Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2020: Κατατακτήριες με τραυματισμούς και ανταγωνισμό

Ευχή όλων να μην υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/2/2020

Για όλους όσους βρισκόμαστε στις Σέρρες έτοιμοι να παρακολουθήσουμε τον πρώτο αγώνα, οι κατατακτήριες δοκιμές και τα σκέλη ξεκινούσαν ευνοϊκά, με την βροχή των προηγούμενων ημερών να έχει φτιάξει ένα ωραίο χώμα, αλλά δίχως να υπάρχουν νερο-παγίδες και κομμάτια που γινόντουσαν επικίνδυνα. Πρόβλεψη για καθαρό ουρανό και θερμοκρασία καλή για τους αναβάτες, που σημαίνει πως είχε κρύο αλλά όχι τόσο που να καθίσταται πρόβλημα για όσους θα γυρνούσαν μέσα στην πίστα.

Δυστυχώς οι πρώτες χρονομετρημένες δοκιμές τις MX1-MX300 συνοδεύτηκαν από τον βαρύτατο τραυματισμό του Θ.Α. συνέπεια πτώσης που είχε.

Ωστόσο δύο αναβάτες θα είχαν σύγκρουση μεταξύ τους, με τον έναν τουρκικής καταγωγής, να σπάει το πόδι του και τον άλλο, Μ.Π. να παθαίνει διάσειση και να χρειάζεται ράμματα στο πρόσωπο. Ο προκριματικός αγώνας διακόπηκε για να μεταφερθούν με ασφάλεια οι αναβάτες

Αποτελέσματα:

 

Οι νικητές του Σαββάτου:

 

Δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες του Σαββάτου:

MXGP: Στη Honda HRC ο Tom Vialle, στην θέση του Tim Gajser!

Παρελθόν αποτελεί πλέον ο Σλοβένος Πολυπρωταθλητής
Vialle
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/11/2025

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MX2 και διπλός πρωταθλητής AMA Supercross Championship 250cc East, Tom Vialle, υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με τη Honda HRC.

Ο Γάλλος αναβαθμίζεται σε κατηγορία κυβισμού, και μετακομίζει από την Αμερική και το AMA Supercross Championship, καθώς από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία (450) του MXGP.

Η Honda HRC ελπίζει ότι ο Vialle θα ξεκινήσει δυναμικά και θα αξιοποιήσει αυτή την εκτός σεζόν περίοδο για να προετοιμαστεί πλήρως για τις δυσκολίες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP 2026, με 20 γύρους σε όλο τον κόσμο.

Honda

Ο Tom Vialle έχει να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα από το 2022, από όταν κέρδισε και τον δεύτερό του τίτλο στην MX2 (ο πρώτος ήταν το 2020). Teammate του Vialle θα είναι ο Ruben Fernandez που τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης της MXGP.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τα highlights της καριέρας του Tom Vialle

  • 2025 – 3ος SuperMotocross 250 World Championship
  • 2025 – 5ος AMA Pro Motocross 250 Championship
  • 2025 – 1ος AMA Supercross 250 East Champion
  • 2024 – 2ος SuperMotocross 250 World Championship
  • 2024 – 2ος AMA Pro Motocross 250 Championship
  • 2024 – 1ος AMA Supercross 250 East Champion
  • 2023 – 1ος FIM Motocross of Nations Champion
  • 2023 – Ντεμπούτο σε AMA Supercross, Pro Motocross and SMX
  • 2022 – 1ος FIM MX2 Motocross World Champion
  • 2021 – 3ος FIM MX2 Motocross World Championship
  • 2020 – 1ος FIM MX2 Motocross World Champion