Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross Κρηνίδες: Ο δεύτερος αγώνας ξεκινά με ρεκόρ συμμετοχών!

Το ΜΟΤΟ θα είναι φυσικά εκεί, να καταγράψει όλη την δράση
Πανελλήνιο MOTOCROSS_Κρηνίδες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/4/2023

Ένα απίστευτο σκηνικό στήνεται στις Κρηνίδες για τον δεύτερο αγώνα Motocross του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι περισσότερες συμμετοχές που είδε ποτέ το πρωτάθλημα θα πάρουν από αύριο εκκίνηση σε καλό καιρό όπως όλα δείχνουν, καθώς μέχρι τώρα οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες στην περιοχή.

Αυτό σημαίνει πως δόθηκε μία κανονική μάχη για να κρατήσουν μακριά την λάσπη, το κύριο χαρακτηριστικό της τοποθεσίας της πίστας με μόνη βοήθεια πως σήμερα δεν έβρεξε, δίνοντας έτσι μία πίστωση χρόνου. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει λοιπόν, κάνοντας προσπάθεια αποστράγγισης ώστε οι πολλές μοτοσυκλέτες της εκκίνησης να μην μετατρέψουν το μέρος σε λασπόλουτρο.

Το διήμερο θα είναι μία μεγάλη δοκιμασία για την πίστα καθώς θα δεχτεί πάρα πολύ κόσμο, με 120 συμμετοχές από την Ελληνική πλευρά και άλλες τόσες από τις γειτονικές χώρες.

Συνολικά αναμένονται 250 συμμετοχές, ένα ρεκόρ που πρέπει να διαχειριστεί η πίστα και φυσικά αναφερόμαστε τόσο στην διατήρηση του αγωνιστικού χώρου σε ικανοποιητικό επίπεδο, όσο και στον χώρο των pit. Με δεδομένο πως έχουν ήδη διαχειριστεί ορισμένες από τις πιο πολυάριθμες διοργανώσεις του MX και με επίσης δεδομένο πως οι Κρηνίδες -συγκεκριμένα- μας δίνουν αγώνες πρότυπο για το Motocross, ελπίζουμε στην ομαλή διεξαγωγή και με το νέο αυτό ρεκόρ συμμετοχών.

Προφανώς το ΜΟΤΟ θα είναι εκεί, καταγράφοντας όλη την δράση και με απευθείας ενημερώσεις!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Λόγω έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας
motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/4/2024

Το Σωματείο Α.Μ.Ο.Ε. με επιστολή του προς την Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. έκανε γνωστό πως δεν δύναται να διοργανώσει τον τέταρτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη 1 και 2 Ιουνίου καθώς υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας!

Η επιστολή του Σωματείου Α.Μ.Ο.Ε. αναφέρει:

“Το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής, οφείλεται καθαρά και μόνο, στην καθυστέρηση επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την πλευρά του Δήμου Εορδαίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της ΔΕΗ Α.Ε. και της ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε., καθυστέρηση που έγκειται στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας και ειδικότερα στην έκταση των εγκαταστάσεων της πίστας.

Γνωρίζοντας την προσφορά και την αγάπη του Σωματείου προς το άθλημα, από την ίδρυση του -2009- έως και σήμερα, και τις προσπάθειες που κάνει για την ανάδειξη του αθλήματος τόσο στην περιοχή μας όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα για το έτος 2024 εξαιτίας της έλλειψης των εγγράφων που απαιτούνται για την άδεια λειτουργίας της πίστας. Ο αγώνας Scramble μπορεί να διεξαχθεί κανονικά”.

Μένει να δούμε αν το αγωνιστικό καλεντάρι του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross φέτος θα έχει έναν αγώνα λιγότερο ή αν η Ομοσπονδία προχωρήσει σε αντικατάσταση του αγώνα της Πτολεμαΐδας.

motomag Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross – Ακυρώνεται ο αγώνας της Πτολεμαΐδας λόγω αδειοδότησης της πίστας

Ετικέτες