Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Για έναν ακόμη αγώνα οι αναβάτες της Samp Racing Team σημείωσαν βάθρα και έδειξαν πως είναι ανταγωνιστικοί
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Πιστή στο ραντεβού της με το ελληνικό motocross ήταν η Samp Racing Team, συμμετέχοντας στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην πανέμορφη πίστα της Σπερχειάδας. Για άλλη μια φορά σε φετινό αγώνα του θεσμού, οι καιρικές συνθήκες προσπάθησαν να πρωταγωνιστήσουν, όμως οι επιδόσεις των αθλητών και η αποφασιστικότητα των ομάδων τους, έκλεψαν την παράσταση.

Η ποτιστική βροχή που έπεφτε κατά την εβδομάδα του αγώνα στην πίστα της Σπερχειάδας, βοήθησε τους διοργανωτές να προετοιμάσουν σωστά τον αγωνιστικό χώρο όμως δύο ώρες καταρρακτώδους βροχής το απόγευμα της Παρασκευής, ήταν αρκετή για να μετατρέψει την πίστα και τα paddock σε ένα χαλί βαθιάς λάσπης. Η Samp Racing Team ήταν προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο και όλα τα στελέχη της κινητοποιήθηκαν άμεσα για να διασφαλίσουν την ασφαλή και άνετη λειτουργία της ομάδας και των αθλητών της, μέσα και έξω από την πίστα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Λόγω της απροσπέλαστης κατάστασης της πίστας οι διοργανωτές αποφάσισαν να αναβάλλουν τους αγώνες του Σαββάτου και να τους μεταθέσουν στο πρόγραμμα της Κυριακής, δίνοντας μια μέρα "ρεπό" στις ομάδες και τους αθλητές, χρόνο τον οποίο η Samp Racing Team εκμεταλλεύτηκε για την καλύτερη προετοιμασία στις νέες συνθήκες του αγώνα.

Την Κυριακή οι συνθήκες ήταν μεν βελτιωμένες αλλά παρέμεναν δύσκολες ειδικά στα πρώτα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά του προγράμματος, με την βαριά λάσπη να προσπαθεί να νικήσει τις προσπάθειες των αθλητών. Με τον ανοιξιάτικο ήλιο να σηκώνεται όλο και πιο ψηλά μέσα στην μέρα, οι συνθήκες της πίστας βελτιώθηκαν ως προς την λάσπη, δίνοντας την σκυτάλη στα βαθιά λούκια τα οποία ήταν έτοιμα να ταλαιπωρήσουν τους αναβάτες.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Πρώτοι στην μάχη ρίχτηκαν οι αναβάτες της ΜΧ2 με τον Σωτήρη Φωτάκη #307 να θέλει να επαναλάβει το βάθρο του προηγούμενου αγώνα. Για αυτή την επιτυχία, το κλειδί ήταν η καλή εκκίνηση, την οποία δεν είχε στο πρώτο σκέλος, φέρνοντας προβλήματα με λάθη και πτώσεις που τον απομάκρυναν από ένα καλό αποτέλεσμα. Στο δεύτερο σκέλος ο Σωτήρης κατάφερε να φύγει μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα, δείχνοντας ότι έχει την ταχύτητα να κινηθεί ακόμα και σε δύσκολο τερέν στις πρώτες θέσεις. Ο ίδιος κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση του δεύτερου σκέλους καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση στο σύνολο. Την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση προσπάθησε να κάνει ο Αλέξανδρος Κατσαμάκης στην ΜΧ2 μετά τον τραυματισμό του. Δοκίμασε τις δυνάμεις του στα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά όμως η κατάσταση της πίστας δεν βοήθησε την ομαλή επιστροφή του και επέλεξε να μην συμμετάσχει στα σκέλη της κατηγορίας.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Στα ίδια σκέλη συμμετείχε και ο Λευτέρης Παπαδάκης #177 στην κατηγορία ΜΧ125 καταφέρνοντας να έχει μέτριες εκκινήσεις με το δίχρονο 125 του, και να χρειαστεί να δώσει πολλές και σκληρές μάχες για μια θέση στο βάθρο της κατηγορίας. Με μια δεύτερη και μια τρίτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη, ισοβάθμησε στην δεύτερη θέση αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από ισοβαθμία καθώς έχασε το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος. Παράλληλα κατετάγη ενδέκατος στην κατηγορία ΜΧ2 μιας και οι δύο κατηγορίες αγωνίζονται σε μικτά σκέλη.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Μετά την ΜΧ2 ήταν η σειρά της ΜΧ1 και του Μανώλη Κρητικού #161 να δώσει τη δική του μάχη στην κορυφαία κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος η σταθερότητα που τον διακρίνει και οι σωστές επιλογές τον έφεραν στην δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος λάθος συναθλητή του, ενώ στο δεύτερο έμεινε μακριά από νωρίς στη μάχη της πρώτης θέσης, τερματίζοντας με άνεση τρίτος. Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε και ο Χρήστος Κατσαμάκης #888, ο οποίος δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σκέλος αντιμετωπίζοντας πτώσεις ενώ τα πήγε λίγο καλύτερα στο δεύτερο σκέλος για να ολοκληρώσει τον αγώνα στην εικοστή θέση της ημέρας.

Στη πολυάριθμη κατηγορία της ΟΡΕΝ ο Χρήστος Κοτούλας #2 είχε καλές εκκινήσεις όμως στο πρώτο σκέλος μια πτώση στον πρώτο γύρο τον έβαλε σε περιπέτειες τερματίζοντας τελικά στην δωδέκατη θέση. Επανήλθε δυνατά στο δεύτερο για να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση, αποτέλεσμα που τον έφερε έκτο, στην συγκεντρωτική κατάταξη του αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

Το πιο δύσκολο έργο στην γεμάτη βαθιά λούκια πίστα, είχαν οι αναβάτες των μικρών κατηγοριών με του μικρότερους τροχούς να προσθέτουν ακόμα έναν βαθμό δυσκολίας στην προσπάθεια τους. Οι Ερμής Χατζηβασιλείου #111 και Μιχάλης Πιστικός #281 κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και στις δύο εκκινήσεις του αγώνα, ξεκινώντας ιδανικά τα σκέλη. Το δύσκολο τερέν και ο σκληρός ανταγωνισμός της κατηγορίας ήταν ένας συνδυασμός που τους άγχωσε χάνοντας την αυτοσυγκέντρωση τους, με αποτέλεσμα να γίνουν λάθη. Ο Ερμής παρόλα αυτά κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου με μια τρίτη και μια πέμπτη θέση στα αντίστοιχα σκέλη ενώ ο Μιχάλης με δύο όγδοες θέσεις τερμάτισε ένατος.

H Samp Racing Team θα ήθελε κλείνοντας να συγχαρεί όλους τους συμμετέχοντες για τις προσπάθειες τους στον δύσκολο αγώνα της Σπερχειάδας και κυρίως την διοργανώτρια ΛΕ.Μ.Σ... πάμε για τον επόμενο!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross - H Samp Racing Team ξεπέρασε τις δυσκολίες της Σπερχειάδας

 

Ετικέτες

MXGP 2024, Τσεχία - Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 και πάλι νικητής ο Kay De Wolf με Husqvarna
motomag MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

O 13ος γύρος της χρονιάς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross ο οποίος έλαβε χώρα στην Τσεχία, είχε και ελληνική παρουσία εκτός των άλλων, με τον Παναγιώτη Κουζή να αγωνίζεται με ΤΜ στην MXGP κατηγορία και να καταφέρνει να τερματίσει στην 32η θέση από 40 συμμετέχοντες.

Στον πρώτο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας MXGP, νικητής αναδείχθηκε με ευκολία ο Jeffrey Herlings (KTM), ο οποίος πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Prado με GASGAS, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του στην τρίτη θέση τον Tim Gasjer (Honda). Όσον αφορά τον Παναγιώτη Κουζή στον πρώτο αγώνα κατάφερε να δώσει αρκετές μάχες τερματίζοντας με την μοτοσυκλέτα της TM στην 30η θέση.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα είχαμε αλλαγή του σκηνικού με τον Tim Gasjer (Honda), να περνά στην αντεπίθεση. Ο αναβάτης της ιαπωνικής ομάδας ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα τερματίζοντας, μετά από μεγάλη μάχη με τον Prado, στην πρώτη θέση. Αυτή του η επίδοση του έδωσε και τη συνολική νίκη στον αγώνα καθώς ο Jeffrey Herlings (KTM), ολοκλήρωσε τον δεύτερο αγώνα της ημέρας στην τέταρτη θέση. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Prado με τον Calvin Vlaanderen (Yamaha), να συμπληρώνει το βάθρο. Ο Κουζής κατάφερε και στο δεύτερο αγώνα να τερματίσει με τον Έλληνα αναβάτη να αποσπά συνολικά την 32η θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά την βαθμολογία της MXGP ο Tim Gasjer (Honda), προηγείται με 618 βαθμούς, με τον Jorge Prado (GASGAS), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 583 βαθμούς. Στην τρίτη θέση με 565 βαθμούς βρίσκεται ο Jeffrey Herlings (KTM).

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στην ΜΧ2 κατηγορία ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πήρε το Holeshot με τους δύο αναβάτες της Red Bull KTM Factory Racing, Adrea Adamo και Liam Everts να ακολουθούν. Η δράση στον αγώνα διακόπηκε γρήγορα καθώς ο αναβάτης της Kawasaki Jack Chambers είχε μία σφοδρή πτώση, με το ιατρικό επιτελείο της πίστας να του παρέχει τάχιστα τις πρώτες βοήθειες. Στην επανεκκίνηση, ο Sacha Coenen (ΚΤΜ) πετάχτηκε για άλλη μία φορά μπροστά με τον αδερφό του Lucas Coenen (Husqvarna) να ακολουθεί από κοντά. Στην τρίτη θέση είχε βρεθεί ο Rick Elzinga (Yamaha), ο οποίος βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα.

Λίγο αργότερα θα είχαμε δράμα καθώς ο Sacha Coenen είχε μία πτώση με τους Lucas Coenen και Elzinga να κερδίζουν από μία θέση. Ο Lucas Coenen από εκεί και έπειτα έκανε έναν απροβλημάτιστο αγώνα για να πάρει τη νίκη στον πρώτο αγώνα ενώ μάχη είχαμε για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Simon Laengenfelder (KTM) από το μέσο του αγώνα και μετά είχε ανοδική πορεία με τον ίδιο να κατακτά τη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kay de Wolf με Husqvarna.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στο δεύτερο αγώνα ο Kay de Wolf (Husqvarna) είχε αποφασίσει πως θα έκανε την αντεπίθεση του ώστε να καταφέρει να βρεθεί μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο στο πρωτάθλημα Lucas Coenen (Husqvarna). Αυτό τελικά το είδαμε να συμβαίνει από τα πρώτα στάδια του αγώνα, με τον αναβάτη της Husqvarna να παίρνει τα ηνία του αγώνα και να μένει εκεί μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας και τη συνολική νίκη στον αγώνα της Τσεχίας. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθεια του ο Simon Laengefelder (GASGAS), με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να αρκείται στους βαθμούς της τρίτης θέσης.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ

Στη βαθμολογία της MX2 ο Kay de Wolf προηγείται με 626 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna) να έχει 580 βαθμούς και τον Simon Laengenfelder (GASGAS) να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 560 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζει το ταξίδι του την επόμενη εβδομάδα στο Βέλγιο όπου στην πίστα του Lommel θα πραγματοποιηθεί ο 14ος γύρος της χρονιάς.

MXGP 2024, Τσεχία – Ο Gasjer τη νίκη στο MXGP, αξιόλογη εμφάνιση για τον Παναγιώτη Κουζή με ΤΜ