι μάχες των αγώνων πρόκρισης

Με τον κόσμο να έχει ζεσταθεί από τις χρονομετρημένες δοκιμές έφτασε η στιγμή που οι αγωνιζόμενοι θα έδιναν τις πρώτες μάχες για τους αγώνες πρόκρισης (Qualification Race). Η πρώτη κατηγορία που ρίχτηκε στην μάχη ήταν αυτή της ΜΧ2 – ΜΧ125. Οι 40 αναβάτες «στήθηκαν» στην μπάρα εκκίνησης ώστε να επικρατήσουν της διαδικασίας. Με το που έπεσε η μπάρα ταχύτερος όλων ήταν ο Κώστας Τζιώρας #146 (KTM SXF 250), ο οποίος κατάφερε να ηγείται του αγώνα μέχρι τον δεύτερο γύρο. Στη συνέχεια ο Τζιώρας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να πέσει αρκετά πίσω. Στον αντίποδα ο Φραγκίσκος Ζούνης #37 (Yamaha YZF 250) κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα με τον ίδιο να πετυχαίνει μια άνετη επικράτηση. Στη δεύτερη θέση χωρίς να απειληθεί αλλά και να απειλήσει ολοκλήρωσε τον αγώνα πρόκρισης των κατηγοριών αυτών ο Δημήτρης Γανωτής #141 (Yamaha YZ 125). Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Μερκούρης #11 (ΚΤΜ SX 125), ο οποίος προσπάθησε να μείνει κοντά στους δύο πρώτους. Μάχη είχαμε για την τέταρτη θέση, με τον Μάριο Κανάκη #49 (KTM SX 125) να επικρατεί του Dany Tsankov #196 (Yamaha YZ 125), ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – 3ος γύρος Σπερχειάδα

Μετά τις κατηγορίες ΜΧ2 – ΜΧ125, είχαμε τον αγώνα πρόκρισης (Qualification Race) για τις κατηγορίες MX1 – MX300). Μπορεί οι Μανώλης Κρητικός και Παναγιώτης Παπίλας να μην ήταν ανάμεσα στις συμμετοχές του αγώνα, ωστόσο οι υπόλοιποι έδωσαν μια μοναδική παράσταση στους αρκετούς θεατές που βρέθηκαν στην πίστα της Σπερχειάδας. Φυσικά τα φαβορί Παναγιώτης Κουζής και Γιάννης Τουρατζίδης κατάφεραν αν μην τι άλλο να δώσουν τη δική τους παράσταση με το καλημέρα. Με το που έπεσε η μπάρα εκκίνησης ο Τουρατζίδης #100 (Yamaha YZF 450) πετάχτηκε μπροστά με τον Κουζή #338 (Fantic XXF 450) να τον ακολουθεί κατά πόδας. Στους πρώτους γύρους η μάχη των δύο ήταν συγκλονιστική με τον Κουζή να προσπαθεί με διαφορετικές γραμμές να επιτεθεί στον Τουρατζίδη. Εν τέλει η μάχη για την πρώτη θέση ξεκαθάρισε μετά από την πτώση του Κουζή στο πάνω μέρος της πίστας. Μετά από εκείνο το σημείο ο Γιάννης Τουρατζίδης απλά έφερε την μοτοσυκλέτα του στον τερματισμό πανηγυρίζοντας την επικράτηση του στην συγκεκριμένη διαδικασία. Από την άλλη ο Παναγιώτης Κουζής ο οποίος χρησιμοποίησε το τετράχρονο Fantic XXF 450 σε σχέση με το δίχρονο Fantic XX 250 που χρησιμοποίησε στις Κρηνίδες, αρκέστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ κάποια στιγμή βρέθηκε και στη ζώνη μηχανικών ώστε να κάνουν ρυθμίσεις στις αναρτήσεις ενόψει του αυριανού αγώνα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ανέστης Ράδος #97 (GASGAS 450), o οποίος έκανε έναν μεστό αγώνα. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρέθηκαν οι Ανδρέας Ανδρέου #101 (Yamaha YZ 250) και Νίκος Λυρίου #161 (GASGAS MC 450).

 

Το Α΄ σκέλος του αγώνα για τις κατηγορίες Open και Senior

Μετά τους αγώνες πρόκρισης (Qualification Race) σειρά είχε το Α’ σκέλος αγώνα των κατηγοριών Open και Senior. Αρχικά στην μάχη ρίχτηκε η κατηγορία Open. Με το που έπεσε η μπάρα εκκίνησης ο Χρήστος Τομαράς #110 (Honda CRF 450), βρέθηκε στην πρωτοπορία με τον Χρήστο Κοτούλα #5 (Fantic XXF 450) να ακολουθεί. Ο Τομαράς με ταχύτερους γύρους αύξανε συνεχώς τη διαφορά από τους διώκτες του πετυχαίνοντας μια άνετη νίκη, ενώ μεγάλη μάχη θα είχαμε στη συνέχεια για τις θέσεις δύο και τρία. Αρχικά ο Αθανάσιος Αυγέρης #101 (Yamaha YZF 250) ενώ βρισκόταν στην τρίτη θέση είχε μία πτώση η οποία τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις. Ωστόσο αυτό όχι μόνο δεν του χάλασε τον αγώνα αλλά τον πείσμωσε, χαρίζοντας σε όλους μοναδικό θέαμα. Ο Αυγέρης περνούσε τον έναν αναβάτη μετά τον άλλον, ενώ στον τελευταίο γύρο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Κοτούλα για να πανηγυρίσει αυτός τη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Χρήστος Κοτούλας δεν κατάφερε να αντέξει στην επίθεση του Αυγέρη, τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Ωραία μάχη είδαμε μεταξύ του Ευάγγελου Μπουρίκα #299 (Honda CRF 450 ) και του Νίκου Σωτηρόπουλου #78 (Yamaha YZF 450), με τον Μπουρίκα να κατακτά την τέταρτη θέση και τον Σωτηρόπουλο να ολοκληρώνει τον αγώνα στην πέμπτη θέση.

 

Η τελευταία μάχη της ημέρας δόθηκε στην κατηγορία Senior, στην οποία έλαβε μέρος και η κατηγορία MX Woman. Με το που έπεσε η μπάρα της εκκίνησης, ο Βασίλης Ράπτης #103 (Kawasaki KXF 450) βρέθηκε για λίγο στην πρωτοπορία, με τον Μάρκο Καρασακαλίδη #177 (GASGAS 450) να περνά με τη σειρά του στην πρώτη θέση. Από εκείνο το σημείο ο Καρασακαλίδης οδηγούσε με ροή και ταχύτατα αυξάνοντας συνεχώς το προβάδισμα του. Ο ίδιος δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, πετυχαίνοντας μια άξια νίκη. Από την άλλη ο Βασίλης Ράπτης αρκέστηκε στη δεύτερη θέση με τους Αλέξανδρο Καρανάση #271 (Honda CRF 450) και Αδάμο Πρασσό #12 (Honda CRF 450) να παλεύουν για την τρίτη θέση. Τελικός νικητής σε αυτή τη μάχη αναδείχθηκε ο Καρανάσης με τον Πρασσό να μένει στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Δρόσος #170 (GASGAS 450). Στην κατηγορία MW Woman νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Λάμπρου #7 (Yamaha YZF 250) η οποία έκανε έναν μοναχικό αγώνα και δεν απειλήθηκε από την Αμαλία Λάμπρου #17 (Yamaha YZ 125) και την Στέλλα Βαρέλι #311 Honda CRF 250), οι οποίες ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

 

Οι αγωνιζόμενοι, οι ομάδες και οι διοργανωτές, ανανέωσαν το ραντεβού τους αύριο Κυριακή 7 Μαΐου στις 10:00 το πρωί, με τους υπόλοιπους αγώνες των υπόλοιπων κατηγοριών.

 

 

Junior e-Motocross Series – Για 4η χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Οι εγγραφές ξεκίνησαν με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του MXGP
motomag Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/2/2024

Ο υποστηρικτικός θεσμός Junior e-Motocross Series που έχει δημιουργήσει η Infront Moto Racing και τo PIERER Mobility Group επιστρέφει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με τους νεαρούς συμμετέχοντες να αγωνίζονται σε πέντε γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross με ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS.

Το 2023 ο συγκεκριμένος θεσμός είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 40 συμμετέχοντες ενώ τα δύο τελευταία χρόνια πρωταθλητής έχει αναδειχθεί ο Timoteï Cez με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της GASGAS MC-E 5.

Για τη φετινή χρονιά το Junior e-Motocross Series αναμένεται να προσελκύσει και πάλι συμμετέχοντες από πολλά μέρη της Ευρώπης και όχι μόνο, ενώ οι πέντε γύροι του θεσμού θα διεξαχθούν αποκλειστικά στην Γηραιά Ήπειρο κατά τη διάρκεια του MXGP.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ηλικίας 6-8 ετών (η ηλικία μετράει από την 1η Ιανουαρίου 2024) και να οδηγούν μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα εκ των τριών εταιρειών: KTM SX-E 5, GASGAS MC-E 5 ή Husqvarna EE 5. Επιπρόσθετα θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα συμμετάσχουν σε τουλάχιστον τρεις γύρους, με τους μικρούς αγωνιζόμενους να λαμβάνουν υποστήριξη από τις εκάστοτε ομάδες με τις οποίες θα λάβουν μέρος.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Το Junior e-Motocross Series θα εκκινήσει από την Γαλλία και το MXGP of France στις 19 Μαΐου και στη συνέχεια ο θεσμός θα βρεθεί στη Γερμανία για τo MXGP of Germany στις 2 Ιουλίου. Τον ίδιο μήνα οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε διπλό αγώνα στην Τσεχία στο MXGP of Czech Republic στις 20 και 21 Ιουλίου, με την αυλαία να πέφτει στις 25 Αυγούστου στην Ελβετία και το MXGP of Switzerland.

Ο David Luongo, CEO της Infront Moto Racing δήλωσε: "Μπαίνουμε τώρα στο τέταρτο έτος αυτής της σειράς και η σκληρή δουλειά αξίζει τον κόπο. Για τους νεαρούς αναβάτες είναι πολύ σημαντικό όπως και για τις ΚΤΜ, Husqvarna και GASGAS οι οποίες μέσα από τον θεσμό εξελίσσουν τις μοτοσυκλέτες τους.”

Ο Federico Valentini, Vice President Global Motorcycle Marketing, KTM AG ανέφερε: "Έχει γίνει πραγματικά δημοφιλής ο συγκεκριμένος θεσμός. Για εμάς είναι πολύ σημαντικός καθώς οι νέοι αναβάτες που μπαίνουν στον χώρο συνεχώς εξελίσσονται αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τις μοτοσυκλέτες μας οπότε έχουμε διπλό κέρδος.”

Αν κάποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό Junior e-Motocross Series, μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.junioremotocross.com.

Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

Πρόγραμμα Junior e-Motocross Series

  • Γύρος 1: 19 Μαΐου – MXGP of France – St. Jean d-Angely
  • Γύρος 2: 2 Ιουνίου – MXGP of Germany – Teutschenthal
  • Γύρος 3: 20 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket 
  • Γύρος 4: 21 Ιουλίου – MXGP of Czech Republic – Loket
  • Γύρος 5: 25 Αυγούστου – MXGP of Switzerland – Frauenfeld
Junior e-Motocross Series – Συνεχίζει για τέταρτη χρονιά ο υποστηρικτικός ηλεκτρικός θεσμός στο MXGP για τους μικρούς αναβάτες

 

Ετικέτες