Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Αρχαία Ολυμπία: MEGA GALLERY 2024 – Όλη η δράση σε ένα σημείο

Περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες ανά κατηγορία!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MOTOCROSS Αρχαία Ολυμπία: MEGA GALLERY 2024 – Όλη η δράση σε ένα σημείο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/9/2024

Ετοιμαστείτε για μέγιστη δόση MX δράσης με ελληνικό φόντο! Ο πρόσφατος αγώνας στην Αρχαία Ολυμπία είχε μπόλικη δράση με έντονο συναγωνισμό σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες με την MX2 να ξεχωρίζει λίγο περισσότερο.

Όλες οι λεπτομέρειες και τα αποτελέσματα του αγώνα είναι εδώ:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 5ος: Δυνατές μάχες δόθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία - Υψηλός ανταγωνισμός και μπόλικο θέαμα στην MX2

 

Δείτε όλες τις φωτογραφίες σε ένα σημείο:

Δήλωση Red Bull KTM για το ατύχημα του Chase Sexton στο Ironman MX

Απρόβλεπτο μηχανικό πρόβλημα στο πίσω φρένο οδήγησε στην πτώση του πρωταθλητή
KTM Sexton
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2025

Μετά από μια εντυπωσιακή νίκη στο Moto 1 του Ironman MX National το περασμένο Σάββατο, ο εν ενεργεία πρωταθλητής της 450MX Chase Sexton είχε άδοξο φινάλε στη μέρα, καθώς πτώση στο Moto 2 τον έθεσε εκτός μάχης. Η ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing εξέδωσε επίσημη δήλωση με περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο Ian Harrison, Team Manager της Red Bull KTM, εξήγησε, “Μετά την επιθεώρηση της μοτοσυκλέτας το βράδυ του Σαββάτου και την ανάλυση των δεδομένων, καταλάβαμε καλύτερα τι οδήγησε στην πτώση του Chase στο δεύτερο σκέλος. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν επρόκειτο για λάθος του αναβάτη ή του μηχανικού. Αρχικά πιστεύαμε ότι υπήρξε πρόβλημα στο μπροστινό φρένο, όμως τώρα γνωρίζουμε ότι κάποιο ξένο σώμα μπήκε στο σύστημα του πίσω φρένου, εμποδίζοντας τη λειτουργία του. Έτσι, ο Chase αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα χρησιμοποιώντας μόνο το μπροστινό φρένο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι στο συγκεκριμένο άλμα είχε πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με κάθε άλλη φορά μέσα στη μέρα”.

Η βλάβη αυτή οδήγησε τελικά στην πτώση, με τη μοτοσυκλέτα να προσγειώνεται πρώτα στη δεξιά πλευρά, γεγονός που γέμισε με λάσπη τη μανέτα του μπροστινού φρένου και την ενεργοποίησε, με συνέπεια ο Sexton να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

“Θα αναζητήσουμε λύση ώστε να αποφευχθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, αλλά όπως γνωρίζουμε, το motocross είναι σκληρό για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και η ένταση με την οποία αγωνίζονται οι αναβάτες μας μεγεθύνει κάθε πρόβλημα. Ήταν μια απογοητευτική στιγμή για τον Chase, για την ομάδα και για τους φιλάθλους”, κατέληξε ο Harrison.